X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbiegając od tematu, na stronie 5 10 15 jest dodatkowe - 20% od promocji :)

Aaga, moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mają rację... Kurczę, to ja bez wskazań do leżenia odpuściłam wieszanie prania, wszelkie schylanie i ciężkie prace. Mąż już przejął 70% obowiązków i nie mam wyrzutów sumienia, bo faktycznie boli mnie to spojenie, zaczęły boleć pachwiny, sapię jak lokomotywa. Szczerze, nawet bez bólu spojenia bym na to pozwoliła, bo to jeszcze się napracujemy. Kiniorek, może chodzi o to, że Cię zwyczajnie nosi, może wykorzystaj energię na zarządzanie obowiązkami, to też jest ważna praca. Jest dużo rzeczy, które można robić statycznie :)

Ja np. robię teraz coś na co na 100% nie bede miec czasu po porodzie - przygotowuję album ze zdjęciami synka, wreszcie mam czas się tym teraz zająć. Dla mnie takie rzeczy są ważne, wiem że jak teraz tego nie zrobię to nigdy już nie będziemy mieć albumu i wyselekcjonowanych zdjęć. Zrobiłam coś takiego z pierwszego roczku i strasznie przyjemnie się ogląda taki fizyczny album.

moni05, sunshine03 lubią tę wiadomość

3uqruv0.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimny kubeł z rana dobra rzecz. Oni to wszystko potrafią... Dzisiaj leżę, a oni obrabiają wszystkk. Wczoraj nic więcej nie robiłam. Wypoczywam.

Silent, masz rację, ja cierpię jak mam bezczynnie leżeć. Nie cierpię być zalezna od innych. Z resztą. Już parę razy Wam to pisałam.
    Już się skrzyć nie będę. No jestem głupia i tyle... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 10:25

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam czeste i mocne twardnienia, mam zalecony tylko magnez x 3. Ale juz wyprawka na finiszu, pokoik prawie gotowy. No ciesze sie bardzo :D a na wrzesniowkach sie pojawily pierwsze maluchy :) Wiec my nastepne moje drogie!! Wczoraj w nocy mialam atak paniki ze sobie nie poradzimy, ze porod mnie przerosnie itd. Ale dzis juz przeszlo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 10:45

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,Kiniorek masz się skarżyć bo po to tu jesteśmy !ale nie wolno Ci się przemęczać!Przeczytałam przed chwilą artykuł po którym poryczalam się jak bóbr:( ale daje on tyle nadziejo że naprawdę warto:https://www.google.com/amp/s/oczekujac.pl/amp/2017/10/ciaza-bez-wod-plodowych-historia-dziecka-ktore-mialo-umrzec.html
    Pomyślała o naszej Basi i o tym co też kiedyś usłyszała od lekarki idiotki!ale wiara czyni cuda!i my też już niedługo będziemy cieszyć się naszymi skarbami!

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Ja tez mam czeste i mocne twardnienia, mam zalecony tylko magnez z 3. Ale juz wyprawka na finiszu, pokoik prawie gotowy. No ciesze sieze :D a na wrzesniowkach sie pojawily pierwsze maluchy :) Wiec my nastepne moje drogie!! Wczoraj w nocy mialam atak paniki ze sobie nie poradzimy, ze porod mnie przerosnie itd. Ale dzis juz przeszlo.
    Ja mam takie ataki paniki jak nie mogę zasnąć albo budzę się nad ranem, wtedy przychodzą do głowy myśli jak to będzie jak się zacznie poród itp

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja też lubię wszystko sama. Wpajane od dziecka że kobieta musi być niezależna i na wszystko sama zapracować. Dziękuję babciu i mamo że tyle lat głupot i stereotypów. Moje dziecko będzie wychowane na zaradna królowa. Sama zrobi ale sobie a nie wszystkim.
    Ja od powrotu ze szpitala jestem jak złote jajko. Mąż skacze. I o dziwo korona mu z głowy nie spadła :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa właśnie dociera do mnie że chyba lepiej się wziąć i położyć w szpitalu na prawdę dni. Bo leżenie z musu a bez kontroli to inna bajka... Też to samo miałam. Plus to, że trzeba poprawiać po mnie. Itp. no i mam teraz...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Kokosowa właśnie dociera do mnie że chyba lepiej się wziąć i położyć w szpitalu na prawdę dni. Bo leżenie z musu a bez kontroli to inna bajka... Też to samo miałam. Plus to, że trzeba poprawiać po mnie. Itp. no i mam teraz...

Kiniorek ja tam nie wierzę że się zmienisz:-). Taka już jesteś. Dobrze że ciąża już tak wysoko u Ciebie. Ale pamiętaj że to ty jesteś odpowiedzialna za tego szkraba w brzuchu. Macierzyństwo już sie rozpoczęło nie jak maluchy będą z nami.
    Powodzenia kochana.

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a19d5d66e4d8.jpg

35da90928d9a.jpg

Patrzcie jak urosłam. W 2 tygodnie chyba mi się zrobił 2x większy brzuch :D

Japonka, kciuki! Kiniorek, ale Ci dziewczyny nagadały,mam nadzieję że weźmiesz to wszystko w końcu do serca!
    Miłego dnia Kochane

Kookosowa, moni05, Karooo93, Jupik, Cabrera, sandrina22, mia4444, kasia1518, ManiaM, aga_ni, brunetka91, meerici, przedszkolanka:), wiktoriaa, Goemi lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek szpital to stres i tęsknota. Poprostu lez w domu. Ja też mam wyrzuty sumienia jak wyjdę na dwór raz a potem Judka idzie sama z Piotrkiem a ja w domu. Ale sobie tłumacze że coś za coś. Piotrek jest odpowiedzialny za jedno dziecko i za mnie a ja za dwoje i męża. Ta sytuacja będzie trwać jeszcze z miesiąc. a konsekwencje na całe życie. Więc warto ten miesiąc poświęcić niż potem całe życie płuc w brodę że mogłam poleżeć to bym nie urodziła za wcześnie może by mój syn miał lepsze zdrowie albo oceny.

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe no... Racja. Ale jakby mnie przymusowo położyli to raczej oddziału im bym nie sprzatala heh... Szczerze, żałuję że nie wzięłam sobie wizyty teraz na czwartek tylko za dwa tyg...

Ogólnie dzisiaj mam kiepskie samopoczucie :( jakoś mi smutno... Nie wiem... Nie wyspałam się :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dzień... pranie tura pierwsza pościeli i maskotek done, ale jak tylko zobaczyłam mamę to się poryczalam... zbiłam sobie w dodatku nowy telefon, ale nie szybkę, gdzie tam. Matryca poszła. Najpierw zielone paski a teraz ekran czarny. Do tego te wszy, pogoda, jak ja nie lubię jak mój mąż pracuje teraz. Najlepiej jakby był w domu, bo sama się momentalnie rozklejam. Sapie jak parowóz i jedyne co fizycznego to spłukanie jej tych włosów i to już mnie w krzyżu łupie... dobrze, ze resztę mama. W tym zakupy, bo jeść coś trzeba.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni to widzę też masz kiepski dzień. Ja sobie zostawiłam maskotki na razie na cieplejszy dzień do prania... Poproszę męża to pościągam mi pudełka z zabawkami i do prania wrzuci. Później na balkon i niech się susza. Z mamą obroniłam całe pranie. Co zostało to zabrała do siebie bo będzie dzisiaj jechać :( już mi smutno znowu. Ona też miała załamke dzisiaj bo ledwo podejdzie a ja za chwilę będę rodzić :( i jej przykro że nie będzie jej...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

W końcu was nadrobiłam, ale się do niczego nie odniosę bo tyle tematów było poruszanych, że nie wiedziałabym od czego zacząć.

Wreszcie mam wszystko poprane, poprasowane i poukładane.
    Przyszło łóżeczko i ostatnie zamówienie z gemini.
    Także mam już wszystko (z wyjątkiem wózka- będzie dopiero we wrześniu) - mogę spokojnie czekać :) A no i nie mam nadal wanienki i przewijaka, ale to nawet sam K może stacjonarnie kupić.
    Spakowałam z grubsza torbę do szpitala dla siebie, dla maleństwa spakuję we wrześniu. Tzn zawinę w rożek to co mam zabrać, i będzie w szafie na ostatnią chwilę czekało.

Zwiększyłam sobie dawkę magnezu, bo rano po przebudzeniu zaczęłam czuć jakieś dziwne skurcze - seria 3-5 jeden po drugich przez cały brzuch; nie wiem czy to B-H czy coś innego, ale się za pierwszym razem nieźle wystraszyłam. NIe wiem czy będę nawet o nich ginowi mówić, bo on chyba i tak ma mnie w du..
    Moja hepatolog tak mnie przeciwko niemu trochę nastawiła, bo byłam na kontroli (raz na pół roku muszę) i była oburzona, że zleca mi tak mało badań wiedząc o moich problemach. No nie ukrywam, że trochę mi zbiła tym nastrój - nawet unikałam forum, bo sobie zaczynałam wbijać do głowy, że może z dzieckiem coś być nie tak a lekarz tego nie zauważy :(

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wstawiam zdjęcie, bo w końcu widać, że jestem w ciąży :D

21a0b8584dfb.jpg

Kookosowa, kasia1518, Karooo93, silent, ManiaM, moni05, aga_ni, mia4444, Cabrera, brunetka91, przedszkolanka:), wiktoriaa, Jupik, KasiaP lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie kokon kupiony? Chodzi za mną strasznie... I sama nie wiem

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kokonu nie kupuję - nie widzę u siebie jego praktycznego zastosowania. Zwłaszcza, że ceny są powalające - mogę za to kupić matę albo nawet jakiś leżaczek, a przydadzą się bardziej. No ale to ja :D

Kiniorek, jak zamierzasz starego z łóżka wykopać i wstawić kokon z bobasem, to czemu nie :)

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kokonu nie kupuje, mam łóżeczko dostawkę wiec nie widzę potrzeby. Pewnie za to by się jakaś mata przydała albo leżaczek/bujaczek ale na razie tez nie kupuję.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam leżaczek. Łóżeczko. Ale taki kokon fajny na wyjazd jest też i sie zastanawiam...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ