X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Mam lekką zgagę cały czas, bolące piersi ale to od progesteronu bo biorę i nic poza tym. Tak od samego początku.
    A jak kaszlesz,kichasz,zerwiesz się za szybko to nie ciagnie / boli Cię?

Klamka ciesz się . Ja nie mam,ale zdarzy sie mulenie na głodniaka albo jak zjem za dużo ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A jak kaszlesz,kichasz,zerwiesz się za szybko to nie ciagnie / boli Cię?

Klamka ciesz się . Ja nie mam,ale zdarzy sie mulenie na głodniaka albo jak zjem za dużo ;p
    Zwrócę sobie na to uwagę ale raczej nie. Jedynie przy sikaniu czuję czasem taki lekki ból, jakby parcie.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Zwrócę sobie na to uwagę ale raczej nie. Jedynie przy sikaniu czuję czasem taki lekki ból, jakby parcie.
    To dobrze,teź tak mam ;)
    Ja dzisiaj lekka chrypka ,po wstaniu katar. Walcze nadal,ale od kaszlu brzuch boli..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Wpiszecie mi wizytę usg na 12/02? :)

Dzisiaj idę do dentysty, zatkać dziury jeżeli jakieś są.

Nadal zero objawów, tylko piersi. W poprzedniej ciąży już mnie odrzucało od niektórych zapachów.

Zaraz się posypie fala hejtu ale ja się zastanawiam czy karmić piersią.

Z córką mam traumatyczne wspomnienia i przez to straciłam pokarm po 2 miesiącach i teraz zastanawiam się czy w ogóle się w to pakować.
    Mówi się, że spokojna matka, spokojniejsze dziecko. Znasz siebie najlepiej. Jeśli stresowalabys się karmiąc dziecku też by się udzielili. Chociaż tym razem mogło by być inaczej i bez traumy. A co się stało przy karmieniu córki jeśli można wiedzieć?

Czytałam o osobach które nie karmily bo chciały chodzić w koronkowych stanikach a nie w stanikach dla karmiących matek. Więc przy tym trauma to nie najgorszy powód.

Mój syn odrzucił cyca wcześnie. Na początku było mi smutno ale z perspektywy czasu już na to inaczej patrzę. Przynajmniej nie musiałam walczyć przy odstawieniu bo sam zdecydował. Zresztą ja i tak planowałam karmić tylko do momentu kiedy pojdzie na nogi. Karmienie chodzacego dziecka jest nie dla mnie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    To dobrze,teź tak mam ;)
    Ja dzisiaj lekka chrypka ,po wstaniu katar. Walcze nadal,ale od kaszlu brzuch boli..
    Ja chyba zwariuję! Zamiast się cieszyć to wsłuchuję się w organizm na kazdym kroku. Tym bardziej ze to ciąża po inv. Strasznie się boję.
    Kochana, to herbatka z cytryną i kocyk ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:49

4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mnie na termin 6.10 i usg 13.02?

sunshine03 lubi tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula każdy się martwi. Sporo u nas w wątku jest dziewczyn po poronieniu, ale to że się będziesz zamartwiać fasolce nie pomoże. Trzeba być dobrej myśli :)

A objawy raz są, a raz ich nie ma. Nawet to, że są nie gwarantuje, że będzie dobrze, więc wrzuc na luz, bo to jedyne, co może pomóc :)

przedszkolanka:), Aguuula;2525 lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Ja raz się martwię bo czuję się super a z córką juź wisialam nad wc a raz tak mnie zemdli /zakłuje że juź mi się odechciewa;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja chyba zwariuję! Zamiast się cieszyć to wsłuchuję się w organizm na kazdym kroku. Tym bardziej ze to ciąża po inv. Strasznie się boję.
    Kochana, to herbatka z cytryną i kocyk ;)

Ja mam podobnie, każde jakieś zakucie gdzieś indziej ... i jeszcze mi cos na rece wyskoczylo i muszę zalatwic skierowanie do dermatologa dzisiaj :/
    Trzymajcie dziewczyny kciuci żeby dziś na USG było wszystko dobrze, od rana chce mi się ryczeć, w sumie już ryczałam od głupiej piosenki ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:59

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte! :)

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sobie pomyslalam fajnie. Cycyki mniej bola. Nie kłuje, bez mulenia. Popaikalam sie deo i za chwile byl nocny zwrot... Zobaczymy jak dalej. Ale ciagle sie nie wysypiam.

Kto dzisiaj wizytuje? Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:12

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się rozłożyłam wczoraj, a dziś w nocy mi Kinga prawie 40 st.dostala, rewela..

Klamka, co do kp. Tak jak pisalam, u mnie też była tragedia, ale zaparlam się i karmiłam. Rozumiem jednak, jak ktoś szybko rezygnuje, albo nie chce drugi raz karmić. Niemniej nawet 2 tyg.karmienia jest o niebo lepsze niż nie karmienie w ogóle. Małe dostanie siarę, bakterie które mu wyściełają układ pokarmowy, i oczywiście przeciwciała bardzo ważne w początkowym okresie. Więc ja bym na Twoim miejscu spróbowała z takim marginesem, że jak się nie uda trudno. Poza tym są teraz fajne poradnie laktacyjne gdzie pokazują co i jak. Jak powodem jest trauma a nie koronkowy stanik i brak obwisłych cycków to spróbuj się przełamać :-) a co będzie to będzie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) pozostaje czekać na usg. Ostatnio było wszystko ok. Oby tak dalej.

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Ja mam podobnie, każde jakieś zakucie gdzieś indziej ... i jeszcze mi cos na rece wyskoczylo i muszę zalatwic skierowanie do dermatologa dzisiaj :/
    Trzymajcie dziewczyny kciuci żeby dziś na USG było wszystko dobrze, od rana chce mi się ryczeć, w sumie już ryczałam od głupiej piosenki ...
    O której masz usg i pierwsze? Ja też mam dziś. Właśnie czekam w klinice i też się denerwuje

16uddqk30vgif7kq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    O której masz usg i pierwsze? Ja też mam dziś. Właśnie czekam w klinice i też się denerwuje
    ok 12 mam wizytę i tak pierwszą.
    Trzymam kciuki daj znać po :)

Zrobiłam sobie test ciążowy żeby sie podbudować i kreska ładna ale tylko na chwile uspokoiło :)

przedszkolanka:), Paolka_25 lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Wpiszecie mi wizytę usg na 12/02? :)

Dzisiaj idę do dentysty, zatkać dziury jeżeli jakieś są.

Nadal zero objawów, tylko piersi. W poprzedniej ciąży już mnie odrzucało od niektórych zapachów.

Zaraz się posypie fala hejtu ale ja się zastanawiam czy karmić piersią.

Z córką mam traumatyczne wspomnienia i przez to straciłam pokarm po 2 miesiącach i teraz zastanawiam się czy w ogóle się w to pakować.
    Z mojej strony się nie posypie. Ja karmilam piersią do 6 miesiąca i byłam psychicznie wyczerpana. Także rozum7em
    . Teraz mały śpi cała noc a ja razem z nim i to na odpowiada.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    ok 12 mam wizytę i tak pierwszą.
    Trzymam kciuki daj znać po :)

Zrobiłam sobie test ciążowy żeby sie podbudować i kreska ładna ale tylko na chwile uspokoiło :)
    U mnie to serduszkowe 13.02a teraz idę ogólnie zobaczyć czy ok. Tez trzymam kciuki :) betę z 01.02mialam prawie 6 000 więc musi być coś widać

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici a obstawiasz, że kiedy miałaś owu? Bo u mnie owu była (chyba :-P ) 8go stycznia. Dzisiaj według om mam 5+5 zastanawiam się czy ktoś już tam zamieszkał ;-) owu wyszła mi w 12 DC a przy staraniach o pierwsze Bobo owu miałam dopiero w 21 DC. Taka rozbieżność... :-P

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey ja ostatnio robiłam sobie okłady z wody i i octu żeby zbić temperaturę... Też pięknie pachniałam ;-)

Paolka _25
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ