Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Prawda jest taka że taka pogoda nam nie służy i jest męcząca
ja sama jutro jadę z rana z teściową na badania bo mnie prosiła a później będę siedzieć w domu. Ma.byc 30st cały tydzień. W piątek nawet 32... Jak będę się topić to idę piętro niżej bo ma klimatyzację w mieszkaniu

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi lekarze powiedzieli, że są za tym żeby kobiety rodzily naturalnie, bo nie są za okaleczaniem młodych kobiet, a u mnie dodatkowo dziecko miało wadę serca więc uznali że jak w razie w jagódka umrze to szybciej zrobię sobie kolejne po porodzie naturalnym niż po cesarce... To nic że miałam za wąska miednice i nie byłam w stanie urodzić, po 29 h porodu miałam cesarkebrunetka91 wrote:Co do szpitali... Moja przyjaciółka pierwsza córeczkę rodziła w Gdańsku.. Nie wiem w jakim szpitalu.. Męczył ja, żeby narlturalnie rodziła.
Ciągnęli to i ciągnęli, aż w końcu zrobili jej cesarke, ale niestety niedotlenienie mózgu.. 1% jest tylko ok. Nie chodzi, nie mówi, Ogólnie jak roślinka.. Troszkę z drugim zwlekali, ale obecnie maja juz 3 dzieci. Drugi sybek zdrowy i 3 córeczka też.. Ale oczywiście rodziła już w innym szpitalu, bo do tamtego miała uraz.. Każda chyba z resztą by miała..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 22:28
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
kkkaaarrr wrote:Wiecie, że jedna z wrzesniowek wczoraj urodziła! Oby nasze maluchy się tak nie spieszyly!!
O matulu. Ale dobrze z dzieckiem? Z września to już ponad 600 g.
Agaa mój rusza się jak chce. Ma stałą porę ok 20 jak kładę się z córką na usypianie i ok 23 jak sama się kładę spać. Rano ok 8 fika koziołki. Resztę dnia zależy. Czasem cały dzień śpi i tylko czkawka od czasu do czasu a czasem ma dzień że stać nie mogę prosto bo cały dzień fika w brzuchu.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Atyde wrote:Mi lekarze powiedzieli, że są za tym żeby kobiety rodzily naturalnie, bo nie są za okaleczaniem młodych kobiet, a u mnie dodatkowo dziecko miało wadę serca więc uznali że jak w razie w jagódka umrze to szybciej zrobię sobie kolejne po porodzie naturalnym niż po cesarce... To nic że miałam za wąska miednice i nie byłam w stanie urodzić, po 29 h porodu miałam cesarke
Wystrzegać się trzeba takich szpitalu i lekarzy. Moja znajoma tak zmuszali na karowej do naturalnego że dziecko wyszło z połamanym barkiem.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Hmmm mojemu to muszę zawsze powiedzieć co chce czarno na białym inaczej sam nie wypadnie, oczywiste kochany z niego człowiek, ale skubany ma w sobie zero z romantykabrunetka91 wrote:A ja w końcu gdzieś wyszłam.. Byliśmy w kinie. Dostałam od koleżanki na urodziny 2 bilety do kina na dowolny seans i poszliśmy na Bajke 😜 Sekretne życie zwierzaków domowych 2. Powiem Wam, że się trochę posmialam 😂😜
Ale marzy mi się żeby mój chłop wpadł na genialny pomysł i zabrał mnie na 1 dzień nad morze.. Ale nie wiem czy o tym pomyśli.. ☹️
ManiaM, brunetka91 lubią tę wiadomość
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
I to 3 poziom referencyjnosci, 3 najlepszy szpital w Polsce, brak mi słów... Tak na prawdę nigdy nie wiesz gdzie spotka cie coś złego, w sumie istnieje pewien procent na to że w każdym może pójść coś nie tak. Ja miałam zaplanowane wszystko od A do z, lekarze prywatni, kardiolog dzieciecy jeszcze w okresie prenatalnym który brał 300 zł za wizytę a nie pojawił się ani razu, badania za 2500 i wyszło gorzej niż jakbym normalnie poszła rodzic... Nawet kasa nie pomogła... Także co nas czeka to nas czeka. Tak marudze, że nawet Oliwka zaczęła się ruszać, chyba chce mi dać znać żebym skończyła już przymulacKookosowa wrote:Wystrzegać się trzeba takich szpitalu i lekarzy. Moja znajoma tak zmuszali na karowej do naturalnego że dziecko wyszło z połamanym barkiem.

Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Ja czasem podczytuje wrzesniowki, bo tak cos czuje, ze do pazdziernika nie dociagne, no i z tego co widzialam to urodzila sie dziewczynka 680g, jak na termin porodu (25tc) to chyba w calkiem dobrej formie, jest dzielna i walczy
-
No widzę że jesteś niecały tydzień z terminem przede mnąkkkaaarrr wrote:Ja czasem podczytuje wrzesniowki, bo tak cos czuje, ze do pazdziernika nie dociagne, no i z tego co widzialam to urodzila sie dziewczynka 680g, jak na termin porodu (25tc) to chyba w calkiem dobrej formie, jest dzielna i walczy
jak dobrze mieć z góry ustalona datę porodu, ciekawe czy dotrzymam do cesarki 
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, co jak co, ale po takich przejściach jak ty miałaś i ja to wiesz o czym mówię. Ale powiem ci ze dosyć duża dziewczynka
myślę że będzie dobrze. Ostatnio uratowali dziewczynkę urodzona w 22 tygodniu ciąży! I teraz wyszła że szpitala
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Zaintubowali ja bo miała problem z oddychaniem. Kurde aż strach pomyśleć. Ta dziewczynka tylko 6 dni starsza od mojego Daniela. Nie wyobrażam sobie żeby mógł się już urodzić. Mam koleżankę która urodziła w 28tc coreczke. 3 miesiące w szpitalu. Ale niestety dziewczynka jest bardzo opóźniona co do rówieśników. 4 latka i nie chodzi, siedzi ale musi być podtrzymywania. Także oby ta wrześniowa była silniejsza a u nas wszystkie zaciskaja nogi.
-
Trzymam kciuki za malutka. Kurcze nawet nie wiemy w którym momencie może coś się posypać. Ciągle dobrze się czujemy a tu nagle jeden zły ruch, nerwy, gorszy dzień...
Ja miałam ciężką noc. Strasznie mnie biodra bolą... Ledwo chodzę... Plus najadłam się wczoraj śliwek suszonych bo te zaparcia mnie wykonacza i w nkchi żołądek rozsadzało...
Ale muszę coś dzisiaj ogarnac mieszkanie przed powrotem moich facetow

-
Dzień dobry

Miłego dnia. Dużo siedzcie w chłodzie i pijcie bo idą do nas tropiki
Mam nadzieję że dziewczyna będzie walczyć i będzie zdrowa. Jak ja się cieszę że pracuje jeszcze 4 tyg i odpocznę. Praca w taką pogodę na pewnie nie służy a ni mi ani dziecku.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Kurczę, masakra z tymi przedwczesnymi porodami
w Toruniu tez dużo. Żyjemy w zbyt dużym stresie chyba...
Sunshine, tez planuje w przyszłym tygodniu glukozę ogarnąć 😁 ja sprzed 8 lat pamietam ten smak... zreszta z okazji hiperinsulinizmu mam glukozę w torebce w energy-barach, wiec może już przywykłam 🤷🏻♀️ Tfe!Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej dziewczynki, właśnie w tym tygodniu po 30 stopni 😱
Ale jak dla mnie lepsze to niż deszcz ...
Kurcze takie maleństwa w 20 tygodniach to aż strach, aby każda z nas chociaż do 35/36 wytrzymała 🤗 oczywiście mocne kciuki za wszystkich wcześniaków!
Basiu - jak i Ciebie i Filipka?
Kokosowa i tak szacunek,że tak długo będziesz pracowała! Chociaż ja jak szłam na zwolnienie z Jasiem w 5 miesiącu to szkoda mi było bardzo. No, ale zbliżały się święta i pracodawcy też było bardziej na rękę,żeby akurat iść w listopadzie na zwolnienie ... 😉
Kookosowa lubi tę wiadomość