X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o ochraniaczach do łóżeczka? Kurcze marzy mi się taki kontrastowy!
    https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-dlugi-360x30-duzy-do-lozeczka-120x60cm-6724386767

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o ochraniaczach do łóżeczka? Kurcze marzy mi się taki kontrastowy!
    https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-dlugi-360x30-duzy-do-lozeczka-120x60cm-6724386767
    Kiniorek ochraniacze w wielu krajach są zakazane, bo mogą być śmiertelnym zagrożeniem dla noworodka!
    Noworodek czy niemowlę nie rusza się w łóżku tak, żeby sobie mogło cokolwiek zrobić o szczebelki, nie uderzy się w nie z niewiadomo jaka siłą.
    A jeśli w trakcie snu się obróci i przyłoży nosek do ochraniacza, to nie ma takiego odruchu, że jak nie oddycha, to się odwróci. O nieszczęście bardzo łatwo.

Także daj spokój sobie z ochraniaczami i poczytaj więcej o śmierci łóżeczkowej.
    https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 10:42

moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Kochana w zasadzie to nic nowego. Przepływy na szczęście się nie pogorszyły. Z ciekawostek dowiedziałam się od lekarza że one już się nie poprawią. Więc w takim razie walka jest o to by nie były gorsze... dla pocieszenia wydawało mi się że dzisiaj i wczoraj kilka razy czułam Filipka. Mam nadzieję że to nie moja wyobraźnia 😊

Jak już poczułaś kilka razy to teraz się pewnie zaczną regularnie. Dobrze ze przepływy się nie pogorszyły. A z tym ze się nie poprawia to nie byłabym taka siup do przodu. Medycyna nie takie rzeczy widziała. Nawet na naszym wątku są dziewczyny które nie miały szans na naturalne zajście w ciąże a jednak zaszły. Czekamy teraz na usg i na początek liczymy na 500 gram.

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!
    U mnie dziś 20 stopni bo wczoraj burza była i się ochłodziło. Pies w końcu od tygodnia na spacer poszedł :D ale od jutro znów coraz cieplej, tylko z przelotnymi burzami. Więc pewnie duszno będzie jak cholera :)
    Basiu, wspaniale że czujesz już ruchy! Teraz na pewno będziesz troszkę spokojniejsza. Dalej wszyscy trzymają kciuki żeby było dobrze.
    A dziewczyny jak sobie radzicie z depilacją albo z zakładaniem butów? 😂 U mnie już coraz gorzej. Albo z łóżka wstać. Czuje się trochę ograniczona ruchowo hehehe, a przecież będzie gorzej :D

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z butami to luzik. Klapki albo wsuwane trampki i po problemie. Z depilacja bikini gorzej. Trzeba na ślepo

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja jestem przeciwna takim bajerom. Łóżeczko dla mnie ma mieć materac, prześcieradło i rożek ( ewentualnie śpiworek). Tyle. Wszystkie inne dodatki to zbędne ryzyko.

Kasia z butami ok chyba że trzeba zapiąć na coś to wtedy na wdechu. Depilacja na czuja.

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Basiu.

To wspaniała wiadomość że są ruchy:-). On zobaczysz drobinek się po prostu urodzi a po roku max nadrobi:-) niektore maluchy tak mają. Dobrze że jesteś pod kontrolą lekarza.
    Mocno mocno kciuki trzymamy i zawsze o was pamiętamy.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czujecie maluchy tak samo codziennie? Ja rano i wieczorem od jakiegoś czasu czułam bardzo wyraźnie,wczoraj byliśmy na grillu u znajomych i jak żeśmy wrócili to już późnym wieczorem nie szalała jak zwykle, 2 puknięcia i dziś rano też i zaczynam się martwić. Nawet jej nie sprowokuje jak kładę rękę na brzuchu

syy26iye928jhyb7.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja kupiłam sobie klapki 3 pary i jest o wiele lepiej :)

Dziewczyny na born2be jest 40% zniżki :)

A u mnie wkoncu trochę zimniej :) Oliwka od rana szaleje, a wystraszylam się bo podczas zabawy pies uderzył nie lekko w brzuch i mała się wystraszyla i na chwilę ucichla :) jeżeli chodzi o bolesnosc ruchów to w pęcherz boli mnie najbardziej :)

Basiu to na pewno już ruchy, teraz musi być już tylko lepiej, nie ma innej opcji, ciekawe ile teraz Filipek będzie ważył :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny czujecie maluchy tak samo codziennie? Ja rano i wieczorem od jakiegoś czasu czułam bardzo wyraźnie,wczoraj byliśmy na grillu u znajomych i jak żeśmy wrócili to już późnym wieczorem nie szalała jak zwykle, 2 puknięcia i dziś rano też i zaczynam się martwić. Nawet jej nie sprowokuje jak kładę rękę na brzuchu
    U mnie nie rusza się zawsze tak samo i nie ma stałych godzin, nie wiem czy u mnie nie ma na to wpływu łożysko umieszczone na przedniej ścianie

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ochraniaczy - podpisuje się pod tym, co pisały Sunshine i Kokosowa. Ba, nawet szukając dostawki zwracałam uwagę na to żeby miała boki z siateczki - przewiewne. Podobnie mam tylko rożki i śpiworki - co najmniej do roku czasu. Wole chyba panikować niż być swobodna w tych kwestiach 🤷🏻‍♀️

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Skutecznie wybilam sobie to z głowy
    Masakra. Kurde a teraz też takie są modne komplety jak poduszki. To dopiero niebezpieczne :o

A teraz inne pytanie. Czy picie wody z cytryną, limonka i ogórkiem może spowodować rozwolnienie? :| Od wczoraj pije i mnie troche pogonilo. Nie boli mnie brzuch. Nie mam gorączki :p a wypiłam już dwa dzbanki :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy możecie tu wytrzymać. Jestem w Polsce, dokładnie na Kurpiach, niecały dzień i już ledwo żyje. 30' o 22 w nocy to jakieś nienormalne. Już napisałam mężowi, że huk nie wracamy do Polski jak tak ma każde lato wyglądać hehehe. Odzwyczailam się już. No i kiedyś nie mialam dziecka którego drugie imię to totalny kataklizm za którym muszę ganiac i nie byłam w ciąży. Ale podziwiam serio, że wytrzymujecie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dobra. Skutecznie wybilam sobie to z głowy
    Masakra. Kurde a teraz też takie są modne komplety jak poduszki. To dopiero niebezpieczne :o

A teraz inne pytanie. Czy picie wody z cytryną, limonka i ogórkiem może spowodować rozwolnienie? :| Od wczoraj pije i mnie troche pogonilo. Nie boli mnie brzuch. Nie mam gorączki :p a wypiłam już dwa dzbanki :D
    Może. Ja wystarczy, że wypije litr wody z Cytryna i mam. jeszcze zależy jak szybko się wypije to. Bo jak po lyczku to nie ale jak np 0,5 naraz to tak jak mówisz

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny piszą, żadnych ochraniaczy. Ja w tamtej ciąży kupiłam, ale założyłam dopiero jak syn miał około roku. Poduszki tez do tej pory nie używany. Pierwszy miesiąc syn spał w rozku a później jak już się zaczął rozkopywać to w spiworku. I w sumie do tej pory korzystamy ze spiworka. Probowałam kołdra ale się strasznie rozkopuje.
    Wiadomo, ze tenkomplety są ładne i kuszą. Ale myśle, ze na początku to jest zbędny wydatek.
    U nas dzisiaj już zdecydowanie chłodniej. Syn właśnie jest na balkonie w długich spodniach bluzie. Gdzie wczoraj był upał straszny.

moni05 lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey no ja sobie zrobiłam od wczoraj drugi dzbanek 2l. Chłopaki tez sobie coś nalali ale fakt praktycznie oba ja wypiłam ;)
    Co do ciepła. To zapraszam do Katowic, właśnie 25st mam na wieje wiaterek

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odpoczywam. Mąż w pracy, Jasio z dziadkami 😉
    Aż nie mam co robić i z tej wolności zrobiłam muffiny 😍😁
    U mnie też raczej ruchy nie są o stałej porze, jednak cały czas malucha czuję bardzo nisko, praktycznie cały czas na linii majtek ...
    Z butami oki, nie mam problemu,że wstawaniem z łóżka również póki co 😁

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nawet tak nie myślałam o tym ochraniaczu, i też z niego zrezygnuje

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    U nas wczoraj popadalo,burza była i dzisiaj oddycham😊😍
    Wiktoria mój ostatnio był mega aktywny,dzisiaj jest spokojniej ale kazdy zapewne moze miec taki dzień,nawet brzuszkowy ;)

Kiniorek co do ochraniacza to ja powiem tak- z głową wszystko może być bezpieczne ;) bardzo fajny,lekki i niziutki ma ikea no ale to tylko biały a rozumiem ze chodzi o kolorowy ;)
    Co do poduszek to również uważam że zbędne są na początku.

Karoo ja tez mojego nisko czuje,pewnie tam akurat ma noźki ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka właśnie mnie chodziło o to żeby był kontrastowy. Biało czarny. No ale zostanę przy kartach kontrastowych ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ