Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostawka to super rzecz. Ale dopóki dziecko nie zaczyna się podnosić do siadania. Ja się zdecydowałam na lionelo toon 3w1, nowe można kupić za 360xl, ma fajna opcje na pierwsze tygodnie - można je lekko pochylić, co zapobiega trochę zachłyśnięciu przy ulewaniu. Później z tego można zrobić fajny kojec-miejsce do zabawy jak namiocik.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyAmmarylis myślę, że ciężko kupić dobre jakościowo meble w dzisiejszych czasach
Raczej wszystkie są robione z płyt z okleiną, a nie litego drewna.
Mi się podobają meble bellamy, są drogie dosyć, a jak poczytałam, to opinie mają fatalne.
Meble dla dziecka i tak są na maksymalnie kilka lat, więc chyba nie ma co aż tak inwestować. Szczególnie, że dziecko też może się przyczynić do ich zrujnowaniaa dla 6-latka już trzeba pomyśleć o nieco innych meblach i wystroju pokoju.
-
Kkkar bardzo fajne mebelki. My w poprzednim mieszkaniu mieliśmy oddzielny kącik w sypialni dla Młodego. Lozeczko oraz komody z ikea Nordli. Jak chcecie mogę wrzucić zdjęcie.
Co do tych skurczy to mi akurat wczoraj lekarz powiedział ze teraz był dość intensywny wzrost dziecka i przebudowy wszystkiego tam i to jest normalne. Najlepiej odpoczynek a jeżeli to niemożliwe i dokuczliwe to ratować się nospa.
Dostałam tez acard. Któraś bierze? -
emikey wrote:Ja to nie wiem o czym wy mówicie. Znaczy wiem ale nie doswiadczam tego. Z synem brzuch mi sie postawił 2 razy na sam koniec ciazy. Ja tych skurczow może nie czuje, albo w ogóle nie mam.kasia1518
-
Hej u nas tak dusi że normalnie nie ma czym oddychać. Jeszcze mam remont w domu kuchnia i salon, jutro robią wylewki masakra. Też kiepsko znoszę upały, pachwiny bolą chwilami tak że nie mogę chodzić. Pisałam do lekarza, kazał brać paracetamol i stosować ciepłą kąpiel, lub basen.
-
Paulina099 wrote:Kkkar bardzo fajne mebelki. My w poprzednim mieszkaniu mieliśmy oddzielny kącik w sypialni dla Młodego. Lozeczko oraz komody z ikea Nordli. Jak chcecie mogę wrzucić zdjęcie.
Co do tych skurczy to mi akurat wczoraj lekarz powiedział ze teraz był dość intensywny wzrost dziecka i przebudowy wszystkiego tam i to jest normalne. Najlepiej odpoczynek a jeżeli to niemożliwe i dokuczliwe to ratować się nospa.
Dostałam tez acard. Któraś bierze?
Ja biorę acard od października z powodu poronienia. I już powoli zmniejszam dawkę żeby odstawić do 30 tyg.Miśka06 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
To jeszcze podpowiem, jakbym którąś z was zaraziła na dobre tymi mebelkami to spieszcie się z zamówieniem, bo producent zastrzega sobie 12 tyg czas oczekiwania. W sklepie mówili, że powinny być do 10, no ale czas ucieka
-
wiktoriaa wrote:Hej u nas tak dusi że normalnie nie ma czym oddychać. Jeszcze mam remont w domu kuchnia i salon, jutro robią wylewki masakra. Też kiepsko znoszę upały, pachwiny bolą chwilami tak że nie mogę chodzić. Pisałam do lekarza, kazał brać paracetamol i stosować ciepłą kąpiel, lub basen.
Ja mam robotników tez, niby na zewnątrz bo klada kamień na schodach wejściowych do domu i na balkonach, ale wnosili te kamienie na balkony przez dom i jak wróciłam w środę do domu i zobaczyłam co zostawili, wpadłam w szał i mówię do męża że ich nie wpuszcze dziś do domu i mało mnie to interesuje jak sobie wezmą kamień na górę- mogą nawet dzwig zamawiać. Taki syf jaki zostawili ( A dodam że całe podłogi im zakrylam takimi matami kartonowymi) kurz wszędzie dosłownie w całym domu aż się poryczalam bo sprzatałam to prawie do północy. Dziś rano ich przywitałam i powiedziałam że jadę na zakupy wrócę do południa i nie chce ich widzieć że kręcą się po domu; niech sobie wniosa co mają wnieść A reszta przez rusztowanie na zewnątrz. Panowie obrażeni i tak jeszcze mąż ich ochrzanil jak mnie nie było bo wszystkie drzwi okna na ościerz sobie otworzyli i w domu pełno much ( A mamy w części okien moskitiery i tylko te otwieramy) no i widzę że teraz skaczą po rusztowaniu ale mega obrażeni bo nic się nie odzywają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 14:43
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Ja mam robotników tez, niby na zewnątrz bo klada kamień na schodach wejściowych do domu i na balkonach, ale wnosili te kamienie na balkony przez dom i jak wróciłam w środę do domu i zobaczyłam co zostawili, wpadłam w szał i mówię do męża że ich nie wpuszcze dziś do domu i mało mnie to interesuje jak sobie wezmą kamień na górę- mogą nawet dzwig zamawiać. Taki syf jaki zostawili ( A dodam że całe podłogi im zakrylam takimi matami kartonowymi) kurz wszędzie dosłownie w całym domu aż się poryczalam bo sprzatałam to prawie do północy. Dziś rano ich przywitałam i powiedziałam że jadę na zakupy wrócę do południa i nie chce ich widzieć że kręcą się po domu; niech sobie wniosa co mają wnieść A reszta przez rusztowanie na zewnątrz. Panowie obrażeni i tak jeszcze mąż ich ochrzanil jak mnie nie było bo wszystkie drzwi okna na ościerz sobie otworzyli i w domu pełno much ( A mamy w części okien moskitiery i tylko te otwieramy) no i widzę że teraz skaczą po rusztowaniu ale mega obrażeni bo nic się nie odzywają.
-
Jeju. Masakra. Zrobiłam porządek. I zrobiłam wyprawkę. Cała. No poza biuStonoszem do karmienia i laktatorem.
W sumie wyszło 400zl. Razem z materacem i kosmetykami.Jestem dumna. Nawet mój mąż stwierdzil że jak się za to wzięłam to mam od razu zamówić i będzie z głowy
KasiaP, brunetka91, kasia1518, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Ja mam takie, pokój co prawda po jagodce więc mam wszystko gotowe, tak sobie ponad rok już stoi, ale za to Oliwka ma już wszystko gotowe na błysk
Komody hemnes Ikea, bardzo pakownemoni05, ammarylis, mia4444, kasia1518, sunshine03 lubią tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Wózek mam junama madena, jest solidny, ale nie zdążyłam go użytkować także nie wiem jak w użytkowaniuammarylis, mia4444, kasia1518 lubią tę wiadomość
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 15:21
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.