X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nisko łożysko, no ale podobno ma się jeszcze podnieść. Szyjka się trzyma. Zobaczymy co dalej będzie.
    W poprzedniej ciąży skurcze macicy mi się zaczęły w 6-7 miesiącu. Pamiętam że spasmolinę na to brałam przez jakiś czas.

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na Limango promocja fotelików maxi cosi

Kookosowa lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Meerici ja się właśnie zastanawiam czy włączyć progesteron przez te skurcze. Dostałam receptę jak będą często i uciążliwe i nie umiem zdecydować. Chyba zostanę przy magnezie. Mi noszą doraźnie pomaga.

A tak z innej beczki. Jak u Was z ruchem fizycznym ? Chodzicie na jakieś zajęcia ? Ćwiczycie na piłce ? Ja się trochę boje. Zwłaszcza jak mi jedna lekarka powiedziała ze łożysko nisko.

I drugie pytanie. Czy kontrolujecie tsh ? Ja zrobiłam tylko na początku ciąży, było ok i teraz już nie badam a przecież mogło się Zmienić

Ja co miesiąc robię kontrolę TSH I FT4, zmieniają się, ale delikatnie, dawkę leków mam ciągle taka sama.

Co do ćwiczeń, nic nie robię, nie mam siły, będzie czas na powrót do formy na początku przyszłego roku:)

oar843r8hxms7jm7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, nie przejmujemy się dopóki: nie są bolesne, dziecko pod ich wpływem nie porusza się nerwowo/chaotycznie lub np. Nie zaprzestaje ruchów na długi czas po skurczu.
    Tylko takie rzeczy mogą, choć oczywiście nie musza, zwiastować przedwczesny poród.

Ja się dzisiaj obstawilam na bazarku... mam truskawki, fasolkę szparagowa, ogóreczki małosolne... jak to pomieszać... 🙈🤷🏻‍♀️

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, najwyżej będę wam tu truła, jak się będę nudziła :D

Ps. Na limango polecam tez promocje Elodie Details - maja cuuudiwne śpiworki zimowe do wózków! Ja wozka jeszcze nie mam, a wczoraj zakupiłam taki (już od dwóch miesięcy go oglądałam ;))

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc33aba490fa.jpg

moni05, ammarylis, sunshine03, meerici, Kasiulina, Goemi lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dorwalam próbki z warsztatów
    I nasmarowalam sobie sutki bo zauważyłam że się wysuszyły. Chyba dobrze zadbać o nie wcześniej żeby później nie cierpieć.

Ogarniam mieszkanie po troszku. Biorę się za koszyk na allegro żeby sobie przygotować co trzeba do kupienia. Wybrałam już marke kosmetyków i padło na Oillan :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb94a0a4df07.jpg

Cabrera, Kookosowa, kasia1518, brunetka91, Kasiulina, Zimri, Goemi, Neroli lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb94a0a4df07.jpg

Hahaha😂 No chyba że to początki ciąży i lodówka śmierdzi😉

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer ja chodzę na basen :)

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera możesz truć cały dzień😊Piękny ten spiworek! Ja swój komuś pożyczyłam i nie wiem komu, jak nie znajdę to też muszę kupić na zimę bo bez tego ani rusz. Wcale as j kupiłam pierwsze różowe ciuszki w Smaku bo mega promocje są. W końcu się przmoglam bo wcześniej miałam blokadę i mówiłam że czekam do połowkowych. A czy ktoś planuje zakup mebelkow typu szafa, komoda? Chciałabym coś białego i wiadomo w dobrej cenie. Ale ceny tych co mi się podobają to kosmos niestety.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Cabrera możesz truć cały dzień😊Piękny ten spiworek! Ja swój komuś pożyczyłam i nie wiem komu, jak nie znajdę to też muszę kupić na zimę bo bez tego ani rusz. Wcale as j kupiłam pierwsze różowe ciuszki w Smaku bo mega promocje są. W końcu się przmoglam bo wcześniej miałam blokadę i mówiłam że czekam do połowkowych. A czy ktoś planuje zakup mebelkow typu szafa, komoda? Chciałabym coś białego i wiadomo w dobrej cenie. Ale ceny tych co mi się podobają to kosmos niestety.
    My w zeszły weekend zamówiliśmy mebelki Novelies ZARA http://novelies.eu/kolekcja/zara
    Bedzie łóżeczko, szafa, regał - białe + komoda - szara. Mam jeszcze fotel uszaka szarego do tego :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis, ja trochę mebelków oglądałam, ale ceny za ładne, typowo dziecięce są dość wysokie. Zdecyduje się zatem najprawdopodobniej na Ikea (komoda z przewijakiem + szafa). Będę mogła je później w razie czego gdzie indziej jeszcze wykorzystać ;)

moni05, ammarylis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarylis ja póki co planuję urządzić jedynie kącik dziecięcy, a docelowy pokoik za kilka miesięcy dopiero.
    Kupiliśmy komodę z ikei :) w miarę tania, biała i uniwersalna :P a łóżeczko to będzie dostawka z chicco next2me dream.

ammarylis lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam ikea albo jysk. Tanio i w miarę spoko jakościowo. Mam dwie komody z jysk, duża za około 500 i mała za jakieś 250 i obie obładowane max od 3 lat, nic się z nimi złego nie dzieje. Na taki przejściowy okres są fajne, można tanim kosztem urządzić kącik.

sunshine03 lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam pojęcia co do mebelków. Niby mamy dużą sypialnię ale jakąś taką w ogóle nie ustawną. Musimy dobrze z mężem przemyśleć co i jak, jak ten kącik zrobić. A pokoje mamy tylko 2 i powiem Wam że nie chcę z sypialni rezygnować. Jak kiedyś rodzice nasi. Dzieci mają swój pokój, a dorośli w "dużym" na rozkładanej kanapie... Pewnie jak do pracy wrócę to się będziemy za 3 pokojowym rozglądać, żeby dziecku pokój urządzić.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii porodów przedwczesnych to moja lekarka mi ostatnio opowiadała ze krakowskie szescioraczki rozwijają się rewelacyjnie. Lepiej niż większość bliźniąt. I nadrabiają tak szybko ze w szpitalu aż nie mogą w to uwierzyć. I mówiła ze u matki tych dzieci jako profilaktykę wcześniejszego porodu stosowali dawkę 2500 kwasów dha. Także może warto poważnie potraktować suplementacje kwasami i jeść rybki oczywiście :) także my drżymy o jedno bobo a tam cała szóstka na szczęście ma się świetnie.

kasia1518, meerici lubią tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    amarylis ja póki co planuję urządzić jedynie kącik dziecięcy, a docelowy pokoik za kilka miesięcy dopiero.
    Kupiliśmy komodę z ikei :) w miarę tania, biała i uniwersalna :P a łóżeczko to będzie dostawka z chicco next2me dream.

A jak szacujesz na ile ta dostawka wystarczy ? Bo ja tez taka opcje rozważam ale chce myśleć przyszłościowo a nie na pol roku.
    Ja mam dwie komody z ikei ale to są te nieszczęsne wywrotne (te co na swiecie zabiły już kilka dzieci jak się wywróciły). I faktycznie są kiepskie. Jak stoją normalnie to ok ale jak wysunę dwie pełne szuflady to tracą równowagę i przy delikatnym ruchu lecą do przodu. Także to akurat u mnie do rozważenie czy się tego nie pozbyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostawka starcza na plus minus pół roku. Potem ją odsprzedam na olxie :) schodzą bez problemu :)

A wszystkie komody z ikei mają zestaw dołączony do umocowania do ściany, tylko nikt z tego nie korzysta i później są te wypadki :P

u mnie wszystkie meble będą do ściany przymocowane dla bezpieczeństwa

Kotecki, Kookosowa lubią tę wiadomość

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwie komody z Ikea jedna biała- kupiłam jak się synek urodził, a jedna wenge. Jakość taka sobie, ta biała to w ogóle chyba zmienia kolor. Dlatego teraz myślę żeby od razu kupić coś na kilka lat bo mam wolny pokój i potem już nie kombinować za dużo.Jedyne co mam to białe łóżeczko po synku, chce też kupić taką kołyske elektryczną na kółkach żeby ją można wszędzie przewieźć po domu no i do łóżka dostawić na noc. Te mebelki z Zary bardzo ładne ciekawe jak z jakością?

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Te mebelki z Zary bardzo ładne ciekawe jak z jakością?
    Haha, chyba powinnam jakiś feedback do tej firmy wysłać, bo komu nie mówię o tych meblach to interpretują jak ty, że to meble z Zary, a to jedynie kolekcja nazywa się Zara, a firma Novelies :) Jakby nie było, mi zupełnie obojętne jak się nazywa, podobały mi się i na zdjęciach i na żywo. Mam nadzieję, że te 5-6 lat przeżyją, a na mniej więcej tyle szacowane jest łóżeczko. Jak Nina będzie szła do zerówki, to i tak koncepcja pokoju się zmieni, więc wtedy pewnie wjadą nowe mebelki, w których wyborze w jakimś stopni sama weźmie udział

ammarylis lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ