X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miłego weekendu.
    Mam pytanie: bolą was więzadła macicy jeszcze ? Bo ja mam tak że budzę się z bólu, ani na lewy bok ani na prawy się przewrócić, tylko na plecach jest ok, i tak myślę czy to normalnie czy nadwyrezylam od wiecznego kochania po 30 razy dziennie...🤔

oar843r8hxms7jm7.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Dziewczyny jak myslicie można już oddychnac po polowkowych ? .

Ja co chwilę sobie mówiłam: "usłyszę serduszko odetchnę, po pierwszych prenatalnych odetchnę, minie pierwszy trymestr odetchnę, będę po połówowych odetchnę, itd..." jestem prawie miesiąc po połówkowych i w środę leciałam przerażona do lekarza bo nie czułam ruchów. Więc myślę, że już chyba do końca życia nie odetchniemy :)

Atyde, mia4444, meerici lubią tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olii ja czekam zawsze do tych tygodni gdzie mogą dziecko uratować - jest mi lżej psychicznie , później żeby odciągnąć do reszty tygodni :) chyba my - mamy już tak mamy że się martwimy o wszystko :)

Mania M mnie więzadła na dzień dzisiejszy nie bolą, myślę że to też indywidualna sprawa, może taka twoja natura :) chyba że faktycznie jakaś pozycja seksualna mogła mieć wpływ na to że ci się naciagnely. Ale myślę że ten objaw to nic złego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 08:15

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Ja co chwilę sobie mówiłam: "usłyszę serduszko odetchnę, po pierwszych prenatalnych odetchnę, minie pierwszy trymestr odetchnę, będę po połówowych odetchnę, itd..." jestem prawie miesiąc po połówkowych i w środę leciałam przerażona do lekarza bo nie czułam ruchów. Więc myślę, że już chyba do końca życia nie odetchniemy :)
    Trafione w punkt! Myślę że każda z nas gdzieś tak ma

mia4444 lubi tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Mia ja odetchnelam z ulga, bo narządy są już ukształtowane i zdrowe, a to najważniejsze ( poprzednia córką miała wadę serca) . Odetchnelam, ale uważam, że póki nie urodzisz wszystko może się wydarzyć, także ja jestem pesymistka trochę z natury, ale fakt faktem odetchnelam

Mi lekarz mówił że coś nie jest domkniete z serduszkiem ale nie mam.sie tym wogole martwić bo sie domknie później, i gratulowal zdrowego bobasa. I sama nie wiem.co myśleć.

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Witam w 22 tygodniu :) dzisiaj 2 razy zostałam zaproszona do kasy bez kolejki i raz mi ktoś ustąpił miejsca w tramwaju jak tylko weszłam. To chyba czuję się oficjalnie w ciąży :D
    Mamy ten sam termin porodu ;)
    Mi lekarz mówił że coś z serduszkiem nie jest domkniete ale tym nie mam się wogole martwić bo sie domknie później I gratulowal zdrowego bobasa. I sama nie wiem.co myśleć.

japonka lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Ja chyba nie odetchnę nigdy w życiu. Cała ciążę się martwię żeby było dobrze żeby siedziało jak najdłużej. A potem martwię się o dziecko żeby zdrowe, żeby nie zrobiło sobie krzywdy :) taki los mamy.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Mi lekarz mówił że coś nie jest domkniete z serduszkiem ale nie mam.sie tym wogole martwić bo sie domknie później, i gratulowal zdrowego bobasa. I sama nie wiem.co myśleć.
    Myślę że lekarz wie co mówi, moja córcia miała wadę serduszka wymagająca operacji ( tetralogia fallota). Nie przejmuj się tym jakby było to poważne, to już by cie kierował do specjalistycznego ośrodka.

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja też się martwię non stop. Przez te pachwiny które bolą, przez każde dziubnięcie, nie wytrzymam do mojej wizyty więc się umówiłam dodatkowo po środku. Normalnie schiz. Długo czekałam na tą ciąże i strach jest cały czas

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, Wiktoria - z pachwina mam to samo... ale TYLKO lewa mnie boli, ciągnie aż do uda. Nie mogę w ogóle siedzieć za długo ani półleżeć na tym lewym boku 😕 mówił mi lekarz, że to normalne, mały uciska, w 6 miesiącu podwaja masę, wiec bardzo mocno się wszystko tam rozciąga... dzisiaj siku co godzina, tak mi hopsał po pęcherzu 😂 jestem niewyspana 😋

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo spokojna. Może dlatego że to druga ciąża. Robię swoje.

Muszę zacząć wyprawkę robić

moni05, mia4444 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane! Brunetka, Japonka, śliczne brzuszki!
    W Austrii nie ma w ogóle zwyczaju przepuszczania kobiet w ciąży. W ogóle z ustępowaniem miejsc jest słabo, chociaż w komunikacji trąbią że ktoś może bardziej potrzebować. Raz tylko mi się zdarzyło że jakaś staruszka w sklepie mi zaczęła zakupy z koszyka wypakowywać i mówić jaki to cud, ciąża, to było mega miłe :) Generalnie "ciąża to nie choroba", nie ma tylu zwolnień, praca do końca 7 miesiąca itp.
    Co do panikowania to ja odetchnęłam po 12 tygodniu i teraz jestem oazą spokoju. Co mnie dziwi bo zawsze byłam panikarą i widziałam wszystko na czarno. Chyba właśnie ta atmosfera spokoju wśród lekarzy mi się udzieliła. I jak na początku miałam wątpliwości, że wizyty rzadko, że to czy tamto, to powiem Wam że teraz bardzo to doceniam. Pomogło mi to przetrwać i się odpowiednio nastawić.
    A teraz wcinam sałatę z pomidorkami koktajlowymi, grapefruitem i truskawkami. Do tego balsamico i bazyliowa oliwa. Uwielbiam owoce w sałatce 😍
    Miłego weekendu kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 09:50

ammarylis lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Witam w 25 tygodniu 😍
    Ja mam od wczoraj jakieś bóle i skurcze jelit i nisko mnie brzuch boli. Nie wiem czy to przez to lozysko,czy mały się tak układa czy co.. staram się odpoczywać i jesc jak najzdrowiej bo może przegięlam ostatnio.

Miłego dnia 😊

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.Ja w tej ciąży jestem straszna panikara, wszystko chyba przez poronienie w zeszłym roku, potem test Pappa no i w pracy często bywałam na OIOMie noworodkowym. Chociaż już 4 lekarzy powiedzialo że mogę spać spokojnie to jednak się nakręcam. W poprzedniej ciąży czekałam do magicznego 26 go tygodnia.I potem już czułam że będzie dobrze. Wczoraj też mnie w nocy brzuch rozbolał bo przyjechał mój mężuś o dwunastej w nocy i oświadczył że o 8 rano znów wyjeżdża i wróci popołudniu a na wieczór zaprosił gości. Więc znowu wszystko na mojej głowie. Mam ochotę wyprowadzić się do rodziców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 10:11

• pukola Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie to jestem niestety panikarą. Od początku ciąży jestem na zwolnieniu (dowiedziałam się o ciąży w pracy w Niemczech i od razu dostałam zakaz pracy) i to też działa na moją niekorzyść bo mam za dużo czasu na myślenie. W poniedziałek mam wizytę i już od kilku dni chodzę poddenerwowana ;). Zazdroszczę dziewczynom,które potrafią spokojnie podejść do sprawy. Ja tak samo jak niektóre z Was, na początku odliczałam byle do 12stego tygodnia, później do 20stego a dzisiaj wchodzę w 26 tydzień i boję się tak samo jak na początku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuchy Dziewczyny :)

Ja się mocno uspokoiłam od czasu, jak czuję ruchy...:)
    Ale martwić to my się będziemy przecież do końca życia.
    Ja się trochę obawiam, bo mam z lekka nadopiekuńczy charakter...już mi eM. zapowiedział, że on nie da zrobić z syna "ciepłej kluchy" ;)

No ale nic, na razie mam nadzieję, że aktywność dziecka w brzuchu nie przekłada się na jego aktywność po porodzie, bo moje najbardziej wariuje w nocy o.O.
    W ogóle zauważyłam, że chyba nie lubi jak leżę na boku, bo wierci się wtedy niemiłosiernie...chyba najlepiej mu na wznak, ale to przecież niewskazana pozycja...;)

Ps. mnie jeszcze nikt nigdy nie przepuścił w kolejce, ani nie ustąpił miejsca :/ chyba rzeczywiście zacznę brzuch wypinać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj musiałam na chwilę do biura przyjechać i właśnie uświadomiłam sobie, że jeśli od poniedziałku pójdę na L4, to dziś jestem ostatni dzień w biurze o.O.
    Choć pewnie i tak będę musiała tu jeszcze kilka razy podjechać...

Ale to meega dziwne uczucie ;)

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31f2fae0ac05.jpg

Tyle radości :)

Cabrera, wiktoriaa, Atyde, moni05, mia4444, kasia1518, Sarrrra, KasiaP, brunetka91 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej spokojnie, może dlatego że kolejna ciąża, choć z tylu głowy mam ten 32tc i będzie to pewnie moment przełomowy u mnie , no i to że Zosia się dusila, więc codziennie muszę czuć ruchy maleństwa- to takie dwie rzeczy które siedzą w głowie. Reszta jakoś mniej obchodzi jak coś boli, ciągnie to jakoś tak mi się normalne wydaje .

Pozdrawiam Dziewczynki i miłego weekendu- niech ten upał jak najmniej doskwiera ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:18

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ