X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, jesli po przezyciach i tak masz chec sprobowac, to mam rade dla ciebie. Zapisz sie do dobrej szkoly rodzenia, ale takie ktora prowadzi certyfikowany doradca laktacyjny- u mnie w miescie taka jest. Tylko nie polozna, nie doradca laktacyjny, a CDL- Certyfikowany Doradca Laktacyjny, dodatkowo umow sie na wizyte zaraz po porodzie nawet w szpitalu czy od razu w domu. Czesto bol wynika z nieprawidlowego przystawienia, chwytania dziecka, slabego odruchu ssania lub konieczne jest podciecie wedzidelka. To wszystko oceni CDL i jesli chcesz to z calego serca ci to polecam i doradzam, czesto droga przez meki nie jest konieczna jesli znajdzie sie fachowca, ktory wszystkiego nauczy <3 i tego ci zycze tym razem. Dla otuchy powiem ci ze karmienie piersia na prawde moze byc bezbolesne :) u mnie tak bylo.

Klamka1982 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a nie za szybko? Na pęcherzyk jest czas do 1500 jak jest beta?

Kalcia to mamy podobnie. Masz zawroty i oslabienie do tego? Ciężkie 6 tyg.przed nami.
    Ja się martwie by na silach byc na urodziny Poli..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa bardzo mi przykro..:(

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• kalcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko nie nic innego mi nie dolega, jedynie cudowne piersi :) hehe po karmieniu sama wiesz jak wygladaja, a jeszcze ja mialam male b i byly puste, nie zdazyly od odstawienia jeszcze wrocic do normalnosci, a teraz sa pelne, uniesione, i takie twardsze sie zrobily :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Czesc dziewczyny. u mnie pęcherzyka brak. beta 923,40. będziemy wykluczać pozamaciczną.

Trzymam za Was kciuki.
    Niecierpliwa, ale pęcherzyk się pojawia między betą 1500 a 5000, więc to chyba za wcześnie na diagnozę?

• Klamka1982 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Klamka, jesli po przezyciach i tak masz chec sprobowac, to mam rade dla ciebie. Zapisz sie do dobrej szkoly rodzenia, ale takie ktora prowadzi certyfikowany doradca laktacyjny- u mnie w miescie taka jest. Tylko nie polozna, nie doradca laktacyjny, a CDL- Certyfikowany Doradca Laktacyjny, dodatkowo umow sie na wizyte zaraz po porodzie nawet w szpitalu czy od razu w domu. Czesto bol wynika z nieprawidlowego przystawienia, chwytania dziecka, slabego odruchu ssania lub konieczne jest podciecie wedzidelka. To wszystko oceni CDL i jesli chcesz to z calego serca ci to polecam i doradzam, czesto droga przez meki nie jest konieczna jesli znajdzie sie fachowca, ktory wszystkiego nauczy <3 i tego ci zycze tym razem. Dla otuchy powiem ci ze karmienie piersia na prawde moze byc bezbolesne :) u mnie tak bylo.

Dziękuję kochana, poszukam :)

7u22rjjgvtihrf60.png
    bhywej28ktkf3xqs.png
    2 lata starań.
    24.01 beta 137mlU
    28.01 beta 1328mlU
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, popieram dziewczyny, przy becie 900 może nie być widać pęcherzyka. Za niska beta.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Niecierpliwa, ale pęcherzyk się pojawia między betą 1500 a 5000, więc to chyba za wcześnie na diagnozę?

Endometrium też nie ciążowe.
    Ale na razie i tak czekanie zostaje

• Jupik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wparcie.

W dupie mam koronki i wiszące cycki, przy poprzednim karmieniu miałam tak zmasakrowane sutki, że płakałam i krzyczałam kiedy przystawiałam Emilę, niejednokrotnie z bólu miałam ochotę oderwać ją od piersi, wyjść i już nie wrócić.
    Emila jadła co 1,5h bo miałam mało pokarmu przez te przeżycia i w końcu całkiem straciłam po 2,5 miesiącach. Emila zdrowa jak ryba ale jak wrócę wspomnieniami do tamtych karmień...
    Ale spróbuję.... Spróbuję.

Klamka, witaj w klubie. U mnie było podobnie, mało mleka, Kinga ssak jakich mało, jak położna środowiskowa zobaczyła moje brodawki to powiedziała, że ją boli od samego patrzenia ;-) Dla mnie najgorsze przez pierwsze 2 mce było właśnie karmienie. Tak więc rozumiem, i będę trzymać kciuki, żeby teraz było lepiej :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa 3mam kciuki żeby jednak wszystko było dobrze :*

PEwa lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wirus na całego. Kinga zrzygała się u lekarza :-| i u słyszeliśmy, że jak dalej będzie wymiotować to do szpitala.. super. Mi oczywiście zostaje paracetamol, herbatka z lipy i leżenie. Szczerze mówiąc nie mogę się doczekać tego usg czwartkowego, bo w końcu chce zobaczyć co tam jest i wtajemniczyć najbliższą rodzinę, to mi może ktoś pomoże jak mąż wyjedzie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oprócz piersi i bólu brzucha, który pojawia się co jakiś czas nie mam żadnych objawów. Zastanawiam się, czy to dobrze.. Wizytę mam 18 lutego. Zastanawia mnie ten ból brzucha, bo nie jest on ciagly, ale taki jak przed okresem, chwilkę zaboli, ciągnie i przestaje. Czy te bóle brzucha są normalne w ciąży?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a jaki wiek ciąży dokładnie u Ciebie? U mnie po dzisiejszej wizycie widoczny pęcherzyk ciążowy i pecherzyk żółtkowy. Zarodek niewidoczny ale mówiła że w tym okresie ciąży to norma częsta i mam się nie denerwować.

mila_88 lubi tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • PEwa Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przesłał wynik drugiej bety:

1. 30.01.19 (+/-14 dni po owulacji) 664,63
    2. 4.02.19 6557

Według kalendarza przyrost w normie :)
    Zobaczymy co dzisiaj wyjdzie u lekarza :)

Paulina, mnie brzuch pobolewa jak przy menstruacji, z dodatkowych objawów to strasznie mi się przetłuszczają włosy i skóra na twarzy ciągle świeci mimo kosmetyków matujących

mila_88 lubi tę wiadomość

Termin: 11.10.2019

5.02.19 - Pęcherzyk 6mm :)
    19.02.19 - Jest serduszko! :) nasze maleństwo ma 9,6 mm

zi133e3k9puld11t.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Niecierpliwa a jaki wiek ciąży dokładnie u Ciebie? U mnie po dzisiejszej wizycie widoczny pęcherzyk ciążowy i pecherzyk żółtkowy. Zarodek niewidoczny ale mówiła że w tym okresie ciąży to norma częsta i mam się nie denerwować.

według OM 5t4d
    Tyle że miałam normalną 5 dniową miesiączkę od 16 dpo... z resztą już nie ma co gdybać, sama nic nie wymyślę.

• kalcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, trzymam kciuki, zeby bylo tak jak dziewczyny pisza, ze to jeszcze za wczesnie na taka diagnoze :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PEwa tez zauwazylam, ze przetluszczaja mi sie wlosy, normalnie co dzien powinnam myc, a wczesniej nawet do 4, 5 dni byly na prawde ok, mam bardzo geste i grube. Czasem tylko tego 5 dnia kucyka robilam i bylo ok, a teraz? W niedziele mylam i w poniedzialek juz mialam oklapniete i ulizane...

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Wpiszecie mi wizytę usg na 12/02? :)

Dzisiaj idę do dentysty, zatkać dziury jeżeli jakieś są.

Nadal zero objawów, tylko piersi. W poprzedniej ciąży już mnie odrzucało od niektórych zapachów.

Zaraz się posypie fala hejtu ale ja się zastanawiam czy karmić piersią.

Z córką mam traumatyczne wspomnienia i przez to straciłam pokarm po 2 miesiącach i teraz zastanawiam się czy w ogóle się w to pakować.
    Ja karmiestarszaka ale czuhesie przez to uwiazana... niechce tego znowu ze nigdzie nie mozna isc tylko w domu. Ja mam plan odciagacilesieda a jak juz sie nie bedzie dalo to trudno... ale wyjdzie jak wyjdzie

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras zaobserwoala u siebie instynkt wicia gniazda? Bo ja juz mam :D haha wczoraj wystawilam na facebooku wszystkie meble corci z pokoju, wszystko poszlo od razu i zamowilam nowe w ikei, beda w piatek- oczywiscie z mysla, o drugim bobo zamowilam wieksza komode i wszystko przeorganizowalam tak, zeby corci nie zabrac przestrzeni jak dojdzie lozeczko :D wariatka ze mnie, ale mam taka radoche, ze nie pytajcie :) w piatek dostawa bedzie.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia mnie atakuja tylko smaki na mieso :p i sprzatam gruntownie hohohoh wiec troche tak

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ