Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJakiś czas temu któraś z Was pisała, że norma hemoglobiny w ciąży wg WHO jest mniejsza niż te widełki z laboratorium. Przypomnicie mi?
Wyszła mi 11,9, norma z labu jest od 12, a średnio chce brac żelazo
Edit. Już ogarnęłam, norma w ciąży do 11Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 17:25
-
ManiaM wrote:Jestem po połówkowym. Pierwszy raz udało się zmierzyć kość nosowa, 6.2 mm. Czy jak na 21w3d jest to wymiar w porządku?
Lekarza zaniepokoiła wielkość żołądka. Jest duży, ok 3 cm w przekroju do AC, muszę to kontrolować i jest ponad tydz do przodu AC właśnie, a na wizycie 2 tyg temu był o tydz mniejszy, nie wiem z czego to wynika.
Lekarz stwierdził że mam łożysko na tylnej ścianie A mój prowadzący mówi że na przedniej... dziwne. Z tego co pamiętam to któraś też tak miała, co lekarz to inne fakty .
Poza tym brzuszkiem to wszystko dobrze, i czy możliwe że dziecko 2 tyg temu ważyło 340 g A teraz 450g?
Totalnie nie mam pojęcia ile dziecko powinno przybierać na wadze na tym etapie ciazy . Mam zdjęcie 3d zaraz wstawięNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Olala ja właśnie wyczytałam dzisiaj o tych truskawkach i od razu sobie w domu koktajl zrobiłam. Jeszcze tata mi przywiezie książkę z przepisami na koktajle zdrowotne to sobie coś wyczaruje.
Ale mnie ręką dzisiaj rwie. Nie wiem sama czemu. Jakbym miała w niej ciągle skurcz... -
Kiniorek a to możliwe z truskawkami bo też miałam ostatnio lekko poniżej i ciągnie mnie i do truskawek i arbuza. Pokrzywa też ma dużo żelaza. Tylko u mnie koktajl ciężko wchodzi. Wolę zjeść takie prosto z siaty.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kiniorek, mogą drętwieć ręce w ciąży, to normalne. A tu jeszcze upały do tego.
Kokoskwa, o niee,ja tak nigdy nie mamupał, mróz, osłabienie,gorączka, stres... Apetyt mam zawsze i wszędzie 😂
A sorry, tylko ten początek ciąży mnie trochę powstrzymał 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 18:21
-
Aaga to dobrze że nie jestem jedyna 😁
W ogóle mam do Was dziwne pytanie 🙂 myślicie że można czuć jak się robią rozstępy, ale ich nie widzieć? Czasem jak np. się mocno najem, albo przeciągnę się czy ziewam, mam wrażenie że coś mi pęka w brzuchu... To takie śmieszne uczucie, jakby gumka w spodniach poszła... Ale nie widać tam żadnych rozstępów. Za pierwszym razem się przestraszyłam, że mi się mięśnie rozchodzą, bo gdzieś na środku to poczułam, ale przed chwilą na boku brzucha. Zdarzyło się już z 4 razy, a nic nie widać. Macie też coś takiego? -
Ja nie mam, czasem mam wrażenie jak się najem że skóra brzucha chce się naciągnąć, a już nie potrafi, może to to samo uczucie co ty masz tylko inaczej je odczuwamNasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde wrote:Ja nie mam, czasem mam wrażenie jak się najem że skóra brzucha chce się naciągnąć, a już nie potrafi, może to to samo uczucie co ty masz tylko inaczej je odczuwam
ale właśnie jakby coś puściło. I zaraz przechodzi
-
KasiaP ja nic takiego nie odczuwam ale za to mam wrażenie ze mi skory na brzuchu braknie. Ze już się więcej nie naciągnie.
Apetyt u mnie tez słabszy. Myslicie ze może czegoś braknąć bobasowi na tym etapie ? Czy sobie pobierze z zapasów ?
Na początku ciąży to wiem ze niejedzenie w niczym nie przeszkadza i nie wpływa zle na bobasa ale teraz ? -
Kookosowa wrote:Nie ja tylko czuję mega napięcie czasem. Jakby mi skóry brakowało.
Moze to mięśnierozstępy zobaczysz na pewno
mi się zrobiły ostatniego dnia przed porodem.
Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Mnie skóry brakuje u góry. Tak mi te narządy poprzesuwało się... I czuję że tylko rosnę u góry a na dole mam sama skórę...
A co do drętwienia. W sumie u mnie to nie drętwienie. To jakbym miała ciągle od rana przykurcz mięśnia i nie umiem ręki wyprostować. A ból ciągnie do palca w ręce ... Możliwe że w nocy mogła mieć jakiś skurcz i mnie boli -
Ciekawe zjawisko, nie powiem
Przedszkolanka, to skoro już 2 osoby to czują, to chyba nie mamy się czym przejmować
Kiniorek, na dole masz Dzidzi a nie skóręale wiem o czym mowa, zwłaszcza po jedzeniu tak tą górę wywala
a co z tą ręką to nie wiem co poradzić
Dreamer, myślę że Bobas sobie poradzi. Tylko żeby dla Ciebie wystarczyło
Kokosowa, dzień przed porodem to już bezczelnośćto już mogły sobie darować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 20:47
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość