Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Ja mogę zrobić listę, Carka mogłabyś tylko skopiować i wkleić na pierwsza stronę :) więc jak chcecie dziewczyny to piszecie daty porodów :)
    Marghe 25-08 bo zmienili mi datę aż o 6 dni 🙈

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka01 wrote:
    Ja mam termin na 14 września.

Na bakterie w moczu najlepiej dużo pić i sok z żurawiny podobno pomaga.

Ja pytałam moja ginekolog o farbowanie włosów i mówiła że spokojnie można.

Ja też na 14.09🙂

Norka01 lubi tę wiadomość

• Marghe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Martuska, termin na 18 wrzesnia, ale i tak pewnie wcześniej będzie CC.

Rozmawialyscie niedawno o przeczuciu, że tym razem się udało. Mi się przypomniało, że wprawdzie przeczucia takiego nie miałam, bo się nawet nie staraliśmy już, ale pojawił się w zasadzie zaraz po zapłodnieniu jak się teraz okazuje objaw, który sugerował mi się coś się z organizmem dzieje. Zaczęły mi wypadać włosy. Wyciągałam codziennie że Szkotki dwa razy gruba garść. W tej chwili mam połowę tych włosów, które miałam przed ciążą, mam odrost długi już, bo nie odważne się na razie iść do fryzjera. Wyglądam beznadziejnie, ale cóż. Od dwóch tygodni biorę femibion (ma najwyższą rozlokowane na w ciąży dawkę biotyny) i już jest jakby lepiej.
    Miała lub ma któraś z was podobny problem?
    Moja mama uważa, że to efekt osłabienia organizmu przed ciążą przez covid, którego przeszłam w drugiej połowie października.
    Ha znow z pytaniem🤣a czemu nie robisz włosów? Ja dzisiaj właśnie od fryzjera bez problemów robię. Jak blond to robią ci pasemka nie dotykając nawet skory plus farby bez amoniaku a ciemniejsze to farby organiczne bez amoniaku. Teraz już można wszystko no chyba ze lekarz zabronił dlatego zapytałam 🥰

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:18

Marghe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apple Lady wrote:
    Ja też na 14.09🙂

Ja też 14! :D

Apple Lady lubi tę wiadomość

• Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Umieram w tej chwili na potworny ból głowy. Do tego nasiliły się mdłości, co było do przewidzenia bo wczoraj wieczorem było jakoś ciut lepiej, więc wiedziałam że dzis odbije. Dziś mam naprawdę dość, a obiecałam sobie że będę wdzięczna za ten cud nawet tuląc muszle klozetową.
    Biedna ☹️ pomyśl sobie, że ta muszla klozetowa może być symbolem dziecka, które we wrześniu będziesz tulić jak ją teraz 😉
    Ja muszę wyłączyć internet, bo weszłam na stronę o poronieniach i trafiłam na artykuł który mi przypomina moja 2 sytuację ☹️ ciarki mnie przeszły. To był błąd, że tam zajrzałam..

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 04.09 :)

Ja jestem weterynarzem o też toxo ujemne..

Pozdrawiam z Gdańska. Całkiem sporo nas tutaj z Trójmiasta i okolic ;)

Też zaczynam się stresować moim wtorkowym badaniem. Zdecydowałam się na pappe, bo 2 lekarki mnie namawiały. Dzisiaj byłam na pobraniu krwi (jutro wyniki), a we wtorek USG i będziemy wiedzieli co i jak . Wierzę że wszystkie nasze badania wyjdą dobrze .

Marghe lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Może niezrozumiale napisałam. Nie idę do fryzjera bo wiem że przy farbowaniu, czesaniu i myciu znów stracę kupę włosów. W domu myje delikatnie, rozczesuje minimalne i noszę związane w kucyk, żeby jak najmniej ich tracić. Od kilku dni jest lekka poprawa, ale nadal wypada ich bardzo dużo. Wyłącznie z tego powodu nie idę do fryzjera na razie.
    A to ok bo już się bałam ze może ja złe zrozumiałam ze mogę, zawsze lepiej zapytać dwa razy niż później zbłądzić 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 23:59

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Może niezrozumiale napisałam. Nie idę do fryzjera bo wiem że przy farbowaniu, czesaniu i myciu znów stracę kupę włosów. W domu myje delikatnie, rozczesuje minimalne i noszę związane w kucyk, żeby jak najmniej ich tracić. Od kilku dni jest lekka poprawa, ale nadal wypada ich bardzo dużo. Wyłącznie z tego powodu nie idę do fryzjera na razie.

Nie wiem czy próbowałaś ale mnie przy tarczycy pomógł len. Dodawałam go codziennie do porannego Shake i już po dwóch miesiącach przestały mi wypadać a straciłam już pół głowy 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 23:58

Martuśka82 lubi tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie snilo, ze jestem w ciąży. Pamiętam, że zarodek byl taki dziwny prosty a nie zaokraglony i w snie sie dziwilam. W snie zarodek nie mial serca zaczelam sie sie martwic a potem sie kapnelam, ze jest wcześnie i ma prawo nie byc serca jeszcze. Jak patrze na zdjęcia zarodkow teraz to snil mi sie dokladnie zarodek z 5 tygodnia, a nie wiedzialam, ze tak wygladana. Zawsze mi sie kojarzyły juz taki zaokraglone zarodki:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja troszeczkę plamiłam i dostałam dupaston i L4 by odpocząć bo w pracy dużo bieganiny i masa stresu, aż mnie trzęsło wieczorem. Do tego boli podbrzusze jak chodzę. Konsultowałam to z lekarzem i niby ok, ale nie miałam USG z tego powodu. Dopiero 01.03 prenatalne Pappa.
    Póki co mam zamiar dużo odpoczywać i się nie denerwować.
    Od razu mam pytanie, chcę trochę poćwiczyć i myślę nad jogą dla kobiet w ciąży. Czy możecie coś polecić?

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apple Lady wrote:
    A ja troszeczkę plamiłam i dostałam dupaston i L4 by odpocząć bo w pracy dużo bieganiny i masa stresu, aż mnie trzęsło wieczorem. Do tego boli podbrzusze jak chodzę. Konsultowałam to z lekarzem i niby ok, ale nie miałam USG z tego powodu. Dopiero 01.03 prenatalne Pappa.
    Od razu mam pytanie, chcę trochę poćwiczyć i myślę nad jogą dla kobiet w ciąży. Czy możecie coś polecić?
    Ja Ci jogi nie polecę, bo podchodziłem do niej z 1p razy Ale po prostu nie lubię:) jeżeli chodzi o inne ćwiczenia to na blogu Lewandowskiej są fajne zestawy, mimo że za ta panią nie przepadam to korzystam. Zapytaj Google bo jest tego mnóstwo. Zawsze możesz też pogadać z fizjo żeby dobral ćwiczenia jeżeli chcesz się poczuć pewniej (nie zawsze ćwiczenia w necie są tworzone przez specjalistow)

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apple Lady wrote:

Ja przede wszystkim zapytam czy praktykowałaś jogę przed ciążą lub czy regularnie ćwiczyłaś coś innego typu pilates itp?
    Jeśli nie to bardzo bym się zastanowiła nad rozpoczynaniem ćwiczeń samodzielnie.
    No i przede wszystkim lekarz powinien jasno wyrazić zgodę na jakiekolwiek ćwiczenia.

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przeczuc o ciazy to ja nie miałam. Czekałam na @ zeby zacząć brać letrozol A gdyby się nie udało po kilku cyklach to klinika i ivf , tym razem prywatnie, bo udało się nam za pierwszym razem z synem, Ale nie mamy innych zarodków... więc prawo do refundacji przepadło. Nawet byłam już w kontakcie z kliniką by po Wielkanocy zacząć:) troszkę plamilam i myślałam, że to @ się zbliża ale też bolała mnie głowa i mdlilo, w ogóle nie uważałam że to może być ciąża bo jak to tak wcześnie mdłości. I pamiętam że mówię do męża, że się tak podłe czuję i nie mam siły. A on do mnie " bo jesteś w ciazy" i poszedł do pokoju/biura na kolejne spotkanie A ja tak stałam w tym samym miejscu i dotarło do mnie takie "objawienie" - kurde, chyba jestem🤣 za 2 dni zrobiłam test A w zasadzie 3 A potem jeszcze 5 dni pod rząd rano sikalam (w Szwecji nie ma gdzie bety robić niestety) tak więc u nas to mąż miał przeczucie ;) ciekawe czy do płci też, bo chodzi i mówi że to dziewczynka, bo on robił dziewczynke🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 09:15

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się martwić 😐
    Wczoraj tylko rano lekkie mdłości, potem cały dzień aż do wieczora nic, nawet sushi zjadłam na kolację ze smakiem 🤭
    Dzisiaj od rano też bez mdłości..
    Wkręcam sobie czy nagle ustanie mdłości nie zwiastuje czegoś niedobrego 😓

Jakoś tak dziwnie bez mdłości 😂

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Ja przede wszystkim zapytam czy praktykowałaś jogę przed ciążą lub czy regularnie ćwiczyłaś coś innego typu pilates itp?
    Jeśli nie to bardzo bym się zastanowiła nad rozpoczynaniem ćwiczeń samodzielnie.
    No i przede wszystkim lekarz powinien jasno wyrazić zgodę na jakiekolwiek ćwiczenia.

Jogi lub pilatesu nie praktykowałam. Biegałam okazyjnie. Posłucham się Was w takim razie i póki co pozostanę przy spacerach. Po konsultacji z lekarzem ustalę dobre ćwiczenia.

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ