WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • japonka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, rozpuszczam się przez ten upał, a zawsze uwielbiałam... Napisałam szefowi, że w tym tygodniu się do biura nie wybieram bo 45 min w jedną stronę komunikacją nie dam rady. Też mi jeszcze zostało jakieś 5-6 tygodni i śmigam na L4. To chociaż 3 trymestr będzie już cały w domu.
    Tak czytam o tych wczesnych porodach i mam stracha, zwłaszcza że mam chyba tu najmłodszą ciążę... Ale moja przyjaciółka też rodziła w zeszłym roku na początku października, przeżyła te wszystkie upały i młody pojawił się w terminie, znaczy planowe CC. Może jakoś wytrzymamy. A jutro połówkowe :) daję młodemu przynajmniej pół kilo, zobaczymy

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też umieram dzisiaj
    . Wytrealam w biurze 7 h i koniec. Teraz od 16 zdycham. Nie mam siły zająć się dzieckiem jak mąż go przywiózł po 18. Dobrze ze mąż umie i chce się zajmować i ma jeszcze siły. Teraz to bardzo cenię.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała ataki kolki nerkowej albo jelitowej? Wczoraj mnie złapało trzymało pół dnia, ból w lewym boku promieniujący do lewej pachwiny, ledwie chodzić mogłam. Dziś to samo tyle że ból lżejszy. Połówkowe mam w środę to zapytam
    Ja miałam okropne. Po.pierwszym wylądowałam na tydzień w szpitalu. Miałam je 2x dziennie plus w nocy. Wymiotowałam i to były najgorsze moje bóle w zyciu. Miałam mega stan zapalny. Antybiotyk i jest ok. Ale ja mam kamień.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Hej dziewczyny, rozpuszczam się przez ten upał, a zawsze uwielbiałam... Napisałam szefowi, że w tym tygodniu się do biura nie wybieram bo 45 min w jedną stronę komunikacją nie dam rady. Też mi jeszcze zostało jakieś 5-6 tygodni i śmigam na L4. To chociaż 3 trymestr będzie już cały w domu.
    Tak czytam o tych wczesnych porodach i mam stracha, zwłaszcza że mam chyba tu najmłodszą ciążę... Ale moja przyjaciółka też rodziła w zeszłym roku na początku października, przeżyła te wszystkie upały i młody pojawił się w terminie, znaczy planowe CC. Może jakoś wytrzymamy. A jutro połówkowe :) daję młodemu przynajmniej pół kilo, zobaczymy

Może nie być pół kilo. Pół kilo to tak bardziej na 22 tc. Chyba ze jakiś wyjątkowo duży bobas. Ja dzisiaj liczyłam na 600 gram a wyszło 540. Mam nadzieje ze teraz będzie szybciej przybywało. Każdy gram się liczy jakby co

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jest 12 stopni i pada. Dziś chodziliśmy w kurtce :P ale wolę to niż upał. Zwłaszcza w ciąży. Dziś z Gaba przez tą pogodę padlismy i spalismy 4h. W sobotę lecę na tydzień do Polski a potem Na tydzień na Węgry i już mi się nie chce jak słyszę o tych upalach.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w biurze klimatyzacja więc nie ma tragedii, a w domu zapuszczam wiatrak i też bez dramatu. Wykańcza mnie tylko alergia.
    Dziewczyny Wasze maluchy też mają dni, że nagle zaczynają się bardzo ruszać? Bo Julka dziś od rana bardzo aktywna - jak nigdy. W weekend marudziłam, że się mało rusza to mi dziś pokazała jak potrafi fikać :) Ale matka zawsze niezadowolona bo już stres czy teraz znowu się coś nie dzieje, że tak szaleje. Nie dogodzisz.

• adella1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dotarłam dziś do Lidla i kupiłam sobie lniana sukienkę. Jestem zadowolona bo dobrze leży i będzie jak znalazł na upały.
    Tak się zastanawiam kiedy synka puścić do przedszkola, ma na buzi jeszcze dwie zaschniete krostki. Myślę o srodzie, czwartku.

• japonka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Może nie być pół kilo. Pół kilo to tak bardziej na 22 tc. Chyba ze jakiś wyjątkowo duży bobas. Ja dzisiaj liczyłam na 600 gram a wyszło 540. Mam nadzieje ze teraz będzie szybciej przybywało. Każdy gram się liczy jakby co
    W 16+5 miał 200g, 4 tygodnie minęły, no w sumie nie wiem ile dzieciaki rosną w takim czasie :) jak będzie miał 300-400 to też ok :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    W 16+5 miał 200g, 4 tygodnie minęły, no w sumie nie wiem ile dzieciaki rosną w takim czasie :) jak będzie miał 300-400 to też ok :)
    U mnie w 21 tyg było 430g

japonka lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:

Ja miałam w 17 tc 185 gram a 4 tygodnie później 385. Ale mój troszkę wolniej rośnie.

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na polowkowym 20+0 mój miał 448g. Teraz mamy wizytę dopiero 25+4 I też jestem ciekawa ile dokoksowal.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ktoś pytał, co stosować na kleszcze i komary w ciąży
    https://pantabletka.pl/co-na-komary/

Ja wezmę z tej listy pewnie ziaja antybzz :)

Nadaje się ziaja dla nas ? 😊

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na połówkowych 21 t 6 d miał 478 i wychodziło że jest 5 dni starszy. :) Co wcześniej to nie wiem bo nie wazylismy wtedy gada.

Aga tak od rana mój skacze jak na trampolinie. Też czasem mam lek czemu się tak tarmosi. Ale lepiej niech skacze teraz bo potem jak będzie skakać to się nogami obróci do wyjścia.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja też umieram dzisiaj
    . Wytrealam w biurze 7 h i koniec. Teraz od 16 zdycham. Nie mam siły zająć się dzieckiem jak mąż go przywiózł po 18. Dobrze ze mąż umie i chce się zajmować i ma jeszcze siły. Teraz to bardzo cenię.

Ja też doceniam że mój potrafi się zająć mała, choć jeszcze mają problem przy karmieniu- zje od niego jak jest bardzo głodna, a tak potrafi czasami siedzieć godzinę I wciągnie mu 20-30ml , ja wracam z paznokci biorą butelkę i mała je bez problemu. Te upały i mnie wykańcza, dziś to nawet miałam godzinną drzemkę, a mąż z córką pół dnia na dworze przesiedzieli.

Mój to się stresuje że jak pójdę do szpitala to sobie nie poradzi z tym wieczornym karmieniem, w dzień się śmieje że da jej szynki , jogurt , owoce, obiad , wieczorem wykąpie bo już nie raz to robił, ale to ostatnie karmienie go przeraża i pobudki w nocy ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no właśnie ja mam od paru dni spokój z małym. I w sumie nie wiem czemu..rusza się, czuje go ale nie tak jak np dwa tyg temu. Może ta pogoda.
    W sumie to ja nawet zmierzylam sobie cisnienie i puls jak od miwsiaca nie chciał spasc poniżej 100, to dzisiaj miałam 89.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Nadaje się ziaja dla nas ? 😊
    Tak. W artykule jest wyszczególnione, które w ciąży i u dzieci można, a których nie. I wychodzi, że ziaja dla dzieci będzie ok. Tylko dziala ok.4h jedynie więc w razie czego trzeba dopsikac ;)

Karooo93 lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Hej, dotarłam dziś do Lidla i kupiłam sobie lniana sukienkę. Jestem zadowolona bo dobrze leży i będzie jak znalazł na upały.
    Tak się zastanawiam kiedy synka puścić do przedszkola, ma na buzi jeszcze dwie zaschniete krostki. Myślę o srodzie, czwartku.
    Rzucidz zdjęcie tej sukienki?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na polówkowym w piątek mała miała 365g. Ale wyszło że to prawie średnia waga jak na 20-sty tydzień. Wszystko podobno o.k. więc się ucieszyłam. Imię dalej u nas nie wybrane...jak mają na imię Wasze córeczki?Najbardziej po głowie chodzi mi Ola ale nie jestem zdecydowana. Jutro mój syn ma zakończenie przedszkola wiec caly dzień chce mi się ryczeć. Nawet popłakałam się rano przy kupnie białej koszuli dla niego na jutro. Dobrze że o 10.tej rano było jeszcze pusto w galerii. Czy ja jestem normalna! Czy to wszystko hormony? Nie wiem jak jutro przeżyje, chyba chusteczek mi braknie...

KasiaP, japonka lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    U mnie na polówkowym w piątek mała miała 365g. Ale wyszło że to prawie średnia waga jak na 20-sty tydzień. Wszystko podobno o.k. więc się ucieszyłam. Imię dalej u nas nie wybrane...jak mają na imię Wasze córeczki?Najbardziej po głowie chodzi mi Ola ale nie jestem zdecydowana. Jutro mój syn ma zakończenie przedszkola wiec caly dzień chce mi się ryczeć. Nawet popłakałam się rano przy kupnie białej koszuli dla niego na jutro. Dobrze że o 10.tej rano było jeszcze pusto w galerii. Czy ja jestem normalna! Czy to wszystko hormony? Nie wiem jak jutro przeżyje, chyba chusteczek mi braknie...

Judyta a druga miałaby Lidia ( ale jest Bartek :))

ammarylis lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Pierwsza Jagódka, teraz oczekuję Oliwki :) mój brat ma córkę Olę, przecudna dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 22:47

ammarylis lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ