X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nic nie wiem o koleżance.

Basiu nadal trzymam kciuki. Jesteś pod opieką a to najważniejsze.

U mnie od rana Bartek skacze jak na trampolinie. Na szczęście jest teraz obrócony bokiem i czuję go po bokach bo ostatnio dawał po szyjce czadu. :)

Stresuje się tymi wakacyjnymi wcześniakami ale mam nadzieję że my dotrwamy do końca.

Karoo czuję że tym razem już za długo. Z córką pracowałam do końca ale to była jesień i zima. Człowiek inaczej się czuł. Teraz mam stresa i na słońcu odrazu słabo się robi.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    No to Kasper sam się puścił mając 11msc. I przeszedł od stolika do kanapy jakieś 2m.

Jak coś to w Lidlu jest promo na legginsy ciążowe. Koleżanka mi foto wysłała ze po 7lz są.
    Byłam, ale pewiem ci te rozmiary za jakieś dziwne, inne niż dotychczas w lidlu, jak ja pasowalam to w m się utopilam a do s nie weszłam :) za to krótkie spodenki ciążowe tam kupiłam za 35 zł m i są idealne, nawet nie czuje ze mam je na tyłku

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa na już co prawda jestem na l4 a upały dają mi w kość, także nie dziwię ci się . Masz rację co do pogody, bo z córką zima chodziłam w ciąży i pracowałam do 8 miesiąca, a teraz od 5 siedzę już w domu.

Kookosowa lubi tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Też się boję że z blizna po CC będzie się coś działo , że zacznie się rozchodzic, bo jednak ciąża 6mcy po CC.

Myślę że moja Zosia też szybko będzie gadać, ale obstawiam że chodzić zacznie późno- po mamie ☺ ( miałam 1.5 roku) albo po chrzestnej ( 1 rok 9mcy) - bo póki co nie garnie się do stawania i raczkowania ( choć tego nie musi) , za to buzia już jej się nie zamyka ☺
    Kurcze ja mam ten sam problem, tylko ciąża 11 miesięcy po cc. Lekarz jakoś sprawdzam ci stan blizny czy coś?? Bo mi na razie nie..

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70a54b3d52d4.jpg

Hej dziewczyny, wrzuciłam zdjęcie tego co ma zawierać baby box ten ktory sie tu dostaje za free, bo wlasnie dzis byłam u położnej i dała mi formularz, maja przysłać miedzy 34-36 tygodniem ciąży. Dzisiaj położna pierwszy raz zrobiła cos wiecej niz tylko pomiar ciśnienia i kazała mi sie położyć na leżance, wymacala bobasa przez brzuch a potem słuchałyśmy serduszka. Kazała mi sie nie nastawiać na lot w lipcu do polski bo powiedziała ze jak na następnym usg dalej łożysko bedzie zasłaniać szyjkę to mi nie podpisze tego świstka ze moge lecieć. Powiedziałam jej ze wiem i ze mimo to bede wierzyć do ostatniej chwili ze sie łożysko podniesie tym bardziej ze usg to w szpitalu mam miec dwa dni przed lotem planowanym i byłam pewna ze jak to zwykle tutejsza uprzejmość bedzie mowić tak napewno przeciez zwykle sie podnosi ale kazała mi sie nie ekscytować za bardzo jak by wogule w ten dobry scenariusz nie wierzyła. A na następnej wizycie bedą mi robic to badanie na cukrzyce z glukoza i mam przed tym normalnie zjesc sniadanie tylko jak sie wyraziła nie przesłodzic kawy i nie smarować tosta dżemem takze tak to z tymi badaniami co kraj to obyczaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 15:30

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70a54b3d52d4.jpg

Hej dziewczyny, wrzuciłam zdjęcie tego co ma zawierać baby box ten ktory sie tu dostaje za free, bo wlasnie dzis byłam u położnej i dała mi formularz, maja przysłać miedzy 34-36 tygodniem ciąży. Dzisiaj położna pierwszy raz zrobiła cos wiecej niz tylko pomiar ciśnienia i kazała mi sie położyć na leżance, wymacala bobasa przez brzuch a potem słuchałyśmy serduszka. Kazała mi sie nie nastawiać na lot w lipcu do polski bo powiedziała ze jak na następnym usg dalej łożysko bedzie zasłaniać szyjkę to mi nie podpisze tego świstka ze moge lecieć. Powiedziałam jej ze wiem i ze mimo to bede wierzyć do ostatniej chwili ze sie łożysko podniesie tym bardziej ze usg to w szpitalu mam miec dwa dni przed lotem planowanym i byłam pewna ze jak to zwykle tutejsza uprzejmość bedzie mowić tak napewno przeciez zwykle sie podnosi ale kazała mi sie nie ekscytować za bardzo jak by wogule w ten dobry scenariusz nie wierzyła. A na następnej wizycie bedą mi robic to badanie na cukrzyce z glukoza i mam przed tym normalnie zjesc sniadanie tylko jak sie wyraziła nie przesłodzic kawy i nie smarować tosta dżemem takze tak to z tymi badaniami co kraj to obyczaj.
    No z badaniami w UK tak jest. Tak samo jak krew robią nie na czczo i siuski możesz przynieść z domu nie ważne kiedy pobrane. No cóż. W polsce tych badan nie uznają, a UK nie uzaje naszych polskich :P mi zaświadczenie o locie daje GP nie polozna hmm. Byłaś już ma 1 wizycie w szpitalu? Tam Jeszce będą badać ilość wydydychanego co2. Coś czego w Polsce nie ma.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zakupów ciąg dalszy. Gabcio był dzieckiem zimowym, wręcz bożonarodzeniowym więc te małe ubranka miał w reniferki, balwanki i pingwinki. Daniel za to będzie jesiennym więc jak zobaczyłam to to musiałam kupić :P polspiochy pod kolor juz mam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5068332c957.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f5c8d7c14e2.jpg

sunshine03, ManiaM, kasia1518, brunetka91, moni05, Kookosowa, Karooo93, Goemi, KasiaP, japonka, mia4444 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey śliczne wybrałaś bardzo w moim guście :) w szpitalu miałam do tej poty dwa skany i jedna rozmowę z panią ginekolog a to co2 to mi badała położna na pierwszej ciążowej wizycie

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Kurcze ja mam ten sam problem, tylko ciąża 11 miesięcy po cc. Lekarz jakoś sprawdzam ci stan blizny czy coś?? Bo mi na razie nie..

Tak miałam sprawdzana , bo mi napuchlo pod blizna ( tydzień byłam z mała sama bez męża i myślałam że może przedźwigalam się) I poszłam do lekarza, powiedział że blizna trzyma się super od zewnątrz 5mm , w środku 10mm ( co to by nie znaczyło) i miałam naciągnięte prawe więzadło- jednej nocy gwałtownie zerwałam się z łóżka do córki jak płakała i naciagnelam.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te body :)

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey body śliczne! :D

Szkoda, że nie kopertowe, bo też bym się na takie skusiła :D

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Emikey body śliczne! :D

Szkoda, że nie kopertowe, bo też bym się na takie skusiła :D
    Mam 3 sztuki kopertowych po Gabie. Jedne ubostwiam. W ślimaki :D ale niestety u nas się nie sprawdziły. Gaba urodził się średni bo 3455g a mimo tego ciagnely mu się te guziki. Więc chyba nie będę już dokupywac. Ale ślimaki na pewno założę małemu :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0af6dce09a58.jpg
    Polspiochy ma pod kolor guzików :D Ja ogólnie mam pierdolca na punkcie estetyki i dopasowywanie kolorów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 16:08

Kookosowa, sunshine03 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Tak miałam sprawdzana , bo mi napuchlo pod blizna ( tydzień byłam z mała sama bez męża i myślałam że może przedźwigalam się) I poszłam do lekarza, powiedział że blizna trzyma się super od zewnątrz 5mm , w środku 10mm ( co to by nie znaczyło) i miałam naciągnięte prawe więzadło- jednej nocy gwałtownie zerwałam się z łóżka do córki jak płakała i naciagnelam.
    Mi póki co nic się nie dzieje i nic mnie nie boli w tych okolicach. Mam nadzieję że do końca będzie wszystko ok, muszę go na wizycie spytać o to.

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey to byśmy się polubiły. Judka chodzi pod kolor, nic się nie może gryźć ze sobą. Nawet spinki musi mieć pod kolor ubranek. :) Jak kiedyś mąż ja ubrał to pół dnia nie mogłam sobie miejsca znaleźć. Na szczęście się zalała sokiem i ja przebrałam hehe ale go nie krytykowałam żeby się nie zraził :)

Witaj synku
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj płaczę, bo mi jednej poszewki zabrakło pasującej 😂 także rozumiem o czym mówicie 😁 i ręczniki musimy mieć takie same, a on na złość tylko sobie wymienia 😋

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał, co stosować na kleszcze i komary w ciąży
    https://pantabletka.pl/co-na-komary/

Ja wezmę z tej listy pewnie ziaja antybzz :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Emikey to byśmy się polubiły. Judka chodzi pod kolor, nic się nie może gryźć ze sobą. Nawet spinki musi mieć pod kolor ubranek. :) Jak kiedyś mąż ja ubrał to pół dnia nie mogłam sobie miejsca znaleźć. Na szczęście się zalała sokiem i ja przebrałam hehe ale go nie krytykowałam żeby się nie zraził :)
    Ja jak mój Maz zabrał małego do Budapesztu na te 2 dni przygotowałam mu zestawy do domu i na wyjście pod kolor oczywiście, nawet skarpetki, a ten pomieszal i ubiera małego jak klauna. Nie mogłam patrzyć jak wysyłal zdjęcia. Ale też mu nic nie powiedziałem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Miał być posiew ale jest ewidentna grzybica wiec żeby nie było ze poszłam na darmo to miałam nieplanowane usg. Czy któraś z Was mimo leczenia nie może się pozbyć grzybicy ? Normalnie już nie wiem co z tym robić ? I szyjka jest miękka i w sumie nie zapytałam czym to grozi. Miękka ale wydłuża się Z wizyty na wizytę. Ma już ponad 4 cm wiec nie wiem czy to błędy pomiaru czy faktycznie rośnie.
    Maluch 540 gram czyli rośnie. Nie będzie jakimś wielkoludem raczej. Nozki dalej ma krótkie. A mąż piłkarz. He he

moni05, mia4444 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długością nozek bym się nie martwila. Nie wiem czy źle mierzą czy co ale np Gaba zawsze był na usg w dolnym centylu - 13%.Urodził się raczej normalny a teraz jest na wysokość jak dzieci mające dwa lata plus.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer jak byłam młodsza to miałam często nawracające. Odstawiłam wszystkie płyny do higieny intymnej i wkładki perfumowane. Używam teraz Rossmanie tampony i wkładki. Bez żadnych wzorków i zapachów. Do tego mniej cukru w diecie i nabiału i o dziwo jak ręką odjął. Przy leczeniu lekarz przepisał pimafucin. Nic poza tym nie stosowałam. :) Grzybki lubią cukier wilgoć i ciepelko.

Witaj synku
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ