Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak ja dzisiaj się wystraszylam rano, Oliwka tak mało się ruszalam, że aż płakać mi się chciało, naszczescie teraz nadrabia za dwóch
Japonka będzie dobrze!
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Kokosowa przykro mi. Również dużo siły wam życzę.
Atyde wrote:Dziewczyny jak ja dzisiaj się wystraszylam rano, Oliwka tak mało się ruszalam, że aż płakać mi się chciało, naszczescie teraz nadrabia za dwóch
Japonka będzie dobrze!
To ja tak ostatnio miałam - do południa spokój ( a zwykle wczesnym rankiem buszuje) aż się zastanawiałam czy na IP nie jechać. A mały tak naprawdę siły zbierał, żeby mnie po południu niemiłosiernie skopać
-
nick nieaktualny
-
Byłam dziś u położnej. Pytałam o to jak rozwiążą problem duzej wagi dziecka jak coś. Narazie mam o tym nie myśleć. Za 2 tyg mam usg 36 tyg i wtedy jeśli nadal będzie wychodził duży i poza siatka( teraz ma już zwolnić z rośnieciem) to wtedy będą konsultowac z lekarzami ze szpitala co robić. Bardziej prawdopodobne jest wcześniejsze wywoływanie porodu niż cc. Mam też potwierdzenie, że cukier jest idealny i nie ma powodu do ponownego sprawdzania bo jego waga nie jest spowodowana cukrzyca.
-
kasia1518 wrote:W kwestii laktatora to ja kupiłam sobie przed pierwszym porodem taki ręczny z Canpol- nawet nie użyłam- chyba bym się zajechala na śmierć cały czas pompujac ręką- bo u mnie było kpi. Wysłałam męża po elektryczny- szukał aventu bo mi koleżanka poleciła ale nie znalazł nigdzie i przyniósł mi lovi laktator elektroniczny dwufazowy 3d pumping - jestem bardzo zadowolona z niego ma silikonową nakładkę, butelkę gdzie bezpośrednio zbiera się mleko - mimo że był drogi- ma z dał za niego 580zl to bym kupiła drugi raz. Teraz patrzę że przez Internet można kupić taniej o 100zl
https://babyhit.pl/product-pol-2656-Lovi-Laktator-Elektroniczny-Expert-50-000.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
O, dzięki:-) -
Kokosowa bardzo mi przykro, dużo sił i wewnętrznego spokoju. Trzymaj się.
Basia powodzenia, trzymamy kciuki za Ciebie i Filipka.
Milenka ja też podlaskie. Mieszkam kawałek od Białego i myślę nad porodem w Sokółce. Mam bliżej niż do Białegostoku. Dużo moich koleżanek i osobos z rodziny tam rodzilo i każda ma raczej pozytywne opinie o opiece poporodowej. Ponoć położne super. Do każdej przychodzi położna laktacyjne czy to 1 czy kolejny poród. Ogólnie ok. Ale brak zzo.
I termin mam też na 8.
Jak zdecydujesz się na szpital daj znać. Rodzimy razem -
Kokosowa bardzo mi przykro... Życzę Wam dużo siły i wierzę że ostatecznie będzie dużo lepiej niż na to wygląda.
Basiu kciuki nieustannie za Ciebie i Filipka. Cokolwiek się stanie, na pewno sobie poradzi na świecie. To bardzo dzielny chłopczyk ❤️ -
przedszkolanka:) wrote:Kokosowa przykro mi..nie wiem co więcej napisać w tej sytuacji..
Kasia jak ketony to przypuszczam,że wczesna kolacja byla? I rano bylaś po prostu wyglodzona. Moja siostra miala to samo kilka dni temu
Ogólnie po piątkowej zgadze która mnie męczyła noc, przez weekend miałam wstręt do jedzenia i głównie sałatki jadlam i to pewnie dlatego.
Uspokoiłyście mnie - dzięki 🙂kasia1518
-
Cześć Milanka ☺️
Ja kupiłam termometr MesMed Forst Plus MM-007. Przekonało mnie to, że jest to urządzenie medyczne z atestami i jest używany na oddziałach szpitalnych.
A aspirator też wybrałam elektroniczny Pingo Novama. Miał dobre opinie w internecie, a jak się sprawdzi to się dowiem przy używaniu. Ma kilka końcówek i gra melodyjki ☺️ Jak dla mnie to inny niż elektroniczny też nie wchodził w grę.
Któraś z Was pisała też dziś o monitorze oddechu. U mnie znowu jest tak, że najbliższe osoby używają. Ja też czuję, że bez tego nie umiałabym spać spokojnie. Dzisiaj właśnie trafiłam na allegro na monitor Babysense 7 nowy za 230 zł (normalnie kosztuje ok 380 zł) i kupiłam. W opisie sprzedawca napisał, że po urodzeniu dziecka dostali dwa takie same monitory w prezencie i dlatego jeden sprzedają. Mam nadzieję, że nie padnę ofiarą oszustwa 😉
Co do zabawek to macie rację, że na pewno rodzina i znajomi nas obdarują. Ale chyba kupię chociaż zawieszaną grzechotkę do wózka i karuzele na łóżeczko, bo boję się że ktoś kupi nam coś co nie będzie mi się podobać (plastik fantastik) 😀 A tak to uprzedze, że to już mam. Karuzele chciałabym drewnianą lub pluszową. Zastanawiałam się też nad matą, ale raczej zostawię to dla kogoś kto zapyta co może nam kupić 😉 -
Konieczynka wrote:Kokosowa bardzo mi przykro, dużo sił i wewnętrznego spokoju. Trzymaj się.
Basia powodzenia, trzymamy kciuki za Ciebie i Filipka.
Milenka ja też podlaskie. Mieszkam kawałek od Białego i myślę nad porodem w Sokółce. Mam bliżej niż do Białegostoku. Dużo moich koleżanek i osobos z rodziny tam rodzilo i każda ma raczej pozytywne opinie o opiece poporodowej. Ponoć położne super. Do każdej przychodzi położna laktacyjne czy to 1 czy kolejny poród. Ogólnie ok. Ale brak zzo.
I termin mam też na 8.
Jak zdecydujesz się na szpital daj znać. Rodzimy razem
ja, mam takie dobre opinie o Hajnówce. Ze położne super, podejście i opieka również. Mniejszy szpital, więc nie ma dużo pacjentek. Za białym przemawia zaplecze medyczne. W mniejszych szpitalach, jak coś dzieje się z maluchem to wioza do Białego, a matka zostaje tam gdzie rodziła.
-
nuśka91 wrote:Cześć Milanka ☺️
Ja kupiłam termometr MesMed Forst Plus MM-007. Przekonało mnie to, że jest to urządzenie medyczne z atestami i jest używany na oddziałach szpitalnych.
A aspirator też wybrałam elektroniczny Pingo Novama. Miał dobre opinie w internecie, a jak się sprawdzi to się dowiem przy używaniu. Ma kilka końcówek i gra melodyjki ☺️ Jak dla mnie to inny niż elektroniczny też nie wchodził w grę.
Któraś z Was pisała też dziś o monitorze oddechu. U mnie znowu jest tak, że najbliższe osoby używają. Ja też czuję, że bez tego nie umiałabym spać spokojnie. Dzisiaj właśnie trafiłam na allegro na monitor Babysense 7 nowy za 230 zł (normalnie kosztuje ok 380 zł) i kupiłam. W opisie sprzedawca napisał, że po urodzeniu dziecka dostali dwa takie same monitory w prezencie i dlatego jeden sprzedają. Mam nadzieję, że nie padnę ofiarą oszustwa 😉
Co do zabawek to macie rację, że na pewno rodzina i znajomi nas obdarują. Ale chyba kupię chociaż zawieszaną grzechotkę do wózka i karuzele na łóżeczko, bo boję się że ktoś kupi nam coś co nie będzie mi się podobać (plastik fantastik) 😀 A tak to uprzedze, że to już mam. Karuzele chciałabym drewnianą lub pluszową. Zastanawiałam się też nad matą, ale raczej zostawię to dla kogoś kto zapyta co może nam kupić 😉
Nuska, za wielki ten termometr. Oglądaliśmy go. Muszę minimalizować, żeby w torbę dzieciową wszedl:-) -
Milanka wrote:Boję się gronkowca u Tomaszewskich, jednak informacje z nikąd się wzięły na porannym sporo tego. A dr Jakub fakt jest super sympatyczny, ale ma też dobre gadane i marketing ma dobrze przestudiowany.
Ten KOC przy każdym porodzie jest potrzebny? Żaden lekarz mi o tym nie wspomnial...Paulina -
Milanka wrote:
ja, mam takie dobre opinie o Hajnówce. Ze położne super, podejście i opieka również. Mniejszy szpital, więc nie ma dużo pacjentek. Za białym przemawia zaplecze medyczne. W mniejszych szpitalach, jak coś dzieje się z maluchem to wioza do Białego, a matka zostaje tam gdzie rodziła.
Paulina