Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa wrote:Zaczynam się martwić 😐
Wczoraj tylko rano lekkie mdłości, potem cały dzień aż do wieczora nic, nawet sushi zjadłam na kolację ze smakiem 🤭
Dzisiaj od rano też bez mdłości..
Wkręcam sobie czy nagle ustanie mdłości nie zwiastuje czegoś niedobrego 😓
Jakoś tak dziwnie bez mdłości 😂Magu lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
❤️ Wrzesień 2021 ❤️
❤️ 25.08
Marghe
❤️ 27.08
Nat87
❤️ 31.08
Carka89
❤️ 2.09
Magu
Kama91
❤️ 3.09
Ami_ami
❤️ 4.09
Marcia86
❤️ 7.09
Menina
❤️ 11.09
Nalia
❤️ 12.09
Gosiaaak
❤️ 13.09
Ulaa
Dreamer
❤️ 14.09
Kania85
Norka01
Apple Lady
Mimi__
❤️ 15.09
Miracle
Wombat
❤️ 18.09
Dagmara
Martuśka82
Emma_
❤️ 19.09
Tusianka
❤️ 22.09
Turkusowa90
Olaaaa21
❤️ 23.09
Mama Trójki
Majóweczka83
Etoilka
❤️ 24.09
Mamma90
Mum2b
Anulka20
❤️ 25.09
Marianka@87
❤️ 27.09
Cola87
Blama
❤️ 28.09
Migotka29
Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam, jak coś to poprawię. Może Carka niedługo zaglądnie to wklei.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 14:35
Mama Trójki, Ulaa, Apple Lady, nat87, Cola87, Miracle, Kania85, majóweczka83, Marghe lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Marianka@87 wrote:Jesteś pewna że sushi w ciąży to dobry pomysł 🤔?
Oczywiście ☺️ wege i z pieczonym łososiem wchodziło wczoraj idealnie 🥰
PS. Przecież sushi to nie tylko surowe ryby 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 09:32
Marianka@87, Mama Trójki, Wombat lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzepowiadają mi dziewczynkę, bo się objadam kapustą kiszoną i właśnie gotuję sobie kapuśniak. Wydaje mi się, że to zabobony.
Ulaa nie martw się, objawy już będą mijać powolutku, mi też powoli już mijają, ale stres faktycznie jest czy wszystko ok. Na szczęście mam dzisiaj wizytę. O 18:45.
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Oczywiście ☺️ wege i z pieczonym łososiem wchodziło wczoraj idealnie 🥰
PS. Przecież sushi to nie tylko surowe ryby 💚
Też takie w ciąży jem, czasem nawet myślę, ze lepsze niż tradycyjne i w ogóle zrobiłaś mi smakaUlaa lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama Trójki wrote:Przepowiadają mi dziewczynkę, bo się objadam kapustą kiszoną i właśnie gotuję sobie kapuśniak. Wydaje mi się, że to zabobony.
Ulaa nie martw się, objawy już będą mijać powolutku, mi też powoli już mijają, ale stres faktycznie jest czy wszystko ok. Na szczęście mam dzisiaj wizytę. O 18:45.
Oooo ja też mam fazę na kapustę kiszoną, ale mi mówią, że to na chłopca 🤣
Wcinam ją niczym chipsy do filmu.
Drugi smakołyk to kiwi i pomarańcze. Koniecznie razem.Mama Trójki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martuśka82 wrote:Według zabobonów to na dziewczynkę je się na słodko, a kwaśno ostro na chłopaka.
Hahaha, a co jak wciagam wszystko jak leci, ostre, słodkie, kwaśne i jakiekolwiekMiracle, majóweczka83 lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
nick nieaktualny
-
Ja ostatnio piekę sobie w piekarniku jabłka z cynamonem tak mnie naszło. Pomarańcze też jem, a mam ochotę na śliwki takie kwaskowate. Kapustę zajadalam w styczniu słoikami, sama ją kisilam, teraz jakoś mi się znudziła. Gin mi mówił, żeby jeść lepiej kaszę niż ziemniaki, a ja mam taki apetyt na gotowane ziemniaczki z mizerią lub kefirkiem😍
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualny
-
U mnie tez mdłości słabną. I zaczyna kawa smakować. Wiec coś się dzieje. Albo kończy się pierwszy trymestr albo nie chce myśleć.
Ja tez mam smaki na słodkie, owoce. Z nowości to jem dżemy których nie lubiłam. Ale kapusta tez mi smakuje. Mam smaki inne niż z synem wiec obstawiam dziewczynkę:p
Zazdroszczę takich upodobań kulinarnych jak sushi. Ja to mało co lubię. A już jakieś owoce morza i wykwintności to w ogóle. A to zle. Bo jak się gdzieś jedzie to dobrze czegoś innego spróbować.
Ja jak wymiotowałam to tez tylko żółcią jak byłam głodna. Bo jak coś zjadłam to odruch wymiotny mijał. Cały czas mało pije. Głowa tez boli ale może dlatego ze zadlugo śpię. Noce ciężkie ale rano nie mogę się zwlec. Długi sen zawsze na mnie złe działał.
Powodzenia na wizytach. Ja dopiero za dwa tygodnie. Długo.
Myślicie ze coś Ala katar może być od ciąży a nie od przeziębienia ? Jeszcze lekko podkrwawiony. -
nick nieaktualny
-
Ulaa wrote:Zaczynam się martwić 😐
Wczoraj tylko rano lekkie mdłości, potem cały dzień aż do wieczora nic, nawet sushi zjadłam na kolację ze smakiem 🤭
Dzisiaj od rano też bez mdłości..
Wkręcam sobie czy nagle ustanie mdłości nie zwiastuje czegoś niedobrego 😓
Jakoś tak dziwnie bez mdłości 😂
Ula, ja nawet porządnych nudności nie mam, nic. Już nie mówiąc o wymiotach, na pierwszej wizycie było wszystko w normie, chociaż progesteron delikatnie spadł, dostałam luteinę, ale martwię się, bo nie mam nadal żadnych objawów, jak jestem głodna to aby mi burczy w brzuchu co jakiś czas i tyle.... Czy któraś z Was też tak ma?
30.09.2021r. Iga❤️ -
Martuśka82 wrote:Nic, bo to po prostu zabobony. Ja w nie nie wierzę. 🤭
Napisałam tylko jak one brzmią.
Ja trochę liczę ze te zabobony się sprawdza. W każdym razie jak się sprawdza to będę chodzić i mówić ze smaki zwiastują płeć.
Z tymi potrzebami organizmu to ja tego nie kupuje do końca. Bo cały czas żywimy się podobnie. A tamtej ciąży cały czas mi się chciało miecha i to takiego typu boczek, żeberka. A teraz pomidory, sery. Nie wiem o co chodzi.
-
nick nieaktualnyDreamer wrote:U mnie tez mdłości słabną. I zaczyna kawa smakować. Wiec coś się dzieje. Albo kończy się pierwszy trymestr albo nie chce myśleć.
Ja tez mam smaki na słodkie, owoce. Z nowości to jem dżemy których nie lubiłam. Ale kapusta tez mi smakuje. Mam smaki inne niż z synem wiec obstawiam dziewczynkę:p
Zazdroszczę takich upodobań kulinarnych jak sushi. Ja to mało co lubię. A już jakieś owoce morza i wykwintności to w ogóle. A to zle. Bo jak się gdzieś jedzie to dobrze czegoś innego spróbować.
Ja jak wymiotowałam to tez tylko żółcią jak byłam głodna. Bo jak coś zjadłam to odruch wymiotny mijał. Cały czas mało pije. Głowa tez boli ale może dlatego ze zadlugo śpię. Noce ciężkie ale rano nie mogę się zwlec. Długi sen zawsze na mnie złe działał.
Powodzenia na wizytach. Ja dopiero za dwa tygodnie. Długo.
Myślicie ze coś Ala katar może być od ciąży a nie od przeziębienia ? Jeszcze lekko podkrwawiony.
Też mam lekko podkrwawiony katar. Robię sobie przed snem inhalacje z samej soli fizjologicznej otrivin baby i to pomaga przespać noc. -
nick nieaktualny