Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera wrote:To we wtorek wszystkie kciuki będą na pokładzie
A w kwestii ruchów, to wiadomo na której ścianie jest łożysko? Bo może jeśli z przodu to może to dodatkowo utrudniać czucie ruchów...
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Nie ma dobrej pory roku na ciąże 😋 rodziłam w kutym i od grudnia bałam się strasznie, ze się poślizgnęła i przewrocie 😊
Basiu, my tu wszystkie jesteśmy dobrej myśli. ✊🏻❤️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ale ulga jak przyszło chociaż lekkie ochłodzenie.. Byle nie za długo
Dziewczyny macie jeszcze takie bóle jakby miesiączkowe? Mi się znowu zaczęły takie zdarzac i się boję że coś złego się dzieje. -
nick nieaktualny
-
moni05 wrote:Nie ma dobrej pory roku na ciąże 😋 rodziłam w kutym i od grudnia bałam się strasznie, ze się poślizgnęła i przewrocie 😊
Basiu, my tu wszystkie jesteśmy dobrej myśli. ✊🏻❤️
Ja rodziłam w kwietniu. O upadek się nie bałam. Gorzej z dopinaniem kurtki heheale samopoczucie lepsze
moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dreamer wrote:Basiu, odzywaj się czasem do nas bo się martwimy.
A w którym szpitalu jesteś ? Masz dobra opiekę ?
Swoją droga jak jesteś w szpitalu to mogliby to usg częściej robić. We wtorek wszystkie kciuki za Wasmoni05, Cabrera, Kiniorek91, brunetka91, Goemi, kasia1518, Karooo93, mia4444 lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
A w szpitalu jestem na Ujastku w Krakowie. III stopień referencyjnosci i dobra opieka, nie narzekam. Warunki też dobre nawet bardzo. Klimatyzacja w pokoju także nie umieram z upałów 😀
moni05, ManiaM, Cabrera lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Dziewczyny, co na zgagę?
Lekarz mi mówił, ze rennie lub manti. Kupiłam manti a tam na ulotce, ze dla nas tylko jeśli korzyść przewyzsza ryzyko 🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
sunshine03 wrote:moni migdaly ponoc trzeba jesc
migdały jak i mleko działają pozornie, na 10 minut
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Olliiii wrote:Ale ulga jak przyszło chociaż lekkie ochłodzenie.. Byle nie za długo
Dziewczyny macie jeszcze takie bóle jakby miesiączkowe? Mi się znowu zaczęły takie zdarzac i się boję że coś złego się dzieje.
A to nie są te skurcze braxtona-hicksa? Z tego co wiem raczej nie są niebezpieczne.
My przyspieszyliśmy wizytę bo od wtorku nie czułam ruchów. Okazało się, że wszystko ok i dziwne, że nie czułam bo małą sporo się ruszała na badaniu. Od wczoraj już znowu sobie mocno fika, a przez mój stres biedna miała tętno 180/min.
Któraś z dziewczyn pisała, że jej dzidzia ma 360 gram i się martwi - nie martw się Julka na połówkowych w 20+3 miała niespełna 350gram a wczoraj prawie wdwukrotnie przybrała i już jest 660 gram w 23+3. Lekarka powiedziała, że wszystko w normie dzieciaczki tak mają, że w pewnym momencie mają szybszy wzrost i tyle.
Ciesze się bo u nas w gabinecie przyszło nowego USG i jest takie jak na prenatalnych więc od razu wszystko pomierzyła, Mała okaz zdrowia
Basiu trzymamy mocno kciuki! jeszcze troche macie czasu żeby Filipek podrósł i nadgonił! U mojej koleżanki dziś w 34 tygodniu ciąży też wyryli różnicę w brzuszku i główce jest w szpitalu, ale dobra opieka medyczna jest wtakim momencie najważniejsza!
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Teraz to nawet nie mam za co lecieć... Miałam odłożone ale poszło przy samochodzie...
Liczę na to że się ocknie i że po prostu zdecyduje się wrócić. Przepraszam, za ten wywód. I że wyszło jakbym myślała o sobie. Ale po prostu mi jej bardzo brakuje...
Kiniorek trochę Cię rozumiem. U mnie co prawda rodzina na miejscu, ale jestem z nią bardzo związana i nie wiem jak bym przeżyła gdyby moja mama wyjechała. Tym bardziej, że nakręca Cie fakt, że Tobie narzeka a jednak nie chce wrócić, a już się nastawiłaś że wraca. Masz teraz też trudny czas na pewno przydała by Wam się jej pomoc i troska i jest Ci przykro, że możesz liczyć bardziej na teściową niż na własną mamę. Ale pamiętaj, że siłą jej nie ściągniesz do Polski i ile możesz dawaj jej też wsparcia i zrozumienia. To Twoja mama i nie warto tracić cennych rozmów na kłótnie i ciche dni! -
Te skurcze BH to tak jakby wrażenie, ze macica się stawia. Takie jakby wzgórze twarde się robi, rozpycha na kilkanaście sekund i powoli puszcza. Boje się, bo mam je codziennie co najmniej 2-3 razy. Trochę na to wcześnie...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni one od 20 tygodnia mogą wystąpić i to poprostu macica ćwiczy. Też je mam. Nie codziennie ale dziś mnie złapał jak wchodziłam po schodach i teraz wracają co jakiś czas. Dużo pije to przechodzą
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kokosowa, wiem, ale mimo picia dużej ilości wody, magnezu itd one i tak są kilka razy dziennie, do tego mi się skróciła nieco szyjka i powód do paniki jak znalazł 😉Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
hej,ja już po wizycie
poprzednio przytylam w 3 tyg. 1.6 kg. dzisiaj pięknie 800 gramłącznie 2 kg. od wagi startowej
Położna wyłapala serduszko detektorem też
na wizycie wszystko dobrze. Szyjka długa, urosła jeszcze o 10 mm (ma 4.07) od poprzedniego razu, zamknięta, macica ładna. Olek kopał mnie cały czas, skopał detektorwszystkie pomiary super prawie idealne do wieku, waga 642 gram
żelazo spadło,ale dostałam szanse by naturalnie podnieść, mam 3 tygodnie
glukozę dostanę dopiero też wtedy. no ale... właśnie jest ale... mam nisko łożysko, 5mm... mam się nie martwić, bo mamy 3 tygodnie do wizyty i powinno się podnieść więc zaleceń na to nie mam, gorzej jak się nie podniesie..ale oczywiście już się boję na myśl o cc. I zapowiadam synu,że nie rodzę dopóki się nie podniesie, bo mam zamiar pobić naturalnie moje 3 minuty partych!!
A tak poważnie.. jak to łożysko podnieść? wiem,że też któraś miała ten problem.. serio- nie chce cc, nie pisze się na to kurde..moni05, Aguuula;2525, Cabrera, Kasiulina, KasiaP, kasia1518, wiktoriaa, japonka, Goemi, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Te skurcze BH to tak jakby wrażenie, ze macica się stawia. Takie jakby wzgórze twarde się robi, rozpycha na kilkanaście sekund i powoli puszcza. Boje się, bo mam je codziennie co najmniej 2-3 razy. Trochę na to wcześnie...