X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teź już duszności potrafia złapać, uciska brzuszek już..dobrze,że nie puchne jeszcze..

Emikey przykro mi z powodu kolezanki,ale wiesz ze takie przykłady sa i beda a my nie mamy wplywu na to..

Dreamer ja teraz ciągle z woda chodzę. Staram sie by 1.5l bylo minimum.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, oddycha się słabo...
    Dzisiaj przegięcie. Dla własnego dobra siedze z tyłkiem w domu.

Sarrra, mi napuchly przez oparzenie słoneczne. Ale od upałów ponoć dobre są takie sposoby jak żel chłodzący, dwie miski z woda chłodna i ciepła i naprzemienne moczenie stop żeby poprawić krążenie, oczywiście zimne okłady i trzymanie nóg w gorze. A jak poza tym bolą to trzeba pokazać je lekarzowi. Kontroluj ciśnienie jak możesz 😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pocę się strasznie. Spuchły mi łydki. I palce u rąk...
    Też staram się pić dużo. Przynajmniej 2l dziennie.
    Mąż chodzi i tuczy że.mu gorąco. Też jest przy sobie. W nocy to co chwila się budziliśmy. Ja miałam dość... A on chciał wyjść do innego pokoju ale zasnął...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście jeszcze nie puchna, ale pewnie będą ( miałam tak w poprzedniej ciąży) po spacerach mi puchly, ale nogi w górze i po nocy było ok.

Teraz muszę się oszczędzać bo chce do siostry na ślub ubrać jakis obcas nawet te 5cm , ale jak mi do tego czasu spuchną to już potem będzie się to powtarzać i w życiu nie wloze żadnego obcasa

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z dzieckiem nad morzem, dlatego się mało udzielam ;-) oczywiście wyjazd w naszym stylu, jeździmy sobie i oglądamy co się da, czyli spacery, spacery i jeszcze raz spacery, plaże jeśli już zaliczamy to popołudniami. Wszędzie upały, a my znaleźliśmy miejscówkę nad morzem, gdzie zamiast 32 jest 22 ;-) ucieklismy tam właśnie wczoraj i dziś, bo ja nie jestem w stanie znieść takiego skwaru, no i dziecka nie chcę narażać.
    Kremy z filtrem polecam mineralne, jak coś to dla dzieci (przyszłościowo) Sunbrella 50, dla mnie kupiłam właśnie w Rossmannie Ziaje 30 z lwem (jeden z tych dwóch z Rossmanna polecanych przez Srokao).

Z tego co wiem testów genet.z krwi nie robi się przy ciąży mnogiej, bo nie są w stanie DNA oddzielić czy coś. Więc rozumiem, czemu ta koleżanka nie robiła, i też czemu nie robiła amnio.

Super nasze dzieci rosną, gratulacje dla wszystkich z udanych połówek. Trzymam kciuki dalej za Basie i Filipka. I pozdrawiamy z Pomorza Zachodniego :-*

moni05, Kookosowa, kasia1518, Cabrera lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po połówkowym. Lekarz to jakiś gbur był, cały czas mówił sobie pod nosem co robi. Ogólnie moje dziecko nie chciało współpracować, ani nie jest fotogeniczne. Nogi miało skrzyżowane, lekarz nie mógł zobaczyć płci i ręką była cały czas na buzi 😂 ogólnie wszystkie wymiary są prawidłowe do wieku ciąży. Waży 419g. Jedynie co to lekarz powiedział kontrola łożyska u mojego lekarza, znajduje się na tylnej ścianie i jest nisko.
    Ostatnio na wizycie było ok lekarz nic nie mówił. No to teraz odliczamy do 8lipca.

KasiaP, ManiaM, Kookosowa, japonka, kasia1518, mia4444, Kasiulina, Cabrera lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję sporo, mocz niby jasny... ale odebrałam dzisiaj badania i chyba jest infekcja, bo są leukocyty i bakterie. Objawów żadnych nie miałam, poza tym że chodzę dość często no ale jakby normalne w ciąży. Wizyta dopiero za 2 tygodnie, może mi zostawi lekarz receptę bo inaczej będę musiała się przepisać na szybko. Morfologia też niestety zjechała, hemoglobina i hematokryt już niskie nawet jak na ciążę. No ale poprzednio w 7-9 tygodniu już była anemia więc w sumie połowa na dobrych wynikach to i tak niezle ;)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od soboty nad morzem i tak naprawdę to dopiero dziś było tu gorąco. Ale właśnie już słońce za chmurami i zimny wiatr od morza. Gratuluję udanych wizyt i czekam na swoją... Jeszcze tydzień

• pukola Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak czytam,że wybieracie się na wesela w najbliższym czasie. Mnie też to czeka, dostałam też zaproszenie na wieczór panieński. Najpierw jakaś kolacja w knajpce a później w planach jest klub. Poszłybyście? Ja początkowo się zgodziłam, ale zaczynam mieć wątpliwości. Panieński miałby być w przyszły piątek, będę w 27 tygodniu. Myślałam żeby iść tylko na kolację, ale do miasta w którym odbywa się panieński i ślub mam jakieś 80km więc troche bez sensu. Nie wiem czy przez tą pogodę,ale wieczorami czuję się jak balon.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pukola wrote:
    Dziewczyny, tak czytam,że wybieracie się na wesela w najbliższym czasie. Mnie też to czeka, dostałam też zaproszenie na wieczór panieński. Najpierw jakaś kolacja w knajpce a później w planach jest klub. Poszłybyście? Ja początkowo się zgodziłam, ale zaczynam mieć wątpliwości. Panieński miałby być w przyszły piątek, będę w 27 tygodniu. Myślałam żeby iść tylko na kolację, ale do miasta w którym odbywa się panieński i ślub mam jakieś 80km więc troche bez sensu. Nie wiem czy przez tą pogodę,ale wieczorami czuję się jak balon.
    Ja chodziłam na tego typu imprezy w poprzedniej ciąży :) fakt faktem ludzie się trochę dziwnie patrzą ale przecież sam fakt przebywania w knajpie nie oznacza że ktoś pije :p tylko mnie pilnowały koleżanki jak oka w głowie, jak chciałam iść na zewnątrz ma powietrze albo odprowadzić mnie na przystanek to bez problemu ktoś ze mną szedł więc jak masz kogoś takiego to idź,zawsze możesz przecież wrócić:)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pukola ja byłam ostatnio na panieńskim tylko na kolacji. Była od 20 do polnocy prawie. Potem dziewczyny poszly do klubu, ja do domu.

Wszystko zależy, jakie relacje masz z przyszłą panna młodą ;) ja akurat sobie nie wyobrażałam, że mogłabym na tą kolację nie iść, bo to moja dobra koleżanka. Poza tym 80km to nie jest daleko

• pukola Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z panną młodą relacje raczej średnie, ja bardziej od pana młodeg ;)
    Musze jeszcze pomyśleć. Gdyby było to na miejscu, na pewno poszłabym na kolację, ale średnio uśmiecha mi się jazda autobusem nawet te 80km. Niestety byłabym na to skazana bo mąż akurat wyjeżdża i bierze auto.

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy wesele 29.06. Idziemy ale w dodatku z córką więc długo nie zabawimy :P a jak upał będzie to sama nie wiem ile wytrzymam.

Dziewczyny jaką wagę miały Wasze maluszki w wieku 23- 24+0 ?:) ciekawa jestem ile mój Olek jutro będzie miał :)urósł na pewno,bo już jak się ułoży nie raz to oddychać nie mogę a gdzie te upały nasze do tego.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pukola, jeśli w grę wchodzi jazda autobusem to 80km, to pewnie bym już nie była taka chętna na panieński i zastanowiłabym się 2 razy :D

Przedszkolanko ja też mam jutro wizytę :D mam nadzieję, że lekarka zważy malucha, bo jestem strasznie ciekawa :D a zazwyczaj tylko sprawdza serduszko i tyle

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• pukola Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wesele też właśnie 29.06 :) Też mam nadzieje,że upałów nie będzie, chciałabym się w miarę dobrze czuć i chociaż trochę się pobawić i korzystać z towarzystwa.

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine na którą masz? :D

Pukola ja się boje w kościele by nie paść a na sali liczę na klime :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pukola wrote:
    Właśnie z panną młodą relacje raczej średnie, ja bardziej od pana młodeg ;)
    Musze jeszcze pomyśleć. Gdyby było to na miejscu, na pewno poszłabym na kolację, ale średnio uśmiecha mi się jazda autobusem nawet te 80km. Niestety byłabym na to skazana bo mąż akurat wyjeżdża i bierze auto.
    Ja teraz byłam na weselu i byłam do 18 bo plecy mnie strasznie bolą od siedzenia długiego i było też bardzo ciepło. Państwo młodzi zrozumieli i nikt nie miał o to pretensji :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Sunshine na którą masz? :D

Pukola ja się boje w kościele by nie paść a na sali liczę na klime :P
    na 15 :D

a 29.06 tez ide na wesele :D

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko. Umieram... Nie umiem sobie znaleźć miejsca... A jutro się wybieram jeszcze na krzywa. Jaką kupić? 75 czy 100?

Co do wesela to się jedynie tego sierpnia boje... Jeszcze mnie czeka "weekend miodowy" znajomych. Też w sierpniu...

f2w3dqk3m66a9e1d.png

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine to wchodzimy razem,a później razem się weselimy :D
    Kiniorek a to lekarz nie mowił? wydaje mi się,że 75 ale nie jestem pewna.

sunshine03 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: