Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi właśnie lekarz powiedział, że KOC warto mieć i dlatego poszłam do poradni w USK, czekałam miesiąc na wizytę pierwsza, właściwie prawie 1,5 Mc.. I naprawdę nie jest tam fajnie, w życiu nic mnie tak nie bolało jak pobieranie wymazu do badania, jakby człowiek był rzecząPaulina
-
Paulinko, najważniejsze to znaleźć lekarza do którego ma się zaufanie. Miałam przyjemność poznać dr, ale na prowadzenie ciąży się u niego nie zdecydowałam, porodu nie wykluczam.
Żeby miec Koc to trzeba chodzić do poradni szpitalnej, czy obojętnie jakiej na NFZ? Kto robił Ci ten wymaz? -
nick nieaktualnyHej. Nie wiem czy uzyskam tu jakaś odpowiedz na moje pytanie ale spróbuje 🙂
Od wczoraj mam skurcze dziwne jak na okres, nawet czasem uważam ze coś boli tam tam. Brzuch twardy. CZytalam o skurczach przepowiadających ale nie wiem czy to te (pewnie tak i panikuje). W razie W spakowałam się dzisiaj. Ruchy na szczęście intensywne powiedziałabym ze mało z brzucha nie wyskoczy. Czy któraś z Was ma podobne odczucia?
Z góry dziękuje za odp 🙂 -
Why_not_now87 wrote:Hej. Nie wiem czy uzyskam tu jakaś odpowiedz na moje pytanie ale spróbuje 🙂
Od wczoraj mam skurcze dziwne jak na okres, nawet czasem uważam ze coś boli tam tam. Brzuch twardy. CZytalam o skurczach przepowiadających ale nie wiem czy to te (pewnie tak i panikuje). W razie W spakowałam się dzisiaj. Ruchy na szczęście intensywne powiedziałabym ze mało z brzucha nie wyskoczy. Czy któraś z Was ma podobne odczucia?
Z góry dziękuje za odp 🙂 -
Why_not_now87 wrote:Hej. Nie wiem czy uzyskam tu jakaś odpowiedz na moje pytanie ale spróbuje 🙂
Z góry dziękuje za odp 🙂
Ciepła kąpiel lub prysznic wycisza skurcze przepowiadające a te porodowe czasem potrafi wzmocnić, wiec spróbuj je wyciszyć najpierw lub po prostu wziąć nospe i położyć się spać
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
adella1 wrote:Konieczynka- w Sokółce kilka lat temu personel całkiem się zmienił, tak?
Dokładnie wtedy jak byłam w pierwszej ciąży. Tylko jeszcze do czerwca tego roku mieszkaliśmy w Białymstoku więc nie brałam pod uwagę wtedy Sokolki. Od tamtej pory coś z kadra lekarska się pozmieniało. Był jeden taki ordynarny lekarz to już go nie ma. A położne od lat te same. Zresztą gdy poród przebiega bez komplikacji i SN to lekarz przychodzi na koniec i stwierdza że się dziecko urodziło hehe. A inkubator maja, więc podróż noworodka do Białegostoku tylko w skrajnym przypadku.
Odstrasza mnie tylko brak zzo. Choć z drugiej strony może dlatego miałam tak długi poród z synem. Może wydłużac poród, faktycznie miałam wrażenie że nie wiem kiedy przec, bo bolało non stop. Skurcze były bardzo intensywne ale krótkie. Po minucie a powinny być dłuższe.
Teść i szwagierka jadą po mego męża. W środę w nocy będzie w domu. -
nick nieaktualny
-
Dostałam dziś paczuszkę od położnej. Paczkę pampersow premium 1, nawilzone chusteczki, ściereczki do mycia powierzchni, kapsułki do prania i płyn do zmiękczania, zestaw kosmetyków do i po kąpieli jakieś vouchery po 4 czy 8£. Fajnie
moni05, kasia1518, sandrina22, przedszkolanka:), Cabrera, Dominika32, ManiaM, wiktoriaa, Kotecki, Karooo93 lubią tę wiadomość
-
Milanka wrote:Paulinko, najważniejsze to znaleźć lekarza do którego ma się zaufanie. Miałam przyjemność poznać dr, ale na prowadzenie ciąży się u niego nie zdecydowałam, porodu nie wykluczam.
Żeby miec Koc to trzeba chodzić do poradni szpitalnej, czy obojętnie jakiej na NFZ? Kto robił Ci ten wymaz?Paulina -
Witam się w skończonym 33 tygodniu.
Kolejna ciężka noc. Syn do mnie przyszedł i wiercil się strasznie, burza, do tego strasznie gorąco po wcześniejszym dniu.
Wstałam z zdretwialymi rękami i nogami, dłonie nadal mrowia. Nie wiecie co z tym zrobić żeby przeszło, może są jakieś ćwiczenia?
Jupik pytałas jak mój mąż się tak załatwił. Wywrocil się na motocyklu, żeby było śmiesznie to na trawę i jadąc kolo40km/h.
Teraz do ortopedy trzeba mieć skierowanie, a my po przeprowadzce musielibyśmy jechać specjalnie do Białegostoku. Myślicie że na IP o każdej godzinie bez problemu przyjmą?
Pola podpowiedz co to zrobić z tym moim polamancem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 08:49
-
Kookosowa bardzo mi przykro... Nawet nievwiem co napisać...
Basia trzymam kciuki. Ja rodziłam wojtka tak jakby w ten pt co bedzie:) licząc termin z usg, a z ost miesiączki to w nast Nd wypadnie.
Dziśisiaj będę pracować na lezaco.. Nawet do dziecka nie wstałam. Macica mnie boli, chyba też pęcherz. Wzięłam urafuraginum nie wiem czy dobrze. Bolą też pachwiny. Mały jedzie do teściowej. Mojej mamy nie ma od jutra. Nie wiem co zrobię :(nie chce dawać do teściowej gdy w grę nie wchodzi praca tylko zakaz noszenia, schylania. Mały tam jeździ tylko gdy pracuje a tak to do mamy a ja dojeżdżam. Muszę pomyśleć co zrobić. Obawiam się że będę musiała schować swoją dumę do kieszenie bo w grę wchodzi bezpieczeństwo ciąży. Trudno jeśli mi wypomni że ostatnie 2 tyg zajmowała się częściowo synem kiedy ja dupa leżała na łóżku to jej pierdolne oczywiście nie dosłownie.
Jutro poprasuje rzeczy syna jeśli dam radę m w pt przychodzi sprzątaczka żeby ogarnąć. Za tydzień umyje okna i żyrandole w pokoju dziecięcym i łóżko, za lozkiem, za komoda.
Jeszcze tylko jutro i mogę rodzic. -
Sarrra skąd pomysł z urofuragina? Ból, pieczenie przy oddawaniu moczu?
Na własną rękę w III trymestrze bym nie brała. Lekarze stosuja rozważając bilans zysków i strat. Przy bakteryjnych zakazeniach ukladu moczowego są antybiotyki dopuszczone do stosowania w ciąży.
Bezpieczniej będzie brać żurawine lub urosept na drogi moczowe. -
nick nieaktualny
-
Kokosowa, dużo sił dla Ciebie i męża, żebyście potrafili zmierzyć się z tą trudną sytuacją. Dla Bartusia musicie być silni. Wierzę mimo wszystko, że wszystko się ułoży.
Ja jeszcze nie gotowa. Jeszcze jedno pranie, ciuszkow 62. Jestem w trakcie prasowania 56. Jak to zrobię pakuję walizkę. Z grubsza mam chyba wszystko kupione, ale nadal zagwostka kto mi się zajmie córka, bo moja mama wymyśliła sobie wyjazd do mojej siostry i wraca niespełna 2 tyg.przed moim terminem. Jak urodzę wcześniej będzie problem.. tak więc zaciskam nogi i nastawiam się na 2 połowę września. Mam nadzieję, że wszystkie tu jeszcze się trochę wstrzymamy.