Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunshine waga się nie przejmuj. No rozumiem lekarza jakbys tyla i miała 15 na plusie ale w miesiąc dwa kilo to całkiem spoko. Mój mi nic nie mówi. Zresztą wie że mam Hashimoto i moja waga nie współgra ze mną. Wie że dbam o dietę i tyle że wpisuje w kartę.
Ważenie na wizytach jest niemiarodajne jak pisze kkkaaarrr. Po jedzeniu po piciu, cały dzień waga ma prawo wzrosnąć a w nocy organizm wyzbywa się wody i na czczo to waży inaczej.
A u nas dziś popadało. Mało ale inne powietrze. I odrazu człowiek chce jeść. Zrobiłam mężowi kanapki tosty z ogórkiem kiszonym boczkiem i sadzonym jajkiem i stwierdzam że i ja sobie bombę tłuszczową zafunduje
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
U mnie dziś była położna , super babka pozytywna, widziała, że troche stresuje się porodem , więc mnie nastawiła pozytywnie , tak samo z laktacją - wszystko ponoć siedzi w głowie... dostałam rozpiske tematów, więc już szkołe rodzenia odpuszczamy, bo tematy się pokrywają...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 19:01
-
Zonaboba- u mnie też łożysko jest nisko od 2 miesięcy. Nie wiem czy się podniesie. Jak nie to podobno cc.
Wszystko będzie dobrze. Leniuchuj dalej :*
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Ja raz jak weszłam na wagę było plus 4kg w 2,5 tygodnia, załamałam się.. a na następny dzień rano po toalecie było już 1,5kg mniej. I tak dużo ale to pokazuje jakie mogą być dobowe wahania wagi. I codziennie ważyć się też nie ma sensu- najlepiej raz w tygodniu i zawsze w tych samych warunkach. Czyli ta sama waga, w tym samym miejscu, rano po wypróżnieniu i bez ubrania najlepiej. Wtedy powinno być miarodajne wszystko
mój lekarz na szczęście się nie czepia że że szybko przytyłam. Zresztą kiedy ma to zobaczyć jak wizyty tak rzadko
a to przecież też skokowo idzie
Sama się zmartwiłam i trochę zmieniłam dietę (bez białego pieczywa, białego ryżu, słodycze w granicach rozsądku- całkiem nie potrafię zrezygnować), ale głodzić się nie będę. Nigdy tego nie potrafiłam. Swoje muszę zjeść
Dreamer, moim zdaniem nie istnieje coś takiego jak "normalne" zachowanieTo jak się czujesz ze swoim brzuszkiem to jest Twoja i tylko Twoja indywidualna sprawa
każdy ma inne podejście i inne odczucia w tym temacie i wszystkie są jak najbardziej ok
-
U mnie właśnie leje tak w ogóle. Jak miło
wystarczyły 3 dni upałów i już się cieszę z deszczu 😂 a tak narzekałam jeszcze w zeszłym tygodniu ze ciągle pada 😂 no kobiecie nie dogodzisz, zwłaszcza ciężarnej hihihi
Powiem Wam jeszcze coś śmiesznego. Dzisiaj w pracy rozmawiałam z kolegą na temat pewnej firmy z Polski, niedaleko mojego niegdysiejszego miejsca zamieszkania. I poszedł tekst że jeśli byśmy mieli współpracować z tą firmą, to najpierw ten kolega musiałby tam pojechać i zobaczyć jak wyglądają maszyny itp itd. To ja na to taka ucieszona, "o, to jak tam przyjedziesz to musisz mnie koniecznie odwiedzić" Zapomniałam że od 3 lat nie mieszkam w Polsce 😂 z dobrą sekundę mi zajęło zanim się zorientowałam 😂 cały dzień się z siebie śmieję hahaKookosowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dreamer - ją z kolei lubię pokazywać brzuszek, ale np jak jestem w obecności znajomych, o których wiem, że się starają i nie wychodzi to próbuje go jakoś ukryć 🙄😐nie wiem, dlatego że nie chcę,żeby było im przykro, może trochę że wstydu,że my się w sumie nie staraliśmy, a oni próbują ileś tam czasu. Ale tak jak dziewczyny piszą to rację sprawa indywidualna. Podobnie jak z wagą. Ja mam jakieś 2/3 kg na plusie. Jak będę tyła 2kg na miesiąc to spoko 😁
Zonaboba lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:My Gabie kupujemy takie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cda256ea82b9.jpg
Będę na początku na noc przystawiac krzesło tu gdzie dziura. Myslalam o niemowlęcy bo on kocha swoje łóżeczko ale po co mi za chwilę 2 niemowlęce? Więc niestety będzie musiał się przenieść.
My też takie łóżko chcemy kupić córce, bo wg mnie bez sensu mieć 2 łóżeczka. Tylko myślałam żeby wziąć jakieś co ma dłuższą ta belkę zabezpieczającą bo widziałam że takie są. W lipcu planujemy wykończyć pokój dla córki i jak skończy rok to chcemy ja przyzwyczajać do swojego pokoju- jak wyjdzie w praktyce się okaże ☺kasia1518
-
kkkaaarrr wrote:Ja waze sie w domu, zawsze tak samo na czczo po siku i taka wage podaje do wpisania na wizytach. Inaczej byloby to nie miarodajne, bo raz sie jest po obiedzie w swetrze, innym razem na glodnego w szortach itd.
U mnie by nie przeszło bo gin ma wagę w gabinecie. I jak tylko schodzę z fotela po badaniu i jeszcze przed usg pada to nieszczęsne "zapraszam na wagę". U mnie tak się waha 1.5-2kg na plusie.kasia1518
-
kasia1518 wrote:My też takie łóżko chcemy kupić córce, bo wg mnie bez sensu mieć 2 łóżeczka. Tylko myślałam żeby wziąć jakieś co ma dłuższą ta belkę zabezpieczającą bo widziałam że takie są. W lipcu planujemy wykończyć pokój dla córki i jak skończy rok to chcemy ja przyzwyczajać do swojego pokoju- jak wyjdzie w praktyce się okaże ☺
Można dokupić sama barierę dodatkowa i zakładać tylko do spania.kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Kasiap rozkojarzona jesteś
ciążowy mózg. Ja też takie głupoty robię czasem. A najgorsze jak jadę samochodem to czasami muszę sama sobie w pysk dać bo potrafię się zamyślec. Jadę i nie czaje.
Dreamer rób tak żeby ci było dobrze. Masz prawo czuć to co czujesz. Za chwilę może ci się zmienić.
Ja lubię pokazywać brzuszek. Od dnia testu chciałabym żeby już było widać.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
A u mnie to z tym brzuszkiem różnie, raczej nie eksponuje mimo że wyczekane bobo, jakoś tak jeszcze głupio się czuje . Wiem że powinnam być dumna, w końcu rozwija się we mnie nowe życie:) Ale mam 25 lat A ludziom się wydaje że mam Max 20 i może dlatego, mam wrażenie że jakoś wszyscy dziwnie się patrzą, przechodnie na ulicy itp
-
Ja tam ukryć już nie potrafię, ale fakt faktem początkowo trochę się z nim skrywalam, teraz jedynie czuje się źle jak widoczny mam brzusio przy szwagierce, która nie może mieć dzieci
Co do wagi w każdej ciąży początkowo schudłam ok 5 kg i na razie przybrałam 1,5, z pierwszą córką finalnie przybrałam 10 kg z tym że 5 schudłam, i po ciąży byłam chudsza niż przedNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Uwemhe wrote:Hej
Dziewczyny kupiłam maszynkę do robienia lodow w lidlu:-) i planuje jutro zrobic zdrowe lody:-).choc musze znależc przepisy bez jajek. Robiła ktoraś lody w maszynce?pyszne sa
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r.