Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Brunetka trzymam, trzymam
mi bardzo dużo w poprzedniej ciąży na piersiach sie zrobiło i to takich ochydnych głębokich, do dzisiaj mam na ich punkcie kompleksy. A w tej na razie mam spokój z rozstepami, oby tak do końca!
brunetka91 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
KasiaP wrote:Aaga to dobrze że nie jestem jedyna 😁
W ogóle mam do Was dziwne pytanie 🙂 myślicie że można czuć jak się robią rozstępy, ale ich nie widzieć? Czasem jak np. się mocno najem, albo przeciągnę się czy ziewam, mam wrażenie że coś mi pęka w brzuchu... To takie śmieszne uczucie, jakby gumka w spodniach poszła... Ale nie widać tam żadnych rozstępów. Za pierwszym razem się przestraszyłam, że mi się mięśnie rozchodzą, bo gdzieś na środku to poczułam, ale przed chwilą na boku brzucha. Zdarzyło się już z 4 razy, a nic nie widać. Macie też coś takiego?
Ja mam bardzo dużo rozstępów i zawsze oprócz twoich objawów bardzo swedziało i potem już pojawiała się czerwona krechaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 21:31
-
Brunetka91 będę trzymać mocno, bo u mnie polówkowe w piątek u lekarki w innym mieście której nie znam i już jestem zestresowana. Co do rozstępów to w poprzedniej ciąży nie miałam wcale ale przytyłam 10kg więc brzuch nie był duży. Teraz czuję skórę taką napiętą właśnie do góry brzucha i to takie mało przyjemne uczucie.
-
Ja mam jutro wizytę. I w sumie nawet się nie stresuje. Mam nadzieję że mały ładnie przybrał
A muszę się zapisać na te trzecie prenatalne. Kiedy najlepszy czas na to? 30tc?
Moja "siostra" odkupuje od nas samochodzik. Nawet się nie spodziewałam że tak szybko pójdziecieszę się bo w sumie to moja najlepsza przyjaciółka i wie że jej nie wciskam byle czego.
-
Kiniorek, właśnie ponoć około 30tc, jak mówisz
ja mam na 30+2. Rany, to tak szybko leci...
Brunetka, kciuki
Emikey - mój tez już czuje od jakiegoś tygodnia. Teraz to nawet widać jak brzuch cały „skacze”mega uczucie, a ile spokoju...
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ammarylis wrote:Kasia1518 wszędzie podają że waga w 20 tygodniu to właśnie 270-300 gram.Więc staram się nie nakręcać chociaż tutaj na forum wagi dzieciaczków są dużo wyższe ale i ciąże starsze więc staram się nie porównywać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 22:49
ammarylis lubi tę wiadomość
kasia1518
-
U mnie jeszcze mąż nie czuje przez brzuch (albo po prostu nie możemy trafić tam gdzie akurat są ruchy) ale ja w tym tygodniu już bardzo wyraźnie, nawet lekko przez ubranie widać jak brzuch skacze. Więc już nie mam wątpliwości, że to mały tam się wierci, super uczucie
Basia, nieustająco trzymam kciuki, oby Was jakoś przetrzymali dopóki mały nie będzie zdolny do opuszczenia brzuszka. Da się coś zrobić w sprawie tych przepływów? -
ManiaM wrote:Ja mam bardzo dużo rozstępów i zawsze oprócz twoich objawów bardzo swedziało i potem już pojawiała się czerwona krecha
Co do czucia przez brzuch to mój by pewnie poczuł ale nie chce 😛 brzuch go trochę przeraża. W sumie mogłoby być mi przykro, ale tak samo było jak jego siostra chodziła w ciąży więc zdążyłam się nastawić, że tak będzie.
Miłego dnia i powodzenia na wizytach!ManiaM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KasiaP wrote:No i jest kreska. No trudno. W sumie byłam przygotowana na to, bo po okresie dojrzewania całe pośladki mam w rozstępach, mimo że byłam szczupła. Chyba też coś takiego wspominałaś kiedyś tak mi się zdaje.
Co do czucia przez brzuch to mój by pewnie poczuł ale nie chce 😛 brzuch go trochę przeraża. W sumie mogłoby być mi przykro, ale tak samo było jak jego siostra chodziła w ciąży więc zdążyłam się nastawić, że tak będzie.
Miłego dnia i powodzenia na wizytach!
Przez przypadek polubiłam zamiast zacytować.
Tak dokładnie , ważąc 46 kg pełno rozstępów . Jak były płytkie to trochę pomógł ten bio oil, ale tylko wypłycił mam wrażenie.
-
Dzien dobry dziewczyny
Kciuki za wizyty!
U mnie przy tych ulalach tez xiezko z apetytem. Jak jadlam naokraglo tak teraz wciskam w siebie 3 posilki dziennie. Za do wode pije hektolitrami.
Strasznie mi sie ciagnie do kolejnej wizyty.. Do 27 daleko:(Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞