X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Mam lekką zgagę cały czas, bolące piersi ale to od progesteronu bo biorę i nic poza tym. Tak od samego początku.
    A jak kaszlesz,kichasz,zerwiesz się za szybko to nie ciagnie / boli Cię?

Klamka ciesz się . Ja nie mam,ale zdarzy sie mulenie na głodniaka albo jak zjem za dużo ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A jak kaszlesz,kichasz,zerwiesz się za szybko to nie ciagnie / boli Cię?

Klamka ciesz się . Ja nie mam,ale zdarzy sie mulenie na głodniaka albo jak zjem za dużo ;p
    Zwrócę sobie na to uwagę ale raczej nie. Jedynie przy sikaniu czuję czasem taki lekki ból, jakby parcie.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Zwrócę sobie na to uwagę ale raczej nie. Jedynie przy sikaniu czuję czasem taki lekki ból, jakby parcie.
    To dobrze,teź tak mam ;)
    Ja dzisiaj lekka chrypka ,po wstaniu katar. Walcze nadal,ale od kaszlu brzuch boli..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Wpiszecie mi wizytę usg na 12/02? :)

Dzisiaj idę do dentysty, zatkać dziury jeżeli jakieś są.

Nadal zero objawów, tylko piersi. W poprzedniej ciąży już mnie odrzucało od niektórych zapachów.

Zaraz się posypie fala hejtu ale ja się zastanawiam czy karmić piersią.

Z córką mam traumatyczne wspomnienia i przez to straciłam pokarm po 2 miesiącach i teraz zastanawiam się czy w ogóle się w to pakować.
    Mówi się, że spokojna matka, spokojniejsze dziecko. Znasz siebie najlepiej. Jeśli stresowalabys się karmiąc dziecku też by się udzielili. Chociaż tym razem mogło by być inaczej i bez traumy. A co się stało przy karmieniu córki jeśli można wiedzieć?

Czytałam o osobach które nie karmily bo chciały chodzić w koronkowych stanikach a nie w stanikach dla karmiących matek. Więc przy tym trauma to nie najgorszy powód.

Mój syn odrzucił cyca wcześnie. Na początku było mi smutno ale z perspektywy czasu już na to inaczej patrzę. Przynajmniej nie musiałam walczyć przy odstawieniu bo sam zdecydował. Zresztą ja i tak planowałam karmić tylko do momentu kiedy pojdzie na nogi. Karmienie chodzacego dziecka jest nie dla mnie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    To dobrze,teź tak mam ;)
    Ja dzisiaj lekka chrypka ,po wstaniu katar. Walcze nadal,ale od kaszlu brzuch boli..
    Ja chyba zwariuję! Zamiast się cieszyć to wsłuchuję się w organizm na kazdym kroku. Tym bardziej ze to ciąża po inv. Strasznie się boję.
    Kochana, to herbatka z cytryną i kocyk ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:49

4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mnie na termin 6.10 i usg 13.02?

sunshine03 lubi tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula każdy się martwi. Sporo u nas w wątku jest dziewczyn po poronieniu, ale to że się będziesz zamartwiać fasolce nie pomoże. Trzeba być dobrej myśli :)

A objawy raz są, a raz ich nie ma. Nawet to, że są nie gwarantuje, że będzie dobrze, więc wrzuc na luz, bo to jedyne, co może pomóc :)

przedszkolanka:), Aguuula;2525 lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Ja raz się martwię bo czuję się super a z córką juź wisialam nad wc a raz tak mnie zemdli /zakłuje że juź mi się odechciewa;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja chyba zwariuję! Zamiast się cieszyć to wsłuchuję się w organizm na kazdym kroku. Tym bardziej ze to ciąża po inv. Strasznie się boję.
    Kochana, to herbatka z cytryną i kocyk ;)

Ja mam podobnie, każde jakieś zakucie gdzieś indziej ... i jeszcze mi cos na rece wyskoczylo i muszę zalatwic skierowanie do dermatologa dzisiaj :/
    Trzymajcie dziewczyny kciuci żeby dziś na USG było wszystko dobrze, od rana chce mi się ryczeć, w sumie już ryczałam od głupiej piosenki ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:59

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte! :)

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sobie pomyslalam fajnie. Cycyki mniej bola. Nie kłuje, bez mulenia. Popaikalam sie deo i za chwile byl nocny zwrot... Zobaczymy jak dalej. Ale ciagle sie nie wysypiam.

Kto dzisiaj wizytuje? Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:12

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się rozłożyłam wczoraj, a dziś w nocy mi Kinga prawie 40 st.dostala, rewela..

Klamka, co do kp. Tak jak pisalam, u mnie też była tragedia, ale zaparlam się i karmiłam. Rozumiem jednak, jak ktoś szybko rezygnuje, albo nie chce drugi raz karmić. Niemniej nawet 2 tyg.karmienia jest o niebo lepsze niż nie karmienie w ogóle. Małe dostanie siarę, bakterie które mu wyściełają układ pokarmowy, i oczywiście przeciwciała bardzo ważne w początkowym okresie. Więc ja bym na Twoim miejscu spróbowała z takim marginesem, że jak się nie uda trudno. Poza tym są teraz fajne poradnie laktacyjne gdzie pokazują co i jak. Jak powodem jest trauma a nie koronkowy stanik i brak obwisłych cycków to spróbuj się przełamać :-) a co będzie to będzie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) pozostaje czekać na usg. Ostatnio było wszystko ok. Oby tak dalej.

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Ja mam podobnie, każde jakieś zakucie gdzieś indziej ... i jeszcze mi cos na rece wyskoczylo i muszę zalatwic skierowanie do dermatologa dzisiaj :/
    Trzymajcie dziewczyny kciuci żeby dziś na USG było wszystko dobrze, od rana chce mi się ryczeć, w sumie już ryczałam od głupiej piosenki ...
    O której masz usg i pierwsze? Ja też mam dziś. Właśnie czekam w klinice i też się denerwuje

16uddqk30vgif7kq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    O której masz usg i pierwsze? Ja też mam dziś. Właśnie czekam w klinice i też się denerwuje
    ok 12 mam wizytę i tak pierwszą.
    Trzymam kciuki daj znać po :)

Zrobiłam sobie test ciążowy żeby sie podbudować i kreska ładna ale tylko na chwile uspokoiło :)

przedszkolanka:), Paolka_25 lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Wpiszecie mi wizytę usg na 12/02? :)

Dzisiaj idę do dentysty, zatkać dziury jeżeli jakieś są.

Nadal zero objawów, tylko piersi. W poprzedniej ciąży już mnie odrzucało od niektórych zapachów.

Zaraz się posypie fala hejtu ale ja się zastanawiam czy karmić piersią.

Z córką mam traumatyczne wspomnienia i przez to straciłam pokarm po 2 miesiącach i teraz zastanawiam się czy w ogóle się w to pakować.
    Z mojej strony się nie posypie. Ja karmilam piersią do 6 miesiąca i byłam psychicznie wyczerpana. Także rozum7em
    . Teraz mały śpi cała noc a ja razem z nim i to na odpowiada.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    ok 12 mam wizytę i tak pierwszą.
    Trzymam kciuki daj znać po :)

Zrobiłam sobie test ciążowy żeby sie podbudować i kreska ładna ale tylko na chwile uspokoiło :)
    U mnie to serduszkowe 13.02a teraz idę ogólnie zobaczyć czy ok. Tez trzymam kciuki :) betę z 01.02mialam prawie 6 000 więc musi być coś widać

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici a obstawiasz, że kiedy miałaś owu? Bo u mnie owu była (chyba :-P ) 8go stycznia. Dzisiaj według om mam 5+5 zastanawiam się czy ktoś już tam zamieszkał ;-) owu wyszła mi w 12 DC a przy staraniach o pierwsze Bobo owu miałam dopiero w 21 DC. Taka rozbieżność... :-P

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey ja ostatnio robiłam sobie okłady z wody i i octu żeby zbić temperaturę... Też pięknie pachniałam ;-)

Paolka _25
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ