X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Monia, spokojnej nocy, mam nadzieje ze jutro skurcze ustaną.

Dziewczyny, help, właśnie poczułam jakieś pieczenie i dyskomfort i zobaczyłam (w lusterku) ze mam jakies jakby owrzodzenie na wargach sromowych. Z jednej strony większe, z drugiej mniejsze. Wyglada mi to na opryszczkę :/ zestresowalo mnie to, bo opryszczka jest chyba niebezpieczna dla dziecka? Nigdy nie miałam opryszczki :(

Jutro święto wiec do lekarki pewnie będę mogła zadzwonić dopiero w piątek. Nie wiem co robić, nie chce niczym się leczyć na własna rękę. Miała może któraś z was takie coś? Macie jakieś pomysłu co z tym?
    Jeśli brodawczak to jest to ja miałam co prawda 2 cm pod blizna z cc i poradziła sobie domowymi sposobami Bk leki id lekarza nie działały ale piekło. Spirytus plus sok z cytryny jeśli dobrze pamiętam i robiłam z tego okład na nic. Samo zniknęło po 5 dniach. Na waegach to chyba tylko smarowanie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jeśli brodawczak to jest to ja miałam co prawda 2 cm pod blizna z cc i poradziła sobie domowymi sposobami Bk leki id lekarza nie działały ale piekło. Spirytus plus sok z cytryny jeśli dobrze pamiętam i robiłam z tego okład na nic. Samo zniknęło po 5 dniach. Na waegach to chyba tylko smarowanie.
    Ja miałam wymrażane przed ciąża ale o ile się nie mylę to trzeba skonsultować to z lekarzem bo to już trochę powód do cc

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aga ni poczekaj na lekarza i skonsultuje się a jeśli chodzi o domowe sposoby to tak jak Sara pisze. Nic na własną rękę nie rób.

A mi jak zwykle dali pospać :) jutro muszę badania zrobić więc budzik ustawie bo znowu zaspie.

aga_ni lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,a ja od rana w stresie bo po wczorajszej wizycie na papierze pojawiają mi się takie ślady krwi ale takiej ciemniej i nie wiem czy to lekarz jak badał szyjkę coś naruszył czy coś złego się dzieje,poczekam jeszcze do południa i jak nie minie to chyba na IP pojadę😒

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, jak plany na ten świąteczny dzień? Ja z rodziną spędzam, siostra ma imieniny, przyjeżdżają ciocie i będziemy biesiadować :)
    Moni, jak minęła noc?
    Kinga, to pewnie po wizycie, nie stresuj się na zapas i rób jak mówisz
    Aga współczuję ale sama nic nie zrobisz. Cierpliwości i jutro do lekarza.
    Miłego dnia wszystkim

• adella1 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Mąż zabrał dzieci do zoo. Mam chwilę ciszy i spokoju. Tak ze 2 godziny🙂
    Moni- jak noc minęła?

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga jakby naruszył to chyba jednorazowe by się pokazało i to ewentualnie wczoraj a nie ciągnęło się do dziś. Jak dalej będzie to jedz na spokoju. :* Odpoczywaj i łez :*

Ja dzisiaj dopieram resztę rzeczy dorosłych i biorę się za końcówkę dziecięcych. Zal mi pogody. Mama mi okna wczoraj umyła i mam u małego powieszona firankę z Kubusiem Puchatkiem :D jeszcze do piwnicy K wyśle żeby wyciągnął pudło z pościelą mała. Mama się uparła że wyczyści mi piekarnik, chociaż dla mnie on jest czysty, bo jakiś czas temu go specjalnym środkiem robiłam no ale coz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 10:04

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    My rodzinnie dzisiaj,na obiad grill ;) niech pogoda dopisuje ;p

Miłego dnia!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziękuję Wam strasznie za pamięć 😘
    Poza sikaniem co godzinę to nawet spałam. Skurcze minęły, ale ból krzyża i dołu brzucha jak na mega okres pozostał. Jeśli wrócą skurcze to jade na IP, bo to już nie jest zabawne. Młody znów główka się wwierca tam i strasznie to boli. 🙄
    Dzień na. Kanapie będzie, wyjety z życiorysu. Bo nawet jak siedzę to boli.

Córka jedzie dzisiaj ze swoim tatą na festiwal Wisły, więc będzie też parę h na odespanie. Mąż też ma wolne, więc ręce do pracy też są 👍🏻

aga_ni lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spokojny dzień w domu. Zostało ogarnięcie parę rzeczy. Mąż się zajmuję córką. Ogarnął mnie pęd do porządku :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj pakuję torby. Bo nadal mam wszystko w proszku, a trochę się już boję.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oszczędzajcie się (Kiniorek, Moni, Kinga) ❤️

My dziś odwiedzamy znajomych (chrześniaczkę eM.), a wieczorkiem idziemy na grilla/ognisko do drugich znajomych...także dzień zapowiada się intensywnie, ale miło :)

Czy Wasze Maluchy tez juz mniej kopia, a raczej się rozpychają?? Takie typowe kopniaki to czuje raptem kilka razy dziennie, ale rozpychaniem się i wiercenie co chwile...czy to normalne??

moni05 lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny, oszczędzajcie się (Kiniorek, Moni, Kinga) ❤️

My dziś odwiedzamy znajomych (chrześniaczkę eM.), a wieczorkiem idziemy na grilla/ognisko do drugich znajomych...także dzień zapowiada się intensywnie, ale miło :)

Czy Wasze Maluchy tez juz mniej kopia, a raczej się rozpychają?? Takie typowe kopniaki to czuje raptem kilka razy dziennie, ale rozpychaniem się i wiercenie co chwile...czy to normalne??
    Ja kopniaki już czuję duuuzo mniej, teraz ruchy to dla mnie rozpychanie się, wypychanie nóżek :)

Cabrera lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś rano wstałam, umyłam głowę, zrobiłam makijaż i zamiast do kościoła to pod koc poszłam. Źle się czuje nie wiem czy mnie coś bierze, pachwiny bolą okropnie i ciągle mi niedobrze.

A moje dziecko czasem kopnie ale z większości to się tylko rozpycha że góry i doliny po brzuchu 😊

Moni i pozostałe dziewczyny mocne kciuki za Was. Miłego dnia

moni05 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czasem tak się rusza jakby coś mu było... Strasznie nerwowo, wali wszystkim, co się da. Ma te rzadkie dni leniucha, kiedy się wręcz martwię, bo normalnie to jak z nerwicą 😋

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ❤️

Zdecydowanie na brak kocyków nie będę narzekać. Aż się boje otwierać paczkę z piwnicy 🤦

U mnie rozpychanie bardziej i od 3dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 11:27

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, to jestem spokojniejsza z tym rozpychaniem...mój zbój główkę chyba przez gardło chce wystawić...strony mu się pomyliły jak nic 😂

silent, Zimri lubią tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Właśnie czasem tak się rusza jakby coś mu było... Strasznie nerwowo, wali wszystkim, co się da. Ma te rzadkie dni leniucha, kiedy się wręcz martwię, bo normalnie to jak z nerwicą 😋
    Moje dziecko też tak ma. Czasem normalne ruchy A czasem to mi tak trzęsie brzuchem jakby wibracje w telefonie! Strasznie szybko i tak nerwowo

syy26iye928jhyb7.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. U nas dzień tez się zapowiada spokojnie i miło. Idę na kawkę j ciasto z koleżankami a po 15 mąż wraca z pracy (poszedł specjalnie na 7 żeby szybciej wyjść i spędzić ze mną popołudnie - to miłe bardzo). Moja infekcja jakby zniknęła, krosty tez zniknęły. W takim razie to chyba bylo zwykle podrażnienie (pewnie po stosunku) bo opryszczka chyba tak ekspresowo nie znika. Omg ale się nagimnastykowalam z depilacja, naprawdę akrobacje robiłam ;)

Monia, cieszę się ze u Ciebje lepiej. Kinga, a jak u Ciebie?

Moja świeżo urodzona bratanica chyba jest w dobrym stanie. Dostała 8pkt i ma aż 49cm, wydaje mi się ze to całkiem ok jak na wagę 2100. Gorzej z bratowa, nadal ma bardzo niski poziom płytek krwi i do tego jakoś się załamała psychicznie, pewnie hormony tez robią swoje.

A ja mam pytanie o torbę do wózka. Czy wy macie takie torby jakoś specjalnie zaczepiane do wózka? Ja dostałam od koleżanki wózek bez torby i nie widzę gdzie i jak by się ta torba miała wpinać.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni do toreb do wózka często są dołączone takie zaczepy do zawinięcia na ramie wozka żeby dopiąć torbę.
    A jakby torba nie miała to są na allegro do dokupienia różne zaczepy na torbę :) na rzepy, nie na rzepy, różne cuda ;)

aga_ni lubi tę wiadomość

‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ