X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:15

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Ja jedną torba dla mnie, druga dla Jasia 😉
    Kokosowa gdzie będziesz rodziła ? W ogóle dziewczyny z Warszawy gdzie się wybieracie ? 😊
    Ja kremami z UV mega rzadko się smaruje, jak już to mam właśnie apteczny dla Jasia. Dermedic baby niby z filtrami mineralnymi 😉
    U nas jakoś aktywnie dzisiaj, dopiero usiadłam.

Chyba na Bródnie. Chociaż jeszcze zastanawiam się na Starynkiewicza. :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Kokosowa gdzie będziesz rodziła ? W ogóle dziewczyny z Warszawy gdzie się wybieracie ? 😊
    Ja kremami z UV mega rzadko się smaruje, jak już to mam właśnie apteczny dla Jasia. Dermedic baby niby z filtrami mineralnymi 😉
    Żelazna

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • japonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Ja jeszcze nie wiem. Myślałam, żeby prywatnie w Medicover ale to pod warunkiem, że nie będzie żadnych komplikacji. Panstwowo myślę o MSWiA może? Żelazna w moim przypadku nie wchodzi w grę, mój brat jest przez nich niepełnosprawny i chociaż wiem, że teraz jest pewnie ok, to to jest dla mnie nie do przejścia. A przez przejścia z poprzedniej ciąży odpada Madalińskiego (odesłali mnie po beznadziejnej diagnozie) i IMiD (tam rodziłam w 16 tygodniu) :/

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w MSWiA, rodziłam tam 1 córkę i teraz też tam się wynierac6bede 😉

japonka lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny🙂
    Ciężko spać jak jest tak ciepło, dzieciom też.

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Ja też spać nie mogę, trochę przez upał A trochę przez ogromny bol piersi i skutków... próbuje rozmasowac no to na chwilę przechodzi

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miłego dnia

Ja bym spać mogła dalej. Ale brat z rodziną wczoraj nocował u nas i już słyszę jak jego synek śpiewa :) nie ma mocnych trzeba wstawać.

Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei Jasia właśnie na Żelaznej rodziłam i ogolnie byłam zadowolona, super położna mi się trafiła 😊 więc tym razem też do Świętej Zofii. Dodatkowo blisko szpitala teściowie mieszkają, więc może będzie łatwiej też z organizacją 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. Chociaż średnio się zaczal.
    Miałam koszmary. Jeszcze jeden z bohaterów koszmarów mnie obudziła z rana... Czyli mój brat. A ja obolała cała bo mnie plecy bolą...

Ogólnie za chłopakami tęsknię :( już by mogli wrócić a tu dwa dni.. i rano we wtorek będą...

A widzialyscie jakie upaly mają być w przyszłym tyg?
    Właśnie idę wykorzystać pogodę. Wytrzeć balkon i idę śniadanko na powietrzu zjeść. Będą tosty :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Chyba na Bródnie. Chociaż jeszcze zastanawiam się na Starynkiewicza. :)

Hej :) ja z listopada, jestem tu turystycznie. Spoko jest ten szpital na Bródnie? Mieszkam bardzo blisko, ale jakoś nigdy o nim nie myslalam.

aktap91 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim :)

Dziewczyny wiem, że temat wałkowany wielokrotnie, ale dopiero teraz dopadła mnie okrutna alergia. Nie wiem jak sobie z nią radzić. Katar uniemożliwia spanie i oddychanie... Macie jakieś sprawdzone sposoby?

• moni05 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Mnie tez przerażają upały po 34 stopnie w przyszłym tygodniu... 😓
    Opuchlizna była wynikiem oparzenia słonecznego, tak powiedział gin, zeszła już do zera razem z tym, jak zaczęła schodzić skóra. Mam nadzieje, ze nie nabawie się przebarwień.

Aaga, ja mam na rzepak... trzeba przetrwać, niestety 😢 nic mi nie pomogło.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Ja jeszcze nie wiem. Myślałam, żeby prywatnie w Medicover ale to pod warunkiem, że nie będzie żadnych komplikacji. Panstwowo myślę o MSWiA może? Żelazna w moim przypadku nie wchodzi w grę, mój brat jest przez nich niepełnosprawny i chociaż wiem, że teraz jest pewnie ok, to to jest dla mnie nie do przejścia. A przez przejścia z poprzedniej ciąży odpada Madalińskiego (odesłali mnie po beznadziejnej diagnozie) i IMiD (tam rodziłam w 16 tygodniu) :/
    A jeśli nie masz problemu aby o tym mówić to co stało się na Żelaznej??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Hej :) ja z listopada, jestem tu turystycznie. Spoko jest ten szpital na Bródnie? Mieszkam bardzo blisko, ale jakoś nigdy o nim nie myslalam.

Rodziłam tam córkę. Mam kilka zastrzeżeń co do karmienia piersią ale reszta ok. :)

Witaj synku
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Krótka piłka, wypada iść w bikini na otwarty basen? Bo oprócz tego mam tylko jednoczęściowy taki typowo pływacki w który się ledwo mieszczę i na pewno nie będzie mi zbyt wygodnie

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP ciesz się że się mieście xD ja z moimi balonikami mogę na razie zapomnieć. Wszystko mi wychodzi przodem z takimi... :/
    Ale za to łapie witaminę D na lezaczku z Melmanem ;) jeszcze walne sobie lemoniadę truskawkowa i nic mi do szczęścia nie trzeba... No po za chłopakami :(

KasiaP lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Cześć dziewczyny! Krótka piłka, wypada iść w bikini na otwarty basen? Bo oprócz tego mam tylko jednoczęściowy taki typowo pływacki w który się ledwo mieszczę i na pewno nie będzie mi zbyt wygodnie
    Wypada :)

KasiaP, ManiaM lubią tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to idę :) Kiniorek, gdybym tylko miała ogród to też bym się nie ruszała nigdzie ;) a chłopaki wrócą zanim się obejrzysz :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP na basen to bym sama poszła... Na razie prowizorka na balkonie. Myślę nad miska z zimna woda na stopy :p

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ