X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    My po usg. Na dzień dobry usłyszałam, że za wcześnie przyszłam (28+4) choć sam mi taką datę wyznaczył..no cóż, pomylił się..
    Kacpi waży prawie 1300 gr i wszystko prawie w normie- generalnie ma miedniczki nerkowe na granicy normy, koleś kazał dopisać do karty "Pyelectasis bil" i mimo, że nie powiedział, żeby to kontrolować i raczej sugerował że jest ok, to ja w domu sprawdziłam, że to pielektazja, częstsza u chłopców, i w większości sama zanika, ale czasem wskazuje ns nieprawidłowości dot.pecherza i nerek i może skończyć się przedwczesnym porodem.. tak więc dobrze, że za 2 tyg.mam kolejne usg, wprawdzie w enel medzie, ale na pewno to też będą mierzyć i się okaże, czy dalej granica normy, czy się zmniejszyły/powiększyły. Póki co pozostaje czekać i mieć nadzieję, że to nic poważnego..

U naszego małego też pielektazja.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM, który wózek w końcu wybraliście? bo ja nadal niezdecydowana.

Ja planuję się spakować do szpitala gdzieś w sierpniu, żeby we wrześniu już się tylko relaksować. Muszę jeszcze torbę kupić, bo nic co mam w domu się nie nadaje.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    U naszego małego też pielektazja.

No to ponownie witaj w klubie..
    A wam kazali to kontrolować czy coś?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No to ponownie witaj w klubie..
    A wam kazali to kontrolować czy coś?

W tym klubie wolałabym nie być...
    Na polowkowych to wyszło, wtedy obie miedniczki były ponad normę. Kontrola za 4 tygodnie i wtedy już jedna była w normie, a druga dalej poza.
    Generalnie trzeba to sprawdzać, ale powodów do paniki nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 20:24

• Jupik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    W tym klubie wolałabym nie być...
    Na polowkowych to wyszło, wtedy obie miedniczki były ponad normę. Kontrola za 4 tygodnie i wtedy już jedna była w normie, a druga dalej poza.
    Generalnie trzeba to sprawdzać, ale powodów do paniki nie ma.

Tak,ja też z tego klubu bym się wolała wypisać.. :-/ u nas do tej pory niby było ok, a teraz na granicy, więc też jeszcze nie dramat. No ale skoro kazał wpisać na wydruk z badania, znaczy, że już chce zaznaczyć prowadzącej ciążę, żeby miała na to uwagę.. no u nas zobaczymy za 2 tyg. jaka zmiana

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem rocznik 88

KasiaP lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22, bebetto nitello shine, kolor 04 dokładnie :)

sandrina22, KasiaP lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja rocznik 93 :)

Ja też 93 😉

paulina2811 lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    89:D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny wychodzi że ja najstarsza🙃 rocznik 82 i najlepsze że termin mam w swoje urodziny na 1.10 więc już będę miała wpisane 37😁

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    Kurcze dziewczyny wychodzi że ja najstarsza🙃 rocznik 82 i najlepsze że termin mam w swoje urodziny na 1.10 więc już będę miała wpisane 37😁
    Kinga82 nie jesteś sama😉

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie ma znaczenie wiek :) ja myślałam, że dziecko będę miała od razu po ślubie w wieku 23 lat, mam 26 bo się nie udawało. Każda ma swoją historię,jedni chcą najpierw znaleźć pracę i się nie dziwię temu wcale, drudzy starają się po kilka albo kilkanaście lat. Ważne, że dziecko jest wyczekiwane i kochane :)

ammarylis, wiktoriaa lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie jakieś leżaczki, huśtawki? Ja wszystko po synu sprzedalam a pewnie przez te lata dużo się zmieniło i w tej dziedzinie.Myślałam o takiej hybrydowej bright stars ma może taką ktoś z Was?

ManiaM lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam nad czymś w podobie, może nie koniecznie huśtawka ale jakis leżaczek żebym miała dzidzie na Oku jak będę w innych pomieszczeniach. Coś polecacie niedrogiego? No i czy taki noworodek tego potrzebuje? Od którego miesiąca życia właściwie się przydaje ?

oar843r8hxms7jm7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Ja też się zastanawiam nad czymś w podobie, może nie koniecznie huśtawka ale jakis leżaczek żebym miała dzidzie na Oku jak będę w innych pomieszczeniach. Coś polecacie niedrogiego? No i czy taki noworodek tego potrzebuje? Od którego miesiąca życia właściwie się przydaje ?
    Noworodek to zdecydowanie nie potrzebuje. Taki ciut starszy bobas to w zsleżności od egzemplarza, niektore dzieci nie dają się w te ustrojstwa wsadzić, inne uwielbiają. Choć moim zdaniem, to gadżet bardziej dla spokoju ducha mamy, że dzidzia jest blisko. Takie starsze niemowle, to i owszem, może chcieć już obserwować co mama robi, tylko czy wtedy nie wystarczy mu mata na podlodze? Pewnie nawet mu na zdrowie wyjdzie :)

Zeby nie bylo, ja lezaczek mialam (tiny love 3w1) i kupowalam akurat ten z mysla, ze bede go na samiutkim poczatku uzywac jak lozeczka dostawki jakbym nie miala sily wstawac. W sumie to spalismy tak 1 noc, wolalam wstawac i Borys zawsze spal u siebie. Pozniej leżaczek spisal sie wysmienicie przy rozszerzeniu diety zanim Borys zaczal siedziec i mozna bylo go posadzic w normalnym foteliku do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 22:22

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po córce caratero bugies huśtawkę hybrydowa. I obskoczyła troje dzieci po mojej. I już czeka na mojego. Ja ją dostałam w prezencie. Kupę kasy i osobiście jakbym miała kupić sama to bym nie kupila. Judka od 2-3 miesiąca do ok 7 w niej bujała. Potem już chciała wstawać więc nie było opcji. Ona wolała moje ręce niż jakiekolwiek bujawki.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zwykły lezaczek. Na początku dostałam jak mały miał 2msc huśtawkę z FP Rain Forest.
    Teraz będę miec też leżaczek ale taki z FP od niemowlaka do przedszkolaka :) a w piątek jeszcze znajoma przyjezdza i też będzie miała leżaczek. więc jeden będzie u nas a drugi u rodziców. Porównam je sobie tylko czym się różnią :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik moja Pola miała te miedniczki,ale to juź usg jak miała poza brzuszkiem (i chyba chodzila juz wtedy. Ale wszystko zanikło samo. U Was tez tak bedzie ;)

Mania Ty w wieku mojej siostry ;)

Kiniorek,Kaaarr ja tylko zbieram,upycham(a tez wybredna jestem) i czuje ze mam za duzo 56 i 62 😂😂

Ammarylis ja z Polą mialam lezaczek bujaczek. Uzywalam od 3 mca (taka strona byla czarno biala,miła muzyka) a po 6 mcach kolorowa i zywsza. Pola go uwielbiala i długo nam sluzyl. Przydatny jak trzeba obiad zrobić czy jak sie chce zjesc sniadanie spokojnie ;p sluzyl nam tez poczatkowo do karmienia ;)
    Teraz dostalam hustawke, ciekawa jestem jak sie sprawdzi 😊

Jupik lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    U nas dopiero przy rozszerzaniu diety się sprawdził leżaczek - także po 4 miesiącu. Dostałam go w prezencie od szwagierki- w sumie sama powiedziałam żeby kupiła bo wiedziałam że się przyda ☺ no i mogłam też spokojnie wypić kawę i zjeść śniadanie mając córkę na oku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 23:07

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam leżaczek Chicco od siostry, taki zwykły, bez bajerów. Przydał nam się w sumie, bo jak robiłam coś w kuchni, a ona nie spała, to ją w niego przekładałam i sobie leżała i patrzyła co robię. Ale u nas był używany tylko do ok.4-5 mca, bo potem już była za ruchliwa, przekręcała się w nim na brzuch (mimo pasów) próbowała wspinać się na górę i stał się niebezpieczny, więc złożyłam i czeka na drugiego.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ