Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, rozpuszczam się przez ten upał, a zawsze uwielbiałam... Napisałam szefowi, że w tym tygodniu się do biura nie wybieram bo 45 min w jedną stronę komunikacją nie dam rady. Też mi jeszcze zostało jakieś 5-6 tygodni i śmigam na L4. To chociaż 3 trymestr będzie już cały w domu.
Tak czytam o tych wczesnych porodach i mam stracha, zwłaszcza że mam chyba tu najmłodszą ciążę... Ale moja przyjaciółka też rodziła w zeszłym roku na początku października, przeżyła te wszystkie upały i młody pojawił się w terminie, znaczy planowe CC. Może jakoś wytrzymamy. A jutro połówkowedaję młodemu przynajmniej pół kilo, zobaczymy
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała ataki kolki nerkowej albo jelitowej? Wczoraj mnie złapało trzymało pół dnia, ból w lewym boku promieniujący do lewej pachwiny, ledwie chodzić mogłam. Dziś to samo tyle że ból lżejszy. Połówkowe mam w środę to zapytamWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
japonka wrote:Hej dziewczyny, rozpuszczam się przez ten upał, a zawsze uwielbiałam... Napisałam szefowi, że w tym tygodniu się do biura nie wybieram bo 45 min w jedną stronę komunikacją nie dam rady. Też mi jeszcze zostało jakieś 5-6 tygodni i śmigam na L4. To chociaż 3 trymestr będzie już cały w domu.
Tak czytam o tych wczesnych porodach i mam stracha, zwłaszcza że mam chyba tu najmłodszą ciążę... Ale moja przyjaciółka też rodziła w zeszłym roku na początku października, przeżyła te wszystkie upały i młody pojawił się w terminie, znaczy planowe CC. Może jakoś wytrzymamy. A jutro połówkowedaję młodemu przynajmniej pół kilo, zobaczymy
Może nie być pół kilo. Pół kilo to tak bardziej na 22 tc. Chyba ze jakiś wyjątkowo duży bobas. Ja dzisiaj liczyłam na 600 gram a wyszło 540. Mam nadzieje ze teraz będzie szybciej przybywało. Każdy gram się liczy jakby co
-
To u mnie jest 12 stopni i pada. Dziś chodziliśmy w kurtce
ale wolę to niż upał. Zwłaszcza w ciąży. Dziś z Gaba przez tą pogodę padlismy i spalismy 4h. W sobotę lecę na tydzień do Polski a potem Na tydzień na Węgry i już mi się nie chce jak słyszę o tych upalach.
-
U nas w biurze klimatyzacja więc nie ma tragedii, a w domu zapuszczam wiatrak i też bez dramatu. Wykańcza mnie tylko alergia.
Dziewczyny Wasze maluchy też mają dni, że nagle zaczynają się bardzo ruszać? Bo Julka dziś od rana bardzo aktywna - jak nigdy. W weekend marudziłam, że się mało rusza to mi dziś pokazała jak potrafi fikaćAle matka zawsze niezadowolona bo już stres czy teraz znowu się coś nie dzieje, że tak szaleje. Nie dogodzisz.
-
Hej, dotarłam dziś do Lidla i kupiłam sobie lniana sukienkę. Jestem zadowolona bo dobrze leży i będzie jak znalazł na upały.
Tak się zastanawiam kiedy synka puścić do przedszkola, ma na buzi jeszcze dwie zaschniete krostki. Myślę o srodzie, czwartku. -
Dreamer wrote:Może nie być pół kilo. Pół kilo to tak bardziej na 22 tc. Chyba ze jakiś wyjątkowo duży bobas. Ja dzisiaj liczyłam na 600 gram a wyszło 540. Mam nadzieje ze teraz będzie szybciej przybywało. Każdy gram się liczy jakby co
jak będzie miał 300-400 to też ok
-
japonka wrote:W 16+5 miał 200g, 4 tygodnie minęły, no w sumie nie wiem ile dzieciaki rosną w takim czasie
japonka lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
japonka wrote:W 16+5 miał 200g, 4 tygodnie minęły, no w sumie nie wiem ile dzieciaki rosną w takim czasie
Ja miałam w 17 tc 185 gram a 4 tygodnie później 385. Ale mój troszkę wolniej rośnie.japonka lubi tę wiadomość
-
Moj na połówkowych 21 t 6 d miał 478 i wychodziło że jest 5 dni starszy.
Co wcześniej to nie wiem bo nie wazylismy wtedy gada.
Aga tak od rana mój skacze jak na trampolinie. Też czasem mam lek czemu się tak tarmosi. Ale lepiej niech skacze teraz bo potem jak będzie skakać to się nogami obróci do wyjścia.japonka lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Sarrrra wrote:Ja też umieram dzisiaj
. Wytrealam w biurze 7 h i koniec. Teraz od 16 zdycham. Nie mam siły zająć się dzieckiem jak mąż go przywiózł po 18. Dobrze ze mąż umie i chce się zajmować i ma jeszcze siły. Teraz to bardzo cenię.
Ja też doceniam że mój potrafi się zająć mała, choć jeszcze mają problem przy karmieniu- zje od niego jak jest bardzo głodna, a tak potrafi czasami siedzieć godzinę I wciągnie mu 20-30ml , ja wracam z paznokci biorą butelkę i mała je bez problemu. Te upały i mnie wykańcza, dziś to nawet miałam godzinną drzemkę, a mąż z córką pół dnia na dworze przesiedzieli.
Mój to się stresuje że jak pójdę do szpitala to sobie nie poradzi z tym wieczornym karmieniem, w dzień się śmieje że da jej szynki , jogurt , owoce, obiad , wieczorem wykąpie bo już nie raz to robił, ale to ostatnie karmienie go przeraża i pobudki w nocy ☺kasia1518
-
Aga no właśnie ja mam od paru dni spokój z małym. I w sumie nie wiem czemu..rusza się, czuje go ale nie tak jak np dwa tyg temu. Może ta pogoda.
W sumie to ja nawet zmierzylam sobie cisnienie i puls jak od miwsiaca nie chciał spasc poniżej 100, to dzisiaj miałam 89. -
nick nieaktualnyKarooo93 wrote:Nadaje się ziaja dla nas ? 😊
Karooo93 lubi tę wiadomość
-
adella1 wrote:Hej, dotarłam dziś do Lidla i kupiłam sobie lniana sukienkę. Jestem zadowolona bo dobrze leży i będzie jak znalazł na upały.
Tak się zastanawiam kiedy synka puścić do przedszkola, ma na buzi jeszcze dwie zaschniete krostki. Myślę o srodzie, czwartku. -
U mnie na polówkowym w piątek mała miała 365g. Ale wyszło że to prawie średnia waga jak na 20-sty tydzień. Wszystko podobno o.k. więc się ucieszyłam. Imię dalej u nas nie wybrane...jak mają na imię Wasze córeczki?Najbardziej po głowie chodzi mi Ola ale nie jestem zdecydowana. Jutro mój syn ma zakończenie przedszkola wiec caly dzień chce mi się ryczeć. Nawet popłakałam się rano przy kupnie białej koszuli dla niego na jutro. Dobrze że o 10.tej rano było jeszcze pusto w galerii. Czy ja jestem normalna! Czy to wszystko hormony? Nie wiem jak jutro przeżyje, chyba chusteczek mi braknie...
KasiaP, japonka lubią tę wiadomość
-
ammarylis wrote:U mnie na polówkowym w piątek mała miała 365g. Ale wyszło że to prawie średnia waga jak na 20-sty tydzień. Wszystko podobno o.k. więc się ucieszyłam. Imię dalej u nas nie wybrane...jak mają na imię Wasze córeczki?Najbardziej po głowie chodzi mi Ola ale nie jestem zdecydowana. Jutro mój syn ma zakończenie przedszkola wiec caly dzień chce mi się ryczeć. Nawet popłakałam się rano przy kupnie białej koszuli dla niego na jutro. Dobrze że o 10.tej rano było jeszcze pusto w galerii. Czy ja jestem normalna! Czy to wszystko hormony? Nie wiem jak jutro przeżyje, chyba chusteczek mi braknie...
Judyta a druga miałaby Lidia ( ale jest Bartek)
ammarylis lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
ammarylis wrote:U mnie na polówkowym w piątek mała miała 365g. Ale wyszło że to prawie średnia waga jak na 20-sty tydzień. Wszystko podobno o.k. więc się ucieszyłam. Imię dalej u nas nie wybrane...jak mają na imię Wasze córeczki?Najbardziej po głowie chodzi mi Ola ale nie jestem zdecydowana. Jutro mój syn ma zakończenie przedszkola wiec caly dzień chce mi się ryczeć. Nawet popłakałam się rano przy kupnie białej koszuli dla niego na jutro. Dobrze że o 10.tej rano było jeszcze pusto w galerii. Czy ja jestem normalna! Czy to wszystko hormony? Nie wiem jak jutro przeżyje, chyba chusteczek mi braknie...
mój brat ma córkę Olę, przecudna dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 22:47
ammarylis lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r.