X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Monia, spokojnej nocy, mam nadzieje ze jutro skurcze ustaną.

Dziewczyny, help, właśnie poczułam jakieś pieczenie i dyskomfort i zobaczyłam (w lusterku) ze mam jakies jakby owrzodzenie na wargach sromowych. Z jednej strony większe, z drugiej mniejsze. Wyglada mi to na opryszczkę :/ zestresowalo mnie to, bo opryszczka jest chyba niebezpieczna dla dziecka? Nigdy nie miałam opryszczki :(

Jutro święto wiec do lekarki pewnie będę mogła zadzwonić dopiero w piątek. Nie wiem co robić, nie chce niczym się leczyć na własna rękę. Miała może któraś z was takie coś? Macie jakieś pomysłu co z tym?
    Jeśli brodawczak to jest to ja miałam co prawda 2 cm pod blizna z cc i poradziła sobie domowymi sposobami Bk leki id lekarza nie działały ale piekło. Spirytus plus sok z cytryny jeśli dobrze pamiętam i robiłam z tego okład na nic. Samo zniknęło po 5 dniach. Na waegach to chyba tylko smarowanie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jeśli brodawczak to jest to ja miałam co prawda 2 cm pod blizna z cc i poradziła sobie domowymi sposobami Bk leki id lekarza nie działały ale piekło. Spirytus plus sok z cytryny jeśli dobrze pamiętam i robiłam z tego okład na nic. Samo zniknęło po 5 dniach. Na waegach to chyba tylko smarowanie.
    Ja miałam wymrażane przed ciąża ale o ile się nie mylę to trzeba skonsultować to z lekarzem bo to już trochę powód do cc

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aga ni poczekaj na lekarza i skonsultuje się a jeśli chodzi o domowe sposoby to tak jak Sara pisze. Nic na własną rękę nie rób.

A mi jak zwykle dali pospać :) jutro muszę badania zrobić więc budzik ustawie bo znowu zaspie.

aga_ni lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,a ja od rana w stresie bo po wczorajszej wizycie na papierze pojawiają mi się takie ślady krwi ale takiej ciemniej i nie wiem czy to lekarz jak badał szyjkę coś naruszył czy coś złego się dzieje,poczekam jeszcze do południa i jak nie minie to chyba na IP pojadę😒

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, jak plany na ten świąteczny dzień? Ja z rodziną spędzam, siostra ma imieniny, przyjeżdżają ciocie i będziemy biesiadować :)
    Moni, jak minęła noc?
    Kinga, to pewnie po wizycie, nie stresuj się na zapas i rób jak mówisz
    Aga współczuję ale sama nic nie zrobisz. Cierpliwości i jutro do lekarza.
    Miłego dnia wszystkim

• adella1 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Mąż zabrał dzieci do zoo. Mam chwilę ciszy i spokoju. Tak ze 2 godziny🙂
    Moni- jak noc minęła?

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga jakby naruszył to chyba jednorazowe by się pokazało i to ewentualnie wczoraj a nie ciągnęło się do dziś. Jak dalej będzie to jedz na spokoju. :* Odpoczywaj i łez :*

Ja dzisiaj dopieram resztę rzeczy dorosłych i biorę się za końcówkę dziecięcych. Zal mi pogody. Mama mi okna wczoraj umyła i mam u małego powieszona firankę z Kubusiem Puchatkiem :D jeszcze do piwnicy K wyśle żeby wyciągnął pudło z pościelą mała. Mama się uparła że wyczyści mi piekarnik, chociaż dla mnie on jest czysty, bo jakiś czas temu go specjalnym środkiem robiłam no ale coz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 10:04

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    My rodzinnie dzisiaj,na obiad grill ;) niech pogoda dopisuje ;p

Miłego dnia!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziękuję Wam strasznie za pamięć 😘
    Poza sikaniem co godzinę to nawet spałam. Skurcze minęły, ale ból krzyża i dołu brzucha jak na mega okres pozostał. Jeśli wrócą skurcze to jade na IP, bo to już nie jest zabawne. Młody znów główka się wwierca tam i strasznie to boli. 🙄
    Dzień na. Kanapie będzie, wyjety z życiorysu. Bo nawet jak siedzę to boli.

Córka jedzie dzisiaj ze swoim tatą na festiwal Wisły, więc będzie też parę h na odespanie. Mąż też ma wolne, więc ręce do pracy też są 👍🏻

aga_ni lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spokojny dzień w domu. Zostało ogarnięcie parę rzeczy. Mąż się zajmuję córką. Ogarnął mnie pęd do porządku :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj pakuję torby. Bo nadal mam wszystko w proszku, a trochę się już boję.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oszczędzajcie się (Kiniorek, Moni, Kinga) ❤️

My dziś odwiedzamy znajomych (chrześniaczkę eM.), a wieczorkiem idziemy na grilla/ognisko do drugich znajomych...także dzień zapowiada się intensywnie, ale miło :)

Czy Wasze Maluchy tez juz mniej kopia, a raczej się rozpychają?? Takie typowe kopniaki to czuje raptem kilka razy dziennie, ale rozpychaniem się i wiercenie co chwile...czy to normalne??

moni05 lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny, oszczędzajcie się (Kiniorek, Moni, Kinga) ❤️

My dziś odwiedzamy znajomych (chrześniaczkę eM.), a wieczorkiem idziemy na grilla/ognisko do drugich znajomych...także dzień zapowiada się intensywnie, ale miło :)

Czy Wasze Maluchy tez juz mniej kopia, a raczej się rozpychają?? Takie typowe kopniaki to czuje raptem kilka razy dziennie, ale rozpychaniem się i wiercenie co chwile...czy to normalne??
    Ja kopniaki już czuję duuuzo mniej, teraz ruchy to dla mnie rozpychanie się, wypychanie nóżek :)

Cabrera lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś rano wstałam, umyłam głowę, zrobiłam makijaż i zamiast do kościoła to pod koc poszłam. Źle się czuje nie wiem czy mnie coś bierze, pachwiny bolą okropnie i ciągle mi niedobrze.

A moje dziecko czasem kopnie ale z większości to się tylko rozpycha że góry i doliny po brzuchu 😊

Moni i pozostałe dziewczyny mocne kciuki za Was. Miłego dnia

moni05 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czasem tak się rusza jakby coś mu było... Strasznie nerwowo, wali wszystkim, co się da. Ma te rzadkie dni leniucha, kiedy się wręcz martwię, bo normalnie to jak z nerwicą 😋

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ❤️

Zdecydowanie na brak kocyków nie będę narzekać. Aż się boje otwierać paczkę z piwnicy 🤦

U mnie rozpychanie bardziej i od 3dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 11:27

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, to jestem spokojniejsza z tym rozpychaniem...mój zbój główkę chyba przez gardło chce wystawić...strony mu się pomyliły jak nic 😂

silent, Zimri lubią tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Właśnie czasem tak się rusza jakby coś mu było... Strasznie nerwowo, wali wszystkim, co się da. Ma te rzadkie dni leniucha, kiedy się wręcz martwię, bo normalnie to jak z nerwicą 😋
    Moje dziecko też tak ma. Czasem normalne ruchy A czasem to mi tak trzęsie brzuchem jakby wibracje w telefonie! Strasznie szybko i tak nerwowo

syy26iye928jhyb7.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. U nas dzień tez się zapowiada spokojnie i miło. Idę na kawkę j ciasto z koleżankami a po 15 mąż wraca z pracy (poszedł specjalnie na 7 żeby szybciej wyjść i spędzić ze mną popołudnie - to miłe bardzo). Moja infekcja jakby zniknęła, krosty tez zniknęły. W takim razie to chyba bylo zwykle podrażnienie (pewnie po stosunku) bo opryszczka chyba tak ekspresowo nie znika. Omg ale się nagimnastykowalam z depilacja, naprawdę akrobacje robiłam ;)

Monia, cieszę się ze u Ciebje lepiej. Kinga, a jak u Ciebie?

Moja świeżo urodzona bratanica chyba jest w dobrym stanie. Dostała 8pkt i ma aż 49cm, wydaje mi się ze to całkiem ok jak na wagę 2100. Gorzej z bratowa, nadal ma bardzo niski poziom płytek krwi i do tego jakoś się załamała psychicznie, pewnie hormony tez robią swoje.

A ja mam pytanie o torbę do wózka. Czy wy macie takie torby jakoś specjalnie zaczepiane do wózka? Ja dostałam od koleżanki wózek bez torby i nie widzę gdzie i jak by się ta torba miała wpinać.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni do toreb do wózka często są dołączone takie zaczepy do zawinięcia na ramie wozka żeby dopiąć torbę.
    A jakby torba nie miała to są na allegro do dokupienia różne zaczepy na torbę :) na rzepy, nie na rzepy, różne cuda ;)

aga_ni lubi tę wiadomość

‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ