Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do zachcianek to ja w to nie wierzę szansę są 50/50 Ale jak dziewczyny piszą to fajna zabawa:D mnie ostatnio nic nie smakuje ani nic nie zostaje w żołądku, posmak jakbym śrubki w ustach miała też nie odpuszcza. Położna mi zalecila środek na chorobę lokomocyjna dla dzieci, żebym coś jadła Ale muszę do apteki skoczyć niestety, bo z wysyłką do 3-4 dni trzeba czekać. Jedyne co to od dwóch dni mam ochotę na ramen.. u nas w mieście nie dostanie się niestety nic godnego A do Sztokholmu nie pojadę na zupe🙈 już zaczęłam wertowac internety za przepisem i chyba spróbuje sama ugotować. Macie może jakiś sprawdzony przepis na ramen?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 11:52
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Hej!
Ale dużo do czytania, muszę nadrobić po pracy Chciałam tylko dać znać, że jesteśmy po wizycie i mamy już 2,3cm małego człowieka. Wszystko jest ok.
Prenatalne mam dopiero 16.03 - trzeba się uzbroić w cierpliwość
No i wzięłam L4 do następnej wizyty, tj. za 4 tygodnie. Długo się zastanawiałam, ale ostatecznie wizja dalszej pracy z mdłościami średnio mnie przekonała. Może za ten miesiąc jeszcze do pracy wrócę.
A, i mój termin to 23.09 (urodziny teściowej... jak można było tak trafić :p )Marianka@87, Magu, Mama Trójki, Tusianka, Miracle, Norka01, Mimi__, Kania85, Marghe, majóweczka83, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Dreamer wrote:A jak długo czekacie na wynik krwi pappa ? Chce zrobić jak najbliżej badania a boje się że jak zrobię w ostatniej chwili to mogą nie zdążyć i nie będę miała Wyniku na usg
Ja mam zalecenie aby badanie krwi zrobić tydzień wcześniej aby wszysyko już było na wizycie, prenatalne wypadna mi we wtorek więc chyba krew zrobię we wcześniejszą środę/czwartek ☺️ -
nick nieaktualny
-
Martuśka82 wrote:Dziewczyny, któraś z was miała OM 11 grudnia? Jeśli tak jaki macie wyliczony termin porodu? Mi lekarz z om wyliczyl na 18 wrzesnia, a w internecie niektóre kalkulatory liczą 18 inne 17, a aplikacja ciążowa pokazuje mi 17. 🤔
Martuśka82 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was bierze magnez? Kardiolog mi zaleciła i biorę Maglek B6, już mi się kończy i chcę zmienić na inne, bo ten ma strasznie duże tabletki i w dodatku takie chropowate i ciężko mi je połknąć. Może znacie jakieś "łatwiejsze w obsłudze" tabletki?
-
nick nieaktualnyMartuśka82 wrote:Dziewczyny, któraś z was miała OM 11 grudnia? Jeśli tak jaki macie wyliczony termin porodu? Mi lekarz z om wyliczyl na 18 wrzesnia, a w internecie niektóre kalkulatory liczą 18 inne 17, a aplikacja ciążowa pokazuje mi 17. 🤔
OM 12 grudnia i termin 23.09 ale to dlatego, że ciąża o 5 dni młodsza. -
nick nieaktualnyEtoilka wrote:Hej!
Ale dużo do czytania, muszę nadrobić po pracy Chciałam tylko dać znać, że jesteśmy po wizycie i mamy już 2,3cm małego człowieka. Wszystko jest ok.
Prenatalne mam dopiero 16.03 - trzeba się uzbroić w cierpliwość
No i wzięłam L4 do następnej wizyty, tj. za 4 tygodnie. Długo się zastanawiałam, ale ostatecznie wizja dalszej pracy z mdłościami średnio mnie przekonała. Może za ten miesiąc jeszcze do pracy wrócę.
A, i mój termin to 23.09 (urodziny teściowej... jak można było tak trafić :p )
Gratuluję udanej wizyty! Ja tez mam termin 23.09. 😊Etoilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartuśka82 wrote:Ale o termin wyliczamy z om mi chodzi, nie z USG. U mnie na pierwszym USG ciąża 6 dni młodsza, a na drugim 3 dni młodsza, a termin mam ustalony z om tak czy siak.
No to by było 18.09, więc u Ciebie powinno być teoretycznie dzien wcześniej czyli 17.09 -
nick nieaktualny
-
Ja miałam ostatnią miesiączke 9.12 (tak w ogóle to dokładnie w pół roczku mojej córki..) i termin mam na 15.09 według mojego lekarza i według aplikacji.
Martuśka82 lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Dziękuję za trzymanie kciuków:) jestem juz po prenatalnych i dr mówi, że wszystko w porządku:) jaka to ulga w końcu:) mały trochę nieśmiały nie chciał za wiele pokazać wiec o płci nawet nie rozmawialiśmy. Pytalyscie kiedy pobierają krew, ja miałam dzisiaj razem z usg. Na wynik będę czekac ok. 10 dni
Magu, Tusianka, Martuśka82, Miracle, Turkusowa90, Nalia, Norka01, Cola87, Kania85, Wombat, Mama Trójki, Etoilka, Beza87, Marghe, majóweczka83, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Magu wrote:Dziewczyny czy któraś z Was bierze magnez? Kardiolog mi zaleciła i biorę Maglek B6, już mi się kończy i chcę zmienić na inne, bo ten ma strasznie duże tabletki i w dodatku takie chropowate i ciężko mi je połknąć. Może znacie jakieś "łatwiejsze w obsłudze" tabletki?
-
Ja po wizycie. Nie wiem czy pani doktor nie umie usg wykonywać czy ma aż tak słaby sprzęt, ale nie udało jej się nawet zmierzyć CRL. Próbowała transwaginalnie i przez brzuch. Powiedziała tylko, że ciąża żywa, bo się dzidziuś rusza. Popołudniu ten lekarz nie ma jakiegoś super sprzętu, ale jakoś dał radę ostatnio zmierzyć CRL, a byłam 3 tygodnie temu, więc dzieć mniejszy był.
Kania85, Mama Trójki, Kama91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny to, że Was nie mdli to powód do radości, a nie strachu. Przecież całą ciążę nie będzie Was mdlić.
Ja nie wymiotowałam, no raz ale to sama sobie pomogłam, bo wszystko mi w gardle stało. Fakt bywa mi niedobrze, ale teraz większość mogę jeść. Mam nadzieję, że z Dzieciaczkiem wszystko ok
A co powiecie na to - ja mam ochotę na chipsa - zjem, a za 5 min bym słodkie coś zjadła.
Ja we wtorek prenatalne, jutro idę zrobić morfo, mocz, prog i TSH. Krew na pappę będę miała pobieraną w dniu USG.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.