WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja dzisiaj mam genialne pomuslu! Balkon, leżaczek, muzyczka, lemoniada i miska z wodą na stopki :D no geniusz :D tylko żeby mnie nie zjaralo bo rano się nasmarowalam oliwka i chyba się nie wchłonęła ;p

KasiaP lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

To my pozdrawiamy ze spontanicznego wypadu nad morze...jest tak błogo, ze zostajemy jeszcze do jutra 😍😍

Edit.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 09:09

KasiaP, Karooo93, moni05, Kookosowa, przedszkolanka:), kasia1518, brunetka91 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy dziś do parku dzikich zwierząt a też bym wolała nad morze. Od nas to 2h i czasem jeździmy ale. Dziś mąż wstał za późno. Ale już za niecałe 2 miesiące przeprowadzamy się do domu i nie mogę się doczekać. Zwłaszcza podwórka. Mały będzie miał basen i piaskownice. Może tablice do rysowania kreda na płocie. I nie będę musiała się ruszać z mieszkania po 3 razy dziennie i lazic po schodach i dźwigać wózka bo wystarczy że otworzę drzwi na ogródek i koniec jęczenia "na dwór".

KasiaP, ammarylis, japonka, Kookosowa, kasia1518 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę! Mi się też marzy ogród. Tak to nawet balkonu nie mamy :(

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody właśnie ostatnio dudni że chce domek i ogródek. Jako że na domek mnie nie stać i nie będzie raczej (chyba że syn zostanie piłkarzem i weźmie mnie do siebie) :D to może się kiedyś skusze na ogródek działkowy. Chociaż samo to żeby go kupić to już jest wydatek rzędu paru tysięcy... Do tego opłaty i utrzymanie. Jednak liczę że nam się uda coś wyskrobać za jakieś 3 lat. Żeby sobie moc podjechać i zrobić grilla, postawić basen i się wylegiwać :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Zazdroszczę! Mi się też marzy ogród. Tak to nawet balkonu nie mamy :(
    Ja teraz też nie mam balkonu. Baaa nawet piwnicy nie mam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wczoraj mieliśmy badanie polowkowe. Torbiel w glowie wchłonela się :) łożysko 3cm nad szyjka czyli wysoko :) z godzinnego badania wynika ze z dzidzia ok :) szyjka w dalszym ciągu 29mm. Teraz jestem po obiadku i dalej lecę leżeć przy HDTV :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 15:42

moni05, japonka, Kookosowa, KasiaP, Karooo93, Cabrera, adella1, przedszkolanka:), ManiaM, kasia1518, brunetka91, ammarylis, Jupik, Kasiulina lubią tę wiadomość

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    76 cs UDANY :) :)
    27lat
    9.11.18r - 1 IUI :(
    6.12.18r - 2 IUI :(
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Czy to normalne ze w ciąży się tak długo wychodzi z przeziebienia ?? Zawsze mi szybko przechodziło a teraz nie mogę sie doleczyc
    Dreamer, ja od 5 dni się leczę z przeziębienia, myślę, że teraz może nam zdrowienie zająć trochę dłużej, zazwyczaj po 3 dni miałam spokój...

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam wizytę u mojej ginekolog i prawdopodobnie będzie mi zakładać pessar

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    76 cs UDANY :) :)
    27lat
    9.11.18r - 1 IUI :(
    6.12.18r - 2 IUI :(
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wyjechaliśmy na bardzo spontaniczny urlop. Opalamy się nad morzem :) tu na szczęście nie odczuwa się bardzo upałów

• japonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A jeśli nie masz problemu aby o tym mówić to co stało się na Żelaznej??
    Nie, nie mam, mój brat rodził się jako wcześniak w 7 miesiącu i za późno zrobili CC, był niedotleniony przy porodzie, uszkodzenie mózgu i 4-kończynowe porażenie mózgowe, nigdy nie będzie samodzielny. Jest na poziomie takiego 5-7-latka a właśnie skończył 30, plus nie chodzi, korzysta z pampersów. Moja przyjaciółka rodziła 3 razy w Św Zofii i było wszystko super ale u nas w rodzinie wszyscy są uprzedzeni

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • japonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Ja w MSWiA, rodziłam tam 1 córkę i teraz też tam się wynierac6bede 😉
    To ja Cię będę pewnie pytać o różne rzeczy :) było w porządku jak rozumiem? Na szkołę rodzenia się już pewnie nie wybierasz ;) ja mieszkam 10 minut od MSWiA i moja klinika z nimi współpracuje, ordynator ginekologii prowadzi w niej ciąże i zawsze tam kierują w nagłych wypadkach.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Dreamer, ja od 5 dni się leczę z przeziębienia, myślę, że teraz może nam zdrowienie zająć trochę dłużej, zazwyczaj po 3 dni miałam spokój...

To lepiej uważaj bo ja nie wzięłam antybiotyku i teraz mam zapalenie zatok. Straszne to cierpienie jak nie można wziąć ibuprom zatoki. Paracetamol nic nie daje. Już mnie wszystko boli szczeka, żeby, głowa. Chyba w życiu się tak nie czułam. A tu niewiele można zrobić ani rtg a antybiotyk najłagodniejszy. Bardzo się boje o dzidziusia. Ciagle nasłuchuje czy kopie. Ehhh

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Nie, nie mam, mój brat rodził się jako wcześniak w 7 miesiącu i za późno zrobili CC, był niedotleniony przy porodzie, uszkodzenie mózgu i 4-kończynowe porażenie mózgowe, nigdy nie będzie samodzielny. Jest na poziomie takiego 5-7-latka a właśnie skończył 30, plus nie chodzi, korzysta z pampersów. Moja przyjaciółka rodziła 3 razy w Św Zofii i było wszystko super ale u nas w rodzinie wszyscy są uprzedzeni
    Ehh.. przykra historia, choć myślę że przez te 30 lat to we wszystkich szpitalach się wiele zmieniło i ciężko odnosić się do standardów opieki po takim czasie. Nie mniej jednak, rozumiem uprzedzenie. Mama mojej mamy zmarła w szpitalu bielanskim jak moja mama byla jeszcze dzieckiem i gdy sama miala miec operacje bedac juz dojrzala kobieta to mowila, ze wolalaby na drugi koniec Polski niz tam, wiec wiem o czym mowisz.

japonka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr ja na przykład nigdy ale to nigdy nie pojadę do rudy śląskiej bo tam Rodzilam i było strasznie, zero szacunku dla drugiego człowieka, a z kolei jak do Katowic jadę to dopada mnie histeria bo tam zmarła moja córcia, więc bardzo dobrze rozumiem te pewnego rodzaju uprzedzenia, nawet jak minęło już kilka lat. Ciesze się ze teraz mogę rodzic w normalnym szpitalu u siebie, a nie specjalistycznym...

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    To ja Cię będę pewnie pytać o różne rzeczy :) było w porządku jak rozumiem? Na szkołę rodzenia się już pewnie nie wybierasz ;) ja mieszkam 10 minut od MSWiA i moja klinika z nimi współpracuje, ordynator ginekologii prowadzi w niej ciąże i zawsze tam kierują w nagłych wypadkach.
    Poród i opieka poporodowa super, trafiłam na najlepsza położna pod słońcem.
    Niestety jeśli chcesz karmić piersią, a masz problem to tam według mnie leżą. Może coś się zmieniło przez 3 lata, ale wtedy to było ciężkie dla mnie bardzo. Poza tym mój lekarz prowadzący tam pracował, a teraz chodzę do przychodni przyszpitalnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 20:24

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Poród i opieka poporodowa super, trafiłam na najlepsza położna pod słońcem.
    Niestety jeśli chcesz karmić piersią, a masz problem to tam według mnie leżą. Może coś się zmieniło przez 3 lata, ale wtedy to było ciężkie dla mnie bardzo. Poza tym mój lekarz prowadzący tam pracował, a teraz chodzę do przychodni przyszpitalnej.
    Siostra meza rodzila tam w pazdzierniku i jak slyszalam jak opowiadala o kp to mnie dziwily niektore nawet zalecenia. Zachecali do butelki, srednio pomagali przystawiac, dla mnie to jakies dziwne bylo. Moze ja dobrze trafilam, ale te 3 lata temu do kazdego karmienia moglam liczyc na pomoc czy tez kontreole poloznej czy dobrze pzystawiam, a moim skromnym zdaniem w tych pierwszych dobach to jest wlasnie klucz do sukcesu, bo zle przystawiony maluch to raz ze sie nie naje, a dwa ze na bank pogryzie brodawki, a potem to juz prosta droga do calego wachlarza problemow

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluszki też zmieniają rytm dnia? Ostatnio miałam chyba 5 dni z rzędu, że ruszała się o stałych porach i wyraźnie to czułam. Teraz rusza się niespodziewanie i to są pojedyncze kopnięcia a o tych stałych porach teraz zazwyczaj jest cisza. Wiem, że to dopiero 23/24 tydzień, ale wszędzie piszą, że maluszki już mają swój rytm dnia.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że jedna z wrzesniowek wczoraj urodziła! Oby nasze maluchy się tak nie spieszyly!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Wiecie, że jedna z wrzesniowek wczoraj urodziła! Oby nasze maluchy się tak nie spieszyly!!
    O matko, ale wszystko się dobrze skończyło??

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ