Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszlolanka, ja mam. Nie ma na to sposobu. Macica wraz ze wzrostem powinna podnosić łożysko. U mnie od ponad 2mcy jest nisko. We wtorek też na wizycie ale lekarka mowiła że niby nisko, niby nie... Ale jeszcze zobaczymy. Powinno sie podnieść choc jakoś słabo to widzę... Jesli nie to cc na bank.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Przedszlolanka, ja mam. Nie ma na to sposobu. Macica wraz ze wzrostem powinna podnosić łożysko. U mnie od ponad 2mcy jest nisko. We wtorek też na wizycie ale lekarka mowiła że niby nisko, niby nie... Ale jeszcze zobaczymy. Powinno sie podnieść choc jakoś słabo to widzę... Jesli nie to cc na bank.
Mia trzymamyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 21:26
-
Aaga wrote:A to nie są te skurcze braxtona-hicksa? Z tego co wiem raczej nie są niebezpieczne.
My przyspieszyliśmy wizytę bo od wtorku nie czułam ruchów. Okazało się, że wszystko ok i dziwne, że nie czułam bo małą sporo się ruszała na badaniu. Od wczoraj już znowu sobie mocno fika, a przez mój stres biedna miała tętno 180/min.
Któraś z dziewczyn pisała, że jej dzidzia ma 360 gram i się martwi - nie martw się Julka na połówkowych w 20+3 miała niespełna 350gram a wczoraj prawie wdwukrotnie przybrała i już jest 660 gram w 23+3. Lekarka powiedziała, że wszystko w normie dzieciaczki tak mają, że w pewnym momencie mają szybszy wzrost i tyle.
Ciesze się bo u nas w gabinecie przyszło nowego USG i jest takie jak na prenatalnych więc od razu wszystko pomierzyła, Mała okaz zdrowia
Basiu trzymamy mocno kciuki! jeszcze troche macie czasu żeby Filipek podrósł i nadgonił! U mojej koleżanki dziś w 34 tygodniu ciąży też wyryli różnicę w brzuszku i główce jest w szpitalu, ale dobra opieka medyczna jest wtakim momencie najważniejsza! -
moni05 wrote:Kokosowa, wiem, ale mimo picia dużej ilości wody, magnezu itd one i tak są kilka razy dziennie, do tego mi się skróciła nieco szyjka i powód do paniki jak znalazł 😉
Oj to oszczędzaj się. Z szyjka teraz nie ma żartów w te upały. Ja się martwię zawsze że jak ten gagatek kopie mnie w szyjkę to się skraca ale nie. Na szczęście od popołudnia się przekręcił i z boczków cellulit wykopuje heheprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Oj to oszczędzaj się. Z szyjka teraz nie ma żartów w te upały. Ja się martwię zawsze że jak ten gagatek kopie mnie w szyjkę to się skraca ale nie. Na szczęście od popołudnia się przekręcił i z boczków cellulit wykopuje hehe
Haha, gdyby to naprawdę mogło ponoćmartwi mnie przy tym ból w pachwinie, zwłaszcza wieczorami, tylko w lewej... ani na bok, ani na plecy, ani stać, ani siedzieć, leżeć tez nie, Apap nie pomaga... niby normalne, niby więzadła, ale ja od razu próbuje łączyć te objawy... 😕
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja skurcze BH mam codziennie. Tez po kilka dziennie ale zdarza się ze mam tak nawet po 10 raZy. Mnie tez to niepokoi. Szyjka długa ale miękka. Czy któraś tez tak miala ?
Mi jedna lekarka tez stwierdziła łożysko nisko. A druga po kilku dniach ze wysoko. Zwariować idzie z tymi lekarzami -
Kiniorek91 wrote:A w którym miejscu macie to twardnienie? Mnie łapie jakieś 2cm.nad pępkiem... Trzyma tak z 30sek.i puszcza
Aga dzięki. Właśnie o to chodzi. Dzięki :* odebrałam wczoraj od niej bo inaczej nie umiem.
Ja mam zdecydowanie nisko. Pod pępkiem. Najczęściej z prawej strony
moni05 lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Ja mam zdecydowanie nisko. Pod pępkiem. Najczęściej z prawej stronyGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Chciałam zacytować a nie polubić. Mam tak samo. Zawsze z prawej strony, ciut pod pępkiem lub ewentualnie na jego wysokości. Bo to dość spora „górka” się tworzy
Dokładnie mam to samo. Za pierwszym razem to myślałam ze maluch się tak wypina. Za drugim ze rodzę. A potem skumałam ze te skurcze. Tylko mnie niepokoi ze tak często.
-
Dreamer wrote:Dokładnie mam to samo. Za pierwszym razem to myślałam ze maluch się tak wypina. Za drugim ze rodzę. A potem skumałam ze te skurcze. Tylko mnie niepokoi ze tak często.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
adella1 wrote:Dzień dobry. Pada i jest 20 stopni. Cudnie
Tak źle spałam! Chyba z ciepła mi waliło serce, dodatkowo mały sie bardzo kręcił. Nie wiem czy przeze mnie czy po prostu urządził sobie balange w brzuchu.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Dreamer wrote:Dokładnie mam to samo. Za pierwszym razem to myślałam ze maluch się tak wypina. Za drugim ze rodzę. A potem skumałam ze te skurcze. Tylko mnie niepokoi ze tak często.
Dzień dobry wszystkim, udanych wizyt jeśli ktoś coś ma. Ja dziś tylko 4 godzinki popracować i weekendPrzyszły tydzień też szybko zleci, bo święto. I tak powolutku powolutku do przodu
Kookosowa lubi tę wiadomość