X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Obciążenie w ciązy 75g.
    Ja bym sobie poszła na wesele ale nikt z znajomych ślubow nie bierze:-) czekam na rodzeństwo moje. Ale ja jestem rocznik 85 więc wszyscy znajomi mają rodziny już.
    W Gdańsku jest tak gorąco że tęsknie za zimą:-).

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek zależy co pisze na skierowaniu. Może zadzwoń do przychodni się dopytaj.

Pukola zrobisz jak czujesz ale tyle drogi się tłuc na kolacje. Ja bym pewnie nie pojechała z czystego lenistwa :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa wesela lipiec i sierpień. Ale jakoś się na nich nie widzę gruba jak balon. Najwyżej pójdę na obiad a potem będzie pretekst żeby się szybko ewakuować bo wesel nie lubię.

Glukoza ma być 75.

Kiniorek a co dla Ciebie oznacza weekend miodowy znajomych ?

Przedszkolanka obstawiam ze Twój bobas może mieć około 600 gram :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    my mamy wesele 29.06. Idziemy ale w dodatku z córką więc długo nie zabawimy :P a jak upał będzie to sama nie wiem ile wytrzymam.

Dziewczyny jaką wagę miały Wasze maluszki w wieku 23- 24+0 ?:) ciekawa jestem ile mój Olek jutro będzie miał :)urósł na pewno,bo już jak się ułoży nie raz to oddychać nie mogę a gdzie te upały nasze do tego.
    Mój miał wczoraj ponad 730 ;)

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sobie odpuszczę, znając mnie. Ja jestem trochę panikara i na samą myśl jazdy autobusem 2h w taką pogodę już się stresuje. Jechałam tak ponad miesiąc temu i myślałam,że padnę a nie było wcale upałów :) A w tych autobusach zero klimy,toalet i trzęsie na tych wiejskich drogach.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    my mamy wesele 29.06. Idziemy ale w dodatku z córką więc długo nie zabawimy :P a jak upał będzie to sama nie wiem ile wytrzymam.

Dziewczyny jaką wagę miały Wasze maluszki w wieku 23- 24+0 ?:) ciekawa jestem ile mój Olek jutro będzie miał :)urósł na pewno,bo już jak się ułoży nie raz to oddychać nie mogę a gdzie te upały nasze do tego.
    W 22 i 5 dniu miał 600 g

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:17

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę rano do przychodni bo na osiedlu to się dowiem...

Też macie parcie na zielone? Tzn ja się z tego cieszę ale bym ciagle sałatę wcinała. Ostatnio pisałam o sałatce greckiej. Dzisiaj zrobiłam tez. Zjadłam dwie miseczki. Wieczor i szukam. No to robię. Zielona sałata. Kukurydza, brzoskwinia, prażone ziarna, pomidorki, feta i sos grecki. Matko jaki to było dobre

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra Dreamer tak obstawiam 550-600 g. Aguuula 730 to duźo ;o ja jestem mała wiec muszę proporcjonalne mieć by je urodzić później haha😀 a planuje poród 3 minutowy jak z Polą!😂

Brunetka uuu. Polecam krem z sexy mamy na opuchlizne. Ja jeszcze nie mialam ale smarowalam by ulżyć noga.

Kiniorek u mnie truskawki,ostra rzodkiewka, wieczorem kanapa z sałata i warzywami - to takie hity póki co😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek warzywa mniej. Ale owoce soczyste tak poproszę. Truskawki arbuz to ile wlezie tyle zjem. No i wrócił apetyt więc znowu jem ciepłe kolacje.

Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/2b7d262f8477c.jpg.html
    To moja dzisiejsza kolacja 😍zaraz pekne od tych owoców!
    Dzisiaj padam po prostu ...

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jutro wizytę ale dopiero o 18 l. Trzymam kciuki za resztę. Ja obstawiam nie więcej jak 500 g.
    My na wesele idziemy 21 wrzesnia. Mój mąż jako swiadek. Nie mam pojęcia co ubiorę i jak wysiedze. Na razie wole o tym nie myśleć 😂

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sałata tez rządzi. DZisiaj grecka. A tak to liście takiej zwykłej do każdego posiłku. I masa owoców. Truskawki predewszystkim. Koktajle tez bo przyda się trochę białka teraz. No i kompoty gotuje z zapasów z tamtego roku. Słodzę wszystko miodem

moni05 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pukola wrote:
    Dziewczyny, tak czytam,że wybieracie się na wesela w najbliższym czasie. Mnie też to czeka, dostałam też zaproszenie na wieczór panieński. Najpierw jakaś kolacja w knajpce a później w planach jest klub. Poszłybyście? Ja początkowo się zgodziłam, ale zaczynam mieć wątpliwości. Panieński miałby być w przyszły piątek, będę w 27 tygodniu. Myślałam żeby iść tylko na kolację, ale do miasta w którym odbywa się panieński i ślub mam jakieś 80km więc troche bez sensu. Nie wiem czy przez tą pogodę,ale wieczorami czuję się jak balon.
    U mnie siostra robiła panieński teraz w weekend ( ślub 13.07) ja nie pojechałam bo to aż 700km. Ale wybieram się do nich 2tyg przed ślubem i umówilyśmy się że w jedną sobotę wybierzemy się do nadmorskiej miejscowości na lody, gofry i może jakiś klub ☺ taki wypad i jeszcze będzie jedna siostra- także wieczór we 3 ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kurczaczek w 22+5 miał 520g.

Zapodalam sobie melisę na noc. Oby pomogło.... 🙏🏻

Kookosowa, kasia1518 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka- no dużo 😁 a ja jestem właśnie szczupła (teraz 50 kg) także no... 😀

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Wczoraj mi umknęło że weszłam w 6 miesiąc :)
    20190613-062526.jpg
    Z takim bebzolkiem, moim zdaniem dość pokaźnym jak na ten tydzień :D na plusie 5,5 w porywach do 7 ;)
    Co do panieńskiego raczej bym nie pojechała pksem tylko na kolację. A do klubu to na bank nie. Co innego gdyby to była bliska koleżanka.
    A wesele jakieś mi się marzy odkąd zobaczyłam przepiękną ciążową sukienkę na asosie 😁 niestety moi znajomi albo już po, albo totalnie anty 😁
    Na sałatę też mam fazę i na owoce. W pracy się śmieją że się dziwią że jeszcze jakieś liście na drzewach rosną skoro tyle liści zjadam 😂
    Mąż wczoraj kupił z 4kilo truskawek i... wszystkie umył bo były brzydkie 🤦 Więc musiałam to wszystko odszypułkować jak wróciłam i pomrozić bo do jutra już by zapleśniały ehhh. I to kucharz ten mój mąż, że nie wie takich rzeczy :/ więc na kolację był jeszcze koktajl z kilograma truskawek, ciekawe ile to kalorii 😂
    I dentystę jeszcze wczoraj zaliczyłam. Kanał na czuja (bez zdjęcia) miałam. Ale tyle znieczulenia mi dowalił że nic nie poczułam a buzia mnie boli do tej pory :/ z resztą zębów na oko ok, ale wiadomo po ciąży zdjęcie trzeba zrobić i się upewnić.
    Miłego dnia i udanych wizyt :)

Kookosowa, wiktoriaa, kasia1518, Cabrera, mia4444 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziś moja rocznica ślubu :)
    Miłego dnia.

KasiaP, wiktoriaa, japonka, Karooo93, Cabrera lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:17

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj iść na ta glukozę. Stwierdziłam że nie chce mi się w taki upał w przychodni bez klimy siedzieć , tym bardziej że dwie mądrale obudziły mnie o 6 bo im się nie chce spać (w sensie mąż i Kasprem)... Teraz Krzysiek śpi a Kasper siedzi u siebie przed lekcjami bo ma dopiero na 9:50 :/ Więc chyba pójdę jutro albo w poniedziałek...

A dzisiaj mam warsztaty z Świadomej Mamy :) już się doczekać nie mogę. Podobno najlepsze ze wszystkich :)
    Idę ogarnąć śniadanie, już nie na zielono bo wszystko zjadłam wczoraj 🤦

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ