Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Ze wszystkich "zabobonowych" przepowiedni właśnie intuicja matki jest najbardziej wiarygodna, więc trzymam kciuki. Bo chciałabyś chłopaka, tak?

o.m.g. trudne pytanie zadałaś....mam parkę więc chyba wszystko mi jedno....może to dziwne ale tak czuję, jestem tylko ciekawa czy intuicja mnie zawiedzie czy nie

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Magu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drugiej wizycie. Tutaj też sprzęt nie jakiś super, ale temu lekarzowi nawet przez brzuch (a mam trochę tkanki tłuszczowej) udało się zobaczyć i zmierzyć. 4,5cm człowieka! :D Dostałam skierowanie na usg piersi na NFZ, bo przysługuje. Teraz za niecały tydzień prenatalne, a kolejna wizyta dopiero 18 marca. No i schudłam 0,5kg od ostatniej wizyty. :)

Martuśka82, Mama Trójki, Kania85, Tusianka, Kama91, Marianka@87, Etoilka, Nalia, Migotka29, Menina, Wombat lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wypryszczylo. Mdłości powróciły. Tez mi się marza sukieneczki i kucyczki. Ale ❤️ Było tylko w okolicach owulacji wiec pewnie będą dinozaury.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Ja już po drugiej wizycie. Tutaj też sprzęt nie jakiś super, ale temu lekarzowi nawet przez brzuch (a mam trochę tkanki tłuszczowej) udało się zobaczyć i zmierzyć. 4,5cm człowieka! :D Dostałam skierowanie na usg piersi na NFZ, bo przysługuje. Teraz za niecały tydzień prenatalne, a kolejna wizyta dopiero 18 marca. No i schudłam 0,5kg od ostatniej wizyty. :)

Nie da się podobno schudnąć pół kg ani nawet kg. Jeden w ta czy w tamta to są normalne wachania które mamy cały czas. Ja między waga rano a wieczorem mam nawet dwa kg różnicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:22

• Miracle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na diecie cukrzycowej od dzisiaj, wiec tez pewnie troche ze mnie zleci, przynajmniej musze sie pilnowac i moze az tak nie przytyje 🙃 Najgorzej jak mam zachcianki na zakazane jedzenie...of course...

preg.png

age.png

21.08.21 Liam <3 2800g,48cm miłości

28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
    4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
    7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
    11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
    20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️

Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
    19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
    27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
    29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
    31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
    02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
    09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
    15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀

🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
    Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚‍♀️
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tych mandarynek nie ograniczała ze względu na wagę jeśli Ci pomagają. Maja mało kcal a nawadniają. Lepiej pieczywo np ograniczyć gdyby waga szybko szła w górę.

• Magu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Nie da się podobno schudnąć pół kg ani nawet kg. Jeden w ta czy w tamta to są normalne wachania które mamy cały czas. Ja między waga rano a wieczorem mam nawet dwa kg różnicy
    Ja też mam wahania i to nawet z dnia na dzień na czczo, ale widzę ten spadek w dłuższej perspektywie czasowej. Zresztą w ogóle od samego początku ciąży to już ok. 3kg.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Kama91 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Kama cudownie!!! I jak było w Diagenie? Zadowolona jesteś? Jakiego miałaś lekarza?

Byłam u dr Mędrka. Naprawdę super lekarz :) powiedział tylko, ze że mnie straszna nerwuska ;)

Kania85 lubi tę wiadomość

• Beza87 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ale nastukałyście postów, juz nie wiem komu co miałam odpisać.

Magnez - ja biore Aspargin z firmy Filofarm to lek nie suplement. Brałam go też w ciąży z synem.

Co do zabobonów to ja mam chyba objawy obupłciowe.Chociaż z przewagą na chłopca
    Na poczatku kapusta kiszona, sok z kapusty, ogórki kiszone, pomidory, rukola, chleb z masłem.
    Wstręt do nabiału mięsa jajek słodyczy.

Teraz jem pomidory z serkiem wiejskim, ser żółty, czasem musli z mlekiem. Więc nabiał wrócił ale co z tego jak zobaczyłam galarete i ocet... Myslałam ze ten ocet wyżłopie prosto z butelki. Moja Nikola jak zobaczyła to patrzała na mnie jak na psychopatke. Non stop chce mi sie pomarańczy, winogron, wiśni... Ostatnio naszło mnie na kanapki z jajkiem i majonezem..... Wiec jajka poniekąd wróciły. Barsziej obija mi się to o psychozę niż ciążę no ale dobra... Jedziemy wszystkie na tym samym wózku 😆😆😆

Wizyte mam 26 luty wiec jeszcze triszke i wtedy bede wiecej wiedziec, bo on nie założył mi wczesniej karty ciąży, ani nie ważył,, zapomniał czy co nie wiem hehe

6sut9jcghvom2pvt.png
    zrz6io4ppuhiztkk.png
    zrz6j44j8i52rgby.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ochota na kwaśne i brzydka cera (nie wypryszczona, ale strasznie sucha i bez blasku) były w ciąży z córką. 😊 Teraz trochę podjadam ogórki kiszone, trochę kapustę, grzybki w occie, ale jakichś wielkich nieokiełznanych ciągot nie mam. 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Migotka29 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę tych wizyt i tych prenatalnych... Ja prenatalne dopiero 16marca a wizyta 24marca...tyle czekac

16udskjox3u389a0.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza87 wrote:
    Witajcie ale nastukałyście postów, juz nie wiem komu co miałam odpisać.

Magnez - ja biore Aspargin z firmy Filofarm to lek nie suplement. Brałam go też w ciąży z synem.
    A ten Aspargin to duża tabletka? Ma słodką, gładką otoczkę?

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • KaaiaN Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na drugim usg. Niestety brak serduszka... Wg om 9+2, wg usg 7+5 dziecko ma 1,35 cm, a dwa tygodnie temu miał 0,23. Na poprzedniej wizycie było widać lekkie pulsowanie, dzisiaj niestety nic. W przyszłym tygodniu mam skontaktować się ze szpitalem, odstawić duphaston i czekać, bo może w weekend cos się rozwinie.... Jest mi strasznie przykro bo poprzednia ciąże poroniłam 2 lata temu. Mam już synka z pierwszego małżeństwa, druga ciąża tez była z poprzednim mężem, wiec raczej to u mnie cos jest nie tak. Złożyło się tak ze mniej więcej w czasie owulacji okazało się ze mam covid... Może to tez miało wpływ. Przy pierwszym poronieniu miałam zabieg wykonany, ale nie robiłam badań genetycznych. Tutaj lekarz powiedział, ze postara się żeby nie było potrzeby zabiegu, ale oczywiście badania wykonam. Tez co mnie zaskoczyło, ze lekarz powiedział, ze praktycznie odrazu można się starać, a przy poprzednim miałam zalecenie odczekania 3 miesięcy. Zapewne mąż nie będzie mógł być przy mnie na oddziale.... Trzymam mocno kciuki za Was, żebyście dobrze się czuły i urodziły zdrowe maluszki ❤️❤️❤️

l22nmg7ya3txjui0.png
  • Beza87 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    A ten Aspargin to duża tabletka? Ma słodką, gładką otoczkę?
    Duża, nie ma otoczki. Ja rozgryzam bo w przełyku się zatrzymuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 18:29

6sut9jcghvom2pvt.png
    zrz6io4ppuhiztkk.png
    zrz6j44j8i52rgby.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspargin to dość stary lek. Ma dobrZe przyswajalna formę magnezu ale mała dawkę. Na plus ze ma jesZcze potas.
    Spróbuj magne b6. To tez lek. Ma więcej jonów magnezu i w dobrej formie. Do tego łatwo się łyka. Myśle ze się nie zawiedziesz. Może być tez magne b6 forte. Ma więcej jonów magnezu, łatwo się łyka ale nie ma otoczki jak ibuprom. Ogólnie lekarze uznają je jako czołówkę. Bo to leki i najbardziej przyswajalne formy. Dla porównania tlenek magnezu nie wchłania się prawie wcale nawet jak jest go dużo w tabletce. Można powiedzieć ze doktoryzowałam się kiedyś w temacie przyswajania magnezu i dużo o tym czytałam. Ja teraz nie biorę bo zaduzo już dla mnie tych tabletek. Jak odstawię dupka to wracam do suplementacji.

• Beza87 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaaiaN przykro mi :( wysyłam Ci dobra energię 🍀🍀

KaaiaN lubi tę wiadomość

6sut9jcghvom2pvt.png
    zrz6io4ppuhiztkk.png
    zrz6j44j8i52rgby.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaaiaN wrote:
    Ja dzisiaj byłam na drugim usg. Niestety brak serduszka... Wg om 9+2, wg usg 7+5 dziecko ma 1,35 cm, a dwa tygodnie temu miał 0,23. Na poprzedniej wizycie było widać lekkie pulsowanie, dzisiaj niestety nic. W przyszłym tygodniu mam skontaktować się ze szpitalem, odstawić duphaston i czekać, bo może w weekend cos się rozwinie.... Jest mi strasznie przykro bo poprzednia ciąże poroniłam 2 lata temu. Mam już synka z pierwszego małżeństwa, druga ciąża tez była z poprzednim mężem, wiec raczej to u mnie cos jest nie tak. Złożyło się tak ze mniej więcej w czasie owulacji okazało się ze mam covid... Może to tez miało wpływ. Przy pierwszym poronieniu miałam zabieg wykonany, ale nie robiłam badań genetycznych. Tutaj lekarz powiedział, ze postara się żeby nie było potrzeby zabiegu, ale oczywiście badania wykonam. Tez co mnie zaskoczyło, ze lekarz powiedział, ze praktycznie odrazu można się starać, a przy poprzednim miałam zalecenie odczekania 3 miesięcy. Zapewne mąż nie będzie mógł być przy mnie na oddziale.... Trzymam mocno kciuki za Was, żebyście dobrze się czuły i urodziły zdrowe maluszki ❤️❤️❤️

Bardzo mi przykro. Teraz faktycznie odchodzi się od tej przerwy w staraniach. Jak ja poroniłam to nawet lekarze starej daty kazali pół roku czekać. Moja lekarka dwa cykle. Powodzenia. Mam nadZieje ze obędzie się bez zabiegu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam pod gabinetem, proszę Was o mocne kciuki!!!

Magu, Marianka@87, Kama91, Martuśka82, Tusianka, Marghe lubią tę wiadomość

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ