SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka zrób tak jak ja, zamów sobie wszystko przez internet ☺️ brałam sobie wieczorem laptopa do łóżka i wszystko ogarnęłam. Gdybym miała za wszystkim jeździć stacjonarnie to nie dałabym rady... A tak to wielkie zamówienie w aptece Gemini a reszta głównie allegro.

Mania ja też mam czasem dołki ale bardziej takie, że boję się jak to moje życie będzie wyglądało z dzieckiem. Zawsze byłam bardzo niezależna, pracowałam, podróżowałam, zawsze robiłam na co miałam ochotę itp a teraz nie wiem co to będzie.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, nadal nie wiem. Muszę wybrać się na wizytę kwalifikacyjną do Salve, a jak już przyjdzie czas i zadzwonię że jadę A nie będzie miejsca to urodze u siebie w mieście. Niestety referencyjnosc 1, a salve 2. Tak ze prawie nie ma różnicy. Obawiam się że tego dojazdu, że nie zdążę lub co gorsza nie będzie miejsca

oar843r8hxms7jm7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    A mam do Was pytanie. Ile się czeka na wynik gbs?
    Ja będę miała pobrane 6.09,czyli 35+5. Mam nadzieję, że zdążę 😅
    moni05 jeżeli nie rośnie to wynik po 3 dniach będzie na pewno. Jeśli rośnie to do tygodnia maximum, bo może być weekend po drodze itd.

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella, dla spokoju ducha skonsultowałobym się z innym lekarzem...ale myśle (pewnie naiwnie;)), ze lekarz nie zbagatelizowałby sytuacji, gdyby nie miał ku temu podstaw :)

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że bardzo się boję jak sobie poradzę. Przy pierwszym dziecku było mi neta, mega ciężko. Całą zimę z dzieckiem sama w domu, a dziecko bardzo wymagające i z tych "nieodkładalnych" jak to mówią. Ryczałam codziennie razem z synem i wydawało mi się,że jestem najgorszą matką świata. Także nastawiam się, że teraz będzie jeszcze gorzej bo dodatkowo szkoła się zacznie u strszaka, mój mężuś prowadzi jeszcze więcej treningów i zapewne wszystko spadnie na mnie. Także myślę to zmęczenie teraz e ciąży to jest pestka w porównaniu z tym co będzie po porodzie.

• adella1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    Jeśli tylko masz taką możliwość to powinnaś iść to skonsultować z jakiś dobrym lekarzem,będziesz miała spokojną głowę bo stres Ci nie potrzebny.

Tylko jeszcze tego dobrego lekarza muszę znaleźć. W poprzednich dwóch ciazach nie miałam tylu nerwów co teraz.
    Mały sobie robi imprezę w brzuchu, 2 dni temu leżał glowkowo, teraz już poprzecznie. Wiem że może się jeszcze obrócić 100 razy do porodu. Poprzednia dwójka nie robiła takich akrobacji i grzecznie czekała na wyjście głową w dół. A ten fika... Na usg też ledwo co chciał pokazać, musiałam się obracać, lekarz tą głowicą trochę go tracal, a ten się tylko wypinal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:44

• meerici Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

66b29aa0519d.jpg
    Nuśka gdzie zamawiałaś zawieszkę do smoczka? Bo ja identyczną upolowałam za 6 zł na aliexpress, tylko ze przyszła z imieniem BABY zamiast IGNACY 🙈 już trzeci dzień się z tego śmiejemy z mężem, bo to było moje pierwsze w życiu zamówienie z Ali, no i tak właśnie zaoszczędziłam 😜

przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️35
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,1;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana, jajniki nie reagują
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> ❌
    FET 2AA+2BA 🌷🌷 -> ❌
    FET 5AB + 4BB…
    5 dpt: 30
    7 dpt: 104 + plamienie
    9 dpt: 292
    11 dpt: 992
    14 dpt: 4730
    15 dpt: krwawienie🩸 / na usg pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 🍀
    16 dpt: 9400 / nadal plamienie
    18 dpt: 17510
    26 dpt: ❤️
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Konieczynka zrób tak jak ja, zamów sobie wszystko przez internet ☺️ brałam sobie wieczorem laptopa do łóżka i wszystko ogarnęłam. Gdybym miała za wszystkim jeździć stacjonarnie to nie dałabym rady... A tak to wielkie zamówienie w aptece Gemini a reszta głównie allegro.

Mania ja też mam czasem dołki ale bardziej takie, że boję się jak to moje życie będzie wyglądało z dzieckiem. Zawsze byłam bardzo niezależna, pracowałam, podróżowałam, zawsze robiłam na co miałam ochotę itp a teraz nie wiem co to będzie.

Niby tak. Muszę polubić się z alledrogo i zacząć zamawiać. A jeśli chodzi o aptekę to taki paradoks że ja pracuje w aptece ;) więc zadzwonić do koleżanek wystarczy niech kompletuja hehe a cenę mam zakupu bo bez marzy sobie mogę kupować. ;)

Podróżami się nie przejmuj. Dziecko też może latać samolotem, czy jeździ w wózku po polskich czy zagranicznych drogach to mu wszystko jedno. My byliśmy z 8miesiecznym synem W Hiszpanii i mieliśmy łatwiej niż nasi znajomi z 4latkiem. Potem byłam z synem jak miał 2,5roku bez męża ale z rodzicami i to już nie było takie super łatwe.
    A teraz z dwójką ciekawa jestem jak to by było. Myślę że w końcu trzeba lecieć na all inclusive a nie tak jak to my na własną rękę.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkanie pachnace lovela <3 <3 <3

Pierwsze 2 prania zrobione, wreszcie czuc w domu, ze dzidziuś w drodze :)

Konieczynka, nuśka91, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moni05, silent, mia4444, Zimri lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Nuśka gdzie zamawiałaś zawieszkę do smoczka? Bo ja identyczną upolowałam za 6 zł na aliexpress, tylko ze przyszła z imieniem BABY zamiast IGNACY 🙈 już trzeci dzień się z tego śmiejemy z mężem, bo to było moje pierwsze w życiu zamówienie z Ali, no i tak właśnie zaoszczędziłam 😜

Haha no tak, uroki alliexpress 😀 ja zamówiłam na allegro od sprzedającego o nicku KIABC. Chyba 37 zl z przesyłką 47. Jest tego w sumie pełno też u innych sprzedawców. Wiadomo, że drożej ale z ali pewnie by mi to przyszło jak mały przestałby używać smoczka 😂

meerici lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:45

ammarylis, mia4444 lubią tę wiadomość

• Goemi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis mam bardzo podobne obawy. Dziś rozmawiałam z teściową jak to będzie bo moja córka chodzi na rehabilitację i to zawsze ogarniałam ja od września szkoła więc też pracę domowe, chodziła na basen na naukę pływalnia też szkoda przerywać i teraz większość dzieci na angielski i inne dodatkowe zajęcia a z noworodkiem nie będę wszędzie jej prowadzać

ammarylis lubi tę wiadomość

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/fff5678d35f6c.jpg.html
    Ponad poltorakilogramowy chłopak, który połowę badania udawał akrobatę ze stopa przy głowie :)

nuśka91, Kookosowa, moni05, kasia1518, silent, Karooo93, nick nieaktualny, mia4444, Atyde, nick nieaktualny, Zimri lubią tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie przeczytałam forum z całego dnia. Macie rację z oszczędzaniem się chociaż sama dziś od 7.30 do 18 sprzątałam cały dom byłam z Emisią na rehabilitacji potem zakupy potem teściową do lekarza zawiozłam dwa prania jeszcze wieczorem znajomi wpadli i tak myślę że to bez sensu... Jak chodziłam do pracy to tylko słyszałam że przez pracę znów urodzę wcześniaka i nie dbam o maluszka ale jak jestem w domu i zapitalam cały dzień to jest ok

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi no właśnie jeszcze zajęcia dodatkowe po południu. Mój chodzi na angielski dwa razy w tygodniu i już podpisałam umowę na nowy rok ze szkołą językową. Do tego basen i treningi u męża-ale te już mąż ogarnie chociaż.

• Goemi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to ja też jestem w trakcie, ale mam zamiar wyprać 3 razy raz w zwykłym proszku i dwa w lovelli. Tylko z tymi zarazkami to i tak w szpitalu ubierają najpierw w ubrania szpitalne dziecko. Ja przy córce miałam w łazience płyn do dezynfekcji i każdy kto nas odwiedzał musiał być zdezynfekowany ;) przez pierwszy rok. Potem to już mniej go używaliśmy ale zapach i piecznie wysuszonych dłoni pamiętam do dziś

• Goemi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Goemi no właśnie jeszcze zajęcia dodatkowe po południu. Mój chodzi na angielski dwa razy w tygodniu i już podpisałam umowę na nowy rok ze szkołą językową. Do tego basen i treningi u męża-ale te już mąż ogarnie chociaż.
    U nas basen, angielski i rysunki a ona koniecznie chce jeszcze taniec to będzie praktycznie codziennie coś bo rehabilitacja też min do października i potem decyzja lekarza co dalej

• Klaudia2016 Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Wow, to już praktycznie za miesiąc! Ej, gdzie się podziały wszystkie dziewczyny z końcówki października? Jestem ponad miesiąc za wszystkimi :P mój poród nie będzie już dla nikogo ciekawy xD

Witam wszystkie mamy ;)
    Wcześniej nie miałam odwagi napisać, ale że termin mam na 29.10, to postanowiłam jadnak spróbować ;))

Mam do was pytanie odnośnie wkładek laktacyjnych. Nie wiem czy ten temat był już kiedyś poruszany, jeśli tak to wybaczcie ;)
    Mianowicie zastanawiam się nad wkładkami wielokrotnego użytku. Czytałam że bardzo dobre są te z wełny merynosa. Czy któraś z Was może stosowała ?
    Jestem w 28 tygodniu ciąży i muszę stosować przynajmniej jedną pare dziennie tych zwykłych wkładek, co nie wychodzi zbyt ekonomicznie, ale z drogiej strony obawiam się, że po porodzie przy stosowaniu tych wielorazowych, mogę narazić dziecko na jakieś niepotrzebne infekcje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych z Was, które miały problem z twardnieniem brzucha. Czy temu towarzyszyły ból i kłucie?

Sama nie wiem co robić, czy jechać na ip :/ brzuch twardy jak skała do tego co chwile kłuje i boli, szczególnie jak mały się ruszy :(

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ