X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Witam serdecznie. Ja bym też radziła oddzielić mmr od ospy, chociaż młody nigdy nie miał żadnych powikłań i odczynów. Moni05 ja też jestem daleko w polu z wyprawką. Mam tylko po synu wózek, łóżeczko bez materaca, kołyskę i parę ciuszków. Wanienke i fotelik maxi cosi mam dostać od brata. Kupowali nowy więc wiem że jest bezwypadkowy.

w takim razie zrobie tak jak mówicie. Za 2 tyg ospę.

ammarylis lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    szczepie mmr / Ale powiedz mi masz mozliwość sprawdzenia jką firma szczepiłaś? zamiast mmr ? bo zastanawiam się czy tym mmr szczepić bo różne slyszałam wątpliwości.

Tak w książeczce mam zapisane. Priorix
    Ja na mmr też miałam obawy. Dużo było złych opinie że dziecko ciężko przechodzi. Moja lekarka sama powiedziała ze swoim pacjentom zamawiają ta lepsza i nie miała przypadku złych odczynów.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ja na mmr też miałam obawy. Dużo było złych opinie że dziecko ciężko przechodzi. Moja lekarka sama powiedziała ze swoim pacjentom zamawiają ta lepsza i nie miała przypadku złych odczynów.
    Ja przed tym jednym robiłam Crp i trzymałam w domu dwa dni wcześniej. Też się bałam bo ma taka zła sławę A akurat po tej zupełnie nic mojemu dziecku nie było :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Borys też miał priorix i nie miał żadnych objawów. Teraz głowy nie dam, nie mam książeczki pod ręką, ale wydaje mi się, że właśnie łączyłam to z ospą, albo z pneumokokami i nie było problemu.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobię Was później albo wieczorem dopiero,ale mam prośbę .. przyszła mi koszula, niby S ale utonęlam w niej😣od razu ją odeslalam bo bylam na poczcie,ale teraz nie mam juz wizji na kolejna..pokazecie skąd Wy macie? Tylko jest jeden warunek: musi być dostepny rozm. XS 😄

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy mmr i było Ok. U nas na szczęście tez tylko po 1 szcEpieniu byla gorączka a tak to zniósł dość łagodnie.
    Co do wyprawki to przez to ze mam dużo rzeczy po starszym synu to mam wrażenie ze wszystko mam 😂 kosmetyki będzie używał te same co Młody ma do tej pory, chusteczki itp. Ale muszę przysiąść i spisać jednak co muszę kupić nowego.
    Teraz jesteśmy na etapie urządzania Starszemu pokoju wiec póki on nie będzie miał szafy to nie mam co prac i prasować ubrań bo najzwyczajniej nie mam gdzie tego trzymać.
    Leżaczek mieliśmy tiny love 3 w 1 i korzystaliśmy Ok 6 miesiecy.
    Jakiś czas temu pytałam ale bez odzewu. Ponawiam.
    Jakie wymiary materaca bierzecie dla starszych dzieci?
    Czy używaliście może wkładek laktacyjnych wielorazowych?

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Ja mam od urodzenia 140x70, teraz w wersji tapczanik.
    Wkladek wielorazowych ni uzywalam. Szwagierka uzywala i bardzo polecala, ale mi chyba nie chcialoby sie prac, eko za bardzo nie jestem, wiec wole zuzyte wyrzucic.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina,ja kupiłam teraz 3 pary wielorazowych na próbę. Z różnych firm, żeby porównać :) Kupowałam w sklepie naturalnie dla dziecka ale w wielu widziałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dziewczyny nadrobię Was później albo wieczorem dopiero,ale mam prośbę .. przyszła mi koszula, niby S ale utonęlam w niej😣od razu ją odeslalam bo bylam na poczcie,ale teraz nie mam juz wizji na kolejna..pokazecie skąd Wy macie? Tylko jest jeden warunek: musi być dostepny rozm. XS 😄
    Przedszkolanko ja nosiłam xs przed ciążą i zamówiłam z dolce sonno S i są lekko przyduże, ale ujdą :) ale jednak jestem wyższa i obecnie grubsza na pewno niż Ty więc myślę, że sie nie będą na Ciebie nadawać :D

Poszukalabym na Twoim miejscu koszul w sieciowkach, ktore nie są typowo do karmienia, ale krojem sie będą nadawać typu reserved, sinsay, hm albo pepco. Umiesz szyć to sobie wszyjesz suwak, żeby rozpiąć koszulę do karmienia

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    My szczepilismy mmr i było Ok. U nas na szczęście tez tylko po 1 szcEpieniu byla gorączka a tak to zniósł dość łagodnie.
    Co do wyprawki to przez to ze mam dużo rzeczy po starszym synu to mam wrażenie ze wszystko mam 😂 kosmetyki będzie używał te same co Młody ma do tej pory, chusteczki itp. Ale muszę przysiąść i spisać jednak co muszę kupić nowego.
    Teraz jesteśmy na etapie urządzania Starszemu pokoju wiec póki on nie będzie miał szafy to nie mam co prac i prasować ubrań bo najzwyczajniej nie mam gdzie tego trzymać.
    Leżaczek mieliśmy tiny love 3 w 1 i korzystaliśmy Ok 6 miesiecy.
    Jakiś czas temu pytałam ale bez odzewu. Ponawiam.
    a ile Twój starszak ma już?
    zastanawiam sie czy kupienie mojemu starszakowi łóżka juz takiego 90 na 170 nie jest za szybko oczywiście łóżko miałoby zabezpieczenia z każdej strony (zdejmowane).

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kurczę, teraz jakaś dziwna plaga się zaczyna znów :/ moja wyszła z przedszkola właśnie, chodziła do niego 4 lata i nie było wszy. A w tym roku się ruszyło w innych przedszkolach ewidentnie.

Pani w aptece uświadomiła mi, że wszy w przedszkolu/szkole to nic zaskakującego. Kupiłam jakiś spray ochronny, myślałam też nad szamponem- ale tego akurat nie było.

moni05 lubi tę wiadomość

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a tak na dotyk i wizualnie masz już jakieś pierwsze wrażenia? Jakiej firmy Zamowilas?
    Sarra rok i 7 miesiecy. Ja myślałam o 80 (bo większe nie wejdzie) na 160 lub 180. Tez z taka wyższa barierk

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Kasia a tak na dotyk i wizualnie masz już jakieś pierwsze wrażenia? Jakiej firmy Zamowilas?
    Sarra rok i 7 miesiecy. Ja myślałam o 80 (bo większe nie wejdzie) na 160 lub 180. Tez z taka wyższa barierk
    Zamówiłam Kokosi, Soft Moon i Mommy Mouse. Jak tylko przyjdą to dam znać :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym łóżeczkiem też dalej myślę i kombinuję, ale cały czas nie jestem przekonana, że to już pora. Ostatecznie chyba zrobię tak, że początkowo Kinia będzie spała w tym turystycznym co śpi, Kacpi w tym drewnianym, w którym Kinia na początku spała, a zmienię jej za jakiś czas, jak już uznam, że pora. Chyba, że w międzyczasie coś mi się spodoba. Szukałam w necie takich 140x70 zamienianych w tapczanik (z barierką), ale te barierki coś niskie mi się wydają. I są tylko na pół łóżka, a mi Kinga w nocy wędruje po całym łóżeczku, niestety.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek jak miał 3 lata zaczął spać w takim 80* 160.i śpi do dzisiaj a ma w tym roku 7 lat.

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/lozko-mikolaj-biale-160x80-materac-8288390359?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_meble-dziecko-pok%C3%B3j&ev_adgr=%C5%81%C3%B3%C5%BCka+i+kojce+-+%C5%81%C3%B3%C5%BCka+pojedyncze&gclid=EAIaIQobChMIs4CYzfKs4wIVjKiaCh137wUOEAQYASABEgJVM_D_BwE

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój tezby spał dalej w 70 na 140 ale kombinuję aby jakoś zaoszczędzić i dac to łóżko małej a jemu kupić już na dłużej większe

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Pani w aptece uświadomiła mi, że wszy w przedszkolu/szkole to nic zaskakującego. Kupiłam jakiś spray ochronny, myślałam też nad szamponem- ale tego akurat nie było.
    No bo to norma :p ale to też zależy jak tu lasne masz dziecko. Jak trzyma minimum dystansu to nie złapie ;)

moni05 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo już sama nie wiem... od dwóch dni (od pogorszenia pogody i ciśnienia) Misiu słabo się rusza. Tzn rusza się, czuje go, ma czkawkę (której nie liczymy, ale jest), no, generalnie jest leniwy. Śmiałam się nawet, ze jest małym meteopatą jak mama 😉 ale stresuje mnie to i przestaje być zabawnie. Kiedy pojechałybyście na IP?
    Dodam, że wg lekarzy jest spoko, bo na pewno w ciągu ostatnich 12h czułam go kilka razy. Po prostu pare dni temu jeszcze fikał niemalże non stop, a teraz co pare h po kilka leniwych ruchów...
    Wiem, że dla świetego spokoju mogę jechać i zaraz, ale nie chce robić dramatu na SORZe i zajmować miejsca komuś, kto może na serio go potrzebować...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jak czujesz chociaż dwa razy to znaczy że nie ma ochoty fikac. Może ma gorszy dzień albo jak mówisz pogoda. Więc nie stresuj się tylko poczekaj. Ja bym pojechała jakbym nie czuła dobę ani razu.

moni05, ManiaM lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ