Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ManiaM wrote:Przez przypadek polubiłam zamiast zacytować.
Tak dokładnie , ważąc 46 kg pełno rozstępów . Jak były płytkie to trochę pomógł ten bio oil, ale tylko wypłycił mam wrażenie. -
nick nieaktualny
-
Brunetka no to uparciuch te twoje dzieciatko
ale mi raz usg samo robił 40 min bo mała sie wiercila, a u mnie serduszko chciał ocenić, biorąc pod uwagę fakt poprzedniej ciąży:) ważne że zdrowy /zdrowa. A imiona jakieś już masz wybrane??
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
No ja na ostatniej wizycie opierdziel ze przytyłam 3 kg w ciągu miesiąca. A teraz od 2 tygodni waga trochę spadła w dół. Dziwne...
Właśnie mnie interesuje to bio oil. Czy macie jakieś doświadczenia ? Bo to chyba najbardziej wychwalany produkt na rozstępy. Czy to działa profilaktycznie czy spłyca te rozstępy które już powstały ? I czy w ogóle coś działa ? No i czy zostawia bardzo naoliwiona skore bo ja osobiście jakiej lepiącej skory nie lubie -
nick nieaktualny
-
Monalisa88 wrote:Dzien dobry dziewczyny
Kciuki za wizyty!
U mnie przy tych ulalach tez xiezko z apetytem. Jak jadlam naokraglo tak teraz wciskam w siebie 3 posilki dziennie. Za do wode pije hektolitrami.
Strasznie mi sie ciagnie do kolejnej wizyty.. Do 27 daleko:(Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde wrote:Najważniejsze żeby dużo pić, a ja znowu wogole nie pije, znaczy zmuszam się żeby pić, ale oczywiście najchętniej bym piła wszystko co słodkie i gazowane
Ja przy upalach nigdy z piciem nie mialam problemu. Roznica ogolnie w ciazy a przed jest taka ze przed pilam wode gazowana a odkad jestem w ciazy gazowana mi nie smakuje i filtruje sobie w dzbanku kranowa i pije taka:) takze moj organizm sam woli ta lepsza opcje teraz:) a za gazowanymi slodkimi z regoly nie przepadam.
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Brunetka widze Twoje malenstwo uparte jak moje:) u mnie tez najpierw krzyzowala nozki a na polowkowych miala pepowine miedzy nozkami😂 ale na 95 dziewczynka tak jak u Ciebie. W sumie wczoraj wygralam licytacje na allegro ciuszkow dla dziewczynki za 50zl 50szt😎 wiec jak bedzie chlopczyk to bedzie psikus😂
brunetka91 lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
jupik pisałaś kiedyś , ze masz conajmniej dwa koty. Proszę powiedz mi jak cobie dajesz radę z sierścią, małym dzieckiem i czasem poświęconym kotom, dziecku i terz drugoemu dziecku.
Chce z mężem wziać durgoego kota kocurka do kotki 2 letniej. Kot ma 3 miesiące więc jak dziecko sie urodzi bedzie mieć 7 miesiecy więc nie tak źle. Chce tak zrobić bo widzę, ze moja kozia bardzo potrzebuje poświęcenia czasu a ja go mam coraz mniej i przy drugim dziecku bedzie tylko gorzej. Napisz jak koszty utrzymania czy dużo droższe niz przy jednym kocie?
Jak z kuwetą ? czy korzystają z jednej kuwety? -
To ja piję w sumie malo od zawsze. Za to teraz zjadłam już chyba z 15 kg truskawek 😁 moja miłość tego lata!
Rozstępy mam z okresu dojrzewania, w czasie ciąży mam delikatne dwa i to zrobiłby mi się podczas porodu - podobno to też bardzo częste zjawisko, gdy brzuch się napina i rozluźnia 🤷
U nas dzisiaj bardzo przyjemnie na dworze i na apetyt też nie narzekam 🤣
Aż jestem ciekawa ile mam na plusie 🤣
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Kciuki za wizyty (Brunetka, Tobie już gratuluję)
Ja niestety z imieniem nie mam zbyt dużo do powiedzenia, zanim poznaliśmy płeć ustaliliśmy, że ja wybieram imię dla dziewczynki, eM. dla chłopca (oczywiście uwzględniamy swoje antypatie - ja na przykład jeśli jakieś męskie imię mi się nie podoba, mówię, że miałam takiego "byłego" faceta - i już eM. nie chce tego imienia)
A tak serio, to jeszcze z okresu starań o malucha mieliśmy jedno imię w głowie (właśnie męskie) i takie chyba zostanie
Ps. ja też mam sporo rozstępów jeszcze z czasu nagłego wzrostu. Teraz też mam obawy. Zaopatrzyłam się w Elancyl i jak dotąd nie widzę nowych rozstępów.
Wcześniej używałam Elancyl na cellulit i też działał rewelacyjnie!
Tylko konsystencje mam bardziej balsamową, dość gęstą (ja nie toleruję niestety oliwek)
Pps. Miłego dnia, uciekam do pracy, której ostatnio mam ogromny nawał (wczoraj byłam w biurze 9 godzin, wróciłam do domu, posprzątałam cały dom + dwie godziny jeszcze popracowałam - dziś umieram, takie tempo już chyba nie dla mnie)
brunetka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI jeszcze jedno pytanie: czy któraś z Was jeszcze nie ma nic dla Malucha?? Bo zaczynam się jakoś tym tematem stresować...
Sporo rzeczy będę miała od Bratowej mojego eM. (łóżeczko, fotelik i sporo ciuszków), mam listę rzeczy, które chcę kupić i w których się zakochałam. Wózek wybrany (poluję tylko na okazję), ale w domu nie mam absolutnie ci (dosłownie 3 bodziaki, które dostałam w prezencie
.).
A chcę jeszcze mały remont ogarnąć (odmalować sypialnie + przyszły pokój malucha, kupić komodę z przewijakiem i szafę dla Malucha).
Tylko mi się cały czas wydaje, że mamy jeszcze tyyyyle czasuuuu...
-
sunshine03 wrote:Jakiś czas temu któraś z Was pisała, że norma hemoglobiny w ciąży wg WHO jest mniejsza niż te widełki z laboratorium. Przypomnicie mi?
Wyszła mi 11,9, norma z labu jest od 12, a średnio chce brac żelazo
Edit. Już ogarnęłam, norma w ciąży do 11
w Hematologii (British Commitee for Standards in Haematology)
pacjentki z wartościami Hgb <11.0g% (I trymestr),
<10.5g% (II/III trymestr), <10g% (połóg/laktacja) lub poziomem
ferrytyny < 30 mg/l wymagają suplementacji żelazem." Pavord S, Myers B, Robinson S et al. UK guidelines on the management of iron deficiency in
pregnancy. BJH 2012;156:588-600
"Światowa Organizacja Zdrowia zaleca przyjęcie wartości granicznej stężenia hemoglobiny 11,0 g/l jako rozpoznanie niedokrwistości w całym okresie przebiegu ciąży. Natomiast CDC (ang. Centers for Disease Control) definiuje niedokrwistość ciężarnych jako stężenie hemoglobiny < 11,0 g/l w czasie pierwszego i trzeciego trymestru ciąży oraz stężenie < 10,5 g/l w czasie drugiego trymestru."
"Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia zalecana suplementacja żelaza w anemii w ciąży zależy od wyniku hemoglobiny.
Hemoglobina w ciąży 9–11 g/dl: 100 mg żelaza dziennie przyjmowanych doustnie.
Hemoglobina w ciąży 7–9 g/dl: 200 mg pierwiastka dziennie przyjmowanych doustnie.
Hemoglobina w ciąży poniżej 7 g/dl: rozważyć należy infuzje preparatami żelaza, a w skrajnych przypadkach – transfuzję krwi (w ciąży niewskazana).
Bez względu na tempo normalizowania się poziomu hemoglobiny leczenie powinno być kontynuowane przez trzy miesiące."Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 10:31
sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Co do bio oil - nie wiem. Bo ja smaruje tym, co wpadnie mi w ręce i kiedy mi się przypomni 🤷🏻♀️ Tez wyszedł mi jeden rozstęp na udzie. Na razie nic innego jeszcze...
Brunetka, kurczę dziwne. A miałaś lekarza z certyfikatem? Zazwyczaj każą coś zjeść, przejść się, bo ja na tych stronach z opisem, które dostałam mam zawarta tez ocenę narządów płciowych. Już chyba chodzi o to, czy to wyglada prawidłowo, a nie o płeć właśnie. Zreszta nie wiem 🤷🏻♀️
Cabrera, nie stresuj się. Masz jeszcze mnóstwo czasu 😊
Moja hemoglobina to było 10,5 ostatnio a żelazo 50 i nic jeszcze nie wdrazalismy.
A opuchlizna na szczęście schodzi równomiernie do bólu po oparzeniu, prawa puchła bardziej, wiec ta teoria ma jakieś tam poparcie
Ale chciałabym Wam podziękować za wszystkie rady i odpowiedzi. Cieszę się, że jesteścieammarylis lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Polecieli. Czekałam z bratem i jego żona na tarasie widokowym. I jak samolot się wzniósł to się popłakałam że nie poleciałam i że będę sama 5dni
A wróciłam do domu i mi słabo się zrobiło. I leżę. A za 2.5godz na wizytę. Nie wiem jak ja się ogarnę ... Jeszcze dzisiaj psa przed jutrem muszę wykąpać bo do fryzjera idę z nim. Ale kapie go sama.