X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka że taka pogoda nam nie służy i jest męcząca :( ja sama jutro jadę z rana z teściową na badania bo mnie prosiła a później będę siedzieć w domu. Ma.byc 30st cały tydzień. W piątek nawet 32... Jak będę się topić to idę piętro niżej bo ma klimatyzację w mieszkaniu

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:16

• Atyde Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Co do szpitali... Moja przyjaciółka pierwsza córeczkę rodziła w Gdańsku.. Nie wiem w jakim szpitalu.. Męczył ja, żeby narlturalnie rodziła.
    Ciągnęli to i ciągnęli, aż w końcu zrobili jej cesarke, ale niestety niedotlenienie mózgu.. 1% jest tylko ok. Nie chodzi, nie mówi, Ogólnie jak roślinka.. Troszkę z drugim zwlekali, ale obecnie maja juz 3 dzieci. Drugi sybek zdrowy i 3 córeczka też.. Ale oczywiście rodziła już w innym szpitalu, bo do tamtego miała uraz.. Każda chyba z resztą by miała..
    Mi lekarze powiedzieli, że są za tym żeby kobiety rodzily naturalnie, bo nie są za okaleczaniem młodych kobiet, a u mnie dodatkowo dziecko miało wadę serca więc uznali że jak w razie w jagódka umrze to szybciej zrobię sobie kolejne po porodzie naturalnym niż po cesarce... To nic że miałam za wąska miednice i nie byłam w stanie urodzić, po 29 h porodu miałam cesarke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 22:28

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Wiecie, że jedna z wrzesniowek wczoraj urodziła! Oby nasze maluchy się tak nie spieszyly!!

O matulu. Ale dobrze z dzieckiem? Z września to już ponad 600 g.

Agaa mój rusza się jak chce. Ma stałą porę ok 20 jak kładę się z córką na usypianie i ok 23 jak sama się kładę spać. Rano ok 8 fika koziołki. Resztę dnia zależy. Czasem cały dzień śpi i tylko czkawka od czasu do czasu a czasem ma dzień że stać nie mogę prosto bo cały dzień fika w brzuchu.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Mi lekarze powiedzieli, że są za tym żeby kobiety rodzily naturalnie, bo nie są za okaleczaniem młodych kobiet, a u mnie dodatkowo dziecko miało wadę serca więc uznali że jak w razie w jagódka umrze to szybciej zrobię sobie kolejne po porodzie naturalnym niż po cesarce... To nic że miałam za wąska miednice i nie byłam w stanie urodzić, po 29 h porodu miałam cesarke

Wystrzegać się trzeba takich szpitalu i lekarzy. Moja znajoma tak zmuszali na karowej do naturalnego że dziecko wyszło z połamanym barkiem. :(

Witaj synku
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    A ja w końcu gdzieś wyszłam.. Byliśmy w kinie. Dostałam od koleżanki na urodziny 2 bilety do kina na dowolny seans i poszliśmy na Bajke 😜 Sekretne życie zwierzaków domowych 2. Powiem Wam, że się trochę posmialam 😂😜
    Ale marzy mi się żeby mój chłop wpadł na genialny pomysł i zabrał mnie na 1 dzień nad morze.. Ale nie wiem czy o tym pomyśli.. ☹️
    Hmmm mojemu to muszę zawsze powiedzieć co chce czarno na białym inaczej sam nie wypadnie, oczywiste kochany z niego człowiek, ale skubany ma w sobie zero z romantyka :)

ManiaM, brunetka91 lubią tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Wystrzegać się trzeba takich szpitalu i lekarzy. Moja znajoma tak zmuszali na karowej do naturalnego że dziecko wyszło z połamanym barkiem. :(
    I to 3 poziom referencyjnosci, 3 najlepszy szpital w Polsce, brak mi słów... Tak na prawdę nigdy nie wiesz gdzie spotka cie coś złego, w sumie istnieje pewien procent na to że w każdym może pójść coś nie tak. Ja miałam zaplanowane wszystko od A do z, lekarze prywatni, kardiolog dzieciecy jeszcze w okresie prenatalnym który brał 300 zł za wizytę a nie pojawił się ani razu, badania za 2500 i wyszło gorzej niż jakbym normalnie poszła rodzic... Nawet kasa nie pomogła... Także co nas czeka to nas czeka. Tak marudze, że nawet Oliwka zaczęła się ruszać, chyba chce mi dać znać żebym skończyła już przymulac :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem podczytuje wrzesniowki, bo tak cos czuje, ze do pazdziernika nie dociagne, no i z tego co widzialam to urodzila sie dziewczynka 680g, jak na termin porodu (25tc) to chyba w calkiem dobrej formie, jest dzielna i walczy

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ja czasem podczytuje wrzesniowki, bo tak cos czuje, ze do pazdziernika nie dociagne, no i z tego co widzialam to urodzila sie dziewczynka 680g, jak na termin porodu (25tc) to chyba w calkiem dobrej formie, jest dzielna i walczy
    No widzę że jesteś niecały tydzień z terminem przede mną :) jak dobrze mieć z góry ustalona datę porodu, ciekawe czy dotrzymam do cesarki :)
    Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, co jak co, ale po takich przejściach jak ty miałaś i ja to wiesz o czym mówię. Ale powiem ci ze dosyć duża dziewczynka :) myślę że będzie dobrze. Ostatnio uratowali dziewczynkę urodzona w 22 tygodniu ciąży! I teraz wyszła że szpitala :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaintubowali ja bo miała problem z oddychaniem. Kurde aż strach pomyśleć. Ta dziewczynka tylko 6 dni starsza od mojego Daniela. Nie wyobrażam sobie żeby mógł się już urodzić. Mam koleżankę która urodziła w 28tc coreczke. 3 miesiące w szpitalu. Ale niestety dziewczynka jest bardzo opóźniona co do rówieśników. 4 latka i nie chodzi, siedzi ale musi być podtrzymywania. Także oby ta wrześniowa była silniejsza a u nas wszystkie zaciskaja nogi.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za malutka. Kurcze nawet nie wiemy w którym momencie może coś się posypać. Ciągle dobrze się czujemy a tu nagle jeden zły ruch, nerwy, gorszy dzień...

Ja miałam ciężką noc. Strasznie mnie biodra bolą... Ledwo chodzę... Plus najadłam się wczoraj śliwek suszonych bo te zaparcia mnie wykonacza i w nkchi żołądek rozsadzało...
    Ale muszę coś dzisiaj ogarnac mieszkanie przed powrotem moich facetow :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miłego dnia. Dużo siedzcie w chłodzie i pijcie bo idą do nas tropiki

Mam nadzieję że dziewczyna będzie walczyć i będzie zdrowa. Jak ja się cieszę że pracuje jeszcze 4 tyg i odpocznę. Praca w taką pogodę na pewnie nie służy a ni mi ani dziecku.

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe forum trzyma kciuki za tę dziewczynkę, więc musi być dobrze! :)

Ja się witam w rozpoczętym 25.tygodniu. właśnie siedzę w labo po wypiciu glukozy (fuuuujka). Nie myślałam, że to aż tak słodkie :P

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja koleżanka właśnie na porodówce. 30 tydzień. Nie wiem jeszcze nic konkretnego. Co to się dzieje że te dzidzię tak się szybko pchaja.

Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, masakra z tymi przedwczesnymi porodami :( w Toruniu tez dużo. Żyjemy w zbyt dużym stresie chyba...

Sunshine, tez planuje w przyszłym tygodniu glukozę ogarnąć 😁 ja sprzed 8 lat pamietam ten smak... zreszta z okazji hiperinsulinizmu mam glukozę w torebce w energy-barach, wiec może już przywykłam 🤷🏻‍♀️ Tfe!

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze :( ale wiecie gdzieś kiedy czytałam, że serio latem więcej się dzieciaczków rodzi... Może to serio ta pogoda. Więcej się ruszamy, niby więcej energii... Ech oby wszystko było w porządku

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba w tym tygodniu na glukozę idę... Ech już się doczekać nie umiem 🤦

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, właśnie w tym tygodniu po 30 stopni 😱
    Ale jak dla mnie lepsze to niż deszcz ...

Kurcze takie maleństwa w 20 tygodniach to aż strach, aby każda z nas chociaż do 35/36 wytrzymała 🤗 oczywiście mocne kciuki za wszystkich wcześniaków!

Basiu - jak i Ciebie i Filipka?
    Kokosowa i tak szacunek,że tak długo będziesz pracowała! Chociaż ja jak szłam na zwolnienie z Jasiem w 5 miesiącu to szkoda mi było bardzo. No, ale zbliżały się święta i pracodawcy też było bardziej na rękę,żeby akurat iść w listopadzie na zwolnienie ... 😉

Kookosowa lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ