X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek można też na ścianę albo sufit przy łóżeczku nakleić naklejki np. gwiazdki czarne, żeby była jakaś nieszkodliwa, a rozwojowa ozdoba :D
    Fizjoterapeuta polecal właśnie nakleic coś na sufit tak kolo 3 miesiaca dziecka, czyli jak może coś tam dojrzeć, żeby leżenie w łóżeczku było ciekawsze :) a naklejki scienne bardzo łatwo nakleic i pozniej zdjac :)

Skoro coś ( tu akurat ochraniacze) jest zbędne, zbiera kurz, a potencjalnie może być szkodliwe to jest to zwyczajnie zbędny wydatek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 14:49

• emikey Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaba u nas od początku miał ochraniacz ale tylko z jednej strony a jak zaczął się wiercic to mial już normalnie. Tak wali głową o szczebelki, że z dwojga złego wolę ochraniacz. Daniel też będzie miał.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleccie jakiś naturalny sposób na zatwardzenie (które już jest a nie profilaktykę). W UK nie mam problemu i latam po 3 razy dziennie a tu nie wiem czy to przez podróż w upale czy upał ogólnie czy co ale nie mogę. A że nie jestem przyzwyczajona to jeden dzień bez 2 mnie już wkurza i martwi.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że dziś jestem klebkiem nerwów. Brat wysłał do nas swoje dzieci. Jak przyszły i się rozebraly zobaczyłam że mały brata 5 lat ma na ciele pełno strupkow. Spytałam co to i mi bratanice powiedziały, że to mieśniak zakazany i że walczą już z tym 2 tyg wypalajac to. To ja za internet co to jest a tam, że wirus pochondny ospy, okres inkubacji 2 do 26 tyg. Chorują głównie dzieci do 5 lat, atopowe, i osłabione. A mój półtora roku niecałe, atopik i dopiero co po antybiotyku. Ze jest po kilkaset wypryskow naraz. Jak to przeczytałam słabo mi się zrobiło. Do tego wirus pochodny ospy czyli może powodować polpasca. A ja w ciąży. Ponoć leczy się ta chorobę średnio rok. Zakażenie przez zabawę zabawkami np. Za telefon do brata i mówię, że ma zabrać synka bo chyba nie pomyślał że jak mój złapie a zaraz noworodek będzie w domu to mamy problem. A to się leczy wypalajac albo lyzeczkujac. W UK leczą paracetamolem. Musiałabym latać po klinikach i rachunki szły by w tysiące. Zreszto rok leczenia rocznika albo noworodka? Syn brata jak wypalaja mu codziennie to tak krzyczy, że na parkingu ponoć słychać. Do tego czuje wyrzuty sumienia bo wyrzucilam dziecko z domu. Dziecko które od małego praktycznie chowalam. Nie mogę sobie znaleźć miejsca. Boję się o swojego i czuję, że skrzywdzilam drugiego. Jak szedł do domu to płakał. Mój brat z bratowa nie pomyśleli do czego się przyznali. Ale oberwalo się niewinne u dziecku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 16:31

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:07

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju. Mały szybko zapomni a w jakim jest wieku? Oby twoje maluchy nie złapały ale jeśli on już te krostki ma to nie powinien zarażać. Ale brat nienpomyślał ale w sensie że zarażające dziecko wypuszczają do ludzi? Czy po prostu nie wiedział że może zarażac. Bo co z przedszkolem itd?

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam że 5 lat:-)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długi post i mi ucięło jak mnie to denerwuje. A dziś wyjątkowo jestem po.prostu zła na męża. A nic nie zrobił wnerwia mnie sam fakt że ja jestem taką ociężała, tocząca się, wielka, jest mi nie wygodnie, a on młody Bog chodzi sobie biegać itd. Na sex ochoty nie ma bo na tym etapie to ja już jestem po prostu słodką ciężarną a nie sexy babeczką.
    I mam nerwa, a że ja spokojna jestem i on też to po prostu trzymam to w sobie. No bo co on zrobi na to że on biegać może a ja nie. No i dziś też przestarszyłam sie znowu tego etapu uwiązania. Ja szczyciłam się tym że mam duże odchowane dzieci a tu znowu pampersy. Znowu kombinowanie by to kina pojsc, to uwiązanie itd. Boję się kolek/ ,nie przespanych nocy. I tak dzisiaj aż sama siebie nie poznaje.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z młodymi miałam masę znajomych z maluchamu a teraz prawie nikt. Musze jakieś lokalne fora poszukać. Chodziłam też na warsztaty z chustowania może jeszcze coś takiego jest. Nie wiem. No nic posmęciłam:-). Jeszcze 3 tygodnie pracy i wolność:-)

• emikey Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Ojeju. Mały szybko zapomni a w jakim jest wieku? Oby twoje maluchy nie złapały ale jeśli on już te krostki ma to nie powinien zarażać. Ale brat nienpomyślał ale w sensie że zarażające dziecko wypuszczają do ludzi? Czy po prostu nie wiedział że może zarażac. Bo co z przedszkolem itd?
    To się leczy średnio rok. I małemu ciągle wychodzą nowe. Mały ma 5 lat. Obiecałam mu kupić nowy zabawkowy karabin bo on fan takich rzeczy a brat nie poszedł do biura i spędził z nim dzień na zabawach w domu. Ale jak szedł do domu to płakał i ja się czuję winna. Wywalilam małe dziecko z domu. Strasznie się z tym czuję. No właśnie do przedszkola nie chodzi teraz bo inne dzieci tam też mają. Raczej nie pomyśleli.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u nas też wczoraj przeszła burza I dzisiaj pogoda była super. Około 25 stopni i wiaterek :)
    BASIA-teraz musi być już tylko lepiej. Mówili Ci ile waży kawaler ?:*
    Też jestem na nie z ochraniaczami. Wydaje mi się,że jak ja bym miała spać z czymś takim to by mi powietrza brakowało.U córeczki nie używałam I w tym przypadku też nie będę.
    Byłam na polowkowych I Mały jest zdrowy,chociaż bardzo uparty. Nie chciał dac się zbadać,więc spędziłam w gabinecie prawie godzinę. Waży 410g :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b2984515f0a.jpg pół badania ssal kciuk ♡
    Aaa I leci mi siara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 19:39

sunshine03, moni05, Kookosowa, brunetka91, Zimri, meerici, japonka, Jupik, kasia1518, KasiaP, adella1, mia4444 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ujęcie :-)

Kasiulina lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey uważam że dobrze zrobiłaś. Byle się nie zaraził twój a potem maleństwo. Szkoda dziecka ale choroba to chorobą trzeba wirusy odizolować. A pierwszy raz słyszę o takiej chorobie. Skąd to się bierze że te dzieci łapią takie paskudztwa.

Ja dziś miałam randkę z mężem. Poszliśmy do naszej ulubionej knajpki na Podwalu. Uradowani bo dawno nie byliśmy a na miejscu się okazało że zamknęli. A druga jest dalej już nam się nie chciało tam jechać. Więc zjedliśmy gdzie kolwiek. Strasznie mi było szkoda bo na każdą rocznicę tam chodziliśmy.

Z plusów dziś jest chłodniej i można normalnie funkcjonować. :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie seks-to u nas wprost przeciwnie. Ja boję się, że zrobię krzywdę dla dziecka a mąż jest chyba bardziej nakręcony niż przed ciąża :) uważa, że strasznie go kręcę właśnie w ciąży i jutro jak dostanie zielone światło od lekarza to nie odpuści :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, Filip dajeCi znaki, ze rośnie, już teraz trzymam kciuki za wtorkowe ważenie <3

Emikey, musisz teraz dbać o siebie i swoje pociechy. A Bratankowi na pewno jeszcze wynagrodzisz sytuacje :)

A ja wracam z tropików, a dokładnie z Tropical Island, gdzie zabrałam swoją siostrzenice w ramach prezentu urodzinowego :) Wymoczylam się i wypluskakam za wszystkie czasy, choć nie mogłam szaleć na zjeżdzalniach ;)

A jutro idę podejrzeć swojego Malucha i może uda mi się Przyjaciolke odwiedzić i jej synka, który urodził się Ok 32 tc, ale już jest w domku. Mały ważył już ostatnio 2600, a i tak pewnie będę się go bała na ręce wziąć w ogóle...ale ze zdjęć wiem, ze jest cuuudowny, wiec już nie mogę się doczekać jutrzejszego dnia 🥰🥰🥰

moni05 lubi tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to by mnie brał i brał, że tak kolokwialnie powiem:)

Dziewczyny jestem w szoku odebrałam wyniki badań morfologii, mocz, cukier, przeciwciała i jestem w szoku bo badania są idealne, ani jednego odchylenia - pierwszy raz w życiu mam takie wyniki, ani jednej strzaleczki w dół, zero bakterii..

Kasiulina, wiktoriaa, Kookosowa, przedszkolanka:), KasiaP, mia4444 lubią tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Mój mąż to by mnie brał i brał, że tak kolokwialnie powiem:)

Dziewczyny jestem w szoku odebrałam wyniki badań morfologii, mocz, cukier, przeciwciała i jestem w szoku bo badania są idealne, ani jednego odchylenia - pierwszy raz w życiu mam takie wyniki, ani jednej strzaleczki w dół, zero bakterii..
    Tylko się cieszyć :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Tylko się cieszyć :)
    Jestem mega szczęśliwa :) w końcu dla mnie lepszy czas nastał :)

W home &you jest -90% na drugą rzecz!!

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:07

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Co do seksu.. Ja też mam ochotę, a mąż się boi o bobasa. Seks jest może 1 max 2 razy na 2 tygodnie. I ogólnie mam taki problem, że tak powiem, że mam sucho i jak widzimy, że nie idzie to odpuszczamy.. A żelu typu durex czy coś wolimy nie używać, żeby nie zaszkodzić, więc wiadomo, odpuszczamy wtedy seks..
    Też miałam z tym problem i koleżanka poleciła mi nawilżający żel intymny Feminum - można stosować w ciąży. Mój mąż ma ochotę A ja przez to że gin na połówkowym powiedział mi o tym że łożysko nisko to się boję i czekam do wizyty u swojego żeby to skontrolować

brunetka91 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ