Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniorek możesz z twarogu z "wiaderka" zrobić, i tak jak Uwemhe napisała ksylitol i dużo wanilii. I niech cię nie pokusi o dodawanie galaretki z proszku - sam cukier tam jest ;p
Chyba, że znajdziesz gdzieś galaretkę bez cukru - są takie. W mojej metropolii niestety nie ma, więc kombinuję z agarem lub żelatyną.
Ja sama zamierzam zrobić jak upały wrócą. I na wierzch jakąś galaretkę owocową zrobię
Mi serki homo nie podbijają, a często robię placki na patelni - serek, jajo i mąka (tu grzeszę bo pszenna) i zawsze cukier po tym miałam dobry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 21:56
-
sandrina22 wrote:dosłownie to samo chciałam napisać
Brunetka91 -też polecam płukanie szałwią, mi kiedyś również bardzo pomogło
Co do kompleksów, wy narzekacie na wagę, ja na fatalny stan mojej cery.
Jak nigdy nie miałam wyprysków, tak teraz wyglądam jak bym w okres dojrzewania wchodziłaNawet przykryć makeupem nie mogę, bo potem moja skóra kilka dni jeszcze cierpi. Pocieszam się tym, że za bardzo do ludzi nie muszę wychodzić teraz :p
-
przedszkolanka:) wrote:Z problemami z cerą borykam sie od uuuuu wieeelu lat. Ta ciąża sprawila,że jeszcze nigdy nie miałam tak gladkiej,bez pryszczyka nawet cery! I przyznaje,że nie stosuję nic prócz czasami nawilżającego kremu🙈
a widzisz, u każdego odwrotnie
-
Kiniorek91 wrote:Uwemhe proszę
https://przepisyjoli.com/2015/06/szybkie-ciasto-z-czeresniami/ zmieniłam czereśnie na wiśnie w zalewie, mąkę zwykłą na żytnia i cukier na erytrol. I nie robiła lukru
A od tej samej babeczki chodzi za mną sernik. I właśnie tam są serki homo i galaretki. Znalazłam że z Gelwe galaretki mają niskie IG. No może spróbuję na weekend machnąć. Bo będzie ciepło a ja w ciepelko lubię takie zimne desery twarogowe -
przedszkolanka:) wrote:Z problemami z cerą borykam sie od uuuuu wieeelu lat. Ta ciąża sprawila,że jeszcze nigdy nie miałam tak gladkiej,bez pryszczyka nawet cery! I przyznaje,że nie stosuję nic prócz czasami nawilżającego kremu🙈
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wy tu piszecie o takich pysznosciach a ja jestem taka głodna! Mam nadzieje ze zasnę bo jednak nie chce jeść w nocy, jeszcze mi się tk chyba w zyciu nie zdarzyło żeby w nocy wstać coś zjeść i niech tak zostanie.
Mieliśmy dzisiaj wizytę i same dobre wiadomości! Przytyłam 1,5 kg w ostatni miesiąc - no mogłoby być mniej, ale cieszę się ze nie jest więcej. Młody waży 1,114 kg - ponoć idealnie w normie. Jak się cieszę ze już mamy ponad kgPierwszy raz miałam mierzona szyjkę- 5cm i dobrze zamknięta. Baaarodzo się cieszę ze nie muszę zwalniać tempa. Wyniki wszystkie ok, najważniejsze ze tych przeciwciał nie ma (mamy konflikt serologiczny). Od teraz będę miała wizyty co 3 tygodnie. Czy Wy tez tak macie?
Acha, info dla zainteresowanych: pani dr powiedziała, ze wszelkie bóle brzucha okresowe, kłucie brzucha, w pochwie, skurcze lekkie to wynik zmęczenia zazwyczaj i nie trzeba się martwić tylko odpocząć j będzie ok.
A na skurcze łydek poleca poza łykaniem magnezu smarowanie ich olejkiem magnezowym firmy swanson.moni05, przedszkolanka:), brunetka91, Kookosowa, mia4444 lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
U mnie to samo. Nie jestem w ciąży- cera się przetłuszcza i mimo wieku w kółko jakieś syfy. Jestem w ciąży- cera idealna-gladziutka, nic się nie przetłuszcza, żadnych zmian. Już mi przykro, że za niedługo włosy będą lecieć garściami, a z piękna cera pozostanie tylko na zdjęciach..przedszkolanka:), ManiaM lubią tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Mam to samo (choc dopiero od 2 trymestru) i mialam to samo w poprzedniej ciazy. Do tego stopnia, ze pamietam kiedys pytalam pol zartem pol serio mojego endokrynologa czy moze mi tak hormony przepisac, abym miala wszystkiego tyle co w ciazy, bo wtedy cera jak pupcia niemowlecia i wlosy idealne
I co Ci powiedział? Mnie też by się przydało -
Cześć dziewczyny. Na czczo cukier 96
a zjadłam na kolację 1,5 kanapki i miseczkę sałatki. Już jadłam i 2 kromki z tego chleba i było ok. Nie widzę żadnej prawidłowości z tym ehh.
Mi ze zmian w ciąży jeszcze się bardzo podoba, że prawie wcale nie rosną mi włosy na nogachczy też tak macie? Dosłownie mogę golić co tydzień i jest luz, no i jakby jest ich mniej... Dziwna sprawa bo inne rejony bez zmian, ale nie narzekam, chciałabym żeby się utrzymało
-
Dzień dobry dziewczyny🙂
Aga_ni, ja tylko na początku miałam wizyty co 4 tygodnie, od dłuższego czasu chodzę co 3 tygodnie.
Matko, Wy tak tutaj o jedzeniu. Czytam i ślinka mi leci, bo jestem przed śniadaniem.
Idę dzisiaj z koleżanką na film dla dzieci, ktoś widział "sekretne życie 2"? Nie wyglupimy się jak pójdziemy na to bez dzieci?😀moni05 lubi tę wiadomość
-
Hej
KasiaP tak,mi włosy wolno odrastają 😊
Ja objadłam się na kolację (zrobiłam sałatkę z kurczakiem,kanapki z majonezem i zagryzłam ciasteczkiem) i mnie pokaralo- raz,że bylam przejedzona do snu i dwa miałam zgagę w nocy. Oj,już się na to nie pisze.
Aga ni gratuluję dobrych wieścija keszcze dlugi tydzień czekania..
aga_ni lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Witam się z laboratorium, siedzę na krzywej. Myślałam, że się porzygam jak glukoze piłam, ale jakoś poszlo. Mam wrażenie, że poprzednim razem nie była taka słodka, blee
Z brzydka cera i ja się borykam jakoś tak od końca liceum, i czy ciąża czy nie to i tak wysyfiona chodzę, już się przyzwyczaiłam.
A to moje dziecko to chyba chce wyjść, cały czas na samym dole mnie kopie. I zastanawiam się nad imieniem. Mąż chce izabele, ja rozalie, ale jak w domu powiedzieli, że im się Rozalia podoba, to mi już mniej. Ale Mania też już mówi Rozalia więc nie wiem. Wcześniej miałam łatwiej, bo jak Powiedzieliśmy już po porodzie, że marianna, to wszyscy, że tak brzydko, a to mnie jeszcze bardziej przekonało i trochę na przekór im zrobiłamA teraz nie wiem. Podoba mi się też Wanda, ale mąż też nie chce, już woli rozalie.
Czy te wszystkie baby muszą się tak perfumowac?moni05 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
powodzenia na krzywych i wizytach !
Mi też włosy na nogach wolniej rosną i jakby ich mniej, ale za to na brzuchu mam konkretny meszek - mam nadzieję, że po ciąży wypadnie bo nie wyobrażam sobie golenia brzucha
Ja wizyty jeszcze mam co 4 tyg, i znając mojego gina to chyba dopiero we wrześniu będzie chciał mnie oglądać wcześniej.
Irka ja zawsze chciałam mieć na imię Izabela 😍 ale Rozalia też bardzo ładne.
W ogóle z imion dla dziewczynek to większość mi się podoba, a niestety dla chłopca tylko kilka, i to innych niż mojemu K 😆
-
nick nieaktualny
-
Hej Kasia
Ja o 2 w nocy obudziłam sie z cukrem 84 i czulam sie glodna. Wiec zjadlam parowki i troche chleba. Ale rano cukier już byl o 6 30
94 potek sprawdzilam o 7 bo wtedy wstałam i byl 97. I wiem ze sknocilam kolacjw bo mialam za mało wegli wiec wybiło mi z głodu. Nawet te parowki juz w nocy nie pomogly. Moze musisz wiecej jesc? Ja jadlam wczoraj kolacje na miescie. I slabo ją zbilansowałam. Zobacze jak dziś bedzie:-)