X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka zrób tak jak ja, zamów sobie wszystko przez internet ☺️ brałam sobie wieczorem laptopa do łóżka i wszystko ogarnęłam. Gdybym miała za wszystkim jeździć stacjonarnie to nie dałabym rady... A tak to wielkie zamówienie w aptece Gemini a reszta głównie allegro.

Mania ja też mam czasem dołki ale bardziej takie, że boję się jak to moje życie będzie wyglądało z dzieckiem. Zawsze byłam bardzo niezależna, pracowałam, podróżowałam, zawsze robiłam na co miałam ochotę itp a teraz nie wiem co to będzie.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, nadal nie wiem. Muszę wybrać się na wizytę kwalifikacyjną do Salve, a jak już przyjdzie czas i zadzwonię że jadę A nie będzie miejsca to urodze u siebie w mieście. Niestety referencyjnosc 1, a salve 2. Tak ze prawie nie ma różnicy. Obawiam się że tego dojazdu, że nie zdążę lub co gorsza nie będzie miejsca

oar843r8hxms7jm7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    A mam do Was pytanie. Ile się czeka na wynik gbs?
    Ja będę miała pobrane 6.09,czyli 35+5. Mam nadzieję, że zdążę 😅
    moni05 jeżeli nie rośnie to wynik po 3 dniach będzie na pewno. Jeśli rośnie to do tygodnia maximum, bo może być weekend po drodze itd.

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella, dla spokoju ducha skonsultowałobym się z innym lekarzem...ale myśle (pewnie naiwnie;)), ze lekarz nie zbagatelizowałby sytuacji, gdyby nie miał ku temu podstaw :)

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że bardzo się boję jak sobie poradzę. Przy pierwszym dziecku było mi neta, mega ciężko. Całą zimę z dzieckiem sama w domu, a dziecko bardzo wymagające i z tych "nieodkładalnych" jak to mówią. Ryczałam codziennie razem z synem i wydawało mi się,że jestem najgorszą matką świata. Także nastawiam się, że teraz będzie jeszcze gorzej bo dodatkowo szkoła się zacznie u strszaka, mój mężuś prowadzi jeszcze więcej treningów i zapewne wszystko spadnie na mnie. Także myślę to zmęczenie teraz e ciąży to jest pestka w porównaniu z tym co będzie po porodzie.

• adella1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    Jeśli tylko masz taką możliwość to powinnaś iść to skonsultować z jakiś dobrym lekarzem,będziesz miała spokojną głowę bo stres Ci nie potrzebny.

Tylko jeszcze tego dobrego lekarza muszę znaleźć. W poprzednich dwóch ciazach nie miałam tylu nerwów co teraz.
    Mały sobie robi imprezę w brzuchu, 2 dni temu leżał glowkowo, teraz już poprzecznie. Wiem że może się jeszcze obrócić 100 razy do porodu. Poprzednia dwójka nie robiła takich akrobacji i grzecznie czekała na wyjście głową w dół. A ten fika... Na usg też ledwo co chciał pokazać, musiałam się obracać, lekarz tą głowicą trochę go tracal, a ten się tylko wypinal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:44

• meerici Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

66b29aa0519d.jpg
    Nuśka gdzie zamawiałaś zawieszkę do smoczka? Bo ja identyczną upolowałam za 6 zł na aliexpress, tylko ze przyszła z imieniem BABY zamiast IGNACY 🙈 już trzeci dzień się z tego śmiejemy z mężem, bo to było moje pierwsze w życiu zamówienie z Ali, no i tak właśnie zaoszczędziłam 😜

przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Konieczynka zrób tak jak ja, zamów sobie wszystko przez internet ☺️ brałam sobie wieczorem laptopa do łóżka i wszystko ogarnęłam. Gdybym miała za wszystkim jeździć stacjonarnie to nie dałabym rady... A tak to wielkie zamówienie w aptece Gemini a reszta głównie allegro.

Mania ja też mam czasem dołki ale bardziej takie, że boję się jak to moje życie będzie wyglądało z dzieckiem. Zawsze byłam bardzo niezależna, pracowałam, podróżowałam, zawsze robiłam na co miałam ochotę itp a teraz nie wiem co to będzie.

Niby tak. Muszę polubić się z alledrogo i zacząć zamawiać. A jeśli chodzi o aptekę to taki paradoks że ja pracuje w aptece ;) więc zadzwonić do koleżanek wystarczy niech kompletuja hehe a cenę mam zakupu bo bez marzy sobie mogę kupować. ;)

Podróżami się nie przejmuj. Dziecko też może latać samolotem, czy jeździ w wózku po polskich czy zagranicznych drogach to mu wszystko jedno. My byliśmy z 8miesiecznym synem W Hiszpanii i mieliśmy łatwiej niż nasi znajomi z 4latkiem. Potem byłam z synem jak miał 2,5roku bez męża ale z rodzicami i to już nie było takie super łatwe.
    A teraz z dwójką ciekawa jestem jak to by było. Myślę że w końcu trzeba lecieć na all inclusive a nie tak jak to my na własną rękę.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkanie pachnace lovela <3 <3 <3

Pierwsze 2 prania zrobione, wreszcie czuc w domu, ze dzidziuś w drodze :)

Konieczynka, nuśka91, sunshine03, Cabrera, moni05, silent, mia4444, Zimri lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Nuśka gdzie zamawiałaś zawieszkę do smoczka? Bo ja identyczną upolowałam za 6 zł na aliexpress, tylko ze przyszła z imieniem BABY zamiast IGNACY 🙈 już trzeci dzień się z tego śmiejemy z mężem, bo to było moje pierwsze w życiu zamówienie z Ali, no i tak właśnie zaoszczędziłam 😜

Haha no tak, uroki alliexpress 😀 ja zamówiłam na allegro od sprzedającego o nicku KIABC. Chyba 37 zl z przesyłką 47. Jest tego w sumie pełno też u innych sprzedawców. Wiadomo, że drożej ale z ali pewnie by mi to przyszło jak mały przestałby używać smoczka 😂

meerici lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:45

ammarylis, mia4444 lubią tę wiadomość

• Goemi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis mam bardzo podobne obawy. Dziś rozmawiałam z teściową jak to będzie bo moja córka chodzi na rehabilitację i to zawsze ogarniałam ja od września szkoła więc też pracę domowe, chodziła na basen na naukę pływalnia też szkoda przerywać i teraz większość dzieci na angielski i inne dodatkowe zajęcia a z noworodkiem nie będę wszędzie jej prowadzać

ammarylis lubi tę wiadomość

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/fff5678d35f6c.jpg.html
    Ponad poltorakilogramowy chłopak, który połowę badania udawał akrobatę ze stopa przy głowie :)

nuśka91, Kookosowa, moni05, kasia1518, silent, Karooo93, Cabrera, mia4444, Atyde, brunetka91, Zimri lubią tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie przeczytałam forum z całego dnia. Macie rację z oszczędzaniem się chociaż sama dziś od 7.30 do 18 sprzątałam cały dom byłam z Emisią na rehabilitacji potem zakupy potem teściową do lekarza zawiozłam dwa prania jeszcze wieczorem znajomi wpadli i tak myślę że to bez sensu... Jak chodziłam do pracy to tylko słyszałam że przez pracę znów urodzę wcześniaka i nie dbam o maluszka ale jak jestem w domu i zapitalam cały dzień to jest ok

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi no właśnie jeszcze zajęcia dodatkowe po południu. Mój chodzi na angielski dwa razy w tygodniu i już podpisałam umowę na nowy rok ze szkołą językową. Do tego basen i treningi u męża-ale te już mąż ogarnie chociaż.

• Goemi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to ja też jestem w trakcie, ale mam zamiar wyprać 3 razy raz w zwykłym proszku i dwa w lovelli. Tylko z tymi zarazkami to i tak w szpitalu ubierają najpierw w ubrania szpitalne dziecko. Ja przy córce miałam w łazience płyn do dezynfekcji i każdy kto nas odwiedzał musiał być zdezynfekowany ;) przez pierwszy rok. Potem to już mniej go używaliśmy ale zapach i piecznie wysuszonych dłoni pamiętam do dziś

• Goemi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Goemi no właśnie jeszcze zajęcia dodatkowe po południu. Mój chodzi na angielski dwa razy w tygodniu i już podpisałam umowę na nowy rok ze szkołą językową. Do tego basen i treningi u męża-ale te już mąż ogarnie chociaż.
    U nas basen, angielski i rysunki a ona koniecznie chce jeszcze taniec to będzie praktycznie codziennie coś bo rehabilitacja też min do października i potem decyzja lekarza co dalej

• Klaudia2016 Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Wow, to już praktycznie za miesiąc! Ej, gdzie się podziały wszystkie dziewczyny z końcówki października? Jestem ponad miesiąc za wszystkimi :P mój poród nie będzie już dla nikogo ciekawy xD

Witam wszystkie mamy ;)
    Wcześniej nie miałam odwagi napisać, ale że termin mam na 29.10, to postanowiłam jadnak spróbować ;))

Mam do was pytanie odnośnie wkładek laktacyjnych. Nie wiem czy ten temat był już kiedyś poruszany, jeśli tak to wybaczcie ;)
    Mianowicie zastanawiam się nad wkładkami wielokrotnego użytku. Czytałam że bardzo dobre są te z wełny merynosa. Czy któraś z Was może stosowała ?
    Jestem w 28 tygodniu ciąży i muszę stosować przynajmniej jedną pare dziennie tych zwykłych wkładek, co nie wychodzi zbyt ekonomicznie, ale z drogiej strony obawiam się, że po porodzie przy stosowaniu tych wielorazowych, mogę narazić dziecko na jakieś niepotrzebne infekcje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych z Was, które miały problem z twardnieniem brzucha. Czy temu towarzyszyły ból i kłucie?

Sama nie wiem co robić, czy jechać na ip :/ brzuch twardy jak skała do tego co chwile kłuje i boli, szczególnie jak mały się ruszy :(

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ