Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kkkaaarrr wrote:Hahah, widzę, że to poniedziałek 'zmian'! Cieszę się, że nie jestem jedyna
A tak serio, to mnie chyba na dobre zaczęło chodzić po głowie to przełożenie wizyty po wczorajszych urodzinach babci M. Dostałam lampkę szampana i tiramisu na alkoholu i surowych jajkach. Nie łatwo było z tego wybrnąć! Ukrywanie się jest męczące!!
Zgadzam się.. mi dziś mama kazała wziąć polopiryne (jej antidotum na wszystko), bo mnie rozkłada, notabene ciekawe, czy mnie właśnie ojciec w sobotę nie zaraził..
A ja tak, oczywiście wezmę (choć w ogóle jestem przeciwnikiem polopiryny).
Wczoraj dyskusja z teściami, że w czerwcu nie jedziemy na rodzinne wesele w Polskę (a)zaprosili nas bez Kingi, a ona za mała, żeby tyle samej zostać, b)ja w 5mcu co dodatkowo komplikuje..), no truli i truli, my się wykręcamy, jakby wiedzieli o ciąży sami kazaliby zostać..ech. -
Ja wybieram się w środę na usg.
Dziewczyny plamienie ustalo !!!
Mam wynik bety z dziś 1684:))))))))
W sobotę 669 było, także jestem spokojnieksza.Jupik, kkkaaarrr, przedszkolanka:), kalcia, Niecierpliwa..., moni05, Klamka1982 lubią tę wiadomość
-
Agu1 wrote:U mnie to samo !jako 5 msc niemowle drzemka trwala 10 minut ehhh no coz poradzix... oby drugie bylo spiochem bo oszaleje... dzisiaj wlasnie mam za soba noc ktora skonczyla sie o 2 nad ranem bo trzeba sie bawic... do 6 biegala... i potem znow wstala o 9 oszalec mozna
Agu1 lubi tę wiadomość
-
Ja sama nie wiem gdzie sie ulokowac bo mam dwa terminy wyznaczone. 28.09 i 7.10.
Wiec moze sie u was zadomowie chwile.
Jestem po pustym jaju plodowy. Zabieg w pazdzierniku. I od tamtej pory nie bylo @. Lekarz pozwolil sie starac po 1.5msc bo nie widzial przeciwskazan. Bylismy pewni ze zejdzie nam dluzej a udalo sie szybko. 25.01 robilam bete i wyszlo 3846.
29.01 beta 9212
Wizyta kolejna 12.02 i mam nadzieje ze bedzie serduszko.
Co do bjawow. Rano nie zdarze nic zjesc i mnie juz muli i naciaga. Bola piersi. Odbija mi sie strasznie. A tak to wszystko okprzedszkolanka:), kalcia, Jupik lubią tę wiadomość
-
Dominika32 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was wymiotuje?
Czasami, ale raczej przez drażniące zapachy. Za to odbija mi się non stop. No i wysypało plecy i szyję strasznie, takie podskórne syfy hormonalne czy co? Czym to zgładzić?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyKiniorek91 wrote:Ja sama nie wiem gdzie sie ulokowac bo mam dwa terminy wyznaczone. 28.09 i 7.10.
Wiec moze sie u was zadomowie chwile.
Jestem po pustym jaju plodowy. Zabieg w pazdzierniku. I od tamtej pory nie bylo @. Lekarz pozwolil sie starac po 1.5msc bo nie widzial przeciwskazan. Bylismy pewni ze zejdzie nam dluzej a udalo sie szybko. 25.01 robilam bete i wyszlo 3846.
29.01 beta 9212
Wizyta kolejna 12.02 i mam nadzieje ze bedzie serduszko.
Co do bjawow. Rano nie zdarze nic zjesc i mnie juz muli i naciaga. Bola piersi. Odbija mi sie strasznie. A tak to wszystko ok
Kiniorek witamy
Ja jestem mega ciekawa o ile młodsza moja ciąża będzie od OM, mam nadzieję, że pęcherzyk będzie jutro ładnie widoczny -
nick nieaktualny
-
Agu1 wrote:A czy ktoras z pań miała OM 25.12? Kiedy testowalyscie i kiedy macie wizyty
Jutro jednak idę do innego lekarza zobaczyć czy wszystko się zagniezdzilo i miałam może ze dwa/trzy plemienia więc wolę sprawdzićDominika32, Agu1 lubią tę wiadomość
Matylda 08-07-2013
Aniołek [*] 17.05.2018 -
A ja miałam dziś pierwsza wizyte z położna, godzine trwało odpytywanie mnie z historii chorób w rodzinie i przebiegu poprzedniej ciąży i porodu. Po za tym tylko mnie zważyła, zmierzyła, i sprawdziła ciśnienie. Następna wizyte mam dopiero na 4 marca i dopiero mi wtedy zbadają krew i mocz, a pierwszy skan miedzy 11-13 tygodniem. Ostatnia cytologię miałam dwa lata temu i to jest dla nich super niedawno wiecej na razie nie trzeba. Zamiast karty ciąży jest aplikacja.
A i przez cała ciąże tylko 3 skany bedą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 19:32
-
Kotecki wrote:A ja miałam dziś pierwsza wizyte z położna, godzine trwało odpytywanie mnie z historii chorób w rodzinie i przebiegu poprzedniej ciąży i porodu. Po za tym tylko mnie zważyła, zmierzyła, i sprawdziła ciśnienie. Następna wizyte mam dopiero na 4 marca i dopiero mi wtedy zbadają krew i mocz, a pierwszy skan miedzy 11-13 tygodniem. Ostatnia cytologię miałam dwa lata temu i to jest dla nich super niedawno wiecej na razie nie trzeba. Zamiast karty ciąży jest aplikacja.
A i przez cała ciąże tylko 3 skany bedą.
Nie chcesz prywatnie? Podejrzewam, że o podstawowych prenatalnych możesz zapomnieć...
Cytologia we wczesnej ciąży jest zalecana. Nieważne ile czasu temu była ostatnio. To traci ważność jak badania krwi... To jakby Ci powiedzieli, że morfologia była rok temu to spoko, wszystko wiemy.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019