Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja torba do szpitala też juz spakowana.
Co do stawiania brzucha to też je mam, szczególnie wieczorami i (o dziwo) rano jak wstanę.
Jesteśmy po 3 prenatalnych. Wszystko bardzo ładnie. Kamil waży 2200Kookosowa, przedszkolanka:), kasia1518, Cabrera, japonka, Jupik, KasiaP, Kate_88, mia4444, brunetka91 lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
emikey wrote:A ogóle co do żelaznej to bratowa po 2 porodach miała ich tak dosc, że 3 dziecko pojechała rodzic do Wyszkowa. Bielanski też ponoć ma nieciekawe opinie, koleżanka ostatnio tam rodzila. Sala porodowa dla 2 kobiet przedzjelona kotara, koleżanka miała pecha leżała na tej części gdzie są drzwi więc wlazili jej tam jak szli do niej i do tej 2. Do tego jak miał przyjść lekarz polewali jej tylek zimna woda co by lekarz sie nie pobrodzil. A potem leżała na mokrym prześcieradle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 21:48
-
Dziewczyny a pisząc ,źe torby spakowane to macie na mysli,że juź suche przekąski, szczoteczki itp.teź? Bo ja mam ale takie rzeczy jak aparat na zęby czy ładowarkę to dopiero na świeźo będę mogła spakować.
Kiniorek myślę,że to ze stresu. Zostaw już dzisiaj wszystko i leż.
Ja dzisiaj poćwiczylam, spacer i teź kilka razy brzuch stwardniał. Ale no spe już od kilku dni odłoźyłam,bo nie chce brac tak o jak cukierków. -
Zdziwilam się dziś, że kurier był i przyszła paczka z koszulkami dr nap. Jedna bardzo fajna druga musi się rozciagnac 😋
Szenstwo spacerowe dziś prawie 14 k a ja czuję się bardzo dobrze. Zobaczymy jak pójdzie zwiedzanie Wrocławia w poniedziałek i wtorek.
Przejrzałam ciuchy po Wiki i jutro puszczam 1 pralkę 😁
-
moni05 wrote:W takim razie może mój szpital wydziwia 😉 zawsze wtedy mniej wymowek muszą szukać 😁
ale dużo osób właśnie nie takiego porodu ze względu na ten brak znieczulenia
moni05 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Kiniorek a to nie Twoje spojenie? Polez, spróbuj się zrelaksować. Jeśli nic ponadto się nie dzieje to nie powinno zwiastowac nic złego.
I odpuść te obowiązki domowe, jedno pranie dziennie to max. A rozwiesic chyba mąż z synem mogą.
I dziewczyny czy wam naprawdę pomaga magnez na skurcze? Jak weźmiecie to jest lepiej?
Ja biorę stałe Magne Forte 3/dobe. I jest to jakieś uzupełnienie niedoboru ale czy wezmę czy nie to na dany moment nie ma różnicy. Czasem brzuch stawia się mi częściej, szczególnie przy stresie albo bardziej intensywnym dniu. Raczej teraz nie ma takich dni żeby twardnienie (w moim przypadku bolesne) się nie pojawiły. Każdego dnia o tej porze chwytają mnie takie bóle, do tego kilka w ciągu dnia.
I jakoś więcej śluzu ostatnio mam. Też tak macie? Bez wkładki się nie ruszam z łazienki, a też zużywa kilka dziennie.
Torba nie dość że nie spakowana to nawet jej nie mam bo mąż zabrał. Jak przywiezie torbę to ja spakujeI pamiętajcie wodę w butelce z niekapkiem zabrać. Parę lykow nawet albo usta zwilzyc w trakcie porodu.
Ja piłam normalnie, pomimo kroplowek.
W moim obecnym miejscu zamieszkania w szpitalu też nie ma zzo. Wannę maja ale porodów w wodzie nie przyjmują. A jeśli chodzi o pozycję porodowe to przy porodzie SN najważniejsze żeby chodzić, skakać na piłce, ogólnie się ruszać. Najgorsze dla mnie było leżenie pod ktg. Masakra jak trzeba leżeć z brzuchem do góry z skurczami co chwilę. Ale urodziłam leżąc, próby były na stojąco, w kucki, w siadzie. Ostatecznie pozycja jak na filmach - taki standard. Ale ja to miałam mnóstwo czasu przy partych - nikomu nie życzę.
Agula waga jak u mnie, tylko moja kluseczka młodsza ;PAguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka ja już Bartka torbę ( ubranka, chusteczki pieluchy) wożę w bagażniku. Chociaż wiem że w moim przypadku to mi się nie przyda odrazu. Pieluszki tylko o ile bede mogła dać swoje. Żadnych kremów do szpitala nie biorę, smoczków też. Butelkę wygotuje i mąż w pogotowiu będzie miał w domu to dowiezie ale to też mamy czas po operacji.
A swoją torbę mam nadzykowana i otwarta. Będzie czas to włożę ładowarkę u kapcie i wszytko. Kosmetyczkę już mam spakowaną, ręczniki koszule też.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Pomocy 😭
Dzisiaj po kąpieli zauważyłam u córki kilka radośnie popylających po głowie wszy... Nigdy w życiu nie miała. Ja też. Instrukcje znajdę na preparatach ale nie wiem czy ja mogę je stosować? Bo oczywiście wszyscy zapobiegawczo musimy... Ale czy w ciąży one są bezpieczne?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Pomocy 😭
Dzisiaj po kąpieli zauważyłam u córki kilka radośnie popylających po głowie wszy... Nigdy w życiu nie miała. Ja też. Instrukcje znajdę na preparatach ale nie wiem czy ja mogę je stosować? Bo oczywiście wszyscy zapobiegawczo musimy... Ale czy w ciąży one są bezpieczne?moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Dziewczyny a pisząc ,źe torby spakowane to macie na mysli,że juź suche przekąski, szczoteczki itp.teź? Bo ja mam ale takie rzeczy jak aparat na zęby czy ładowarkę to dopiero na świeźo będę mogła spakować.
Kiniorek myślę,że to ze stresu. Zostaw już dzisiaj wszystko i leż.
Ja dzisiaj poćwiczylam, spacer i teź kilka razy brzuch stwardniał. Ale no spe już od kilku dni odłoźyłam,bo nie chce brac tak o jak cukierków.
Brakuje mi właśnie wody, przekąsek i tego, co dopakuje tuż przed czyli ładowarka itp.
Jak jutro na wizycie będzie wszystko ok to idę do sklepu kupić sobie zapas przekąsek do szpitala 😁moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Ja jutro 3 prenatalne, będzie 30+0. Stresuję się strasznie przez te wody że coś nie tak z małym albo że nie donoszę, plamieniami (3 dni miałam spokój na luteinie i wróciły) i ogólnie czuję się słabo, mimo że ostatni tydzień w zasadzie leżę na kanapie i nic nie robię. Nie wiem czy to możliwe ale od zeszłego tygodnia chyba jeszcze bardziej urosłam więc raczej wody się nie zmniejszają
stan na dzisiaj wieczorem, obwód brzucha 110, chyba niedługo będę się przewracać do przodu na niego
Kookosowa, emikey, sunshine03, Jupik, KasiaP, Cabrera, wiktoriaa, kasia1518, kalcia, aga_ni, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Japonka trzymam kciuki
z dzidziusiem wszystko będzie dobrze. Jak na jedno forum to limit na nieszczęścia wyczerpany.
Donosisz spokojnie. Jeszcze będziesz w październiku biegać po schodach i wypychać na siłę
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Japonka ale masz jeszcze wysoko brzuch. Mi się już opuścił.
Co do wanny to miałam i mnie bardziej jeszcze wkurzalapotem chciałam jednak zzo więc musiałam wylezc. Teraz wybór wanna czy zzo dla mnie jest oczywisty. Jak mi pyknie 4cm odrazu chce zzo.