X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny🙂
    Aga_ni, ja tylko na początku miałam wizyty co 4 tygodnie, od dłuższego czasu chodzę co 3 tygodnie.
    Matko, Wy tak tutaj o jedzeniu. Czytam i ślinka mi leci, bo jestem przed śniadaniem.
    Idę dzisiaj z koleżanką na film dla dzieci, ktoś widział "sekretne życie 2"? Nie wyglupimy się jak pójdziemy na to bez dzieci?😀

Adella, pewnie ze się nie wyglupicie. Rób to na co masz ochotę :)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Adella, pewnie ze się nie wyglupicie. Rób to na co masz ochotę :)

To pójdziemy😀

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słucham historii o tym zaginionym Dawidku:-(. I jest mi tak przykro tak bardzo wspolczuje tej mamie:-(. Jak ten mąż mogl? Tak to zaplanował:-(. On ją poprostu ukarał za to że go zostawiła:-(. Dlaczego nie mogl tylko siebie zabic;-(. Normalnie płaczę:-(.

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka wrote:
    Hej dziewczyny. :)

Witam się z laboratorium, siedzę na krzywej. Myślałam, że się porzygam jak glukoze piłam, ale jakoś poszlo. Mam wrażenie, że poprzednim razem nie była taka słodka, blee :/

Z brzydka cera i ja się borykam jakoś tak od końca liceum, i czy ciąża czy nie to i tak wysyfiona chodzę, już się przyzwyczaiłam.

A to moje dziecko to chyba chce wyjść, cały czas na samym dole mnie kopie. I zastanawiam się nad imieniem. Mąż chce izabele, ja rozalie, ale jak w domu powiedzieli, że im się Rozalia podoba, to mi już mniej. Ale Mania też już mówi Rozalia więc nie wiem. Wcześniej miałam łatwiej, bo jak Powiedzieliśmy już po porodzie, że marianna, to wszyscy, że tak brzydko, a to mnie jeszcze bardziej przekonało i trochę na przekór im zrobiłam :) A teraz nie wiem. Podoba mi się też Wanda, ale mąż też nie chce, już woli rozalie.

Czy te wszystkie baby muszą się tak perfumowac? :/

Bardzo podobają mi się imiona Wanda i Rozalia!
    My od dawna byliśmy zdecydowani na Franciszka, ale jak pomyśle jakie to jest popularne imię to już nie jestem zdecydowana. Ostatnio mówię do niego Gutek od Gustawa, a mój mąż mnie poprawia, że to przecież Franciszek. Czy Franków jest tak wielu jak mi się wydaje?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni w zeszłym roku Franciszek było 6tym najczęściej nadawanym imieniem chłopięcym, więc Franków jest duuuuzo :) z jednego tylko roku 2018 jest ich 7tysiecy w Polsce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 08:59

aga_ni lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Człowiek zaplanuje spanie do 10 a twoje własne dziecko budzi cię za 5 siódma i coś od ciebie chcę. Ehh.

Irka ładne imiona. Mam w rodzinie więc u mnie by odpadały bo nie lubię powielać. Na Wanda też się zastanawiałam kiedyś. dla dziewczynek dużo mi się podobało. A jak przyszło do wyboru chłopaka to długo nic nie mogliśmy znaleźć.

Tak włosy na nogach nie rosną. Mogę o nich zapomnieć i raz w tygodniu golić. Ale zastanawiam się kiedy wyjdzie mi linia negra bo jeszcze nie mam.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Gustaw to śliczne imię jest 😊 tzn dla mnie osobiście. Ja właśnie chciałam takie imię „zwykle”, ale zapomniane raczej, wiec od trzech lat snuje marzenie o Remigiusz, które się spełnia 😍 mimo, że ich liczba CIUT rośnie to nadal rocznie w całej Polsce nadawane jest ok. 200 razy tylko. Z nazwiskiem naszym będzie brzmieć dość charakterystycznie.

Ja w stałam o 3 w nocy i tez HIPERZGAGA 😱 po czym? Jeżu kochany, strasznie mnie meczy od tego tygodnia, po wszystkim, wręcz po wodzie nawet... 🙄

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oglądania bajek, mój mąż uwielbia filmy animowane. I będąc na wyjeździe w Toruniu poszliśmy na Minionki.. Byliśmy jedyna para na seansie :) cała sala tylko dla nas, nikogo nie było :) i mąż stwierdził, że nigdy tak dobrze mu się nie oglądało 1

moni05 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia też mi się podoba, ale mężowi nie. A dla chłopca od paru lat myślałam o franku, ale teraz, jak jeszcze nie znałam płci, to stwierdziłam, że zbyt popularne. I miałabym problem z imieniem dla chłopca, bo nic konkretnie mi się nie podoba.

Uwemhe, ja jak czytam o krzywdach wyrzadzonych dzieciom, zwłaszcza przez rodziców, to krew mnie zalewa. Jak można się znecac nad własnym dzieckiem?!

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do kompleksów ja zawsze miałam ich mase... A teraz w ciąży jest jeszcze gorzej. Od początku ciąży mam straszny trądzik na twarzy, plecach i dekolcie - nie ważne co nie zrobię to i tak nie schodzi i ciężko się goi. Do tego super szczupła nie jestem a tu kolejne kilogramy, za którymi idą rozstępy. I tak się cieszę, że póki co tylko na piersiach a brzuch jeszcze mi oszczędziło, ale pewnie kwestia czasu. Najgorzej jak zobaczę się na zdjęciach, wtedy jest jakiś dramat. Mój mąż zapewnia mnie, że dla niego jestem idealna, ale ja się sobie nigdy nie podobałam więc ciężko w to wierzyć. Ale za to włosy zrobiły się gęstsze, a paznokcie mocniejsze więc jakieś plusy też są :D

Cecylia lubi tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawą po kolejnej nocy z wędrówkami do toalety. Spać mężowi nie daje bo się kręcę, stekam, ponoć też zaczęłam chrapać.

Moja cera teraz to też porażka. Cała wysypana jestem i to jakieś takie ropne się robią. Teraz między oczyma mi wyskoczył. Idealnie na zdjęcia z urodzin syna będę z mega syfem. W poprzedniej ciąży miałam ładna buzię, więc mi córka też urodę odbiera.

Z imieniem ja chcę Liliana, mąż kręci nosem i już miała być Lidia. W skrócie i tak był Lili mówiła. A teraz wyskoczył z imieniem Mia. Może nawet fajnie, ale jakoś tak mocno oryginalne. I nie chce żeby imię było jakimś pietnem ;)

Z synem też ją imię wybrałam i to właśnie z szczytu listy popularności. Ale co tam. Mi się podoba i tyle. Zawsze mi się podobało a że zrobiło się popularne no cóż. Do tego znajoma nazwała swego syna tak samo choć miał być Jan.

A na zgage Rennie można.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toruń moje miasto 😊 czasem można tak fajnie trafić ;)

Jak będę miała jeszcze jednego syna to będzie Artur, a jak córkę to Wanda :)

Ja raczej z tych osób średniej budowy... wiec sadełka przyrasta... rozstępy na udach, bo na brzuchu nie miałam w poprzedniej ciąży, ale w tej już mam uczucie takiego mocnego napięcia... sadze, ze pęknie :/ wypryszczona byłam przez pierwsze 4 miesiące. Teraz cera ok, włosy super, rosną na głowie jak dzikie 😋
    Będzie mnóstwo rzeczy, nad którymi będę musiała popracować po porodzie. Oj, mnóstwo... ale ruszam z tym od stycznia. Te ostatnie miesiące chce dać organizmowi czas na dojście do siebie. Od stycznia tez powolutku, zwiększajac tempo 😉

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja bym już chciała do Świąt Bożego Narodzenia choć trochę zrzucić. Ale nie chcę też sobie robić presji bo jak się nie uda to będę mocno przeżywać, a wiadomo, że przy malutkiej może być różnie i może być bardziej absorbująca. Niestety jestem osobą, która źle znosi porażki i bardzo bierze to do siebie więc wolę sobie pozostawić psychiczny bufor :D

• Aaga Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowałyście coś może ze strony "Nasz Smyk" https://naszsmyk.pl/?gclid=EAIaIQobChMIxpbf0Py94wIVQtiyCh1OSA9gEAAYASAAEgI2cPD_BwE ?

• moni05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, trochę zrzucisz na pewno. To , co związane z fizjologia było zwyczajnie. Trzeba dać sobie czas. Organizm powinien dochodzić do siebie po ciąży tak długo, jak wyrwała sama ciąża. W sensie tyle czasu trzeba sobie dać żeby wrócić do wagi „0”... ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Kupowałyście coś może ze strony "Nasz Smyk" https://naszsmyk.pl/?gclid=EAIaIQobChMIxpbf0Py94wIVQtiyCh1OSA9gEAAYASAAEgI2cPD_BwE ?
    Kupiłam 3 staniki do karmienia, biały wyglądał jak szary, używany. Podczas przymierzenia dwa pękły (ramiączka, zupełnie nie nadaje się do naprawy). Ceny mają zachęcające ale ja nie polecam

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    W kwestii imion u mnie na liście dziewczynek były wszystkie wymienione: Marianna, Wanda, Basia, Izabela, Rozalia :)

U nas będzie Staś, tez miałam duuuze obiekcje co do popularności, ale eM . mnie wyprostował- możemy przecież nadać bardzo mało popularne imię, które w jeden rok wskoczy na sam szczyt listy popularności (taka sytuacje miała moja siostra i brat eM. - ci ostatni jakiś czas temu wybrali imię Jerzy, wszyscy się za głowę łapali, a teraz jest już dość popularne). Także my ustaliliśmy, ze zostajemy przy naszym wyborze ❤️

Dziewczyny, niezmiennie podziwiam Was za walkę z tymi cukrami...nie wiem, czy dałabym radę z taka kontrola :/

I dołączam do tych zakompleksionych - mam takie dni, ze nie pozwalam się dotykać eM., bo tak mi zle ze sobą...figurę mialam zawsze dość proporcjonalna, ale aktualnie +8kg, a piersi 75 H !!! Są olbrzymie, wiec Kiniorek doskonale Cię rozumiem 😔
    Troszke juz odpuściłam (teraz nie za dużo mogę zrobić), ale już zapowiedziałam eM., ze zaraz po połogu wracam na siłownie/fitness kilka razy w tygodniu (on będzie miał czas z Maluchem, a ja wyjdę troszke do ludzi 😊)

Miłego dnia Dziewczyny!!

moni05 lubi tę wiadomość

• kalcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po nieprzespanej nocy :( aktywność mojego syna w nocy tak daje popalić ze hej. Bardzo mocno czuje ruchy, kopnięcia i wiercenie, czuje za każdym razem jak się przekręca z jakiej pozycji na jaka i jak leży. Cudowne uczucie, ale czemu w nocy :D

Co do imion to u nas sprawa zawsze była jasna. Lubimy staropolskie- dla córki wybrałam już w podstawówce :D a jak poznałam męża to tez bym zachwycony imieniem Konstancja i mamy mała Kosie, a dla synka mamy wybrane Ignacy po dziadku męża, drugi syn byłby Ryszard po moim dziadku, a druga córka Antonina :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Kupiłam 3 staniki do karmienia, biały wyglądał jak szary, używany. Podczas przymierzenia dwa pękły (ramiączka, zupełnie nie nadaje się do naprawy). Ceny mają zachęcające ale ja nie polecam

Dokładnie o to mi chodziło - dzięki za info, w takim razie nie zamawiam tam :)
    Może po staniki przejdę się do h&m.

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam mieć córkę Wandę :) ale jakoś tak stanęło na Natalii, bo fajny charakter mają :D poza tym mężowi się nie podoba za bardzo. Ale zaskoczona jestem, że aż tyle z Was myślało o tym imieniu :D myślałam, że to takie orginalne :D
    Uwemhe, właśnie byłam na spotkaniu z dietetyczką i powiedziała mi, że cukry na czczo nie zależą od tego co się je w ciągu dnia tylko od hormonów... Także już zgłupiałam, każdy co innego mówi :/ a z głodu raczej mi nie wybiło, bo specjalnie za godzinę jeszcze raz zmierzyłam żeby zobaczyć czy spada czy rośnie i było 94, więc porównywalnie.

moni05 lubi tę wiadomość

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ