X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam leżaczka przy młodej i teraz tez raczej nie będę miała. Mam tak małe mieszkanko na razie, że to zupełnie zbędne. W pokoju dziennym i tak mam aneks, tam spędzamy 75% czasu. Raczej postawie na zwykłą matę z „bimbołkami” 😋😋

sunshine03 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c65173b3871c.jpg

eb0ab33a92f5.jpg

51d845eefa8a.jpg

Dzień dobry. U mnie już był kurier z ubrankami. Więc oficjalnie mam wszystko. Teraz kosmetyka i fotelik i można gada przebierać :)
    Doszła też koszula do szpitala. Ciężko mi było wybierać dla chłopaka. Wszystko co mi się podobało było czerwone albo różowe :)

Ps. Zostało mi 90 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 07:49

przedszkolanka:), KasiaP, moni05, ammarylis, Jupik, Cabrera, kasia1518, mia4444 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Ja właśnie dostalam maila,że dzisiaj koszula i szlafrok będzie 😀 wczoraj męźa pogonilam i zamówiliśmy lożeczko i został tylko fotelik,kocyk bambusowy i pampersy:o z drobiazgów żel antybakteryjny, dla Poli jeszcze drobiazg "od brata" i tyle ;o

moni05, ammarylis lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry🙂
    Już po kawie i śniadaniu. Mąż na zakupach, czekam aż wróci i wtedy zacznę gotować zupę. A potem do apteki po zamówienie. A wcześniej zmywanie, pranie... Dzień jak codzień🙂

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wiktoria, piona, ja ten sam rocznik.
    ManiaM, ten wózek jest przepiękny <3 chociaż mi najbardziej się podoba niebieski :) ale czarny też super. Jak na żywo wygląda, też tak efektownie? Tylko z ciekawości pytam, bo będę mieć tak czy siak używkę, ale to moje małe marzenie :)
    A ja odkąd dostałam wynik krzywej myślę tylko o jedzeniu, co mogę, czego nie, mózg mi już wybucha i nie starcza mi sił na myślenie o czymkolwiek innym. Jutro diabetolog, to może mi trochę rzeczy rozjaśni. A tak to obudził mnie skurcz łydki dziś. Aż męża obudziłam bo krzyczeć w środku nocy zaczęłam :p I chyba muszę sobie teraz jakiś magnez dorzucić. Ale kiedy łykać :D rano już łykam tabletkę, to przydałoby się wieczorem, ale wtedy już łykam żelazo, a łączyć nie można. Oszaleję z tym komponowaniem. Żelaza z produktami co zawierają magnez albo wapń nie powinno się łączyć, bo się wtedy gorzej wchłania, a w sumie w każdym posiłku mam coś takiego, więc bez posiłku by wypadało. Ale znowu w diecie cukrzycowej mam posiłki co 3 godziny, no to kuźwa kiedy to wziąć. No zapętliłam się totalnie w tym wszystkim :D
    Miłego dnia kochane :D

wiktoriaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lezaczka nie planuję kupować :)
    Dla mnie to zbędny zakup :)
    Będę mieć matę, poza tym dostawkę chicco, która można jeździć po domu, więc myślę, że to wystarczy.

moni05 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine poki będzie leżeć to na pewno, bo później to od dziecka zależy. Moja byla zbyt ciekawa swiata,musiała wszystko widziec- tak samo na spacerach- wózek(gondola) to w ogóle parzyl ;p ale to tak tylko z doświadczenia wspominam ;D

A macie tak,że po śniadaniu jest ok i za chwilę macie zjazd? Sil zero,slabo Wam póki nie zjecie czegoś ?(najlepiej slodkie lub owoc. Ja tak mam często a pózniej jest ok.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka a robiłaś krzywa?
    Nie ja na czczo funkcjonuje najlepiej. Po kawie to już miodzie. Zjem coś to potem cały dzień mi ciężko.

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Sunshine poki będzie leżeć to na pewno, bo później to od dziecka zależy. Moja byla zbyt ciekawa swiata,musiała wszystko widziec- tak samo na spacerach- wózek(gondola) to w ogóle parzyl ;p ale to tak tylko z doświadczenia wspominam ;D

A macie tak,że po śniadaniu jest ok i za chwilę macie zjazd? Sil zero,slabo Wam póki nie zjecie czegoś ?(najlepiej slodkie lub owoc. Ja tak mam często a pózniej jest ok.
    Zdaje sobie sprawę, że moje założenia a życie mogą byc inne :D jeśli zaistnieje potem potrzeba lezaczka to kupię, ale póki co nie kupuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 09:08

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ;)

My dzisiaj wybieramy się po fotelik tzn jak będzie pasował na pas kupujemy nowy jak nie to używany z bazą. Ja do używanych jestem sceptycznie nastawiona,ale K się uparł.

ManiaM też widziałam ten wózek w sklepie - jest świetny. A powiedz mi, muuvio nie wzięliście z względów wizualnych czy przez słabą amortyzację?

Co do lezaczka, póki co nie planuję. Będzie mata. Jak się nie sprawdzi to wtedy coś na szybko kupię innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 09:11

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zdecydowałam sie na podwójny wózek
    zakochałam się w baby city select double
    i nawet znalazłam nowe za 2500 zł bo ogólnie to cena 3500 a nawet 5000 zł. Za to łóżko kupie tansze . Chciałam z meblika dla starszaka ale cena razem z materacem to 1200 zł . znalzałam łóżko z materacem za 500 zł. Cała reszte mam po starszaku tylko muszę kupić kosmetyki ale to tez część mam po starszaku bo mi zostało. Nawet do szpitala mam wkładki na piersi , laktator, majtki siatkowe jednorazowe ale i tak kupie te wielorazowe siatkowe bo lepsze mam nawet po starszaku wkłady po porodowe . aaaa w hebbe kupiłam 88 pieluch 1 z pampersa za 15 zł :P:P:P 70 proc zniżki :)

Dzisiaj idę szczepić małeg na ospe, różyczkę odre i świnkę. Czy któraś ma doświadczenie jakie były reakcje dziecko po?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, ja miałam to szczęście, że reakcja mojego dziecka na każde szczepienie była żadna.

Ja z wyprawką jestem dalej zdecydowanie... nadal więcej nie mam jak mam. Mysle, że procentowo to tak z 40% mam może. Nie mam dostawki, wanienki żadnej, muszę kupić w ogóle jeszcze jedna komodę... bo nawet gdybym miała rzeczy to nie mam ich gdzie włożyć. No i kosmetycznych rzeczy nie mam, ubranek 56 zero, ech. Pieluch muszę dokupić tetrowych 🤷🏻‍♀️ Pampersy, chusteczki i świta to już nie mówię nawet.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:59

Kookosowa, moni05, KasiaP, ammarylis, Karooo93, Spirit, wiktoriaa, przedszkolanka:), Cabrera, mia4444, japonka, kasia1518, Kasiulina lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra zależy czym szczepisz. Mmr przechodzi się ciężej. Moja była szczepiona jakaś inna firma i bez problemu. Jak po każdej szczepionce lekko nie w humorze. Ale bez gorączki i innych objawów.
    Ja bym mimo wszystko rozdzieliła ospę na inną wizytę co odra świnka różyczka. Co najmniej dwa tygodnie przerwy żeby mniej tego na raz.

Co do ospy to ja nie szczepiłam córki że względów że to dziewczynka. Ale z tego co widziałam u dzieci to nikt nie miał odczynu :)

Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:

Ja tak mam. Po śniadaniu muszę zjeść jabłko. Normalnie MUSZĘ :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    KasiaP, tak, jest ok na żywo, zrobiłam sobie nawet zdjęcie żeby zobaczyc jak ja przy tym wózku wyglądam i mama z siostra mówią że jest ok. Myślę ze ta budka od gondoli łatwiej będzie się czyścila bo to eko skóra więc szmatką przejade i będzie ok.
    Sandrina22, wizualnie bardziej chyba podobał mi się muuvo ale zdecydowaliśmy się na ten, bo po pierwsze cena. Ten udało się upolowac za 1600 zł. Serwis bezproblemowo w razie czego, Polska marka , duży wybór i jedyny minus to że od muuvo jest 2kg cięższy.

KasiaP lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U syna w przedszkolu są wszy 😡

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Sarra zależy czym szczepisz. Mmr przechodzi się ciężej. Moja była szczepiona jakaś inna firma i bez problemu. Jak po każdej szczepionce lekko nie w humorze. Ale bez gorączki i innych objawów.
    Ja bym mimo wszystko rozdzieliła ospę na inną wizytę co odra świnka różyczka. Co najmniej dwa tygodnie przerwy żeby mniej tego na raz.

Co do ospy to ja nie szczepiłam córki że względów że to dziewczynka. Ale z tego co widziałam u dzieci to nikt nie miał odczynu :)
    szczepie mmr / Ale powiedz mi masz mozliwość sprawdzenia jką firma szczepiłaś? zamiast mmr ? bo zastanawiam się czy tym mmr szczepić bo różne slyszałam wątpliwości.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    U syna w przedszkolu są wszy 😡
    Kurczę, teraz jakaś dziwna plaga się zaczyna znów :/ moja wyszła z przedszkola właśnie, chodziła do niego 4 lata i nie było wszy. A w tym roku się ruszyło w innych przedszkolach ewidentnie.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Ja bym też radziła oddzielić mmr od ospy, chociaż młody nigdy nie miał żadnych powikłań i odczynów. Moni05 ja też jestem daleko w polu z wyprawką. Mam tylko po synu wózek, łóżeczko bez materaca, kołyskę i parę ciuszków. Wanienke i fotelik maxi cosi mam dostać od brata. Kupowali nowy więc wiem że jest bezwypadkowy.

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ