X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wiadomo już coś?

Paolka _25
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze sobie i mam niemoc. Nie mam weny zeby cokolwiek zrobic. Mlody mi sie pochorowal i siedzi w domu. Znudzony 8latek... Wiec wiecie.

Ale tak mysle czy nie zrobic dzisiaj ciasta jakiegos. Cos mi sie chce. A znalazlam szybkie ciacho do zrobienia z wisniami. A mam kompot z wisniami to moze cos wyjdzie

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Wpiszecie mi wizytę usg na 12/02? :)

Dzisiaj idę do dentysty, zatkać dziury jeżeli jakieś są.

Nadal zero objawów, tylko piersi. W poprzedniej ciąży już mnie odrzucało od niektórych zapachów.

Zaraz się posypie fala hejtu ale ja się zastanawiam czy karmić piersią.

Z córką mam traumatyczne wspomnienia i przez to straciłam pokarm po 2 miesiącach i teraz zastanawiam się czy w ogóle się w to pakować.

Nie jesteśmy tutaj po to żeby Cię hejtować... Wręcz powiem Ci, że doskonale Cię rozumiem. Kiedy urodziła się moja mała to wiedziałam, że nie mogę jej długo karmić, musiałam wrócić do leków, bo już sam poród był dużym obciążeniem dla mojego serca. No i karmiłam dwa miesiące. Pierwsze trzy tygodnie to byl dramat, mialam popękane sutki, maść nie pomagała, bo za chwilę ona znów chciała cyca... Włączyłam sobie tryb "muszę to przetrwać" i tyle... Po miesiącu zaczęło mi się podobać, piersi się przyzwyczaiły do ilości mleka, którą mają ogarnąć, nie bolalo... Żal było kończyć.
    Teraz już wyleczona wiem, że podejmę kolejną próbę, ale tym razem zrobię dogłębny reserch na rynku... Są lepsze maści, nakładki na sutki etc.
    Może też choćby podejmiesz próbę? Jeśli nie to proszę, nie miej sobie tego za złe. Twój stres to stres malucha, a to, czym karmisz nie definiuje tego, jaką matką jesteś :*

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną chodzi tradycyjna sałatka,ale trzebaby było najpierw zadek do sklepu ruszyć...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• moni05 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, trzymam kciuki! :*
    Czekam na wieści :)

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jelita dzisiaj wariują. Nie mam siły na nic..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja w koncu na wc usiadlam... Po 4 dniach ruszylo...

Tak sobie ogladam moje piersi i zauwazylam ze mi sie zaczely te biale plamki pojawiac. Kurcze jeszcze 7dni i na usg. Ale sie doczekac nie moge

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Meerici a obstawiasz, że kiedy miałaś owu? Bo u mnie owu była (chyba :-P ) 8go stycznia. Dzisiaj według om mam 5+5 zastanawiam się czy ktoś już tam zamieszkał ;-) owu wyszła mi w 12 DC a przy staraniach o pierwsze Bobo owu miałam dopiero w 21 DC. Taka rozbieżność... :-P
    Myślę, że albo 7 albo 8 stycznia. Ale to tylko moje spostrzeżenia, monitoringu nie miałam. Według OM liczy mi ze wczoraj miałam 5+1, a na usg wczoraj miałam wg CRL 5+6, więc różnica prawie tygodniowa.

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja w pierwszej ciąży tak miałam,teraz póki co nie mam problemu. Dzisiaj mi coś wariują i mdlilo wieczorem i rano. Teraz leżę to lepiej. Dobrze,ze wizyta w czwartek bo wariuje juz ;p jak bedzie serduszko to bym sie na chwilę uspokoiła.

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici ja też nie miałam monitoringu też według własnych obliczeń, ja 16 stycznia miałam bardzo widoczne plamienie więc tak obstawiam 8dni wcześniej owu no i wtedy <3 było;-)

Laski a ja po tej chorobie chyba nabieram na nowo powera, chata prawie lśni! Prawie bo została mi łazienka ale nadal mam chęć więc ogarnę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 12:00

Paolka _25
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie musze dzisiaj silic na jakies porzadki. Ale poodkurzane mam. Kuchnia ogarnieta. Zupa sie gotuje. Tylko pranie poskladac i nastepne powiesic...

f2w3dqk3m66a9e1d.png

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zupa jest,pranie zrobione i dzisiaj luz. Tylko musze popracować trochę i nie wiem czy na l4 się nie zdecyduje.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz na l4 siedze. W Biedrze pracuje wiec nie chcialam ryzykowac. A i tak przepisy bhp zabranoana mi praktycznie wszystkiego na sklepie. Musialabum w bierze siedziec i tyle.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też została tylko kuchnia,rozwiesci pranie i prawie gotowe:)
    Pozniej tylko wstawie przygotowana juz zapiekankę i leżę!

Może jakas maseczke se trzasne...
    Szkoda że nie można się w wanie wylegiwac bo bym sobie domowe spa zrobila.. (kocham wylegiwac się w gorącej wodzie)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie szef napisał żeby sobie zalatwila na następnej wizycie zakaz pracy od gina... A gin wczoraj że taki zakaz to tylko pracodawca może wystawić
    Co za ludzie... dobrze że mam spoko rodzinnego do którego jutro na krew idę to się jego o wszystko wypytam

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin Ci może dać tylko zaświadczenie o ciąży, a to pracodawca zgodnie z bhp musi Ci znaleźć stanowisko pracy stosowne dla kobiety w ciąży lub jeśli takiego nie ma to jakby masz urlop , bo pensje dostaniesz, ale pracować nie musisz :)

rzepakowepole lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Gin Ci może dać tylko zaświadczenie o ciąży, a to pracodawca zgodnie z bhp musi Ci znaleźć stanowisko pracy stosowne dla kobiety w ciąży lub jeśli takiego nie ma to jakby masz urlop , bo pensje dostaniesz, ale pracować nie musisz :)
    Ech, jak dobrze, że ja nie musiałam tego pisać. Za każdym razem czuję się jak wariatka jak tłumacze czym się różni L4 od zwolnienia ze świadczenia pracy. ;)))

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom,tylko że ja pracuje w De,i nie wiem czy tutaj te same przepisy obowiązują, a nie mam zadnej kolezanki ciężarnej zeby się w temacie zorientować

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dojczland.info/mutterschutz-ustawowa-ochrona-macierzynstwa-w-niemczech/

Poczytaj sobie. Moja koleżanka prowadziła kiedyś ciążę w Niemczech i tam tego przestrzegali.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest też tutaj chyba wątek ciąża w Niemczech :) to na pewno dziewczyny coś będą wiedzieć

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ