Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Siedze sobie i mam niemoc. Nie mam weny zeby cokolwiek zrobic. Mlody mi sie pochorowal i siedzi w domu. Znudzony 8latek... Wiec wiecie.
Ale tak mysle czy nie zrobic dzisiaj ciasta jakiegos. Cos mi sie chce. A znalazlam szybkie ciacho do zrobienia z wisniami. A mam kompot z wisniami to moze cos wyjdzie -
Klamka1982 wrote:Wpiszecie mi wizytę usg na 12/02?
Dzisiaj idę do dentysty, zatkać dziury jeżeli jakieś są.
Nadal zero objawów, tylko piersi. W poprzedniej ciąży już mnie odrzucało od niektórych zapachów.
Zaraz się posypie fala hejtu ale ja się zastanawiam czy karmić piersią.
Z córką mam traumatyczne wspomnienia i przez to straciłam pokarm po 2 miesiącach i teraz zastanawiam się czy w ogóle się w to pakować.
Nie jesteśmy tutaj po to żeby Cię hejtować... Wręcz powiem Ci, że doskonale Cię rozumiem. Kiedy urodziła się moja mała to wiedziałam, że nie mogę jej długo karmić, musiałam wrócić do leków, bo już sam poród był dużym obciążeniem dla mojego serca. No i karmiłam dwa miesiące. Pierwsze trzy tygodnie to byl dramat, mialam popękane sutki, maść nie pomagała, bo za chwilę ona znów chciała cyca... Włączyłam sobie tryb "muszę to przetrwać" i tyle... Po miesiącu zaczęło mi się podobać, piersi się przyzwyczaiły do ilości mleka, którą mają ogarnąć, nie bolalo... Żal było kończyć.
Teraz już wyleczona wiem, że podejmę kolejną próbę, ale tym razem zrobię dogłębny reserch na rynku... Są lepsze maści, nakładki na sutki etc.
Może też choćby podejmiesz próbę? Jeśli nie to proszę, nie miej sobie tego za złe. Twój stres to stres malucha, a to, czym karmisz nie definiuje tego, jaką matką jesteś :*Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Niecierpliwa, trzymam kciuki! :*
Czekam na wieści
Niecierpliwa... lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Paolka_25 wrote:Meerici a obstawiasz, że kiedy miałaś owu? Bo u mnie owu była (chyba ) 8go stycznia. Dzisiaj według om mam 5+5 zastanawiam się czy ktoś już tam zamieszkał owu wyszła mi w 12 DC a przy staraniach o pierwsze Bobo owu miałam dopiero w 21 DC. Taka rozbieżność...
-
Kiniorek ja w pierwszej ciąży tak miałam,teraz póki co nie mam problemu. Dzisiaj mi coś wariują i mdlilo wieczorem i rano. Teraz leżę to lepiej. Dobrze,ze wizyta w czwartek bo wariuje juz ;p jak bedzie serduszko to bym sie na chwilę uspokoiła.
speakyourmind93 lubi tę wiadomość
-
Meerici ja też nie miałam monitoringu też według własnych obliczeń, ja 16 stycznia miałam bardzo widoczne plamienie więc tak obstawiam 8dni wcześniej owu no i wtedy było;-)
Laski a ja po tej chorobie chyba nabieram na nowo powera, chata prawie lśni! Prawie bo została mi łazienka ale nadal mam chęć więc ogarnęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 12:00
Paolka _25 -
U mnie też została tylko kuchnia,rozwiesci pranie i prawie gotowe:)
Pozniej tylko wstawie przygotowana juz zapiekankę i leżę!
Może jakas maseczke se trzasne...
Szkoda że nie można się w wanie wylegiwac bo bym sobie domowe spa zrobila.. (kocham wylegiwac się w gorącej wodzie)
-
Do mnie właśnie szef napisał żeby sobie zalatwila na następnej wizycie zakaz pracy od gina... A gin wczoraj że taki zakaz to tylko pracodawca może wystawić
Co za ludzie... dobrze że mam spoko rodzinnego do którego jutro na krew idę to się jego o wszystko wypytam
-
nick nieaktualnyGin Ci może dać tylko zaświadczenie o ciąży, a to pracodawca zgodnie z bhp musi Ci znaleźć stanowisko pracy stosowne dla kobiety w ciąży lub jeśli takiego nie ma to jakby masz urlop , bo pensje dostaniesz, ale pracować nie musisz
rzepakowepole lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Gin Ci może dać tylko zaświadczenie o ciąży, a to pracodawca zgodnie z bhp musi Ci znaleźć stanowisko pracy stosowne dla kobiety w ciąży lub jeśli takiego nie ma to jakby masz urlop , bo pensje dostaniesz, ale pracować nie musisz
-
nick nieaktualny