X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszlolanka, ja mam. Nie ma na to sposobu. Macica wraz ze wzrostem powinna podnosić łożysko. U mnie od ponad 2mcy jest nisko. We wtorek też na wizycie ale lekarka mowiła że niby nisko, niby nie... Ale jeszcze zobaczymy. Powinno sie podnieść choc jakoś słabo to widzę... Jesli nie to cc na bank.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jutro mam polowkowe badanie Wincusia I będę mieć nagrane;* 3majcie kciuki;)))

przedszkolanka:), Kookosowa, moni05, Kasiulina, KasiaP, kasia1518, japonka lubią tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Przedszlolanka, ja mam. Nie ma na to sposobu. Macica wraz ze wzrostem powinna podnosić łożysko. U mnie od ponad 2mcy jest nisko. We wtorek też na wizycie ale lekarka mowiła że niby nisko, niby nie... Ale jeszcze zobaczymy. Powinno sie podnieść choc jakoś słabo to widzę... Jesli nie to cc na bank.
    powiem Ci,że ja się załamałam jak usłyszałam.. skąd to się w ogóle bierze? w ciąży z Polą nic takiego nie miałam..

Mia trzymamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 21:26

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    A to nie są te skurcze braxtona-hicksa? Z tego co wiem raczej nie są niebezpieczne.
    My przyspieszyliśmy wizytę bo od wtorku nie czułam ruchów. Okazało się, że wszystko ok i dziwne, że nie czułam bo małą sporo się ruszała na badaniu. Od wczoraj już znowu sobie mocno fika, a przez mój stres biedna miała tętno 180/min.

Któraś z dziewczyn pisała, że jej dzidzia ma 360 gram i się martwi - nie martw się Julka na połówkowych w 20+3 miała niespełna 350gram a wczoraj prawie wdwukrotnie przybrała i już jest 660 gram w 23+3. Lekarka powiedziała, że wszystko w normie dzieciaczki tak mają, że w pewnym momencie mają szybszy wzrost i tyle.

Ciesze się bo u nas w gabinecie przyszło nowego USG i jest takie jak na prenatalnych więc od razu wszystko pomierzyła, Mała okaz zdrowia :)

Basiu trzymamy mocno kciuki! jeszcze troche macie czasu żeby Filipek podrósł i nadgonił! U mojej koleżanki dziś w 34 tygodniu ciąży też wyryli różnicę w brzuszku i główce jest w szpitalu, ale dobra opieka medyczna jest wtakim momencie najważniejsza!
    U mnie bóle miesiączkowe były początkiem odejścia wód plidowych. Zaczęło się w 32 tyg a w 35 odeszły wody

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kokosowa, wiem, ale mimo picia dużej ilości wody, magnezu itd one i tak są kilka razy dziennie, do tego mi się skróciła nieco szyjka i powód do paniki jak znalazł 😉

Oj to oszczędzaj się. Z szyjka teraz nie ma żartów w te upały. Ja się martwię zawsze że jak ten gagatek kopie mnie w szyjkę to się skraca ale nie. Na szczęście od popołudnia się przekręcił i z boczków cellulit wykopuje hehe :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Oj to oszczędzaj się. Z szyjka teraz nie ma żartów w te upały. Ja się martwię zawsze że jak ten gagatek kopie mnie w szyjkę to się skraca ale nie. Na szczęście od popołudnia się przekręcił i z boczków cellulit wykopuje hehe :)

Haha, gdyby to naprawdę mogło ponoć :) martwi mnie przy tym ból w pachwinie, zwłaszcza wieczorami, tylko w lewej... ani na bok, ani na plecy, ani stać, ani siedzieć, leżeć tez nie, Apap nie pomaga... niby normalne, niby więzadła, ale ja od razu próbuje łączyć te objawy... 😕

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym miejscu macie to twardnienie? Mnie łapie jakieś 2cm.nad pępkiem... Trzyma tak z 30sek.i puszcza

Aga dzięki. Właśnie o to chodzi. Dzięki :* odebrałam wczoraj od niej bo inaczej nie umiem.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skurcze BH mam codziennie. Tez po kilka dziennie ale zdarza się ze mam tak nawet po 10 raZy. Mnie tez to niepokoi. Szyjka długa ale miękka. Czy któraś tez tak miala ?

Mi jedna lekarka tez stwierdziła łożysko nisko. A druga po kilku dniach ze wysoko. Zwariować idzie z tymi lekarzami

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    A w którym miejscu macie to twardnienie? Mnie łapie jakieś 2cm.nad pępkiem... Trzyma tak z 30sek.i puszcza

Aga dzięki. Właśnie o to chodzi. Dzięki :* odebrałam wczoraj od niej bo inaczej nie umiem.

Ja mam zdecydowanie nisko. Pod pępkiem. Najczęściej z prawej strony

moni05 lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer kurde. Ja mam bardzo przesunięte narządy od dłuższego czasu w górę. Nawet widać że brzuch mam wysoko u góry... Więc pewnie macicę też mam wyżej i może stąd to uczucie nad pępkiem...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ja mam zdecydowanie nisko. Pod pępkiem. Najczęściej z prawej strony
    Chciałam zacytować a nie polubić. Mam tak samo. Zawsze z prawej strony, ciut pod pępkiem lub ewentualnie na jego wysokości. Bo to dość spora „górka” się tworzy ;)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek Napewno. Ty jesteś już bardziej zaawansowana w tej ciąży niż większość z nas to napewno masz macice wyżej. Z reszta czytałam ze właśnie w 6 miesiącu się macica mocno podnosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 23:12

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Chciałam zacytować a nie polubić. Mam tak samo. Zawsze z prawej strony, ciut pod pępkiem lub ewentualnie na jego wysokości. Bo to dość spora „górka” się tworzy ;)

Dokładnie mam to samo. Za pierwszym razem to myślałam ze maluch się tak wypina. Za drugim ze rodzę. A potem skumałam ze te skurcze. Tylko mnie niepokoi ze tak często.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Dokładnie mam to samo. Za pierwszym razem to myślałam ze maluch się tak wypina. Za drugim ze rodzę. A potem skumałam ze te skurcze. Tylko mnie niepokoi ze tak często.
    To samo. Bo jak sobie czytam, ze „czasami”, „sporadycznie”... ja mam szyjkę ani twarda, ani miękka. Niezbyt długa i nie za krótka. Ale ma tendencje do skracania się i to tez robi. Właśnie dlatego mam przyjść w 27 tc, bo ponoć od 23 do 27 czyli w 6 miesiącu ciąży wszystko pracuje mocno, maluch bardzo przybiera na wadze i porównuje się wyniki pomiarów szyjki z tych dwóch wizyt na początku i końcu 6 miesiąca. Wyczytałam wreszcie czemu tak lekarzowi zależało 😁

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem o czym wy mówicie. Znaczy wiem ale nie doswiadczam tego. Z synem brzuch mi sie postawił 2 razy na sam koniec ciazy. Ja tych skurczow może nie czuje, albo w ogóle nie mam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Pada i jest 20 stopni. Cudnie :)

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Dzień dobry. Pada i jest 20 stopni. Cudnie :)
    Dzień dobry! U nas pochmurno i póki co 22 st.
    Tak źle spałam! Chyba z ciepła mi waliło serce, dodatkowo mały sie bardzo kręcił. Nie wiem czy przeze mnie czy po prostu urządził sobie balange w brzuchu.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też źle spałam, w nocy ponad 20 stopni było. Spałam 4 godziny, bo po 4 przyszedł do nas synek i chciał jeździć na nowym rowerze. Oczy mi się teraz same zamykają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 07:57

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    To ja to miałam w takim razie raz i też myślałam że się Mała wypycha. Trochę szkoda że to tylko skurcz ;)

Dzień dobry wszystkim, udanych wizyt jeśli ktoś coś ma. Ja dziś tylko 4 godzinki popracować i weekend :) Przyszły tydzień też szybko zleci, bo święto. I tak powolutku powolutku do przodu :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas tez pochmurnie:) czekam na deszcz :)
    Ja o dziwo dobrze śpię. Dzisiaj w końcu odetchniemy od upałów.

‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ