Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rajusiu, to ja chyba serio urodzilam sie w nie tym co trzeba miejscu na ziemi. Jeszcze ani razu nie bylo mi za cieplo. Baaa, jak wychodze z klimatyzowanego biura, to specjalnie ide sloneczna strona chodnika, a w samochodzie klima tylko, aby utrzymac ruch powietrza, bo jak zimne wieje to mi przeszkadza
-
Nienawidzę upału. Kocham lato w UK... Chociaż ostatnimi czasy pogodzie coś się powalilo i jest gorąco i u nas. Dla mnie 25' to max. Mąż za to kocha wszystko powyżej 35'. Dlatego raz do roku idę mu na rękę i jedziemy gdzieś w gorąc. Potem pluje sobie w twarz, że sie zgodziłam no ale małżeństwo to w końcu sztuka kompromisu. Ale Grecję Chorwacje czy Bulgarie w lipcu uznaje za porabany pomysł.
Ja mam termin na 3.10 ale na każdym usg od początku u każdego lekarza wychodzi 27.09. Niepokolane poczęcie. Także zobaczymy. -
Oli ale u mnie to samo. W ciągu dnia mniej aktywny. Jak jadę autem więcej się rusza. A w okolicach 22 się budzi i harce zaczyna.
A termin mam na 28.09
A ja myślę nad taką sukienka na to wesele w sierpniu. Co myślicie?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04800a845d3a.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 22:43
-
U mnie za to mąż kocha zimno. Ile razy była wojna o to żeby mi okna nie otwierał, bo ja się trzęsłam a on wielce rozgrzany
A propo ciepła to chce kupić na wakacje jakiś strój kąpielowy i zastanawiam się czy mogę kupić normalny strój dwuczęściowy? Wiadomo, że wtedy bym brzuch smarowala filtrem. Jakoś nie widzę siebie w jednoczęściowym -
Olliiii wrote:U mnie za to mąż kocha zimno. Ile razy była wojna o to żeby mi okna nie otwierał, bo ja się trzęsłam a on wielce rozgrzany
A propo ciepła to chce kupić na wakacje jakiś strój kąpielowy i zastanawiam się czy mogę kupić normalny strój dwuczęściowy? Wiadomo, że wtedy bym brzuch smarowala filtrem. Jakoś nie widzę siebie w jednoczęściowym -
Kiniorek fajna, mi się wydaje właśnie ze duży biust w niczym jej nie będzie przeszkadzał, ja teraz miałam na weselu tydzień temu czerwona Hiszpanke, właśnie też teapezowa trochę szersząNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Dziewczyny mam pytanie
Czy was w okresie ciąży bardziej słońce opala?? Nie nigdy słońce nie opalało ani na czerwono ani na brązowa, po prostu mam jasna karnacje, a teraz mnie chwyta słońce przy każdej lepszej okazji, nawet przez szybę samochodu. Możemy stosować kremy przeciw opalaniu??Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyAtyde wrote:Dziewczyny mam pytanie
Czy was w okresie ciąży bardziej słońce opala?? Nie nigdy słońce nie opalało ani na czerwono ani na brązowa, po prostu mam jasna karnacje, a teraz mnie chwyta słońce przy każdej lepszej okazji, nawet przez szybę samochodu. Możemy stosować kremy przeciw opalaniu??
Smarować sie trzeba, najlepiej filtrami mineralnymi. Większość filtrów ze sklepu jest szkodliwa w ciąży (filtry przenikające). Można przeczytać o tym na blogi srokao.pl
Przez szybę na pewno się nie opalasz, bo nie przechodzą przez nią promienie uvb, które za opaleniznę odpowiadająprzechodzą jedynie uva, które opalenizny nie wytworzą, ale są szkodliwe dla skóry
Neroli lubi tę wiadomość
-
Sunshine dzięki
Swoją drogą mamy tyle samo czasu do porodu widzęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 08:15
sunshine03 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Ja również szukam stroju, tzn góry, bo dół w zeszłym roku zakupiłam w calzedoni A przez neta zamówiłam kilka stanik od w HM, przyjdą to będę przymierzala.
A na wesele , tzn na ślub cywilny mojej siostry pod koniec lutego i mały rodzinny obiad po zamówiłam wczoraj sukienkę, z 2 tyg szukałam czegoś odpowiedniego i nie do kostek, bo tych maxi kiecek już mam dość, przejadly się.
https://butiklatika.pl/produkt/3215/sukienka-fatima-honey
-
Dzień dobry
Miłego dnia
Ja od 6.40 nie śpie. Córka jeszcze śpi więc korzystam z chwili już czytam książkę w piżamie.
Muszę się odstresować. Przyjaciółki chłopak miał wypadek ( nic mu nie jest) i oczywiście fotelik samochodowy ( pożyczony od nas) był w aucie. Więc dodatkowy wydatek nas czeka przed październikiem. Ehh a cieszyłam się że chociaż fotelik odejdzie z kosztów.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Przedszkolanka 🥳
Jeny, ja jutro tez ostatni dzień tego tygodnia... jak to leci.ale z każdym gramem synka jestem spokojniejsza. W ogóle wczoraj mój lekarz mi mówił, ze miał ciężki dyżur. Dwa porody: w 24 i 27 chyba tc. Rany...
A słuchajcie, właśnie mi powiedział lekarz jak umawiał wizytę, ze on MUSI mnie zobaczyć w 27tc. Któraś z Was wie, co się wtedy tak ważnego dzieje?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Przedszkolanka 🥳
Jeny, ja jutro tez ostatni dzień tego tygodnia... jak to leci.ale z każdym gramem synka jestem spokojniejsza. W ogóle wczoraj mój lekarz mi mówił, ze miał ciężki dyżur. Dwa porody: w 24 i 27 chyba tc. Rany...
A słuchajcie, właśnie mi powiedział lekarz jak umawiał wizytę, ze on MUSI mnie zobaczyć w 27tc. Któraś z Was wie, co się wtedy tak ważnego dzieje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 10:00
moni05 lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Moni zdaje się, że jest to dokładnie początek 3 trymestru, ale co się dzieje, że tak zależy mu na wizycie w dokładnie tym tygodniu to nie wiem
Haha, nie zapytałam i będzie mnie to gryzło 🤷🏻♀️😋Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja wróciłam po wizycie u znajomej do domu.
I tak sobie siedzę sago bo się że mnie leje... Tak cieplo. Później idziemy na dni dzielnic z przyjaciółką.
Ale idę się zdrzemnąć. Melmanek całą noc albo warczał albo szczekał. Do 2 jakieś gagatki darly się pod oknem... Zrobiłam sobie jeden pokój na błysk. Wypralam koc. Później wrzucę jeszcze resztę prania. Ale najpierw drzemkamoni05 lubi tę wiadomość
-
Jakby co to mamaginekolog miała dostawę. Są jeszcze ubranka rozmiaru 62, ja zamówiłam brakujące pajace i body z długim rękawem
i niniejszym biznes ubrankowy na rozmiar 62 uważam za zamknięty 😋
Kiniorek91 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019