Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zonaboba, ja tez Cię pamietam 😊 musisz wierzyć, ze będzie dobrze. Mój młody tez ma torbiel, ciut większa bo 0,8cm, ale już dwóch lekarzy mi mówiło, ze to częste, zwłaszcza u chłopców i się wchłania, do kontroli w 30tc dopiero
wiec staram się nie myśleć, bo bym zwariowała.
Chyba spytam lekarza o te elektrolity, w zeszłym roku jak było takie upalne lato to się lepiej czułam jak to piłamZonaboba lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyZonaboba myślałam o Tobie i martwiłam się o Wasze losy....nie znikaj nam tu tak już, bo się martwimy
teraz już z górki, więc czas odetchnąć (ja też jestem po dłuższych staraniach i ciąża dotarła do mnie chyba dopiero wraz z kopniakami Synka)
Ps. u nas (i u Moni też) też wyszły małe torbielki w główkach o podobnej wielkości (ponoć to dość częste zjawisko u chłopców). Mi dwóch lekarzy mówiło, żeby się tym nie przejmować i tak też robięmoni05, Zonaboba lubią tę wiadomość
-
Ja man cała wyprawkę w sumie nową po córce, wózek junama madena tako, i co jak co to wydaje się być solidny i konkretny, ale co do użytkowanie nie wiem bo córka nie zdążyła użytkowaćNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Mały waży 670g
dziś był spokojny
tak to wszystko ok
i krzywa do zrobienia...
moni05, Cabrera, Monalisa88, sunshine03, wiktoriaa, ammarylis, Kookosowa, Zonaboba , mia4444, przedszkolanka:), brunetka91, kasia1518, Goemi, Kasiulina, japonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie dzisiaj wizyta bez pomiarów wagi. Tylko sprawdzenie serduszka
ale wszystko ok
Lekarz marudził, że w miesiąc przytyłam 3kg, ale w sumie nie wiem, jak to się stało, bo jem tak samo cały czasżadnych napadów głodu nie mam
Także dzisiaj na kolacje salatka z samych warzywWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 16:56
-
Dziękuję dziewczyny. Naj bardziej boje się tymi chyba skurczami i miękko szyjka. Nie wiem czemu takie rzeczy się dzieją jak od 5tc jestem na L4. Czyli leniuchowalam
Ale musi być dobrzetym bardziej jak założy ten pessar.
I już nie zniknęły bez słowa :*moni05 lubi tę wiadomość
76 cs UDANY
27lat
9.11.18r - 1 IUI
6.12.18r - 2 IUI -
sunshine03 wrote:U mnie dzisiaj wizyta bez pomiarów wagi. Tylko sprawdzenie serduszka
ale wszystko ok
Lekarz marudził, że w miesiąc przytyłam 3kg, ale w sumie nie wiem, jak to się stało, bo jem tak samo cały czasżadnych napadów głodu nie mam
Także dzisiaj na kolacje salatka z samych warzyw
76 cs UDANY
27lat
9.11.18r - 1 IUI
6.12.18r - 2 IUI -
sunshine03 wrote:U mnie dzisiaj wizyta bez pomiarów wagi. Tylko sprawdzenie serduszka
ale wszystko ok
Także dzisiaj na kolacje salatka z samych warzyw
Ja w miesiąc 2 kg przytyłam, ale lekarki to nie wzruszyłoNie jem więcej, do słodyczy też mnie nie ciągnie. A ruchu mam bardzo dużo
Po prostu trzeba przytyć, mniej czy więcej, ale trzeba
-
Atyde wrote:670 to już fajny brzdac
już bliżej niż dalej
ale w sumie dalej chyba śpi. Też wyczytałam że ok 20godz w ciągu dnia śpia maluszki w brzuchu. Od czasu do czasu stuknie. Wieczorem.najbardziej aktywny. I jak chodzę więcej albo autem jadę. Właśnie sobie kawę robię. Dziś mam apetyt na wszystko i dziubne po trochu, tu tego to tamtego
-
nick nieaktualnyZonaboba wrote:Mówisz ze przytylas w miesiąc 3 kg ja zaczynałam z wagą 52kg w 19tc ważyłam 52.6kg i ciekawe co to będzie jak juz zacznę tyć
Lekarz po prostu powiedział, że 2-2,5kg jest ok, a 3 to za dużo, ale dzisiaj wypiłam już ponad 2 litry wody, to też przecież swoje waży w moich opuchniętych stopach i dłoniach
zobaczę, jak dalej waga będzie szła. Za tydzień jedziemy nad morze, więc ciężko będzie sobie wszystkiego odmawiać na wakacjach -
Sunshine, jeśli nie masz poczucia, że jesz za dużo, w sensie więcej niż potrzebujesz to ja bym się nie martwiła takim przyrostem. Ja teraz tez przytyłam pierwsze 2kg w ciągu tego jednego miesiąca. Mysle, że to czas intensywnego wzrostu naszych maluchów się do tego przyczynia 😊 one tez teraz zbierają tłuszczyk 😉
Zonaboba , sunshine03 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
sunshine03 wrote:ja też zaczynałam z 52, w 1.trymestrze schudłam jakieś 1,5kg, ale teraz już mam 56. I to właściwie czasem z dnia na dzień było +1kg na wadze więcej tak skokowo.
Lekarz po prostu powiedział, że 2-2,5kg jest ok, a 3 to za dużo, ale dzisiaj wypiłam już ponad 2 litry wody, to też przecież swoje waży w moich opuchniętych stopach i dłoniach
zobaczę, jak dalej waga będzie szła. Za tydzień jedziemy nad morze, więc ciężko będzie sobie wszystkiego odmawiać na wakacjach
A wpiszesz mnie kochana na listę?
24 października chlopiec Marcel
8 czerwca mam usg polowkowe
Byłabym wdzięcznasunshine03 lubi tę wiadomość
76 cs UDANY
27lat
9.11.18r - 1 IUI
6.12.18r - 2 IUI -
Sunshine ja właśnie ostatnio pisałam ze u mnie tez lekarka marudziła ze 3 kg w miesiąc. A tak naprawdę to waga się waha w ciągu dnia nawet 2 kg. Rano po wypróżnieniu wazę teraz mniej niż dwa tygodnie temu na wizycie. Wiec ja już nie wiem jak to liczyć. Na wizytę idę po śniadaniu, po kawie wiec to tez dodaje ponad pół kg. W każdym razie mając bmi w normie powinno przybywać pół kg na tydzień. Wazę się teraz codziennie i bardziej pilnuje z pieczywem przedewszystkim.
Głupio mi tez trochę ze zle sie czuje z brzuchem wśród ludzi. Moje koleżanki to bardzo eksponowały brzuchy. Chwaliły się brzuszkami a ja jakoś nie potrafię. Czy to normalne ?sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Ja waze sie w domu, zawsze tak samo na czczo po siku i taka wage podaje do wpisania na wizytach. Inaczej byloby to nie miarodajne, bo raz sie jest po obiedzie w swetrze, innym razem na glodnego w szortach itd.