Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry 😊
Ja dzisiaj ZASPALAM 😱😱 wiec spało mi się widocznie za dobrze 😋KasiaP, Kasiulina lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzień dobry
U nas po burzy. Pół nocy błyskało i lało. Całkiem inne powietrze. Przyjemnie bardzo.
Kasiap ja też tak odliczam do końcatu do piątku zaraz święto potem tylko dwa tyg o wolne. Lubię swoją pracę ale tak się cieszę na wolne. W końcu będę miała chwilę żeby ogarnąć wszystko przed porodem
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Dzień dobry
U nas po burzy. Pół nocy błyskało i lało. Całkiem inne powietrze. Przyjemnie bardzo.
Kasiap ja też tak odliczam do końcatu do piątku zaraz święto potem tylko dwa tyg o wolne. Lubię swoją pracę ale tak się cieszę na wolne. W końcu będę miała chwilę żeby ogarnąć wszystko przed porodem
u mnie co prawda jeszcze cały lipiec zostanie. Możliwe, że do 2.08 będę musiała zostać. Chciałam tydzień wcześniej, ale "na razie nie mogą mi odpowiedzieć". Ale jak się nie zgodzą to chyba na ten tydzień zwolnienie wezmę. Jest mi o tyle ciężko, że od pon do czw muszę po 9,5 godziny zostawać. Do tego dojazd, to w sumie 11 godzin poza domem. Ale potem w piątek tylko do 12. Myślę, że jakby były po 6 godzin zmiany to by było dużo łatwiej. A ogarniania faktycznie jest dużo. Pracując nie da się jeszcze po sklepach łazić czy internet przeglądać (chociaż właśnie to robię przez komórkę😂). Ale mimo wszystko dobrze że ta praca jest. Chyba by mi było w domu zbyt ciężko mentalnie
-
Dzien dobry dziewczyny:)
Basiu trzymam mocno kciuki trzymajcie sie dzielnie:*
Kciuki za dziewczyny dzis wizytujace
KasiaP tez mam ta apke ale nigdy nie patrze tych porownywan wielkosci;) w sumie to jedna z 4 apek ciazowych jakie mam😉
Co do skurczy BH w tej ciazy mialam moze z 2 razy. W drugiej ciazy mialam czesto. Nie bolaly ale czesto czulam napiecia brzucha. Jak w 30 tyg wspomnialam o nich gin to podlaczyla mnie pod ktg i sie wystraszyla ze sa zbyt regularne i czeste. Kazala sie oszczedzac brac luteine i magnez do 37tc by donosic. Urodzilam kilka dni przed terminem;)
Jak bylam po zwolnienie u niej we wtorej tez akurat meczyly mnie bole jak na okres mowila zeby brac magnez i luteine. Standard;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 08:55
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Dzień Dobry
Kciuki za wizyty:-)
Dawno mnie nie było,bo mamy problemy z internetem dopiero w poniedzialek przyjdzie technik to naprawić.L4 bez internetu nie jest już takie samoooo:-(
Nie zazdroszczę wam pogody,u nas na szczęście ok 20 stopni i przrlotne opady już od 2 tyg:-)
-
KasiaP wrote:A HiMommy pokazuje, że dzidziuś jest teraz wielkości kukurydzy 😂 nie wiem czemu ale strasznie mnie to rozbawiło, porównanie dziecka do kukurydzy 😁
Coś z tym l4 jest z córką pracowałam do 8 miesiąca i było idealnie, teraz jestem od 5 w domu i czas dluzy mi się strasznie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 09:01
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyA u mnie dziś w nocy chyba pierwszy skurcz zawitał (pewnie to ten BH)... spiął mi się dość mocno cały brzuch na kilkanaście sekund (zrobił się twardy jak kamień)...nie był zbyt bolesny, ale i tak się nieco wystraszyłam
.
Rozumiem, ze takimi jednorazowymi się nie przejmujemy???
U nas już pełne słońce i ze 30 stopni
Kręgosłup mi już całkiem odmawia posłuszeństwa (najprawdopodobniej rwa, z która nic nie da sie zrobić), taki okropny ucisk w dolnym odcinku promieniujący do pośladków...chodzę jak połamaniec
Wiec pewnie przyspiesze L4 i na poniedziałkowej wizycie o nie poproszę (sprawy służbowe pozamykane już z domu do końca miesiąca)... w sumie tak czekałam na to L4, z teraz okropnie mi zal...będę tęskniła za praca i za zespołem i boje się, ze w domu się wynudze i skapcieje... -
nick nieaktualnyCabrera pora zająć się sobą i ciążą
będzie czas na wszystkie książki i filmy, na które nie było czasu do tej pory
Ja też kończę pracę do końca czerwca, a po drodze jeszcze urlop, więc już kilka dni dosłownie zostało
Wcześniej planowałam do końca lipca pracować, ale nie ma to sensu, szczególnie przy temperaturach, jakie teraz panują.
Też się trochę boję, że w domu skapcieje, szczególnie, że na początku ciąży byłam 2 miesiące na zwolnieniu i nie byłam zachwyconaale jednak teraz latem to zupełnie co innego
-
Ja rano wstalam. Małego odprawilam do szkoły i się położyłam. Obudzili mnie ciepło znowu... Masakra. A rano tak fajnie było...
Mam pytanie. Czujcie czasem mrowienie w palach U rąk? Pierwszy raz mi się zdarzyło jak spałam. Nie drętwienie. Bo ruszałam normalnie. Czułam po prostu mrówki na końcówkach palców. Magnez biorę dwa dwie tabl na dzień. -
emikey wrote:Ja to nie wiem o czym wy mówicie. Znaczy wiem ale nie doswiadczam tego. Z synem brzuch mi sie postawił 2 razy na sam koniec ciazy. Ja tych skurczow może nie czuje, albo w ogóle nie mam.
Ja też albo nie mam tych skurczy albo nie czuje
-
Kiniorek91 wrote:Ja rano wstalam. Małego odprawilam do szkoły i się położyłam. Obudzili mnie ciepło znowu... Masakra. A rano tak fajnie było...
Mam pytanie. Czujcie czasem mrowienie w palach U rąk? Pierwszy raz mi się zdarzyło jak spałam. Nie drętwienie. Bo ruszałam normalnie. Czułam po prostu mrówki na końcówkach palców. Magnez biorę dwa dwie tabl na dzień.
Tak, czasem się zdarza, i mi również jak stoję chwilę dłużej to mam wrażenie że drętwieje lewy pośladek 🤭
-
Cześć dziewczyny! Dawno się tu nie odzywałam, choć czytam Was kiedy tylko mogę. Ja od wejścia w 5 miesiąc odżyłam i cały czas coś na głowie. Kupiliśmy w końcu duży samochód, praktycznie wybraliśmy już wózek (espiro next), jest też łóżeczko, materac, przewijak. W międzyczasie miałam przygodę, wyobraźcie sobie, ze ugryzł mnie pies, nie mój a obcy. Taki mały pyrtek, ale strach był, od razu sprawdzaliśmy czy szczepiony, na szczęście okazało się, że tak. Dziecię rozwija się super, na ostatniej wizycie wymiary dokładnie na 27.09, czyli data z prenatalnych, lekarz się śmiał, ze matematyk z niego będzie skoro tak to wyliczył, mąż na to ze chyba po listonoszu 😛 niestety mam dość uciążliwe skurcze BH i akurat zdarzyło mi się takie twardnienie przy lekarzu, potwierdził ze to ewidentnie skurcze, dość mocne i nie do końca to jest takie dobre, sprawdził od razu szyjkę okazało się, że delikatnie się skróciła, obecnie To 27 mm. Dostałam nospę max 3x1, magnez w dawce 1500 i duphaston 2x1. Ale powiem Wam, ze nie mam wrażenia żeby to jakoś wybitnie pomagało. Te skurcze i tak się zdarzają nawet do kilkunastu razy dziennie, szczególnie wieczorem w pozycji leżącej i po dłuższym staniu. Najlepiej jest kiedy robię sobie taki dzień totalnego luzu, bez gotowania, sprzątania, jeżdżenia gdzieś. Także najlepsza recepta to po prostu dużo dużo odpoczynku i trzeba sobie to wziąć do serca 🙂 a właśnie teraz robię krzywą cukrową i muszę przyznać, że glukoza całkiem smaczna była 😜 wzięłam tę cytrynową.🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Meerici ja się właśnie zastanawiam czy włączyć progesteron przez te skurcze. Dostałam receptę jak będą często i uciążliwe i nie umiem zdecydować. Chyba zostanę przy magnezie. Mi noszą doraźnie pomaga.
A tak z innej beczki. Jak u Was z ruchem fizycznym ? Chodzicie na jakieś zajęcia ? Ćwiczycie na piłce ? Ja się trochę boje. Zwłaszcza jak mi jedna lekarka powiedziała ze łożysko nisko.
I drugie pytanie. Czy kontrolujecie tsh ? Ja zrobiłam tylko na początku ciąży, było ok i teraz już nie badam a przecież mogło się Zmienić -
Noc była cudowna i chlodna. Teraz znów robi się parno...zawiozłam Wiktora do przedszkola, ogarnelam zakupy i musze zabierać się za sprzątanie bo jutro mam gości. Cabrera ja od maja jestem na L4 i jeszcze ani dnia się nie nudziłam. Kocham swoją pracę ale pracując na 1.5 etatu w te upały bez wolnych weekendów to już trochę za dużo. Teraz mam czas dla synka, dla siebie, jestem jakaś spokojniejsza, a wcześniej wszystko robiłam caly czas w biegu i w nerwach. No i poszłam na zwolnienie nie dla siebie ale dla dziecka żeby jemu zapewnić jak najwięcej spokoju.
-
Dreamer ja nie chodzę, w zeszłą ciążę chodziłam na Zumbę taką spokojniejsza, potem na ćwiczenia w szkole rodzenia i duzo chodziłam na nogach bo nie mialam auta. Orientowalam sie w moim mieście to nic za bardzo nie ma a na basen się trochę boję że względu na infekcje.
-
Dreamer Ja tę dawkę trochę wynegocjowałam z lekarzem, chciał dać więcej. Najchętniej pozostalabym tylko przy magnezie, ale zobaczymy na następnej wizycie jak się miewa szyjka. I tak najbardziej spokojna jest ta macica w takie typowe kanapowe dni, nieważne ile tabletek wezmę, więc wolałabym z tych leków zrezygnować, skoro mam wrażenie, ze to i tak nie ma na nic wplywu. Ja do tej pory chodziłam na basen i ćwiczyłam w domu na piłce. W planach miałam także jogę, ale narazie wystopowalam ze wszystkim przez te skurcze. Lekarz zabronił tez seksu, przynajmniej narazie, do następnej kontroli szyjki, bo jestem na granicy i gdzieś na horyzoncie pojawia się pessar. Ps moje łożysko tez nisko i z przodu.
Jeszcze chciałam napisać, że zaczęliśmy chodzić na szkołę rodzenia i o ile same zajęcia baaardzo fajne to pojawia się coraz więcej wątpliwości co do rodzenia w tym właśnie szpitalu.🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?