X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella jak sytuacja z ciśnieniem?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :( nagły bol, kłucie w podbrzuszu przy kładzeniu sie :( nawet boje się wstać :( martwić się? Myślałam że mnie rozerwie. Az do cewki czułam ból :( nospa i magnez wystarczy czy dołóżyc paracetamol? Mały się rusza, leżę na lewym boku.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek przede wszystkim to się nie denerwuj!bo się zestresowałaś tą bluza i od razu jakieś atrakcje.Spokojnie poleż i poczekaj może narazie nospa i magnez wystarczą.

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam sobie 2xnospa i zamiast 2 to 3xmagnes. Chyba 3 razy przekopałam szafę, szuflady, komody :( jeszcze wzięłam się za ostatnie prania, ale kładłam się, wywieszalam... :( Jaka ja jestem głupia :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torba do szpitala też juz spakowana.
    Co do stawiania brzucha to też je mam, szczególnie wieczorami i (o dziwo) rano jak wstanę.
    Jesteśmy po 3 prenatalnych. Wszystko bardzo ładnie. Kamil waży 2200 :)

Kookosowa, przedszkolanka:), kasia1518, Cabrera, japonka, Jupik, KasiaP, Kate_88, mia4444, brunetka91 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula super waga. Dobrze że wszystko ok :*
    Ja też torbę mam spakowana. Brakuje mi tylko majtek jednorazowych a tak to wszystko z listy mam.

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A ogóle co do żelaznej to bratowa po 2 porodach miała ich tak dosc, że 3 dziecko pojechała rodzic do Wyszkowa. Bielanski też ponoć ma nieciekawe opinie, koleżanka ostatnio tam rodzila. Sala porodowa dla 2 kobiet przedzjelona kotara, koleżanka miała pecha leżała na tej części gdzie są drzwi więc wlazili jej tam jak szli do niej i do tej 2. Do tego jak miał przyjść lekarz polewali jej tylek zimna woda co by lekarz sie nie pobrodzil. A potem leżała na mokrym prześcieradle.
    Bratowa chyba miała jakiegoś strasznego pecha.. jestem po 2 porodach SN tam. Za pierwszym razem, gdy niestety rodzilam martwe dziecko wrecz mnie prosili, abym zgodzila sie na znieczulenie, ze po co mam sie męczyć, ostatecznie chyba zgodzilam sie na paracetamol, igla w kregoslup mnie przeraza... za drugim razem o znieczuleniu nie bylo mowy, na IP mialam 7 cm, a nim sie 'zakwaterowalam' na sali porodowej to byl juz czas na parte. Moja przyjaciolka miala 3 CC tam i kazda wspomina bardzo dobrze, blizna bardzo estetyczna. Myślę że jest jak dziewczyny pisza, wszedzie mozna zle trafic, ale statystycznie rzecz biorac to na pewno jeden z najlepszych szpitali w Wawie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 21:48

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pisząc ,źe torby spakowane to macie na mysli,że juź suche przekąski, szczoteczki itp.teź? Bo ja mam ale takie rzeczy jak aparat na zęby czy ładowarkę to dopiero na świeźo będę mogła spakować.

Kiniorek myślę,że to ze stresu. Zostaw już dzisiaj wszystko i leż.

Ja dzisiaj poćwiczylam, spacer i teź kilka razy brzuch stwardniał. Ale no spe już od kilku dni odłoźyłam,bo nie chce brac tak o jak cukierków.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdziwilam się dziś, że kurier był i przyszła paczka z koszulkami dr nap. Jedna bardzo fajna druga musi się rozciagnac 😋
    Szenstwo spacerowe dziś prawie 14 k a ja czuję się bardzo dobrze. Zobaczymy jak pójdzie zwiedzanie Wrocławia w poniedziałek i wtorek.
    Przejrzałam ciuchy po Wiki i jutro puszczam 1 pralkę 😁

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka na razie takich chemicznych nie spakowałam, oprócz mydełka z jonami srebra, kremu na sutki i takich próbek z kremami dla małego to nie mam więcej. Przekąski i wode kupię 2 dni przed CC.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    W takim razie może mój szpital wydziwia 😉 zawsze wtedy mniej wymowek muszą szukać 😁
    No mnie już dopuścili A u nich leżałam na patologi to wiedzieli co i jak :D ale dużo osób właśnie nie takiego porodu ze względu na ten brak znieczulenia

moni05 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek a to nie Twoje spojenie? Polez, spróbuj się zrelaksować. Jeśli nic ponadto się nie dzieje to nie powinno zwiastowac nic złego.
    I odpuść te obowiązki domowe, jedno pranie dziennie to max. A rozwiesic chyba mąż z synem mogą. ;)

I dziewczyny czy wam naprawdę pomaga magnez na skurcze? Jak weźmiecie to jest lepiej?
    Ja biorę stałe Magne Forte 3/dobe. I jest to jakieś uzupełnienie niedoboru ale czy wezmę czy nie to na dany moment nie ma różnicy. Czasem brzuch stawia się mi częściej, szczególnie przy stresie albo bardziej intensywnym dniu. Raczej teraz nie ma takich dni żeby twardnienie (w moim przypadku bolesne) się nie pojawiły. Każdego dnia o tej porze chwytają mnie takie bóle, do tego kilka w ciągu dnia.

I jakoś więcej śluzu ostatnio mam. Też tak macie? Bez wkładki się nie ruszam z łazienki, a też zużywa kilka dziennie.

Torba nie dość że nie spakowana to nawet jej nie mam bo mąż zabrał. Jak przywiezie torbę to ja spakuje ;) I pamiętajcie wodę w butelce z niekapkiem zabrać. Parę lykow nawet albo usta zwilzyc w trakcie porodu.
    Ja piłam normalnie, pomimo kroplowek.

W moim obecnym miejscu zamieszkania w szpitalu też nie ma zzo. Wannę maja ale porodów w wodzie nie przyjmują. A jeśli chodzi o pozycję porodowe to przy porodzie SN najważniejsze żeby chodzić, skakać na piłce, ogólnie się ruszać. Najgorsze dla mnie było leżenie pod ktg. Masakra jak trzeba leżeć z brzuchem do góry z skurczami co chwilę. Ale urodziłam leżąc, próby były na stojąco, w kucki, w siadzie. Ostatecznie pozycja jak na filmach - taki standard. Ale ja to miałam mnóstwo czasu przy partych - nikomu nie życzę.

Agula waga jak u mnie, tylko moja kluseczka młodsza ;P

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja już Bartka torbę ( ubranka, chusteczki pieluchy) wożę w bagażniku. Chociaż wiem że w moim przypadku to mi się nie przyda odrazu. Pieluszki tylko o ile bede mogła dać swoje. Żadnych kremów do szpitala nie biorę, smoczków też. Butelkę wygotuje i mąż w pogotowiu będzie miał w domu to dowiezie ale to też mamy czas po operacji.
    A swoją torbę mam nadzykowana i otwarta. Będzie czas to włożę ładowarkę u kapcie i wszytko. Kosmetyczkę już mam spakowaną, ręczniki koszule też.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy 😭
    Dzisiaj po kąpieli zauważyłam u córki kilka radośnie popylających po głowie wszy... Nigdy w życiu nie miała. Ja też. Instrukcje znajdę na preparatach ale nie wiem czy ja mogę je stosować? Bo oczywiście wszyscy zapobiegawczo musimy... Ale czy w ciąży one są bezpieczne?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Pomocy 😭
    Dzisiaj po kąpieli zauważyłam u córki kilka radośnie popylających po głowie wszy... Nigdy w życiu nie miała. Ja też. Instrukcje znajdę na preparatach ale nie wiem czy ja mogę je stosować? Bo oczywiście wszyscy zapobiegawczo musimy... Ale czy w ciąży one są bezpieczne?
    Ja bym wzięła. Przez głowę to chyba nie ma jak się do dziecka dostać coś szkodliwego? Nie ma co ryzykować bo jeszcze do szpitala przeniesiesz.

moni05 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dziewczyny a pisząc ,źe torby spakowane to macie na mysli,że juź suche przekąski, szczoteczki itp.teź? Bo ja mam ale takie rzeczy jak aparat na zęby czy ładowarkę to dopiero na świeźo będę mogła spakować.

Kiniorek myślę,że to ze stresu. Zostaw już dzisiaj wszystko i leż.

Ja dzisiaj poćwiczylam, spacer i teź kilka razy brzuch stwardniał. Ale no spe już od kilku dni odłoźyłam,bo nie chce brac tak o jak cukierków.
    Ja spakowalam wszystkie rzeczy takie najpotrzebniejsze typu koszule tetry itd. kosmetyczkę też bo wszystko mam w takich małych pojemniczkach, jak do samolotu poprzelewane.

Brakuje mi właśnie wody, przekąsek i tego, co dopakuje tuż przed czyli ładowarka itp.
    Jak jutro na wizycie będzie wszystko ok to idę do sklepu kupić sobie zapas przekąsek do szpitala 😁

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro 3 prenatalne, będzie 30+0. Stresuję się strasznie przez te wody że coś nie tak z małym albo że nie donoszę, plamieniami (3 dni miałam spokój na luteinie i wróciły) i ogólnie czuję się słabo, mimo że ostatni tydzień w zasadzie leżę na kanapie i nic nie robię. Nie wiem czy to możliwe ale od zeszłego tygodnia chyba jeszcze bardziej urosłam więc raczej wody się nie zmniejszają :/ stan na dzisiaj wieczorem, obwód brzucha 110, chyba niedługo będę się przewracać do przodu na niego :(
    c33f012c3834.jpg

Kookosowa, emikey, sunshine03, Jupik, KasiaP, Cabrera, wiktoriaa, kasia1518, kalcia, aga_ni, mia4444 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka trzymam kciuki :) z dzidziusiem wszystko będzie dobrze. Jak na jedno forum to limit na nieszczęścia wyczerpany.
    Donosisz spokojnie. Jeszcze będziesz w październiku biegać po schodach i wypychać na siłę :)

Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni myj głowę. Dzidziusoowi nie zaszkodzi. Kobiety farbują włosy i ta chemia nie wpływa na dzidzię to i szampon nie zaszkodzi.

moni05 lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka ale masz jeszcze wysoko brzuch. Mi się już opuścił.

Co do wanny to miałam i mnie bardziej jeszcze wkurzala :P potem chciałam jednak zzo więc musiałam wylezc. Teraz wybór wanna czy zzo dla mnie jest oczywisty. Jak mi pyknie 4cm odrazu chce zzo.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ