Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupik wrote:My po usg. Na dzień dobry usłyszałam, że za wcześnie przyszłam (28+4) choć sam mi taką datę wyznaczył..no cóż, pomylił się..
Kacpi waży prawie 1300 gr i wszystko prawie w normie- generalnie ma miedniczki nerkowe na granicy normy, koleś kazał dopisać do karty "Pyelectasis bil" i mimo, że nie powiedział, żeby to kontrolować i raczej sugerował że jest ok, to ja w domu sprawdziłam, że to pielektazja, częstsza u chłopców, i w większości sama zanika, ale czasem wskazuje ns nieprawidłowości dot.pecherza i nerek i może skończyć się przedwczesnym porodem.. tak więc dobrze, że za 2 tyg.mam kolejne usg, wprawdzie w enel medzie, ale na pewno to też będą mierzyć i się okaże, czy dalej granica normy, czy się zmniejszyły/powiększyły. Póki co pozostaje czekać i mieć nadzieję, że to nic poważnego..
U naszego małego też pielektazja. -
Jupik wrote:No to ponownie witaj w klubie..
A wam kazali to kontrolować czy coś?
W tym klubie wolałabym nie być...
Na polowkowych to wyszło, wtedy obie miedniczki były ponad normę. Kontrola za 4 tygodnie i wtedy już jedna była w normie, a druga dalej poza.
Generalnie trzeba to sprawdzać, ale powodów do paniki nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 20:24
-
adella1 wrote:W tym klubie wolałabym nie być...
Na polowkowych to wyszło, wtedy obie miedniczki były ponad normę. Kontrola za 4 tygodnie i wtedy już jedna była w normie, a druga dalej poza.
Generalnie trzeba to sprawdzać, ale powodów do paniki nie ma.
Tak,ja też z tego klubu bym się wolała wypisać..u nas do tej pory niby było ok, a teraz na granicy, więc też jeszcze nie dramat. No ale skoro kazał wpisać na wydruk z badania, znaczy, że już chce zaznaczyć prowadzącej ciążę, żeby miała na to uwagę.. no u nas zobaczymy za 2 tyg. jaka zmiana
-
Dziewczyny a jakie ma znaczenie wiek
ja myślałam, że dziecko będę miała od razu po ślubie w wieku 23 lat, mam 26 bo się nie udawało. Każda ma swoją historię,jedni chcą najpierw znaleźć pracę i się nie dziwię temu wcale, drudzy starają się po kilka albo kilkanaście lat. Ważne, że dziecko jest wyczekiwane i kochane
ammarylis, wiktoriaa lubią tę wiadomość
Paulina -
Ja też się zastanawiam nad czymś w podobie, może nie koniecznie huśtawka ale jakis leżaczek żebym miała dzidzie na Oku jak będę w innych pomieszczeniach. Coś polecacie niedrogiego? No i czy taki noworodek tego potrzebuje? Od którego miesiąca życia właściwie się przydaje ?
-
ManiaM wrote:Ja też się zastanawiam nad czymś w podobie, może nie koniecznie huśtawka ale jakis leżaczek żebym miała dzidzie na Oku jak będę w innych pomieszczeniach. Coś polecacie niedrogiego? No i czy taki noworodek tego potrzebuje? Od którego miesiąca życia właściwie się przydaje ?
Zeby nie bylo, ja lezaczek mialam (tiny love 3w1) i kupowalam akurat ten z mysla, ze bede go na samiutkim poczatku uzywac jak lozeczka dostawki jakbym nie miala sily wstawac. W sumie to spalismy tak 1 noc, wolalam wstawac i Borys zawsze spal u siebie. Pozniej leżaczek spisal sie wysmienicie przy rozszerzeniu diety zanim Borys zaczal siedziec i mozna bylo go posadzic w normalnym foteliku do karmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 22:22
-
Ja mam po córce caratero bugies huśtawkę hybrydowa. I obskoczyła troje dzieci po mojej. I już czeka na mojego. Ja ją dostałam w prezencie. Kupę kasy i osobiście jakbym miała kupić sama to bym nie kupila. Judka od 2-3 miesiąca do ok 7 w niej bujała. Potem już chciała wstawać więc nie było opcji. Ona wolała moje ręce niż jakiekolwiek bujawki.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja miałam zwykły lezaczek. Na początku dostałam jak mały miał 2msc huśtawkę z FP Rain Forest.
Teraz będę miec też leżaczek ale taki z FP od niemowlaka do przedszkolakaa w piątek jeszcze znajoma przyjezdza i też będzie miała leżaczek. więc jeden będzie u nas a drugi u rodziców. Porównam je sobie tylko czym się różnią
-
Jupik moja Pola miała te miedniczki,ale to juź usg jak miała poza brzuszkiem (i chyba chodzila juz wtedy. Ale wszystko zanikło samo. U Was tez tak bedzie
Mania Ty w wieku mojej siostry
Kiniorek,Kaaarr ja tylko zbieram,upycham(a tez wybredna jestem) i czuje ze mam za duzo 56 i 62 😂😂
Ammarylis ja z Polą mialam lezaczek bujaczek. Uzywalam od 3 mca (taka strona byla czarno biala,miła muzyka) a po 6 mcach kolorowa i zywsza. Pola go uwielbiala i długo nam sluzyl. Przydatny jak trzeba obiad zrobić czy jak sie chce zjesc sniadanie spokojnie ;p sluzyl nam tez poczatkowo do karmienia
Teraz dostalam hustawke, ciekawa jestem jak sie sprawdzi 😊Jupik lubi tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Ja też się zastanawiam nad czymś w podobie, może nie koniecznie huśtawka ale jakis leżaczek żebym miała dzidzie na Oku jak będę w innych pomieszczeniach. Coś polecacie niedrogiego? No i czy taki noworodek tego potrzebuje? Od którego miesiąca życia właściwie się przydaje ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 23:07
kasia1518
-
Ja dostałam leżaczek Chicco od siostry, taki zwykły, bez bajerów. Przydał nam się w sumie, bo jak robiłam coś w kuchni, a ona nie spała, to ją w niego przekładałam i sobie leżała i patrzyła co robię. Ale u nas był używany tylko do ok.4-5 mca, bo potem już była za ruchliwa, przekręcała się w nim na brzuch (mimo pasów) próbowała wspinać się na górę i stał się niebezpieczny, więc złożyłam i czeka na drugiego.