Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Coś tu pustawo ...
Ja dziś mam gorszą formę, w nocy spać nie mogę, rano o 5.00 zrywa mnie z łóżka pragnienie i zgaga;-(muszę wstać wziąć euthyrox, poczekać 30min i dopiero mogę coś wrzucić na ruszt. Potem mam jeszcze 1,5godz snu zanim wstanie mały młodzieniec.Głowa boli mnie od rana i mam takie napięcie w dole brzucha jakby na @.Boli mnie cała macica.Teraz zastanawiam się, czy to nie przez podnoszenie Synka, w nocy muszę go wyciągać z łóżeczka, bo młody się buntuje i chce ze mną spać.
Kawa wypita słabiutka powoduje u mnie jakieś dziwne stany palpitacji, chyba czas przejść na bezkofeinową...
Miewacie takie bóle jakby na @? -
Hej Kania 85, też miałam takie bóle miesiaczkowe + fale gorąca w okolicy 5 tygodnia. Już myślałam, że będzie po ciąży. Teraz się uspokoiło
Hm a jakie masz łóżeczko dla synka? Ja mam takie takie z odpinanym bokiem i jeśli mała chce spać z nami to wychodzi i prowadzę ją do nas do lóżka;)Też dziś o 5 pobudka bo krasnal się wyspał😅
-
m.agnes.z wrote:Hej Kania 85, też miałam takie bóle miesiaczkowe + fale gorąca w okolicy 5 tygodnia. Już myślałam, że będzie po ciąży. Teraz się uspokoiło
Hm a jakie masz łóżeczko dla synka? Ja mam takie takie z odpinanym bokiem i jeśli mała chce spać z nami to wychodzi i prowadzę ją do nas do lóżka;)Też dziś o 5 pobudka bo krasnal się wyspał😅
Właśnie dzisiaj zagonię niemęża aby przerobił łóżeczko. Mamy pinio moon te większe i ono ma opcję odkręcenia jednego boku i montaż takiego zabezpieczenia przeciw wypadaniu dziecia na zewnątrz;-)
Problem w tym, że ja często się zapominam i podnoszę Synka który już waży 12-13kg więc jest co dźwigać.Muszę wypracować to w sobie, ale to będzie trudne bo to mała przylepa i często na mnie włazi
-
Ja mam momentami bóle podbrzusza, ale podobno to normalne.
Widzę, że więcej tutaj już mam, które mają już dzieci. 🙂
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Witam się z terminem na 7-8 września.
Przeraza mnie tylko jak niska bete mam czytając wasze wyniki.
27dc - 20
29dc - 43,3
Przyrost niby jest. Mam nadzieje ze się uda i będę miała drugiego wrzesniaczkabo dlugo na to czekam
Wizyta juz jutro. Trzymajcie kciuki
Pozdrawiam
-
Nie wiem za bardzo co to są mdłości, ale dzisiaj mam tak jakby gule w gardle -.- Dziwne uczucie.
Zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić jutro bety, ale czy jest sens wydawać znowu kasę, skoro i tak we wtorek mam ginekologa? Jak myślicie? (jutro 5t2d).
Kania85 pamiętaj, że lepiej wziąć Eutyrox i zrobić godzinę przerwy zanim się coś zje (wcześniejsze zalecenia były poł godziny). Do tego kawa co najmniej po dwóch godzinach. Chodzi o wchłanianie. Wiesz jakie teraz masz wyniki w ciąży? robiłaś już tsh i ft4?
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Nie wiem za bardzo co to są mdłości, ale dzisiaj mam tak jakby gule w gardle -.- Dziwne uczucie.
Zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić jutro bety, ale czy jest sens wydawać znowu kasę, skoro i tak we wtorek mam ginekologa? Jak myślicie? (jutro 5t2d).
Kania85 pamiętaj, że lepiej wziąć Eutyrox i zrobić godzinę przerwy zanim się coś zje (wcześniejsze zalecenia były poł godziny). Do tego kawa co najmniej po dwóch godzinach. Chodzi o wchłanianie. Wiesz jakie teraz masz wyniki w ciąży? robiłaś już tsh i ft4?❤Ada&Pola❤
-
Piszę trzeci raz post bo zawsze coś przerywa więc na razie napisze krótko. We wtorek mam wizytę i to będzie 5+6 myślicie że coś będzie już widać? Jest sens robić jutro betę?
-
Gosiaaak wrote:Nie wiem za bardzo co to są mdłości, ale dzisiaj mam tak jakby gule w gardle -.- Dziwne uczucie.
Kania85 pamiętaj, że lepiej wziąć Eutyrox i zrobić godzinę przerwy zanim się coś zje (wcześniejsze zalecenia były poł godziny). Do tego kawa co najmniej po dwóch godzinach. Chodzi o wchłanianie. Wiesz jakie teraz masz wyniki w ciąży? robiłaś już tsh i ft4?
Właśnie urosło mi TSH,ale to nie nowość bo w ciąży zawsze mi rośnie i niby to jest fizjologiczne. Mam TSH 2,7, zamiast FT3 i FT4 zrobiłam przez pomyłkę anty TPO i anty TG (przeciwciała są w normie) na razie wzięłam na własną rękę 25kę ale jutro mam wizytę u lekarza i pewnie mi podniesie.
Dzięki za info, dawno nie czytałam tych wytycznych
Ulkuś Witaj
beta się podwaja więc nie ma co się stresować,kiedy miałaś termin @? -
Moni** wrote:Piszę trzeci raz post bo zawsze coś przerywa więc na razie napisze krótko. We wtorek mam wizytę i to będzie 5+6 myślicie że coś będzie już widać? Jest sens robić jutro betę?
Moni od poziomu ok 1000 Beta HCG widać pęcherzyk ciążowy(mówi się że przy cyklach 28 dniowych i owulacji 14-15dzień będzie to najwcześniej ok 5tydz4dzień)nie widać wówczas jeszcze pęcherzyka żółtkowego a zatem i zarodka.
Ja bym się nastawiła jedynie na sam pęcherzyk ciążowy
Ja też jutro wizytuję, ale nie po to aby zrobić usg i moja lekarka pewnie jeszcze nawet nie zechce mi go zrobić.Idę głównie skonsultować leki bo biorę w skrócie; encorton,sulfasalazynę,neoparin,acard,euthyrox,metforminę i luteinę -
Kania85 wrote:Moni od poziomu ok 1000 Beta HCG widać pęcherzyk ciążowy(mówi się że przy cyklach 28 dniowych i owulacji 14-15dzień będzie to najwcześniej ok 5tydz4dzień)nie widać wówczas jeszcze pęcherzyka żółtkowego a zatem i zarodka.
Ja bym się nastawiła jedynie na sam pęcherzyk ciążowy
Ja też jutro wizytuję, ale nie po to aby zrobić usg i moja lekarka pewnie jeszcze nawet nie zechce mi go zrobić.Idę głównie skonsultować leki bo biorę w skrócie; encorton,sulfasalazynę,neoparin,acard,euthyrox,metforminę i luteinęNalia lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ami_ami wrote:Ja w 4t7d miałam już widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Teraz mam przyjść w piątek to będzie 6t+1d to dr mówiła, że powinno być już wszystko widoczne. Zobaczymy
Pewnie miałaś wcześniej owulację, to zależy głównie od tego kiedy doszło do zapłodnienia, w dniu badania musiałaś mieć więc dość wysoko betę
P.s. podczas USG wiek ciążowy jest wyliczany przez algorytm który zakłada że każda kobieta ma cykl 28dniowy i owulację w jego środku.A jak wiemy, każda kobieta ma różna długość cyklu i owulacja zawsze może się przesunąć.
Moja rada-nie porównujcie tego kto co miał w jakim tygodniu bo można nastraszyć się tylko wzajemne, często bywa że ciąże są młodsze niż wynika z OM i to nie oznacza, że jest coś nie tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 14:03
-
nick nieaktualny
-
Kania85 wrote:Pewnie miałaś wcześniej owulację, to zależy głównie od tego kiedy doszło do zapłodnienia, w dniu badania musiałaś mieć więc dość wysoko betę
P.s. podczas USG wiek ciążowy jest wyliczany przez algorytm który zakłada że każda kobieta ma cykl 28dniowy i owulację w jego środku.A jak wiemy, każda kobieta ma różna długość cyklu i owulacja zawsze może się przesunąć.
Moja rada-nie porównujcie tego kto co miał w jakim tygodniu bo można nastraszyć się tylko wzajemne, często bywa że ciąże są młodsze niż wynika z OM i to nie oznacza, że jest coś nie tak
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Ja pewnie miałam wcześniej owulację bo współżycie mieliśmy 8dc i później dopiero 26go. Lekarz już mi przepisał duphaston, encorton, acard i neaparin. Modlę się żeby dotrwać do wtorku bo dostałam lekkiego krwawienia. ☹️
-
Brynia wrote:Koniecznie dziewczyny badajcie tarczycę. Mi mocno pogorszyły się wyniki w ciąży. Z dawki 125 leku, biorę już 200.
Ja pierwsze co po pozytywnym wyniku testu ciążowego zrobiłam betehcg plus wszystkie podstawowe badania takie jak TSH, zgadzam się z Tobą ze to bardzo ważne.