Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Klamka, jesli po przezyciach i tak masz chec sprobowac, to mam rade dla ciebie. Zapisz sie do dobrej szkoly rodzenia, ale takie ktora prowadzi certyfikowany doradca laktacyjny- u mnie w miescie taka jest. Tylko nie polozna, nie doradca laktacyjny, a CDL- Certyfikowany Doradca Laktacyjny, dodatkowo umow sie na wizyte zaraz po porodzie nawet w szpitalu czy od razu w domu. Czesto bol wynika z nieprawidlowego przystawienia, chwytania dziecka, slabego odruchu ssania lub konieczne jest podciecie wedzidelka. To wszystko oceni CDL i jesli chcesz to z calego serca ci to polecam i doradzam, czesto droga przez meki nie jest konieczna jesli znajdzie sie fachowca, ktory wszystkiego nauczy i tego ci zycze tym razem. Dla otuchy powiem ci ze karmienie piersia na prawde moze byc bezbolesne u mnie tak bylo.
Klamka1982 lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Przedszkolanko nie nic innego mi nie dolega, jedynie cudowne piersi hehe po karmieniu sama wiesz jak wygladaja, a jeszcze ja mialam male b i byly puste, nie zdazyly od odstawienia jeszcze wrocic do normalnosci, a teraz sa pelne, uniesione, i takie twardsze sie zrobily
24 lata -
nick nieaktualny
-
kalcia wrote:Klamka, jesli po przezyciach i tak masz chec sprobowac, to mam rade dla ciebie. Zapisz sie do dobrej szkoly rodzenia, ale takie ktora prowadzi certyfikowany doradca laktacyjny- u mnie w miescie taka jest. Tylko nie polozna, nie doradca laktacyjny, a CDL- Certyfikowany Doradca Laktacyjny, dodatkowo umow sie na wizyte zaraz po porodzie nawet w szpitalu czy od razu w domu. Czesto bol wynika z nieprawidlowego przystawienia, chwytania dziecka, slabego odruchu ssania lub konieczne jest podciecie wedzidelka. To wszystko oceni CDL i jesli chcesz to z calego serca ci to polecam i doradzam, czesto droga przez meki nie jest konieczna jesli znajdzie sie fachowca, ktory wszystkiego nauczy i tego ci zycze tym razem. Dla otuchy powiem ci ze karmienie piersia na prawde moze byc bezbolesne u mnie tak bylo.
Dziękuję kochana, poszukam -
nick nieaktualny
-
Klamka1982 wrote:Dziękuję dziewczyny za wparcie.
W dupie mam koronki i wiszące cycki, przy poprzednim karmieniu miałam tak zmasakrowane sutki, że płakałam i krzyczałam kiedy przystawiałam Emilę, niejednokrotnie z bólu miałam ochotę oderwać ją od piersi, wyjść i już nie wrócić.
Emila jadła co 1,5h bo miałam mało pokarmu przez te przeżycia i w końcu całkiem straciłam po 2,5 miesiącach. Emila zdrowa jak ryba ale jak wrócę wspomnieniami do tamtych karmień...
Ale spróbuję.... Spróbuję.
Klamka, witaj w klubie. U mnie było podobnie, mało mleka, Kinga ssak jakich mało, jak położna środowiskowa zobaczyła moje brodawki to powiedziała, że ją boli od samego patrzenia Dla mnie najgorsze przez pierwsze 2 mce było właśnie karmienie. Tak więc rozumiem, i będę trzymać kciuki, żeby teraz było lepiej
-
A u nas wirus na całego. Kinga zrzygała się u lekarza i u słyszeliśmy, że jak dalej będzie wymiotować to do szpitala.. super. Mi oczywiście zostaje paracetamol, herbatka z lipy i leżenie. Szczerze mówiąc nie mogę się doczekać tego usg czwartkowego, bo w końcu chce zobaczyć co tam jest i wtajemniczyć najbliższą rodzinę, to mi może ktoś pomoże jak mąż wyjedzie.
-
A ja oprócz piersi i bólu brzucha, który pojawia się co jakiś czas nie mam żadnych objawów. Zastanawiam się, czy to dobrze.. Wizytę mam 18 lutego. Zastanawia mnie ten ból brzucha, bo nie jest on ciagly, ale taki jak przed okresem, chwilkę zaboli, ciągnie i przestaje. Czy te bóle brzucha są normalne w ciąży?Paulina
-
Niecierpliwa a jaki wiek ciąży dokładnie u Ciebie? U mnie po dzisiejszej wizycie widoczny pęcherzyk ciążowy i pecherzyk żółtkowy. Zarodek niewidoczny ale mówiła że w tym okresie ciąży to norma częsta i mam się nie denerwować.
mila_88 lubi tę wiadomość
-
Mąż przesłał wynik drugiej bety:
1. 30.01.19 (+/-14 dni po owulacji) 664,63
2. 4.02.19 6557
Według kalendarza przyrost w normie
Zobaczymy co dzisiaj wyjdzie u lekarza
Paulina, mnie brzuch pobolewa jak przy menstruacji, z dodatkowych objawów to strasznie mi się przetłuszczają włosy i skóra na twarzy ciągle świeci mimo kosmetyków matującychmila_88 lubi tę wiadomość
Termin: 11.10.2019
5.02.19 - Pęcherzyk 6mm
19.02.19 - Jest serduszko! nasze maleństwo ma 9,6 mm
-
nick nieaktualnyBaylee wrote:Niecierpliwa a jaki wiek ciąży dokładnie u Ciebie? U mnie po dzisiejszej wizycie widoczny pęcherzyk ciążowy i pecherzyk żółtkowy. Zarodek niewidoczny ale mówiła że w tym okresie ciąży to norma częsta i mam się nie denerwować.
według OM 5t4d
Tyle że miałam normalną 5 dniową miesiączkę od 16 dpo... z resztą już nie ma co gdybać, sama nic nie wymyślę. -
PEwa tez zauwazylam, ze przetluszczaja mi sie wlosy, normalnie co dzien powinnam myc, a wczesniej nawet do 4, 5 dni byly na prawde ok, mam bardzo geste i grube. Czasem tylko tego 5 dnia kucyka robilam i bylo ok, a teraz? W niedziele mylam i w poniedzialek juz mialam oklapniete i ulizane...
24 lata -
Klamka1982 wrote:Wpiszecie mi wizytę usg na 12/02?
Dzisiaj idę do dentysty, zatkać dziury jeżeli jakieś są.
Nadal zero objawów, tylko piersi. W poprzedniej ciąży już mnie odrzucało od niektórych zapachów.
Zaraz się posypie fala hejtu ale ja się zastanawiam czy karmić piersią.
Z córką mam traumatyczne wspomnienia i przez to straciłam pokarm po 2 miesiącach i teraz zastanawiam się czy w ogóle się w to pakować.
-
Czy ktoras zaobserwoala u siebie instynkt wicia gniazda? Bo ja juz mam haha wczoraj wystawilam na facebooku wszystkie meble corci z pokoju, wszystko poszlo od razu i zamowilam nowe w ikei, beda w piatek- oczywiscie z mysla, o drugim bobo zamowilam wieksza komode i wszystko przeorganizowalam tak, zeby corci nie zabrac przestrzeni jak dojdzie lozeczko wariatka ze mnie, ale mam taka radoche, ze nie pytajcie w piatek dostawa bedzie.
24 lata