Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Prawda jest taka że taka pogoda nam nie służy i jest męcząca
ja sama jutro jadę z rana z teściową na badania bo mnie prosiła a później będę siedzieć w domu. Ma.byc 30st cały tydzień. W piątek nawet 32... Jak będę się topić to idę piętro niżej bo ma klimatyzację w mieszkaniu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Co do szpitali... Moja przyjaciółka pierwsza córeczkę rodziła w Gdańsku.. Nie wiem w jakim szpitalu.. Męczył ja, żeby narlturalnie rodziła.
Ciągnęli to i ciągnęli, aż w końcu zrobili jej cesarke, ale niestety niedotlenienie mózgu.. 1% jest tylko ok. Nie chodzi, nie mówi, Ogólnie jak roślinka.. Troszkę z drugim zwlekali, ale obecnie maja juz 3 dzieci. Drugi sybek zdrowy i 3 córeczka też.. Ale oczywiście rodziła już w innym szpitalu, bo do tamtego miała uraz.. Każda chyba z resztą by miała..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 22:28
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
kkkaaarrr wrote:Wiecie, że jedna z wrzesniowek wczoraj urodziła! Oby nasze maluchy się tak nie spieszyly!!
O matulu. Ale dobrze z dzieckiem? Z września to już ponad 600 g.
Agaa mój rusza się jak chce. Ma stałą porę ok 20 jak kładę się z córką na usypianie i ok 23 jak sama się kładę spać. Rano ok 8 fika koziołki. Resztę dnia zależy. Czasem cały dzień śpi i tylko czkawka od czasu do czasu a czasem ma dzień że stać nie mogę prosto bo cały dzień fika w brzuchu.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Atyde wrote:Mi lekarze powiedzieli, że są za tym żeby kobiety rodzily naturalnie, bo nie są za okaleczaniem młodych kobiet, a u mnie dodatkowo dziecko miało wadę serca więc uznali że jak w razie w jagódka umrze to szybciej zrobię sobie kolejne po porodzie naturalnym niż po cesarce... To nic że miałam za wąska miednice i nie byłam w stanie urodzić, po 29 h porodu miałam cesarke
Wystrzegać się trzeba takich szpitalu i lekarzy. Moja znajoma tak zmuszali na karowej do naturalnego że dziecko wyszło z połamanym barkiem.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
brunetka91 wrote:A ja w końcu gdzieś wyszłam.. Byliśmy w kinie. Dostałam od koleżanki na urodziny 2 bilety do kina na dowolny seans i poszliśmy na Bajke 😜 Sekretne życie zwierzaków domowych 2. Powiem Wam, że się trochę posmialam 😂😜
Ale marzy mi się żeby mój chłop wpadł na genialny pomysł i zabrał mnie na 1 dzień nad morze.. Ale nie wiem czy o tym pomyśli.. ☹️ManiaM, brunetka91 lubią tę wiadomość
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Kookosowa wrote:Wystrzegać się trzeba takich szpitalu i lekarzy. Moja znajoma tak zmuszali na karowej do naturalnego że dziecko wyszło z połamanym barkiem.Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Ja czasem podczytuje wrzesniowki, bo tak cos czuje, ze do pazdziernika nie dociagne, no i z tego co widzialam to urodzila sie dziewczynka 680g, jak na termin porodu (25tc) to chyba w calkiem dobrej formie, jest dzielna i walczy
-
kkkaaarrr wrote:Ja czasem podczytuje wrzesniowki, bo tak cos czuje, ze do pazdziernika nie dociagne, no i z tego co widzialam to urodzila sie dziewczynka 680g, jak na termin porodu (25tc) to chyba w calkiem dobrej formie, jest dzielna i walczy
jak dobrze mieć z góry ustalona datę porodu, ciekawe czy dotrzymam do cesarki
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, co jak co, ale po takich przejściach jak ty miałaś i ja to wiesz o czym mówię. Ale powiem ci ze dosyć duża dziewczynkamyślę że będzie dobrze. Ostatnio uratowali dziewczynkę urodzona w 22 tygodniu ciąży! I teraz wyszła że szpitala
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Zaintubowali ja bo miała problem z oddychaniem. Kurde aż strach pomyśleć. Ta dziewczynka tylko 6 dni starsza od mojego Daniela. Nie wyobrażam sobie żeby mógł się już urodzić. Mam koleżankę która urodziła w 28tc coreczke. 3 miesiące w szpitalu. Ale niestety dziewczynka jest bardzo opóźniona co do rówieśników. 4 latka i nie chodzi, siedzi ale musi być podtrzymywania. Także oby ta wrześniowa była silniejsza a u nas wszystkie zaciskaja nogi.
-
Trzymam kciuki za malutka. Kurcze nawet nie wiemy w którym momencie może coś się posypać. Ciągle dobrze się czujemy a tu nagle jeden zły ruch, nerwy, gorszy dzień...
Ja miałam ciężką noc. Strasznie mnie biodra bolą... Ledwo chodzę... Plus najadłam się wczoraj śliwek suszonych bo te zaparcia mnie wykonacza i w nkchi żołądek rozsadzało...
Ale muszę coś dzisiaj ogarnac mieszkanie przed powrotem moich facetow -
Dzień dobry
Miłego dnia. Dużo siedzcie w chłodzie i pijcie bo idą do nas tropiki
Mam nadzieję że dziewczyna będzie walczyć i będzie zdrowa. Jak ja się cieszę że pracuje jeszcze 4 tyg i odpocznę. Praca w taką pogodę na pewnie nie służy a ni mi ani dziecku.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Kurczę, masakra z tymi przedwczesnymi porodami
w Toruniu tez dużo. Żyjemy w zbyt dużym stresie chyba...
Sunshine, tez planuje w przyszłym tygodniu glukozę ogarnąć 😁 ja sprzed 8 lat pamietam ten smak... zreszta z okazji hiperinsulinizmu mam glukozę w torebce w energy-barach, wiec może już przywykłam 🤷🏻♀️ Tfe!Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej dziewczynki, właśnie w tym tygodniu po 30 stopni 😱
Ale jak dla mnie lepsze to niż deszcz ...
Kurcze takie maleństwa w 20 tygodniach to aż strach, aby każda z nas chociaż do 35/36 wytrzymała 🤗 oczywiście mocne kciuki za wszystkich wcześniaków!
Basiu - jak i Ciebie i Filipka?
Kokosowa i tak szacunek,że tak długo będziesz pracowała! Chociaż ja jak szłam na zwolnienie z Jasiem w 5 miesiącu to szkoda mi było bardzo. No, ale zbliżały się święta i pracodawcy też było bardziej na rękę,żeby akurat iść w listopadzie na zwolnienie ... 😉Kookosowa lubi tę wiadomość