Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ammarylis wrote:Witam serdecznie. Ja bym też radziła oddzielić mmr od ospy, chociaż młody nigdy nie miał żadnych powikłań i odczynów. Moni05 ja też jestem daleko w polu z wyprawką. Mam tylko po synu wózek, łóżeczko bez materaca, kołyskę i parę ciuszków. Wanienke i fotelik maxi cosi mam dostać od brata. Kupowali nowy więc wiem że jest bezwypadkowy.
w takim razie zrobie tak jak mówicie. Za 2 tyg ospę.ammarylis lubi tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:szczepie mmr / Ale powiedz mi masz mozliwość sprawdzenia jką firma szczepiłaś? zamiast mmr ? bo zastanawiam się czy tym mmr szczepić bo różne slyszałam wątpliwości.
Tak w książeczce mam zapisane. Priorix
Ja na mmr też miałam obawy. Dużo było złych opinie że dziecko ciężko przechodzi. Moja lekarka sama powiedziała ze swoim pacjentom zamawiają ta lepsza i nie miała przypadku złych odczynów.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Tak w książeczce mam zapisane. Priorix
Ja na mmr też miałam obawy. Dużo było złych opinie że dziecko ciężko przechodzi. Moja lekarka sama powiedziała ze swoim pacjentom zamawiają ta lepsza i nie miała przypadku złych odczynów.2017 #1
2019 #2
-
Kookosowa wrote:Tak w książeczce mam zapisane. Priorix
Ja na mmr też miałam obawy. Dużo było złych opinie że dziecko ciężko przechodzi. Moja lekarka sama powiedziała ze swoim pacjentom zamawiają ta lepsza i nie miała przypadku złych odczynów. -
Dziewczyny nadrobię Was później albo wieczorem dopiero,ale mam prośbę .. przyszła mi koszula, niby S ale utonęlam w niej😣od razu ją odeslalam bo bylam na poczcie,ale teraz nie mam juz wizji na kolejna..pokazecie skąd Wy macie? Tylko jest jeden warunek: musi być dostepny rozm. XS 😄
-
My szczepilismy mmr i było Ok. U nas na szczęście tez tylko po 1 szcEpieniu byla gorączka a tak to zniósł dość łagodnie.
Co do wyprawki to przez to ze mam dużo rzeczy po starszym synu to mam wrażenie ze wszystko mam 😂 kosmetyki będzie używał te same co Młody ma do tej pory, chusteczki itp. Ale muszę przysiąść i spisać jednak co muszę kupić nowego.
Teraz jesteśmy na etapie urządzania Starszemu pokoju wiec póki on nie będzie miał szafy to nie mam co prac i prasować ubrań bo najzwyczajniej nie mam gdzie tego trzymać.
Leżaczek mieliśmy tiny love 3 w 1 i korzystaliśmy Ok 6 miesiecy.
Jakiś czas temu pytałam ale bez odzewu. Ponawiam.
Jakie wymiary materaca bierzecie dla starszych dzieci?
Czy używaliście może wkładek laktacyjnych wielorazowych? -
Paulina099 wrote:Jakie wymiary materaca bierzecie dla starszych dzieci?
Czy używaliście może wkładek laktacyjnych wielorazowych?
Wkladek wielorazowych ni uzywalam. Szwagierka uzywala i bardzo polecala, ale mi chyba nie chcialoby sie prac, eko za bardzo nie jestem, wiec wole zuzyte wyrzucic. -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Dziewczyny nadrobię Was później albo wieczorem dopiero,ale mam prośbę .. przyszła mi koszula, niby S ale utonęlam w niej😣od razu ją odeslalam bo bylam na poczcie,ale teraz nie mam juz wizji na kolejna..pokazecie skąd Wy macie? Tylko jest jeden warunek: musi być dostepny rozm. XS 😄
ale jednak jestem wyższa i obecnie grubsza na pewno niż Ty więc myślę, że sie nie będą na Ciebie nadawać
Poszukalabym na Twoim miejscu koszul w sieciowkach, ktore nie są typowo do karmienia, ale krojem sie będą nadawać typu reserved, sinsay, hm albo pepco. Umiesz szyć to sobie wszyjesz suwak, żeby rozpiąć koszulę do karmieniaprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Paulina099 wrote:My szczepilismy mmr i było Ok. U nas na szczęście tez tylko po 1 szcEpieniu byla gorączka a tak to zniósł dość łagodnie.
Co do wyprawki to przez to ze mam dużo rzeczy po starszym synu to mam wrażenie ze wszystko mam 😂 kosmetyki będzie używał te same co Młody ma do tej pory, chusteczki itp. Ale muszę przysiąść i spisać jednak co muszę kupić nowego.
Teraz jesteśmy na etapie urządzania Starszemu pokoju wiec póki on nie będzie miał szafy to nie mam co prac i prasować ubrań bo najzwyczajniej nie mam gdzie tego trzymać.
Leżaczek mieliśmy tiny love 3 w 1 i korzystaliśmy Ok 6 miesiecy.
Jakiś czas temu pytałam ale bez odzewu. Ponawiam.
Jakie wymiary materaca bierzecie dla starszych dzieci?
Czy używaliście może wkładek laktacyjnych wielorazowych?
zastanawiam sie czy kupienie mojemu starszakowi łóżka juz takiego 90 na 170 nie jest za szybko oczywiście łóżko miałoby zabezpieczenia z każdej strony (zdejmowane). -
moni05 wrote:Kurczę, teraz jakaś dziwna plaga się zaczyna znów
moja wyszła z przedszkola właśnie, chodziła do niego 4 lata i nie było wszy. A w tym roku się ruszyło w innych przedszkolach ewidentnie.
Pani w aptece uświadomiła mi, że wszy w przedszkolu/szkole to nic zaskakującego. Kupiłam jakiś spray ochronny, myślałam też nad szamponem- ale tego akurat nie było.moni05 lubi tę wiadomość
-
Paulina099 wrote:Kasia a tak na dotyk i wizualnie masz już jakieś pierwsze wrażenia? Jakiej firmy Zamowilas?
Sarra rok i 7 miesiecy. Ja myślałam o 80 (bo większe nie wejdzie) na 160 lub 180. Tez z taka wyższa barierk -
Ja z tym łóżeczkiem też dalej myślę i kombinuję, ale cały czas nie jestem przekonana, że to już pora. Ostatecznie chyba zrobię tak, że początkowo Kinia będzie spała w tym turystycznym co śpi, Kacpi w tym drewnianym, w którym Kinia na początku spała, a zmienię jej za jakiś czas, jak już uznam, że pora. Chyba, że w międzyczasie coś mi się spodoba. Szukałam w necie takich 140x70 zamienianych w tapczanik (z barierką), ale te barierki coś niskie mi się wydają. I są tylko na pół łóżka, a mi Kinga w nocy wędruje po całym łóżeczku, niestety.
-
https://allegro.pl/oferta/lozko-mikolaj-biale-160x80-materac-8288390359?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_meble-dziecko-pok%C3%B3j&ev_adgr=%C5%81%C3%B3%C5%BCka+i+kojce+-+%C5%81%C3%B3%C5%BCka+pojedyncze&gclid=EAIaIQobChMIs4CYzfKs4wIVjKiaCh137wUOEAQYASABEgJVM_D_BwE
-
adella1 wrote:Pani w aptece uświadomiła mi, że wszy w przedszkolu/szkole to nic zaskakującego. Kupiłam jakiś spray ochronny, myślałam też nad szamponem- ale tego akurat nie było.
moni05 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Dziewczyny, bo już sama nie wiem... od dwóch dni (od pogorszenia pogody i ciśnienia) Misiu słabo się rusza. Tzn rusza się, czuje go, ma czkawkę (której nie liczymy, ale jest), no, generalnie jest leniwy. Śmiałam się nawet, ze jest małym meteopatą jak mama 😉 ale stresuje mnie to i przestaje być zabawnie. Kiedy pojechałybyście na IP?
Dodam, że wg lekarzy jest spoko, bo na pewno w ciągu ostatnich 12h czułam go kilka razy. Po prostu pare dni temu jeszcze fikał niemalże non stop, a teraz co pare h po kilka leniwych ruchów...
Wiem, że dla świetego spokoju mogę jechać i zaraz, ale nie chce robić dramatu na SORZe i zajmować miejsca komuś, kto może na serio go potrzebować...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni jak czujesz chociaż dwa razy to znaczy że nie ma ochoty fikac. Może ma gorszy dzień albo jak mówisz pogoda. Więc nie stresuj się tylko poczekaj. Ja bym pojechała jakbym nie czuła dobę ani razu.
moni05, ManiaM lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku