X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:15

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Ja jedną torba dla mnie, druga dla Jasia 😉
    Kokosowa gdzie będziesz rodziła ? W ogóle dziewczyny z Warszawy gdzie się wybieracie ? 😊
    Ja kremami z UV mega rzadko się smaruje, jak już to mam właśnie apteczny dla Jasia. Dermedic baby niby z filtrami mineralnymi 😉
    U nas jakoś aktywnie dzisiaj, dopiero usiadłam.

Chyba na Bródnie. Chociaż jeszcze zastanawiam się na Starynkiewicza. :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Kokosowa gdzie będziesz rodziła ? W ogóle dziewczyny z Warszawy gdzie się wybieracie ? 😊
    Ja kremami z UV mega rzadko się smaruje, jak już to mam właśnie apteczny dla Jasia. Dermedic baby niby z filtrami mineralnymi 😉
    Żelazna

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • japonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Ja jeszcze nie wiem. Myślałam, żeby prywatnie w Medicover ale to pod warunkiem, że nie będzie żadnych komplikacji. Panstwowo myślę o MSWiA może? Żelazna w moim przypadku nie wchodzi w grę, mój brat jest przez nich niepełnosprawny i chociaż wiem, że teraz jest pewnie ok, to to jest dla mnie nie do przejścia. A przez przejścia z poprzedniej ciąży odpada Madalińskiego (odesłali mnie po beznadziejnej diagnozie) i IMiD (tam rodziłam w 16 tygodniu) :/

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w MSWiA, rodziłam tam 1 córkę i teraz też tam się wynierac6bede 😉

japonka lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny🙂
    Ciężko spać jak jest tak ciepło, dzieciom też.

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Ja też spać nie mogę, trochę przez upał A trochę przez ogromny bol piersi i skutków... próbuje rozmasowac no to na chwilę przechodzi

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miłego dnia

Ja bym spać mogła dalej. Ale brat z rodziną wczoraj nocował u nas i już słyszę jak jego synek śpiewa :) nie ma mocnych trzeba wstawać.

Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei Jasia właśnie na Żelaznej rodziłam i ogolnie byłam zadowolona, super położna mi się trafiła 😊 więc tym razem też do Świętej Zofii. Dodatkowo blisko szpitala teściowie mieszkają, więc może będzie łatwiej też z organizacją 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. Chociaż średnio się zaczal.
    Miałam koszmary. Jeszcze jeden z bohaterów koszmarów mnie obudziła z rana... Czyli mój brat. A ja obolała cała bo mnie plecy bolą...

Ogólnie za chłopakami tęsknię :( już by mogli wrócić a tu dwa dni.. i rano we wtorek będą...

A widzialyscie jakie upaly mają być w przyszłym tyg?
    Właśnie idę wykorzystać pogodę. Wytrzeć balkon i idę śniadanko na powietrzu zjeść. Będą tosty :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Chyba na Bródnie. Chociaż jeszcze zastanawiam się na Starynkiewicza. :)

Hej :) ja z listopada, jestem tu turystycznie. Spoko jest ten szpital na Bródnie? Mieszkam bardzo blisko, ale jakoś nigdy o nim nie myslalam.

aktap91 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim :)

Dziewczyny wiem, że temat wałkowany wielokrotnie, ale dopiero teraz dopadła mnie okrutna alergia. Nie wiem jak sobie z nią radzić. Katar uniemożliwia spanie i oddychanie... Macie jakieś sprawdzone sposoby?

• moni05 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Mnie tez przerażają upały po 34 stopnie w przyszłym tygodniu... 😓
    Opuchlizna była wynikiem oparzenia słonecznego, tak powiedział gin, zeszła już do zera razem z tym, jak zaczęła schodzić skóra. Mam nadzieje, ze nie nabawie się przebarwień.

Aaga, ja mam na rzepak... trzeba przetrwać, niestety 😢 nic mi nie pomogło.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Ja jeszcze nie wiem. Myślałam, żeby prywatnie w Medicover ale to pod warunkiem, że nie będzie żadnych komplikacji. Panstwowo myślę o MSWiA może? Żelazna w moim przypadku nie wchodzi w grę, mój brat jest przez nich niepełnosprawny i chociaż wiem, że teraz jest pewnie ok, to to jest dla mnie nie do przejścia. A przez przejścia z poprzedniej ciąży odpada Madalińskiego (odesłali mnie po beznadziejnej diagnozie) i IMiD (tam rodziłam w 16 tygodniu) :/
    A jeśli nie masz problemu aby o tym mówić to co stało się na Żelaznej??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Hej :) ja z listopada, jestem tu turystycznie. Spoko jest ten szpital na Bródnie? Mieszkam bardzo blisko, ale jakoś nigdy o nim nie myslalam.

Rodziłam tam córkę. Mam kilka zastrzeżeń co do karmienia piersią ale reszta ok. :)

Witaj synku
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Krótka piłka, wypada iść w bikini na otwarty basen? Bo oprócz tego mam tylko jednoczęściowy taki typowo pływacki w który się ledwo mieszczę i na pewno nie będzie mi zbyt wygodnie

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP ciesz się że się mieście xD ja z moimi balonikami mogę na razie zapomnieć. Wszystko mi wychodzi przodem z takimi... :/
    Ale za to łapie witaminę D na lezaczku z Melmanem ;) jeszcze walne sobie lemoniadę truskawkowa i nic mi do szczęścia nie trzeba... No po za chłopakami :(

KasiaP lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Cześć dziewczyny! Krótka piłka, wypada iść w bikini na otwarty basen? Bo oprócz tego mam tylko jednoczęściowy taki typowo pływacki w który się ledwo mieszczę i na pewno nie będzie mi zbyt wygodnie
    Wypada :)

KasiaP, ManiaM lubią tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to idę :) Kiniorek, gdybym tylko miała ogród to też bym się nie ruszała nigdzie ;) a chłopaki wrócą zanim się obejrzysz :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP na basen to bym sama poszła... Na razie prowizorka na balkonie. Myślę nad miska z zimna woda na stopy :p

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ