X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie lekarz powiedział, że KOC warto mieć i dlatego poszłam do poradni w USK, czekałam miesiąc na wizytę pierwsza, właściwie prawie 1,5 Mc.. I naprawdę nie jest tam fajnie, w życiu nic mnie tak nie bolało jak pobieranie wymazu do badania, jakby człowiek był rzeczą

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, najważniejsze to znaleźć lekarza do którego ma się zaufanie. Miałam przyjemność poznać dr, ale na prowadzenie ciąży się u niego nie zdecydowałam, porodu nie wykluczam.

Żeby miec Koc to trzeba chodzić do poradni szpitalnej, czy obojętnie jakiej na NFZ? Kto robił Ci ten wymaz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie wiem czy uzyskam tu jakaś odpowiedz na moje pytanie ale spróbuje 🙂
    Od wczoraj mam skurcze dziwne jak na okres, nawet czasem uważam ze coś boli tam tam. Brzuch twardy. CZytalam o skurczach przepowiadających ale nie wiem czy to te (pewnie tak i panikuje). W razie W spakowałam się dzisiaj. Ruchy na szczęście intensywne powiedziałabym ze mało z brzucha nie wyskoczy. Czy któraś z Was ma podobne odczucia?
    Z góry dziękuje za odp 🙂

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why_not_now87 wrote:
    Od wczoraj mam skurcze dziwne jak na okres, nawet czasem uważam ze coś boli tam tam. Brzuch twardy. CZytalam o skurczach przepowiadających ale nie wiem czy to te (pewnie tak i panikuje). W razie W spakowałam się dzisiaj. Ruchy na szczęście intensywne powiedziałabym ze mało z brzucha nie wyskoczy. Czy któraś z Was ma podobne odczucia?
    Z góry dziękuje za odp 🙂
    Tak to jest normalne że są bóle okresowe. Warto czasami je wyciszyć spazmoline lub nospa.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why_not_now87 wrote:
    Z góry dziękuje za odp 🙂

Ciepła kąpiel lub prysznic wycisza skurcze przepowiadające a te porodowe czasem potrafi wzmocnić, wiec spróbuj je wyciszyć najpierw lub po prostu wziąć nospe i położyć się spać :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Konieczynka- w Sokółce kilka lat temu personel całkiem się zmienił, tak?

Dokładnie wtedy jak byłam w pierwszej ciąży. Tylko jeszcze do czerwca tego roku mieszkaliśmy w Białymstoku więc nie brałam pod uwagę wtedy Sokolki. Od tamtej pory coś z kadra lekarska się pozmieniało. Był jeden taki ordynarny lekarz to już go nie ma. A położne od lat te same. Zresztą gdy poród przebiega bez komplikacji i SN to lekarz przychodzi na koniec i stwierdza że się dziecko urodziło hehe. A inkubator maja, więc podróż noworodka do Białegostoku tylko w skrajnym przypadku.
    Odstrasza mnie tylko brak zzo. Choć z drugiej strony może dlatego miałam tak długi poród z synem. Może wydłużac poród, faktycznie miałam wrażenie że nie wiem kiedy przec, bo bolało non stop. Skurcze były bardzo intensywne ale krótkie. Po minucie a powinny być dłuższe.

Teść i szwagierka jadą po mego męża. W środę w nocy będzie w domu.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:32

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś paczuszkę od położnej. Paczkę pampersow premium 1, nawilzone chusteczki, ściereczki do mycia powierzchni, kapsułki do prania i płyn do zmiękczania, zestaw kosmetyków do i po kąpieli jakieś vouchery po 4 czy 8£. Fajnie :)

00bb97510181.jpg

5c3af9372670.jpg

moni05, kasia1518, sandrina22, przedszkolanka:), Cabrera, Dominika32, ManiaM, wiktoriaa, Kotecki, Karooo93 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry😊

Basiu dzisiaj jestem myślami z Wami!:*

Ja zmykam na badania 😉
    Trzymam kciuki za wizyty!

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko, najważniejsze to znaleźć lekarza do którego ma się zaufanie. Miałam przyjemność poznać dr, ale na prowadzenie ciąży się u niego nie zdecydowałam, porodu nie wykluczam.

Żeby miec Koc to trzeba chodzić do poradni szpitalnej, czy obojętnie jakiej na NFZ? Kto robił Ci ten wymaz?
    Powiem Ci, że chyba do szpitalnej poradni bo oni drukują na pierwszej wizycie ten koc. Ale tak jak mówię, wątpię że będzie przydatny jak nie będzie miejsca. Wymaz robiła mi polozka w USK, mąż był w szoku jak wyszłam z gabinetu. Przecież miałam kie raz cytologia więc wiem, że wymaz powinien mniej boleć a tutaj najgorszy ból z jakim się spotkałam, wyszłam z myślą, że będę krwawic.

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Basiu, kciuki! Daj znać jak będziesz coś wiedzieć!
    Kokosowa,strasznie mi przykro :( życzę Ci dużo siły i jestem myślami z Tobą :*
    Reszcie udanych wizyt i miłego dnia!
    Ja właśnie czekam u diablo.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Kciuki za wizyty:-)
    Basia,czekamy na wieśc.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w skończonym 33 tygodniu.
    Kolejna ciężka noc. Syn do mnie przyszedł i wiercil się strasznie, burza, do tego strasznie gorąco po wcześniejszym dniu.
    Wstałam z zdretwialymi rękami i nogami, dłonie nadal mrowia. Nie wiecie co z tym zrobić żeby przeszło, może są jakieś ćwiczenia?

Jupik pytałas jak mój mąż się tak załatwił. Wywrocil się na motocyklu, żeby było śmiesznie to na trawę i jadąc kolo40km/h.

Teraz do ortopedy trzeba mieć skierowanie, a my po przeprowadzce musielibyśmy jechać specjalnie do Białegostoku. Myślicie że na IP o każdej godzinie bez problemu przyjmą?
    Pola podpowiedz co to zrobić z tym moim polamancem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 08:49

23.07.2015 - synek

event.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa bardzo mi przykro... Nawet nievwiem co napisać...
    Basia trzymam kciuki. Ja rodziłam wojtka tak jakby w ten pt co bedzie:) licząc termin z usg, a z ost miesiączki to w nast Nd wypadnie.

Dziśisiaj będę pracować na lezaco.. Nawet do dziecka nie wstałam. Macica mnie boli, chyba też pęcherz. Wzięłam urafuraginum nie wiem czy dobrze. Bolą też pachwiny. Mały jedzie do teściowej. Mojej mamy nie ma od jutra. Nie wiem co zrobię :(nie chce dawać do teściowej gdy w grę nie wchodzi praca tylko zakaz noszenia, schylania. Mały tam jeździ tylko gdy pracuje a tak to do mamy a ja dojeżdżam. Muszę pomyśleć co zrobić. Obawiam się że będę musiała schować swoją dumę do kieszenie bo w grę wchodzi bezpieczeństwo ciąży. Trudno jeśli mi wypomni że ostatnie 2 tyg zajmowała się częściowo synem kiedy ja dupa leżała na łóżku to jej pierdolne oczywiście nie dosłownie.

Jutro poprasuje rzeczy syna jeśli dam radę m w pt przychodzi sprzątaczka żeby ogarnąć. Za tydzień umyje okna i żyrandole w pokoju dziecięcym i łóżko, za lozkiem, za komoda.

Jeszcze tylko jutro i mogę rodzic.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra skąd pomysł z urofuragina? Ból, pieczenie przy oddawaniu moczu?
    Na własną rękę w III trymestrze bym nie brała. Lekarze stosuja rozważając bilans zysków i strat. Przy bakteryjnych zakazeniach ukladu moczowego są antybiotyki dopuszczone do stosowania w ciąży.
    Bezpieczniej będzie brać żurawine lub urosept na drogi moczowe.

23.07.2015 - synek

event.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urosept jest delikatny ale pomaga, też bym nie brała innych leków

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ✊✊✊

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymam kciuki✊✊✊

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, dużo sił dla Ciebie i męża, żebyście potrafili zmierzyć się z tą trudną sytuacją. Dla Bartusia musicie być silni. Wierzę mimo wszystko, że wszystko się ułoży.

Ja jeszcze nie gotowa. Jeszcze jedno pranie, ciuszkow 62. Jestem w trakcie prasowania 56. Jak to zrobię pakuję walizkę. Z grubsza mam chyba wszystko kupione, ale nadal zagwostka kto mi się zajmie córka, bo moja mama wymyśliła sobie wyjazd do mojej siostry i wraca niespełna 2 tyg.przed moim terminem. Jak urodzę wcześniej będzie problem.. tak więc zaciskam nogi i nastawiam się na 2 połowę września. Mam nadzieję, że wszystkie tu jeszcze się trochę wstrzymamy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, też zaciskam kciuki :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ