X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    O właśnie mam tak samo ;) to znamy winowajce ;) jej,ja bede we wtorek robic 🙈

Ja tez chetnie nie szlam. 2 razy termin ktory planowalam przestawialam. Ale stwierdzilam ze isc musze i byle miec to za soba:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę wreszcie we wtorek na krzywą. Kupiłam taka zwykła z kwaskiem cytrynowy.
    Dziewczyny jakie wapno możemy? Takie zwykle czyste tylko? Taka opuchnięta od alergii jestem na twarzy że szok

oar843r8hxms7jm7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie siedzę w przychodni. Jestem już po 2 pobraniach , za 40min trzecie i będzie z głowy. Miałam glukoze w 2 poprzednich ciążach i nie przypominam sobie absolutnie zadnych złych objawów, a teraz już mi jest zle, takie mam jakby mroczki przed oczami i lekko scierpniete palce, ciezej mi sie oddycha mimo klimy, wiec na upal nie zwale.. no nic, juz niewiele zostalo, mam nadzieje, ze jak zjem coś to się poprawi, bo jeszcze muszę wsiąść w samochód i do domu dojechać.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Ja też idę wreszcie we wtorek na krzywą. Kupiłam taka zwykła z kwaskiem cytrynowy.
    Dziewczyny jakie wapno możemy? Takie zwykle czyste tylko? Taka opuchnięta od alergii jestem na twarzy że szok

Ja biorę zwykle czyste wapno.
    Z gluzokaza też jeszcze miesiąc laby 🤣

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza powinna być 3 razy pobierana bo normy do diagnozy cukrzycy ciążowej są takie 3. 0, 60,120. Ja miałam krzywą w 8 tygodniu jakoś ze względu na cukrzycę ciążową i już nie mam jej powtarzać skoro wiadomo że jest. 8 lat temu i 7 lat temu byly inne norny i też tylko 2 wklocia:-)

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Glukoza powinna być 3 razy pobierana bo normy do diagnozy cukrzycy ciążowej są takie 3. 0, 60,120. Ja miałam krzywą w 8 tygodniu jakoś ze względu na cukrzycę ciążową i już nie mam jej powtarzać skoro wiadomo że jest. 8 lat temu i 7 lat temu byly inne norny i też tylko 2 wklocia:-)
    Uwemhe dokladnie tak jak piszesz. 7 lat temu byly inne wytyczne PTD. Teraz u ciezarnych są 3 pobrania i obciąża się 75 g.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku oprócz wyprzedaży jest dodatkowo -23%vat z kartą smyk :) ciuszki wychodzą naprawdę super tanio :D

moni05, ammarylis lubią tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Dziewczyny tak się zastanawiam na mam glukoze badana po 1 godzinie i po 2, a tu jest dziewczyna która ma glukoze tylko po dwóch godzinach. I tak się zastanawiam jaka to jest różnica??
    A jest w ciąży?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP, jesteśmy dokładnie w tym samym dniu :) I na dodatek mam tą samą sukienkę - jest ultra wygodna, chodzę w niej bardzo często ;)

Ja skierowanie na glukozę pewnie w poniedziałek dostanę, ale nie spieszy mi się ;)
    Dziś oddałam standardowo krew na morfologię i pozostałe dla II trymestru.
    Już przebieram nóżkami przed poniedziałkową wizytą <3

KasiaP lubi tę wiadomość

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ją pierwszy raz,wczoraj do mnie przyszła dopiero, ale bardzo zadowolona jestem :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam top z lidla. Granatowy w kwiatuszki. Fajny bo dłuższy, jest trochę opięty ale mi nie przeszkadzam bo brzuszek fajnie się prezentuje. Dzisiaj założę na te warsztaty to się pokaże :)

W sobotę idziemy na basen. Muszę bo się udusze. Chyba pół dnia będę w wodzie siedzieć. Wieczorem zrobię pałki z kurczaka żeby już były gotowe na następny dzień. Na miejscu się dokupi tylko coś do tego i nie trzeba myśleć nad obiadem ;)
    Bierzemy znajomą z synem żeby Kasper miał towarzystwo.

Mówiliście że mam przystopować. To tak przystopowała że nic mam ochoty na żadne sprzątanie w ta pogodę. Miałam dzisiaj myć podlogi, pranie zrobić. Ale po prostu dupa zbita. Nic nie zrobiłam.
    Jedynie co to na obiad mam klops rzymski z młodymi ziemniaczkami, surówka i sosem chrzanowym ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A jest w ciąży?
    Jest jest, jest w 20 tygodniu ciąży

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Ja mam ją pierwszy raz,wczoraj do mnie przyszła dopiero, ale bardzo zadowolona jestem :)
    A dasz link do niej?? Bo chętnie bym sobie zamówiła :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat dzisiaj matka prawnik na IG wrzucała nowe wytyczne od początku roku. I tak jak piszecie glukoza 75 i 3 pobrania. I teraz trzeba wykonać między 24 a 26 tygodniem a nie jak było poprzednio do 28 tygodnia. Czyli chwila moment i mnie to czeka. W tamtej ciąży zrobiło mi się słabo po 2 pobraniu.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Jest jest, jest w 20 tygodniu ciąży
    A to nie wiem czemu tak :D znaczy musiała mieć inny roztwór ale czemu to już nie wiem :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu a jak pomiary u Was w tym tygodniu?? Niezmiennie trzymamy kciuki, żeby Filip ładnie rósł <3

moni05 lubi tę wiadomość

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    A dasz link do niej?? Bo chętnie bym sobie zamówiła :)

https://m2.hm.com/m/de_at/productpage.0753001001.html

Tylko musisz zmienić region na Polskę. Ponieważ mam apkę zainstalowaną to ciągle mnie do niej odsyłało i zmiana języka mnie przerosła

Atyde lubi tę wiadomość

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Basiu a jak pomiary u Was w tym tygodniu?? Niezmiennie trzymamy kciuki, żeby Filip ładnie rósł <3
    Miałam we wtorek przepływy. Widać dalej opór w tętnicach ale nie było wstecznych. Następne w sobotę. Najbliższe pomiary Filipka we wtorek. Po dwóch tygodniach dopiero robione są pierwsze pomiary. Modlę się jak dobijemy do 500g to podadzą sterydy. Boję się bo niby brzuszek urósł ale ruchów dalej nie czuję:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 15:28

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Miałam we wtorek przepływy. Widać dalej opór w tętnicach ale nie było wstecznych. Następne w sobotę. Najbliższe pomiary Filipka we wtorek. Po dwóch tygodniach dopiero robione są pierwsze pomiary. Modlę się jak dobijemy do 500g to podadzą sterydy. Boję się bo niby brzuszek urósł ale ruchów dalej nie czuję:(

To we wtorek wszystkie kciuki będą na pokładzie <3

A w kwestii ruchów, to wiadomo na której ścianie jest łożysko? Bo może jeśli z przodu to może to dodatkowo utrudniać czucie ruchów...

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu nadal trzymam kciuki. Postępy są a to najważniejsze :)

Upał ale wiaterek i zapowiadali burze. Już dostałam nawet alert. Liczę na ochłodzenie bo ciężko się oddycha. Jak kocham ciepelko tak w ciąży wolę jednak zimę.

ManiaM lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ