X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Smutne są te realia polskich porodówek :(

Chociaż pod względem dobrze jest jednak mieszkać w dużym mieście, bo tu opieka na porodówkach jest jednak trochę lepsza. We wszystkich szpitalach, które ja biorę pod uwagę w Wawie jest osobny anestezjolog tylko na porodówkę, żeby było zapewnione zzo dla każdej kobiety, która będzie chciała je mieć. No i zakładają cewnik, więc znieczulenie można dołożyć, a nie tak że 1x i tyle.

Gdybym miała rodzić w zwykłym szpitalu, gdzie nie ma znieczulenia i różnie z tą opieką jest to chyba wyemigrowalabym miesiąc przed tp do dużego miasta, tam wyczekiwać na poród :D
    No niby tak ale np bratowa rodzila na Żelaznej i nie dali jej zzo bo lekarz miał cc i tam był bardziej potrzebny. Albo tak powiedzieli bo sprawdzić sie nie da.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogóle co do żelaznej to bratowa po 2 porodach miała ich tak dosc, że 3 dziecko pojechała rodzic do Wyszkowa. Bielanski też ponoć ma nieciekawe opinie, koleżanka ostatnio tam rodzila. Sala porodowa dla 2 kobiet przedzjelona kotara, koleżanka miała pecha leżała na tej części gdzie są drzwi więc wlazili jej tam jak szli do niej i do tej 2. Do tego jak miał przyjść lekarz polewali jej tylek zimna woda co by lekarz sie nie pobrodzil. A potem leżała na mokrym prześcieradle.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Hmmm wsumie to tak słyszałam ale może coś mi się pomyliło.

Zabieram się za pakowanie torby do szpitala. Wszystko mam już zrobione.
    Spakowana i gotowa do szpitala. Teraz dopiero poczułam ulgę.

sunshine03, Kookosowa, przedszkolanka:), Jupik, Cabrera lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, to nieźle, skoro chociaż coś było można wypić. Akurat ostatnie o czym myślałam podczas porodu to jedzenie, ale wody normalnie piję dużo i ciężko mi było nie pić. Pozwalała mi tylko dwa małe łyczki od czasu, do czasu.
    Właśnie, do zzo jest prawo. Ale nie mają jeszcze obowiązku Ci go podać jak prosisz, więc wszystko jest w stanie w razie co wytłumaczyć jego brak. :/
    W sumie nawet nie zapytałam o to zzo. Dostałam zastrzyk paracetamolu domiesniowo 😂

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No niby tak ale np bratowa rodzila na Żelaznej i nie dali jej zzo bo lekarz miał cc i tam był bardziej potrzebny. Albo tak powiedzieli bo sprawdzić sie nie da.
    Na Żelaznej oni są bardzo pro "natura" i z jednej strony to super bo bardzo unikają nacinania ale z drugiej wszelkie znieczulenia są rzadko podawane, siostra tam rodziła i opieka super ale blagala o znieczulenie bo bolało to tak się przeciągało, że urodziła sama

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Na Żelaznej oni są bardzo pro "natura" i z jednej strony to super bo bardzo unikają nacinania ale z drugiej wszelkie znieczulenia są rzadko podawane, siostra tam rodziła i opieka super ale blagala o znieczulenie bo bolało to tak się przeciągało, że urodziła sama
    Mojej bratowej lekarz naciskal tam na brzucho. Może i są pro natura ale takich rzeczy już ponoć nie powinno się robić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey powiem Ci, że jakieś straszne historie przytaczasz. A żelazna w sumie ma chyba najlepsze opinie w calej stolicy 🙈

Ja tam akurat się nie wybieram, ale chyba pozostaje wierzyć, że będzie dobrze i nic złego nas nie spotka, bo inaczej sfiksujemy do porodu albo na porodzie :D

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Emikey powiem Ci, że jakieś straszne historie przytaczasz. A żelazna w sumie ma chyba najlepsze opinie w calej stolicy 🙈

Ja tam akurat się nie wybieram, ale chyba pozostaje wierzyć, że będzie dobrze i nic złego nas nie spotka, bo inaczej sfiksujemy do porodu albo na porodzie :D
    No ja wiem ze żelazna ma dobre opinie dlatego bratowa tam rodziła. W sumie cc spoko tam przebiegło. Zebrali się w 30 min. To Chyba szybko, nie znam się :P chociaż blizne brzydka miała i potem ten w Wyszkowie jej wycinal i zrobił ładniejsza. ale z sn polecili trochę w kulki (chociaż bratowa i tak wolała sn).

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:

Z tymi opiniami to jest tak, że jak dobrze przebiegnie poród i trafi się na dobrą kadrę to ma się dobre zdanie a szpital jak szpital. Tak samo z Karową, moja hematolog mówi że to najlepszy szpital dla kobiet z cukrzyca, problemami krwi a opinie ma ten szpital bardzo różne.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie na Żelaznej musiała płacić za salę rodzinna bo inaczej leżała na sali porodowej, nie było miejsca żeby położyć ją gdzieś z dzieckiem.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey są szpitale w Warszawie co mają niby super opinie ale czasem trafisz na taka historię że nigdy w życiu. I na Madalińskiego i na karowej w życiu bym nie rodziła. Już prędzej na centralnym. Z żelaznej też są opinie naturals ponad wszystko.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Emikey są szpitale w Warszawie co mają niby super opinie ale czasem trafisz na taka historię że nigdy w życiu. I na Madalińskiego i na karowej w życiu bym nie rodziła. Już prędzej na centralnym. Z żelaznej też są opinie naturals ponad wszystko.
    Bo to właśnie zależy od tego na kogo się trafi i jak się potoczy poród. Może być właśnie super szpital a wyjdzie coś nie tak i już opinie będzie miał złą. W Łomży w szpitalu porody super przebiegały do czasu aż zmarła dziewczyna.. Opinia raz poszła i teraz strach tam jechać nawet na ip

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stawia mi sie dziś caly dzień brzuch.. juz pomoście razy tak mnie trzymało. Czy któraś z Was też ma takie dni? ☹

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_88 wrote:
    Dziewczyny stawia mi sie dziś caly dzień brzuch.. juz pomoście razy tak mnie trzymało. Czy któraś z Was też ma takie dni? ☹
    Macica ćwiczy do porodu. Bralas magnez albo no spe?

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_88 wrote:
    Dziewczyny stawia mi sie dziś caly dzień brzuch.. juz kilkanaście razy tak mnie trzymało. Czy któraś z Was też ma takie dni? ☹

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine no to fajnie,że mąź stanął na wysokości zadania 😊

Sarraa a Ty bedziesz miala wcześniej cc bo nie pamiętam?

Kate ja tak mialam jak miałam mega intensywne dni- stawianie calutki wieczór do godzin nocnych. Pomagał odpoczynek magnez i no spa.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie się załamie. Kasper jedzie w poniedziałek na obóz. Chciałam mu popakowac wszystko. Patrzę spodnie z dresu są ale bluzy nie ma z akademii :( normalnie się załamałam i poplakalam. Bluza za 100zl a on nie wie gdzie ja posiał ;( do tego chyba na boisku zostawił rękawice bramkarskie na treningi...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olii ja planowalam poród w wodzie i faktycznie musi być idealna ciąża, ale koleżanka tak rodziła i była zachwycona. Ja jak się uda to planuje, w Katowicach na Ligocie jak najbardziej można. A jak nie to poród wertykalny. Ale zobaczymy co życie przyniesie :)

• Spirit Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Do porodu w wodzie ciąża musi być fizjologiczna, całkowicie niepowikłana a wyniki badań wzorowe.
    Już chyba nie ma szans. Poza tym w wielu szpitalach jest wanna. Ale. Najczęściej na dyżurze nie ma tej położnej, która jest przeszkolona do odebrania takiego porodu. Często wychodzi z tego lipa... 😬
    Ale sama idea jest super 😊
    A nie musi :p ja miałam kulkę nerkowa,cukrzycę,zakażenia układu moczowego,rotawirus,antybiotyki,krwawienia,pół ciąży na podtrzymaniu, stały bywalec oddziału patologi ciąży :p wystarczy że łożysko nie powodujące :) no i to co pisałam wcześniej :)

moni05 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A nie musi :p ja miałam kulkę nerkowa,cukrzycę,zakażenia układu moczowego,rotawirus,antybiotyki,krwawienia,pół ciąży na podtrzymaniu, stały bywalec oddziału patologi ciąży :p wystarczy że łożysko nie powodujące :) no i to co pisałam wcześniej :)
    W takim razie może mój szpital wydziwia 😉 zawsze wtedy mniej wymowek muszą szukać 😁

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ