Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer wrote:Meerici ja się właśnie zastanawiam czy włączyć progesteron przez te skurcze. Dostałam receptę jak będą często i uciążliwe i nie umiem zdecydować. Chyba zostanę przy magnezie. Mi noszą doraźnie pomaga.
A tak z innej beczki. Jak u Was z ruchem fizycznym ? Chodzicie na jakieś zajęcia ? Ćwiczycie na piłce ? Ja się trochę boje. Zwłaszcza jak mi jedna lekarka powiedziała ze łożysko nisko.
I drugie pytanie. Czy kontrolujecie tsh ? Ja zrobiłam tylko na początku ciąży, było ok i teraz już nie badam a przecież mogło się Zmienić
Ja co miesiąc robię kontrolę TSH I FT4, zmieniają się, ale delikatnie, dawkę leków mam ciągle taka sama.
Co do ćwiczeń, nic nie robię, nie mam siły, będzie czas na powrót do formy na początku przyszłego roku:)
-
Cabrera, nie przejmujemy się dopóki: nie są bolesne, dziecko pod ich wpływem nie porusza się nerwowo/chaotycznie lub np. Nie zaprzestaje ruchów na długi czas po skurczu.
Tylko takie rzeczy mogą, choć oczywiście nie musza, zwiastować przedwczesny poród.
Ja się dzisiaj obstawilam na bazarku... mam truskawki, fasolkę szparagowa, ogóreczki małosolne... jak to pomieszać... 🙈🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyDzięki Dziewczyny, najwyżej będę wam tu truła, jak się będę nudziła
Ps. Na limango polecam tez promocje Elodie Details - maja cuuudiwne śpiworki zimowe do wózków! Ja wozka jeszcze nie mam, a wczoraj zakupiłam taki (już od dwóch miesięcy go oglądałam)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc33aba490fa.jpgmoni05, ammarylis, sunshine03, meerici, Kasiulina, Goemi lubią tę wiadomość
-
Właśnie dorwalam próbki z warsztatów
I nasmarowalam sobie sutki bo zauważyłam że się wysuszyły. Chyba dobrze zadbać o nie wcześniej żeby później nie cierpieć.
Ogarniam mieszkanie po troszku. Biorę się za koszyk na allegro żeby sobie przygotować co trzeba do kupienia. Wybrałam już marke kosmetyków i padło na Oillan -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb94a0a4df07.jpg
Cabrera, Kookosowa, kasia1518, brunetka91, Kasiulina, Zimri, Goemi, Neroli lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Cabrera możesz truć cały dzień😊Piękny ten spiworek! Ja swój komuś pożyczyłam i nie wiem komu, jak nie znajdę to też muszę kupić na zimę bo bez tego ani rusz. Wcale as j kupiłam pierwsze różowe ciuszki w Smaku bo mega promocje są. W końcu się przmoglam bo wcześniej miałam blokadę i mówiłam że czekam do połowkowych. A czy ktoś planuje zakup mebelkow typu szafa, komoda? Chciałabym coś białego i wiadomo w dobrej cenie. Ale ceny tych co mi się podobają to kosmos niestety.
-
ammarylis wrote:Cabrera możesz truć cały dzień😊Piękny ten spiworek! Ja swój komuś pożyczyłam i nie wiem komu, jak nie znajdę to też muszę kupić na zimę bo bez tego ani rusz. Wcale as j kupiłam pierwsze różowe ciuszki w Smaku bo mega promocje są. W końcu się przmoglam bo wcześniej miałam blokadę i mówiłam że czekam do połowkowych. A czy ktoś planuje zakup mebelkow typu szafa, komoda? Chciałabym coś białego i wiadomo w dobrej cenie. Ale ceny tych co mi się podobają to kosmos niestety.
Bedzie łóżeczko, szafa, regał - białe + komoda - szara. Mam jeszcze fotel uszaka szarego do tego -
nick nieaktualnyAmmarylis, ja trochę mebelków oglądałam, ale ceny za ładne, typowo dziecięce są dość wysokie. Zdecyduje się zatem najprawdopodobniej na Ikea (komoda z przewijakiem + szafa). Będę mogła je później w razie czego gdzie indziej jeszcze wykorzystać
moni05, ammarylis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamarylis ja póki co planuję urządzić jedynie kącik dziecięcy, a docelowy pokoik za kilka miesięcy dopiero.
Kupiliśmy komodę z ikeiw miarę tania, biała i uniwersalna
a łóżeczko to będzie dostawka z chicco next2me dream.
ammarylis lubi tę wiadomość
-
Tez polecam ikea albo jysk. Tanio i w miarę spoko jakościowo. Mam dwie komody z jysk, duża za około 500 i mała za jakieś 250 i obie obładowane max od 3 lat, nic się z nimi złego nie dzieje. Na taki przejściowy okres są fajne, można tanim kosztem urządzić kącik.
sunshine03 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja to nie mam pojęcia co do mebelków. Niby mamy dużą sypialnię ale jakąś taką w ogóle nie ustawną. Musimy dobrze z mężem przemyśleć co i jak, jak ten kącik zrobić. A pokoje mamy tylko 2 i powiem Wam że nie chcę z sypialni rezygnować. Jak kiedyś rodzice nasi. Dzieci mają swój pokój, a dorośli w "dużym" na rozkładanej kanapie... Pewnie jak do pracy wrócę to się będziemy za 3 pokojowym rozglądać, żeby dziecku pokój urządzić.
-
W kwestii porodów przedwczesnych to moja lekarka mi ostatnio opowiadała ze krakowskie szescioraczki rozwijają się rewelacyjnie. Lepiej niż większość bliźniąt. I nadrabiają tak szybko ze w szpitalu aż nie mogą w to uwierzyć. I mówiła ze u matki tych dzieci jako profilaktykę wcześniejszego porodu stosowali dawkę 2500 kwasów dha. Także może warto poważnie potraktować suplementacje kwasami i jeść rybki oczywiście
także my drżymy o jedno bobo a tam cała szóstka na szczęście ma się świetnie.
kasia1518, meerici lubią tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:amarylis ja póki co planuję urządzić jedynie kącik dziecięcy, a docelowy pokoik za kilka miesięcy dopiero.
Kupiliśmy komodę z ikeiw miarę tania, biała i uniwersalna
a łóżeczko to będzie dostawka z chicco next2me dream.
A jak szacujesz na ile ta dostawka wystarczy ? Bo ja tez taka opcje rozważam ale chce myśleć przyszłościowo a nie na pol roku.
Ja mam dwie komody z ikei ale to są te nieszczęsne wywrotne (te co na swiecie zabiły już kilka dzieci jak się wywróciły). I faktycznie są kiepskie. Jak stoją normalnie to ok ale jak wysunę dwie pełne szuflady to tracą równowagę i przy delikatnym ruchu lecą do przodu. Także to akurat u mnie do rozważenie czy się tego nie pozbyć
-
nick nieaktualnyDostawka starcza na plus minus pół roku. Potem ją odsprzedam na olxie
schodzą bez problemu
A wszystkie komody z ikei mają zestaw dołączony do umocowania do ściany, tylko nikt z tego nie korzysta i później są te wypadki
u mnie wszystkie meble będą do ściany przymocowane dla bezpieczeństwaKotecki, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
Mam dwie komody z Ikea jedna biała- kupiłam jak się synek urodził, a jedna wenge. Jakość taka sobie, ta biała to w ogóle chyba zmienia kolor. Dlatego teraz myślę żeby od razu kupić coś na kilka lat bo mam wolny pokój i potem już nie kombinować za dużo.Jedyne co mam to białe łóżeczko po synku, chce też kupić taką kołyske elektryczną na kółkach żeby ją można wszędzie przewieźć po domu no i do łóżka dostawić na noc. Te mebelki z Zary bardzo ładne ciekawe jak z jakością?
-
ammarylis wrote:Te mebelki z Zary bardzo ładne ciekawe jak z jakością?
Jakby nie było, mi zupełnie obojętne jak się nazywa, podobały mi się i na zdjęciach i na żywo. Mam nadzieję, że te 5-6 lat przeżyją, a na mniej więcej tyle szacowane jest łóżeczko. Jak Nina będzie szła do zerówki, to i tak koncepcja pokoju się zmieni, więc wtedy pewnie wjadą nowe mebelki, w których wyborze w jakimś stopni sama weźmie udział
ammarylis lubi tę wiadomość