X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Ja dzisiaj fryzjer. Muszę bo przed tym weselem chociaż stwarzać pozory jakiejś urody ;)

Nie wysypiam się. Kolejna noc zawalona. Zasnęłam o 24. Później się wiercilam. O 4 do WC i nie spałam do 5... Smutki się włączyły że mama nie może zostać chociaż do porodu :( myślałam co tu zrobić żeby została, jakieś L4 albo cokolwiek ale nic nie wymyśliłam :( jeszcze takie sny miałam, że się z placzem obudziłam :(

Kokosowa przykro mi, mam nadzieję, że to zły sen i skończy się wszystko na strachy :* :(

Basia kciuki!

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Adella, a w którym było lepsze podejście w czasie porodu i po. Gdzie miałaś pierwszy poród i jak było. Mogłaś liczyć na wsparcie przy malenstwie?

Pierwszy raz w Sniadeckim rodzilam, wtedy jeszcze na Warszawskiej był( 2015 rok). Żadnego porodu źle nie wspominam, drugi był szybki, co nie znaczy że nie bolało😉
    Porody były bez komplikacji, więc nawet nie wiem czy widziałam tam lekarza. No, może na sam koniec.
    Opieka po porodzie to inna bajka... Pomocy raczej nie uswiadczysz, można jakieś głupie komentarze usłyszeć np. odnośnie karmienia...Przy pierwszym dziecku można się podlamac, zważywszy że hormony szaleją. Ja chciałam, w jednym i drugim przypadku wyjść jak najszybciej, bo jednak szpital źle na mnie działał.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Basiu, moje myśli z Wami 😘 i z Kokosowa. Kciuki za resztę wizyt. ✊🏻✊🏻
    Ja zamykam cykl u genetyka, czekam pod gabinetem. W sumie takie „dzień dobry” i „do widzenia”. Na pewno nic nowego.
    My dzisiaj z mężem trening. Pies w kołnierzu, po kastracji to dramat. Ani się ułożyć nie mógł ani nic... próbował kilka razy to zdjąć, p wszystko się obijał. A ze on lubi pod kołdra to i nas poobijał 😋 nieprzespana nocka.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg. Mały ma ok 1100g. Wychodzi na to że teraz przybrał ok 100g w tydzień. Szału nie ma z wagą żadnego no ale dobrze że nie stanął całkiem... Przepływy się nie pogorszyły. Cięcie raczej na 100% jutro rano tak powiedziała lekarka. Na obchodzie mają mi wszystko powiedzieć więc czekamy...

Karooo93, aga_ni, silent, kasia1518, nuśka91, Neroli, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, każde 100 gram jest na wagę złota ❤️
    A 21.08. to bardzo ładna data urodzin :)

Niezmiennie trzymam kciuki ✊

ManiaM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, mój nawet kołnierza nie dal sobie założyć (bardzo go stresował), wiec tylko pilnowaliśmy, żeby za często do rany nie zaglądał :)
    I w sumie szybko minęły te najgorsze dni :)

moni05 lubi tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Powiem Ci, że chyba do szpitalnej poradni bo oni drukują na pierwszej wizycie ten koc. Ale tak jak mówię, wątpię że będzie przydatny jak nie będzie miejsca. Wymaz robiła mi polozka w USK, mąż był w szoku jak wyszłam z gabinetu. Przecież miałam kie raz cytologia więc wiem, że wymaz powinien mniej boleć a tutaj najgorszy ból z jakim się spotkałam, wyszłam z myślą, że będę krwawic.

Paulinko, my zdecydowaliśmy się na prowadzenie ciąży prywatnie i na NFZ. Od pozytywnej bety chodzę i tu i tu. Na fundusz, bo chciałam mieć bezpłatne badania oraz wizyty u ewentualnych lekarzy innych specjalizacji - co akurat się przydało. Miałam również bezpłatnie podane immunoglobuliny. Prywatnie chodzimy, bo jest ogólne przekonanie, że prywatnie to lepiej:-) i zgadzam się z Tobą, że na fundusz jest inne podejście. Na fundusz chodzę do poradni, ale nie w szpitalu. Miałam umówiona wizytę do śniadeckich ale, zrezygnowałam bo bałam się że w szpitalu jest dużo bakterii, etc. A była dodatkowo zima, więc nie chciałam narażać maleństwa i sama miałabym problem z parkowaniem auta, bo miejsc parkingowych tam mało.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Witam się w skończonym 33 tygodniu.
    Kolejna ciężka noc. Syn do mnie przyszedł i wiercil się strasznie, burza, do tego strasznie gorąco po wcześniejszym dniu.
    Wstałam z zdretwialymi rękami i nogami, dłonie nadal mrowia. Nie wiecie co z tym zrobić żeby przeszło, może są jakieś ćwiczenia?

Jupik pytałas jak mój mąż się tak załatwił. Wywrocil się na motocyklu, żeby było śmiesznie to na trawę i jadąc kolo40km/h.

Teraz do ortopedy trzeba mieć skierowanie, a my po przeprowadzce musielibyśmy jechać specjalnie do Białegostoku. Myślicie że na IP o każdej godzinie bez problemu przyjmą?
    Pola podpowiedz co to zrobić z tym moim polamancem.

Koniczynko, musicie jechać na sor do USK, lub na Bialowny. Na sorze czysciej i jakoś szybciej ogarniaja sytuację. Do poradni ortopedycznej to albo skierowanie, albo kontuzja która pojawiła się w dniu wizyty.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko, my zdecydowaliśmy się na prowadzenie ciąży prywatnie i na NFZ. Od pozytywnej bety chodzę i tu i tu. Na fundusz, bo chciałam mieć bezpłatne badania oraz wizyty u ewentualnych lekarzy innych specjalizacji - co akurat się przydało. Miałam również bezpłatnie podane immunoglobuliny. Prywatnie chodzimy, bo jest ogólne przekonanie, że prywatnie to lepiej:-) i zgadzam się z Tobą, że na fundusz jest inne podejście. Na fundusz chodzę do poradni, ale nie w szpitalu. Miałam umówiona wizytę do śniadeckich ale, zrezygnowałam bo bałam się że w szpitalu jest dużo bakterii, etc. A była dodatkowo zima, więc nie chciałam narażać maleństwa i sama miałabym problem z parkowaniem auta, bo miejsc parkingowych tam mało.
    Co do tych bakterii to też się bardzo boję, bo jak weszłam do łazienki w USK to zobaczyłam obraz nędzy i rozpaczy.. Rozumiem, że to szpital i nigdy nie będzie tam tak jak w gabinetach prywatnych ale chodzą tam różni ludzie, ludzie po chemia h gdzie muszą uważać na każde zarazki a w łazience jest taki syf, że chodzę siku na stacji paliw przed wizytą i później aż czekam po wizycie. Zwyczajnie tam się boję. Na fundusz zlecaja badania to prawda, u mnie też co do tego nie mam żadnych obiekcji. Na tyle ile mogą to na fundusz w USK się zajmują. Ale tylko od strony lekarza.. Gdzie zdecydowalas się rodzic? Lekarze na fundusz rozmawiają z Tobą na temat porodu? U mnie tylko: zgłosi się Pani w 38tc i poleżymy do końca.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)

Z mężem czujemy luz i spokój. Nastawiamy się na wszystko. Dziś jeszcze wizyta u mojego ginekologa i ciekawe co on wymyśli.

Będę dawać znać o wszystkim.

Aaga, moni05, Dominika32, Jupik, brunetka91, Kinga82, wiktoriaa, Atyde, aga_ni, silent, kasia1518, nuśka91, japonka, KasiaP, Goemi, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z plaży. Kokosowa bardzo mi przykro z powodu złych wiadomości. Dobrze że masz wsparcie w mężu. Wszystkie jesteśmy z Tobą i Twoim maleństwem myślami.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, 100 gram to ładnie :)

Cabrera, mój dał. Ale irytuje go jak się obija lub nie może wejść pod kołdrę 😋 oby to szybko minęło, 10 dni.

Kokosowa, dobrze, ze jesteście w miarę spokojni i wspieracie się nawzajem :)

Ja po genetyku, koniec NFZ. Próbowałam prywatnie się tam dostać do jakiegokolwiek lekarza to najbliższy termin - 5 września... a 6 września mam już u swojego wizyte. 🤷🏻‍♀️

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc cięcie jutro rano. Godziny jeszcze dokładniej nie znam. Może po południu coś powiedzą. Tak więc odwrotu już nie ma...
    Dziękuję dziewczyny za wszystko:*

Kokosowa trzymaj się kochana❤

Kookosowa, moni05, Jupik, brunetka91, Aaga, ammarylis, Karooo93, silent, sandrina22, Dominika32, kasia1518, nuśka91, japonka, ManiaM, Neroli, Goemi, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie, ktora miała byc wczoraj, ale przelozyli.. alarm szyjkowy moj gin zdecydowanie odwolal, wymierzyl szyjke na 34mm, luteina tylko do skonczonego 35tc. Wagowo Nina ok 2100g, wiec jest 4 dni 'do tylu' wzgledem OM, uwzgledniajac blad pomiaru, w sam raz :) spojenie a i owszem pracuje, ale w granicach fizjologii, mam sie nie martwic :)
    W sumie same dobre wiadomości, cieszę się, bo wczoraj miałam kiepski dzień i ze wszystkim pod górę, wiec te dzisiejsze newsy mnie podbudowaly.

Kokosowa,zle amnio to na pewno zla wiadomosc, przykro mi, ale po tym co piszesz widac, ze masz duzo sily i na pewno dacie rade stawic czola tej sytuacji. Czas oswoi sytuacje, teraz to wszystko jest nowe i nieobeznane.

Basia, 100g w tydzien to piekny wynik. Jakbym chciala wierzyc w wage z USG to Nina urosla 100g w 18 dni. Takze tak, trzeba wziąć margines na bledy pomiaru :) nawet troche ci zazdroszcze, ze juz jutro bedziesz miala Filipka po drugiej stronie :) to bedzie historia z happy endem!!

moni05, Cabrera, brunetka91, Kinga82, sandrina22, Dominika32, kasia1518, sunshine03, Goemi, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, jutro Wasz wielki dzień!!
    Będziemy tu wszystko mocno zaciskać kciuki✊✊

Pamiętaj, ze zrobiłaś wszystko co mogłaś, byłaś baaardzo dzielna i mam nadzieje, ze Filipek będzie Wasza wspaniała nagroda ❤️❤️

• Aaga Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to już jutro! O matko tak się emocjonuję jak bym co najmniej sama szła jutro rodzić :D Będziemy czekać na wieści!

Kokosowa gratuluje Wam spokoju i opanowania. Najważniejsze, że macie siebie i widać, że dużo dużo siły!

• Atyde Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu kciuki za jutro, 1100 g to już kawał chłopa, a z doświadczenia ci powiem, że Filipy to twarde sztuki :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, nie mam zielonego pojęcia gdzie rodzić. Budzę się w nocy i myślę. Ze względów bezpieczeństwa USK, ze względów komfortowych prywatnie. Boję się najbardziej opieki nad maluchem, że sobie nie poradzę, że nie będę potrafiła... Nie chodziłam do szkoły rodzenia bo źle się czułam, taka domatorka pełna gębą.

Co do badań, to na NFZ zleca podstawowe rzadziej niż prywatny. Kilka razy robiłam wyniki prywatnie lub prosiłam przy okazji u rodzinnego o skierowanie.

Na temat porodu nie rozmawiał ze mną. Wizytę mam pod koniec miesiąca to wypytam, bo już zaczynam panikować. Co mam robić jak będę się źle czuła, gdzie jechać jak zacznie się poród. Czy nie ma przeciwwskazań do ewentualnego, prywatnego porodu.

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, popatrz jaka byłaś dzielna i ile przeszłaś. Brawo Ty! :) A jutro już poznasz swojego Filipka, będzie dobrze!

Kookosowa, ciesze się, że się odezwałaś, myślę o was od wczoraj. Nie wiem jak to zrobiliście że macie luz i spokój, ale podziwiam i to na pewno najlepsze co teraz możecie zrobić. Mam nadzieję, że tak już Wam zostanie i że finał będzie dużo lepszy niż teraz się może wydawać. Daj znać koniecznie po kolejnej wizycie jak sytuacja i co mówi lekarz.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa jesteś silną kobieta i cudownie że razem z mężem się wspieracie!Trzymam mocne kciuki za Was✊Basiu jutro nasze myśli będą z Tobą i z Filipkiem!tyle już przeszliście że teraz tylko będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 12:46

brunetka91 lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ