X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek no to musisz się przemóc, żeby to jak najszybciej załatwić, bo złamany, martwy ząb może być źródłem infekcji i przez długi czas nie boleć, a taki stan zapalny może zaszkodzić.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ide 11ego. Żeby mieć to z głowy, słyszałam różne teorie. Żeby czekać do II trymestru, albo żeby zrobić od razu w pierwszym. Postawiłam na ta opcje wcześniejszą i mam nadzieję, ze szybko załatwie.

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr ale fajnie !;) a zarodek ile miał?;)

Moni,Jupik podaje linka:
    https://www.apteka-melissa.pl/produkt/pregna-vomi-20-szt,31210.html
    Ja od lekarza nic nie dostalam poprzednio,dopiero w szpitalu i po (jakieś tabletki czerwone).
    Moni na to liczę,bo na prawde mega hardcore by był. Dlatego zwlekalam tyle..
    Jupik i oby bez rzyga się obylo,limit wyczerpany ;D

Kiniorek podobno dla dziecka lepsze wyleczenie niż nie, wiec bedziesz dzielna i po bólu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 22:36

moni05, Jupik lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś sie uważało, że trzeba czekać do drugiego trymestru. Obecna wiedza nie każe czekać, bo to bez sensu, szczególnie, że materiały znieczulenia itd są bezpieczne i zupełnie inne niż lata temu :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, nie mierzyl, bo to bylo w zasadzie takie zgrubienie na cialku zoltym, pewnie ok 1mm. Gdzies widzialam okreslenie, ze na poczatku to wyglada jak pierscionek z brylantem i to bardzo trafne okreslenie, tylko ten 'brylancik' taki dopiero co

Edit: tu to czytałam https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/ i dzis wygladalo to jak na tym zdjeciu, tylko 'brylancik' troche mniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 23:02

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr u mnie w sobotę w 5+5 właśnie taki pierścionek z brylantem był :)

• meerici Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś znów zaobserwowałam plamienia, przestraszyłam się, bo takie jakby ciemniejsze i pojechaliśmy do lekarza. Efekt taki - faktycznie jakieś plamienie jest, ale najprawdopodobniej niegroźne, dostałam duphaston i luteinę. Dodatkowo zobaczyłam pęcherzyk żółtkowy, zarodek 2,8 mm i bijące serduszko <3 także dzień pełen wrażeń :) jestem zarówno pełna radości jak i obaw. Generalnie mam leżeć i dużo odpoczywać, kontrola za dwa tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 23:04

przedszkolanka:), Jupik, Niecierpliwa..., Paolka_25, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr nie słyszałam nigdy o tym stwierdzeniu,ale może i ja w czwartek zobacze swój brylancik :)

Meerici uff to odpoczywaj i póki co niczym się nie martw ;) szybko serduszko zobaczylas <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kkkaaarrr nie słyszałam nigdy o tym stwierdzeniu,ale może i ja w czwartek zobacze swój brylancik :)

Meerici uff to odpoczywaj i póki co niczym się nie martw ;) szybko serduszko zobaczylas <3
    Myślę, że moja fasolka jest trochę starsza, miałam wczesną owulację w tym szczęśliwym cyklu ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie u mnie bylo widac taki brylancik nalutki tydzien temu. I nie potrafi mi okreslic dokladnie ktory tydzien przez dlugi bez czas okresu. A tylko na postawie ❤️ program obliczyl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 23:30

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobrej, spokojnej nocy i jak najmniej wizyt w toalecie.
    Wysypiajcie się :* <3

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 wzajemnie :)

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:07

.Aleksandra. lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Proszę, napiszcie czy też Wam ustąpiło to uczucue ciągnięcia w brzuchu? Ja od wczoraj nic! W niedziele kłucia ale takie delikatne i wszystko ustąpiło. Oczywiście martwię się tym, ze macica przestała sie rozciągać. Sorry za panikę.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Cześć dziewczyny. Proszę, napiszcie czy też Wam ustąpiło to uczucue ciągnięcia w brzuchu? Ja od wczoraj nic! W niedziele kłucia ale takie delikatne i wszystko ustąpiło. Oczywiście martwię się tym, ze macica przestała sie rozciągać. Sorry za panikę.
    Ja nie mam też nic takiego. Jak popracuję to mam lekkie bóle @ ale to tyle.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 6 rano mojemu mężowi zachciało się myć czajnik octem. Zaraz zhaftuje się płucami i jelitami :/ tak mnie załatwił z rana. Cuchnie w całym domu

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam też nic takiego. Jak popracuję to mam lekkie bóle @ ale to tyle.
    Tylko właśnie martwi mnie to, że do tej pory były a teraz brak... Ehh! Usg dopiero za kilka dni...

4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Tylko właśnie martwi mnie to, że do tej pory były a teraz brak... Ehh! Usg dopiero za kilka dni...
    A masz inne objawy?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz inne objawy?
    Mam lekką zgagę cały czas, bolące piersi ale to od progesteronu bo biorę i nic poza tym. Tak od samego początku.

• Klamka1982 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszecie mi wizytę usg na 12/02? :)

Dzisiaj idę do dentysty, zatkać dziury jeżeli jakieś są.

Nadal zero objawów, tylko piersi. W poprzedniej ciąży już mnie odrzucało od niektórych zapachów.

Zaraz się posypie fala hejtu ale ja się zastanawiam czy karmić piersią.

Z córką mam traumatyczne wspomnienia i przez to straciłam pokarm po 2 miesiącach i teraz zastanawiam się czy w ogóle się w to pakować.

7u22rjjgvtihrf60.png
    bhywej28ktkf3xqs.png
    2 lata starań.
    24.01 beta 137mlU
    28.01 beta 1328mlU
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ