X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olii ta strona jak Moni mówi to jest jakaś fikcja. Wszystko pięknie napisane a idziesz rodzić i nagle witasz się że ściana.
    Ja trzy lata temu rodziłam gdzie już dawno minęła moda na czczo a mi 12 godzin zakazali wody pić. Jedzenie to już w ogóle. Same kroplówki. Ciągle pod ktg gdzie niby aktywny poród. No i wiadomo że wybór pozycji partych wszędzie a tak na prawdę tylko samolot. Za to znieczulenie chcieli mi dać na siłę. Anastezljolog się czepiła że się nie zgadzam.

Najlepiej jest szukać właśnie opinie na takich forach jak to albo coś gdzie każdy napiszę jak jest naprawdę.

moni05, ammarylis lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Pytanie, co robicie z rzeczami których nie można wyprać? Przyszedł mi rogal do karmienia i okazało się, że nie można ściągnąć tej wierzchniej warstwy, więc nie da rady wyprać.
    Ja pakuję wszystko do pralki co się zmieści :) kokon, rogal do karmienia, poduszkę poporodowa. A z tymi co naprawdę nie daje rady to staram się przeprasować bardzo gorącym zelazkiem

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi całe szczęście przeszło,już nie mam żadnego plamienia mam nadzieję że już nie wróci.Odpoczywam cały dzień już trzeba się oszczedzac,chociaż muszę jeszcze torbę spakować bo jakoś się zebrać nie mogę.

moni05, Kookosowa, KasiaP lubią tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Serio? 😐Nawet nie czytałam komentarzy, a strone wzięłam z rodzicpoludzku, więc myślałam, że jak od nich to wiedza co piszą..

Serio. Na każdej podstronie o konkretnym szpitalu są na dole komentarze. Pod tymi ocenami...

Taaak, Kokosowa, to najgorzej. U mnie pozwalają pić wodę chociaż. Ale jak rodzisz kilkanaście /kilkadziesiąt godzin i jesteś już na porodowce to kicha. Żarcia nie dostaniesz. Ciekawe skąd sił by wypchnac to dziecko...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Pytanie, co robicie z rzeczami których nie można wyprać? Przyszedł mi rogal do karmienia i okazało się, że nie można ściągnąć tej wierzchniej warstwy, więc nie da rady wyprać.
    Oliii ja bym pewnie wrzuciła cały rogal do pralki tak, żeby odświeżyć. Piorę czasem poduszki w ten sposób w domu ;) 30stopni, pralka i są trochę odświeżone

Pora i u mnie na żal post.
    Tydzień leżenia w domu i mam fatalny humor :( fakt, że mam się ograniczać siadł mi całkiem na psychice :/ dzisiaj piękna pogoda, a ja siedzę w domu. Mąż próbuje rozśmieszać, ale na nic się to zdaje.
    Jeszcze dzisiaj robił obiad i surową rybę pokroił na tej samej desce, co później pokroił warzywa na sałatkę 🤦 myślałam, że z nerwów go rozszarpię. 8miesiac ciąży, to już miał czas na przyswojenie tej wiedzy powtarzanej przeze mnie, jak mantrę, a on zapomniał, że surowa ryba i warzywa na osobnych deskach 😭 I jak nie miałam już kłuć żadnych i skurczy od 2-3 dni tak z tych nerwów od razu z powrotem, więc znowu leżę 🙄
    Jutro idę na dodatkową wizytę sprawdzić, co z tą szyjką inaczej tym siedzeniem w domu się wykończę 🙄 albo męża 🙄
    Koniec mojego żal postu 🙈

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze Śląska lub wawy jesteście na defilad ie? Mój mąż pojechał z małym a ja w tv oglądam.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Oliii ja bym pewnie wrzuciła cały rogal do pralki tak, żeby odświeżyć. Piorę czasem poduszki w ten sposób w domu ;) 30stopni, pralka i są trochę odświeżone

Pora i u mnie na żal post.
    Tydzień leżenia w domu i mam fatalny humor :( fakt, że mam się ograniczać siadł mi całkiem na psychice :/ dzisiaj piękna pogoda, a ja siedzę w domu. Mąż próbuje rozśmieszać, ale na nic się to zdaje.
    Jeszcze dzisiaj robił obiad i surową rybę pokroił na tej samej desce, co później pokroił warzywa na sałatkę 🤦 myślałam, że z nerwów go rozszarpię. 8miesiac ciąży, to już miał czas na przyswojenie tej wiedzy powtarzanej przeze mnie, jak mantrę, a on zapomniał, że surowa ryba i warzywa na osobnych deskach 😭 I jak nie miałam już kłuć żadnych i skurczy od 2-3 dni tak z tych nerwów od razu z powrotem, więc znowu leżę 🙄
    Jutro idę na dodatkową wizytę sprawdzić, co z tą szyjką inaczej tym siedzeniem w domu się wykończę 🙄 albo męża 🙄
    Koniec mojego żal postu 🙈
    Eh ja przez skrajny ból pachwin chodzę jak robokop o nie pojechałam na defilade :(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a Ty miałaś padanie spojenia? U mnie tak właśnie rwie przez spojenie. Do tego noc to katorga... Pospie 4godz i zaczyna się wiercenie z boku na bok. Stekanie, a jak mocniej zaboli to placze... Bo już mam dość... My widzieliśmy z okna wszystkie samoloty.

Już 4 prania zrobione. Taka pogoda, że żal tego nie wystawić... W ciąży chyba się jest usprawiedliwionym, że w święto się pierze... :P

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny ze Śląska lub wawy jesteście na defilad ie? Mój mąż pojechał z małym a ja w tv oglądam.

A w wawie jest? Miało być tylko w Katowicach. My chcieliśmy w tv obejrzeć ale Judka na plac zabaw chciała.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to od razu niech posprawdza Cię dla spokoju!;*

U nas jest zzo ale nie zdążyłam uzyc bo przy 8 cm.bylo za późno jak juz parte mialam ;p

Olii dlatego ja wole sama uszyc,bo wszystko wrzucic mogłam,nic nie farbuje i jest sprawdzone 😊

Sunshine moze jakieś filmy, ogród jak masz? Jeszcze trochę i bedzie mało czasu na takie lenistwo (chociaz wiem jak wkurza nicnierobienie jak chce sie coś zrobic) ;)

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, jak ja to rozumiem! Mój też czasem robi takie głupoty, że mało brakuje a bym wykipiala... 😵 Ale gryze się w język, bo oni bądź co bądź, chcą dobrze... Mam nadzieję, że szyjka w porządku. ✊🏻✊🏻

sunshine03, Olliiii lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    A w wawie jest? Miało być tylko w Katowicach. My chcieliśmy w tv obejrzeć ale Judka na plac zabaw chciała.
    Hmmm wsumie to tak słyszałam ale może coś mi się pomyliło.

Zabieram się za pakowanie torby do szpitala. Wszystko mam już zrobione.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle się dzisiaj czuję. Zmierzylam sobie ciśnienie, 143/92. Chyba trochę za duże? Zawsze było w normie.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella jak jest powyzej 140/90 to już niebezpiecznie podobno. Jakby się nie zmniejszyło to zadzwoń do gina albo SMS napisz i zapytaj o radę.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella, mój ginekolog też kazał mi od razu do niego pisać jak ktorekolwiek - nieważne czy górne czy dolne - będzie ponad norme w domu. Bo na wizycie zawsze mam syndrom białego fartucha. Więc jeśli w domu masz takie to może puść do niego chociaż SMS. Albo usiądź na pół h, napij się wody i zmierz jeszcze raz. A potem napisz do lekarza jeśli to nie epizod.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko filmy oglądam, książki czytam, wiadomo :) ale spaceru do parku czy wyjścia na basen to nie zastąpi jak mnie aż nosi, żeby się ruszyć z domu :D
    natomiast ogródka, balkonu nie mamy, więc latem w bloku to żadna atrakcja siedzieć ;)

Na szczęście mąż mnie zabrał na lody, dowiózł spod drzwi, pod samą lodziarnie i od razu humor mi się poprawił na takie mini wyjście :D

moni05, Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Źle się dzisiaj czuję. Zmierzylam sobie ciśnienie, 143/92. Chyba trochę za duże? Zawsze było w normie.
    Adella trochę za wysokie :/ skontaktuj się ze swoim lekarzem jeśli masz jak.

A jeśli nie to kontroluj i w razie czego ip, bo to może być niebezpieczne dla Ciebie i dziecka :/

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Oli, ta strona jest fikcją. Wystarczy poczytać autentyczne komentarze... W opisie piszą pięknie o zzo a w komentarzach, że to tylko obietnice.

Ammarylis, u mnie w szpitalu to samo. Trabią o zzo - śmiechu warte. Nie słyszałam, żeby komuś dali. Wanna też jest, ale jedyna położna, która ma przeszkolenie żeby odebrać w niej poród zawsze już była na dyżurze albo będzie kiedy indziej. Zacisnij nogi na dwa dni to może 😋
    Jest u nas jeszcze wynalazek nazywany kołem porodowym. Wygląda jak średniowieczne narzędzie tortur. Ktoś wie, o co chodzi? Bo wiem tyle, że chodzi o pozycje wertykalne. Ale też jest jedna sztuka...
    Mi polska polozna podczas ciąży z Gaba powiedziała, że zzo jest prawem zagwarantowane każdemu. Tyle że w teorii unikają. Podają byle przyczynę czasem kłamstwo. Za duże rozwarcie, anastazjolog ma ważniejsze operacje , bądź go nie ma. Mówiła żeby się nie nastawiać. Do tego w Polsce dają te zzo w zastrzyku, nie wiem czy wszędzie ale standardowe jest to. I jak zejdzie nie ma co liczyć na kolejne.te zzo z filmów gdzie samemu się guzik przyciska w Polsce to bajka.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Serio. Na każdej podstronie o konkretnym szpitalu są na dole komentarze. Pod tymi ocenami...

Taaak, Kokosowa, to najgorzej. U mnie pozwalają pić wodę chociaż. Ale jak rodzisz kilkanaście /kilkadziesiąt godzin i jesteś już na porodowce to kicha. Żarcia nie dostaniesz. Ciekawe skąd sił by wypchnac to dziecko...
    U mnie można było jeść i pić do momentu zzo. Po tym jak podali zzo już nie. A ja nie wiedziałam i napilam się trochę coli i przywitałam się z kaczka.

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutne są te realia polskich porodówek :(

Chociaż pod względem dobrze jest jednak mieszkać w dużym mieście, bo tu opieka na porodówkach jest jednak trochę lepsza. We wszystkich szpitalach, które ja biorę pod uwagę w Wawie jest osobny anestezjolog tylko na porodówkę, żeby było zapewnione zzo dla każdej kobiety, która będzie chciała je mieć. No i zakładają cewnik, więc znieczulenie można dołożyć, a nie tak że 1x i tyle.

Gdybym miała rodzić w zwykłym szpitalu, gdzie nie ma znieczulenia i różnie z tą opieką jest to chyba wyemigrowalabym miesiąc przed tp do dużego miasta, tam wyczekiwać na poród :D

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ