Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarrrra wrote:ja będę mieć parkę
kasia1518 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Basiu, ważne ze Filipek rośnie. Wiem ze wolniej ale rośnie i będzie rósł dalej. I tego się trzymajmy.
Moni ja bym konsultowała z lekarzem. Mnie na wizycie zawsze pytają czy puchną mi nogi. Nie wiem skąd to pytanie ale skoro pytają to znaczy ze to istotne w ciąży. -
Moni kurcze. A ja myślałam że spuchlam
To ja już się nie odzywam w takim razie. Weź może sobie wsadz nóżki do miski z chłodna woda. Może herbata z pokrzywy? Nie pamiętam czy można. Ale wiem że chłodna woda działa też lagodzaco na opuchliznę.
Przedszkolanka. Sama nie mam pojęcia. W ogóle to wymaz robi się w 38tyg a mnie zrobili przy okazji w szpitalu. Podobno dostaje się przed porodem antybiotyk. A candida jest bo się wyleczyć nie potrafię. Ciepło. Parno. Do tego duża ilość wydzieliny i gotowa infekcja...
Zdrzemnelam się. Padłam po prostu na 1.5godz. Mam jeszcze trochę do odprasowabia rzeczy chłopakom przed wylotem i mi się nie chce...
Basiu ja za was będę do samego końca trzymać kciuki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 14:26
-
Moni mój mąż takie miał jak ugryzła go mecha. Zrob sobie okład z wody i octu. A najlepiej namoczyć nogi. Plus dużo wody i jednak bym poszła do lekarza z tym bo opuchnięte nogi swoją drogą ale twoja jest aż za bardzo.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kiniorek - miałaś badania na GBS? Ja miałam pobierane to w 12 tygodniu,też wyszło,ze to mam. Dlatego,że miałam źle wyniki moczu przez 2 miesiące mam brać probiotyk - provag, który niby ma zmniejszyć liczbę kolonii. Antybiotyk na to podaje się przed porodem, także spokojnie 😉 bardzo dużo kobiet to ma. Co do infekcji to ja nie miałam żadnych objawów, a w wykazie też wyszła candia. Brałam ten żółty antybiotyk na P. A po miałam jeszcze globulki- invag.
Moni - rzeczywiście bardzoo spuchnięte ... Od upałów się zaczelo? Jeśli tak to pewnie woda. Rób okłady i nogi w górze.
Atyde - witaj 🙂 straszne to co przeżyłaś! Życzę zdrówka dla Oliwki, a Wam spokoju.
Basiu - najważniejsze,że jesteś pod opieką lekarzy, jeśli się coś będzie działo mogą szybko zainterweniować. Zobaczysz,że wszystko będzie w porządku. Trzymam mocno kciuki! 😘 -
Dziękuje Wam.
Staram się, ale dzisiaj o konsultacje z kimś normalnym będzie ciężko...
Dreamer, przy wysokim lub podwyższonym ciśnieniu (co mnie nie dotyczy) obrzęki i białko w moczu to objawy zwiastujące stan przedrzucawkowy, to niebezpieczne w ciąży. Tyle, ze puchnie się tez na twarzy, rękach itd. Ale może to nie reguła.
Doczytałam tylko, ze trzeba w takich sytuacjach nie bagatelizować duszności jeśli się pojawia, bo mogą zwiastować zator.
Kurczę, pierwszy raz mam u siebie coś takiego (tzn już zmalało, na szczęście), ale np pani w obuwniczym opowiadała, ze całe lato w ciąży chodziła w butach męża i to rozwiązanych :oGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Atyde wrote:Kurcze to może i dla mnie jest nadzieja, mój mąż bardzo chce syna, a tu będzie droga córcia - oczywiście nie rozpaczą z tego powodu, ale już zapowiedział że po oliwce mam się przygotować na kolejną ciążę
Mój też tak mówi żebym się szykowala na kolejne, tylko ja muszę odpocząć trochę, bo nie dam rady z trójką dzieci pod rząd ( bardziej chyba psychicznie niż fizycznie), więc zapowiedziałam że 3-4 lata przerwy i możemy pomyśleć o trzecim ☺kasia1518
-
Miałam pisać Moni żebyś to skondultowala bo w ciąży może świadczyć o stanie przedrzucawkowym- lepiej to skonsultować i mieć pewność że to woda i tez od upałów. Z ciśnieniem też jest tak że długo jest ok , a tu nagle robi się wysokie nie wiadomo skąd. Idź do lekarza i będziesz spokojniejsza.kasia1518
-
kasia1518 wrote:Miałam pisać Moni żebyś to skondultowala bo w ciąży może świadczyć o stanie przedrzucawkowym- lepiej to skonsultować i mieć pewność że to woda i tez od upałów. Z ciśnieniem też jest tak że długo jest ok , a tu nagle robi się wysokie nie wiadomo skąd. Idź do lekarza i będziesz spokojniejsza.
pójdę jutro, bo już dzisiaj nie ma gdzie. A jeszcze jedna teorie mam, ze to od tego oparzenia słonecznego? Spieklam właśnie nogi, w niedziele. Dość mocno, ból był taki, ze nie mogłam chodzić. Teraz już lepiej, skóra napięta i właśnie wczoraj pojawił się ten obrzęk.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Z tym, że ciśnienie i tak kontroluje cały dzień
pójdę jutro, bo już dzisiaj nie ma gdzie. A jeszcze jedna teorie mam, ze to od tego oparzenia słonecznego? Spieklam właśnie nogi, w niedziele. Dość mocno, ból był taki, ze nie mogłam chodzić. Teraz już lepiej, skóra napięta i właśnie wczoraj pojawił się ten obrzęk.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Jestem po połówkowym. Pierwszy raz udało się zmierzyć kość nosowa, 6.2 mm. Czy jak na 21w3d jest to wymiar w porządku?
Lekarza zaniepokoiła wielkość żołądka. Jest duży, ok 3 cm w przekroju do AC, muszę to kontrolować i jest ponad tydz do przodu AC właśnie, a na wizycie 2 tyg temu był o tydz mniejszy, nie wiem z czego to wynika.
Lekarz stwierdził że mam łożysko na tylnej ścianie A mój prowadzący mówi że na przedniej... dziwne. Z tego co pamiętam to któraś też tak miała, co lekarz to inne fakty .
Poza tym brzuszkiem to wszystko dobrze, i czy możliwe że dziecko 2 tyg temu ważyło 340 g A teraz 450g?
Totalnie nie mam pojęcia ile dziecko powinno przybierać na wadze na tym etapie ciazy . Mam zdjęcie 3d zaraz wstawię
-
ManiaM wrote:Jestem po połówkowym. Pierwszy raz udało się zmierzyć kość nosowa, 6.2 mm. Czy jak na 21w3d jest to wymiar w porządku?
Lekarza zaniepokoiła wielkość żołądka. Jest duży, ok 3 cm w przekroju do AC, muszę to kontrolować i jest ponad tydz do przodu AC właśnie, a na wizycie 2 tyg temu był o tydz mniejszy, nie wiem z czego to wynika.
Lekarz stwierdził że mam łożysko na tylnej ścianie A mój prowadzący mówi że na przedniej... dziwne. Z tego co pamiętam to któraś też tak miała, co lekarz to inne fakty .
Poza tym brzuszkiem to wszystko dobrze, i czy możliwe że dziecko 2 tyg temu ważyło 340 g A teraz 450g?
Totalnie nie mam pojęcia ile dziecko powinno przybierać na wadze na tym etapie ciazy . Mam zdjęcie 3d zaraz wstawięManiaM lubi tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Jestem po połówkowym. Pierwszy raz udało się zmierzyć kość nosowa, 6.2 mm. Czy jak na 21w3d jest to wymiar w porządku?
Totalnie nie mam pojęcia ile dziecko powinno przybierać na wadze na tym etapie ciazy . Mam zdjęcie 3d zaraz wstawię
Przyrost ok, u mnie przez 16 dni urósł z 421g do 564g -
Mój miał 7 maja 250g a wczoraj 495g, czyli w niecały miesiąc przybrało mu się dwukrotnie
a z wymiarami jest 1 dzień „młodszy” po wyliczeniu średniej, wiec trzyma się idealnie
Jesteśmy na tym samym etapie praktycznie, Mania, wiec jest dobrze ja mysleManiaM, brunetka91 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
No dziewczyny, ja jutro idę na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia
trochę się stresuję, bo jestem chyba najbardziej zieloną osobą w tematach dzieciowych
moni05, Kookosowa, brunetka91, mia4444, japonka lubią tę wiadomość