WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    My po usg. Na dzień dobry usłyszałam, że za wcześnie przyszłam (28+4) choć sam mi taką datę wyznaczył..no cóż, pomylił się..
    Kacpi waży prawie 1300 gr i wszystko prawie w normie- generalnie ma miedniczki nerkowe na granicy normy, koleś kazał dopisać do karty "Pyelectasis bil" i mimo, że nie powiedział, żeby to kontrolować i raczej sugerował że jest ok, to ja w domu sprawdziłam, że to pielektazja, częstsza u chłopców, i w większości sama zanika, ale czasem wskazuje ns nieprawidłowości dot.pecherza i nerek i może skończyć się przedwczesnym porodem.. tak więc dobrze, że za 2 tyg.mam kolejne usg, wprawdzie w enel medzie, ale na pewno to też będą mierzyć i się okaże, czy dalej granica normy, czy się zmniejszyły/powiększyły. Póki co pozostaje czekać i mieć nadzieję, że to nic poważnego..

U naszego małego też pielektazja.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM, który wózek w końcu wybraliście? bo ja nadal niezdecydowana.

Ja planuję się spakować do szpitala gdzieś w sierpniu, żeby we wrześniu już się tylko relaksować. Muszę jeszcze torbę kupić, bo nic co mam w domu się nie nadaje.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    U naszego małego też pielektazja.

No to ponownie witaj w klubie..
    A wam kazali to kontrolować czy coś?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No to ponownie witaj w klubie..
    A wam kazali to kontrolować czy coś?

W tym klubie wolałabym nie być...
    Na polowkowych to wyszło, wtedy obie miedniczki były ponad normę. Kontrola za 4 tygodnie i wtedy już jedna była w normie, a druga dalej poza.
    Generalnie trzeba to sprawdzać, ale powodów do paniki nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 20:24

• Jupik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    W tym klubie wolałabym nie być...
    Na polowkowych to wyszło, wtedy obie miedniczki były ponad normę. Kontrola za 4 tygodnie i wtedy już jedna była w normie, a druga dalej poza.
    Generalnie trzeba to sprawdzać, ale powodów do paniki nie ma.

Tak,ja też z tego klubu bym się wolała wypisać.. :-/ u nas do tej pory niby było ok, a teraz na granicy, więc też jeszcze nie dramat. No ale skoro kazał wpisać na wydruk z badania, znaczy, że już chce zaznaczyć prowadzącej ciążę, żeby miała na to uwagę.. no u nas zobaczymy za 2 tyg. jaka zmiana

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem rocznik 88

KasiaP lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22, bebetto nitello shine, kolor 04 dokładnie :)

sandrina22, KasiaP lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja rocznik 93 :)

Ja też 93 😉

paulina2811 lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    89:D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny wychodzi że ja najstarsza🙃 rocznik 82 i najlepsze że termin mam w swoje urodziny na 1.10 więc już będę miała wpisane 37😁

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    Kurcze dziewczyny wychodzi że ja najstarsza🙃 rocznik 82 i najlepsze że termin mam w swoje urodziny na 1.10 więc już będę miała wpisane 37😁
    Kinga82 nie jesteś sama😉

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie ma znaczenie wiek :) ja myślałam, że dziecko będę miała od razu po ślubie w wieku 23 lat, mam 26 bo się nie udawało. Każda ma swoją historię,jedni chcą najpierw znaleźć pracę i się nie dziwię temu wcale, drudzy starają się po kilka albo kilkanaście lat. Ważne, że dziecko jest wyczekiwane i kochane :)

ammarylis, wiktoriaa lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie jakieś leżaczki, huśtawki? Ja wszystko po synu sprzedalam a pewnie przez te lata dużo się zmieniło i w tej dziedzinie.Myślałam o takiej hybrydowej bright stars ma może taką ktoś z Was?

ManiaM lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam nad czymś w podobie, może nie koniecznie huśtawka ale jakis leżaczek żebym miała dzidzie na Oku jak będę w innych pomieszczeniach. Coś polecacie niedrogiego? No i czy taki noworodek tego potrzebuje? Od którego miesiąca życia właściwie się przydaje ?

oar843r8hxms7jm7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Ja też się zastanawiam nad czymś w podobie, może nie koniecznie huśtawka ale jakis leżaczek żebym miała dzidzie na Oku jak będę w innych pomieszczeniach. Coś polecacie niedrogiego? No i czy taki noworodek tego potrzebuje? Od którego miesiąca życia właściwie się przydaje ?
    Noworodek to zdecydowanie nie potrzebuje. Taki ciut starszy bobas to w zsleżności od egzemplarza, niektore dzieci nie dają się w te ustrojstwa wsadzić, inne uwielbiają. Choć moim zdaniem, to gadżet bardziej dla spokoju ducha mamy, że dzidzia jest blisko. Takie starsze niemowle, to i owszem, może chcieć już obserwować co mama robi, tylko czy wtedy nie wystarczy mu mata na podlodze? Pewnie nawet mu na zdrowie wyjdzie :)

Zeby nie bylo, ja lezaczek mialam (tiny love 3w1) i kupowalam akurat ten z mysla, ze bede go na samiutkim poczatku uzywac jak lozeczka dostawki jakbym nie miala sily wstawac. W sumie to spalismy tak 1 noc, wolalam wstawac i Borys zawsze spal u siebie. Pozniej leżaczek spisal sie wysmienicie przy rozszerzeniu diety zanim Borys zaczal siedziec i mozna bylo go posadzic w normalnym foteliku do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 22:22

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po córce caratero bugies huśtawkę hybrydowa. I obskoczyła troje dzieci po mojej. I już czeka na mojego. Ja ją dostałam w prezencie. Kupę kasy i osobiście jakbym miała kupić sama to bym nie kupila. Judka od 2-3 miesiąca do ok 7 w niej bujała. Potem już chciała wstawać więc nie było opcji. Ona wolała moje ręce niż jakiekolwiek bujawki.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zwykły lezaczek. Na początku dostałam jak mały miał 2msc huśtawkę z FP Rain Forest.
    Teraz będę miec też leżaczek ale taki z FP od niemowlaka do przedszkolaka :) a w piątek jeszcze znajoma przyjezdza i też będzie miała leżaczek. więc jeden będzie u nas a drugi u rodziców. Porównam je sobie tylko czym się różnią :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik moja Pola miała te miedniczki,ale to juź usg jak miała poza brzuszkiem (i chyba chodzila juz wtedy. Ale wszystko zanikło samo. U Was tez tak bedzie ;)

Mania Ty w wieku mojej siostry ;)

Kiniorek,Kaaarr ja tylko zbieram,upycham(a tez wybredna jestem) i czuje ze mam za duzo 56 i 62 😂😂

Ammarylis ja z Polą mialam lezaczek bujaczek. Uzywalam od 3 mca (taka strona byla czarno biala,miła muzyka) a po 6 mcach kolorowa i zywsza. Pola go uwielbiala i długo nam sluzyl. Przydatny jak trzeba obiad zrobić czy jak sie chce zjesc sniadanie spokojnie ;p sluzyl nam tez poczatkowo do karmienia ;)
    Teraz dostalam hustawke, ciekawa jestem jak sie sprawdzi 😊

Jupik lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    U nas dopiero przy rozszerzaniu diety się sprawdził leżaczek - także po 4 miesiącu. Dostałam go w prezencie od szwagierki- w sumie sama powiedziałam żeby kupiła bo wiedziałam że się przyda ☺ no i mogłam też spokojnie wypić kawę i zjeść śniadanie mając córkę na oku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 23:07

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam leżaczek Chicco od siostry, taki zwykły, bez bajerów. Przydał nam się w sumie, bo jak robiłam coś w kuchni, a ona nie spała, to ją w niego przekładałam i sobie leżała i patrzyła co robię. Ale u nas był używany tylko do ok.4-5 mca, bo potem już była za ruchliwa, przekręcała się w nim na brzuch (mimo pasów) próbowała wspinać się na górę i stał się niebezpieczny, więc złożyłam i czeka na drugiego.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ