Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaaak wrote:Nie wiem za bardzo co to są mdłości, ale dzisiaj mam tak jakby gule w gardle -.- Dziwne uczucie.
Zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić jutro bety, ale czy jest sens wydawać znowu kasę, skoro i tak we wtorek mam ginekologa? Jak myślicie? (jutro 5t2d).
Kania85 pamiętaj, że lepiej wziąć Eutyrox i zrobić godzinę przerwy zanim się coś zje (wcześniejsze zalecenia były poł godziny). Do tego kawa co najmniej po dwóch godzinach. Chodzi o wchłanianie. Wiesz jakie teraz masz wyniki w ciąży? robiłaś już tsh i ft4?
Ooo nawet nie słyszałam o tych nowych wytycznych, ostatnio wizytę u endo miałam w grudniu i mówił jeszcze o połowie godziny. Często jednak zdarza mi się,że godzina minie od wzięcia leku. Dzięki, jest to przydatne za info. 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 17:01
-
Moni** wrote:Ja pewnie miałam wcześniej owulację bo współżycie mieliśmy 8dc i później dopiero 26go. Lekarz już mi przepisał duphaston, encorton, acard i neaparin. Modlę się żeby dotrwać do wtorku bo dostałam lekkiego krwawienia. ☹️
Ja też już biorę leki takie jak utrogestan, encorton, euthyrox, acard, clexane.
Po Twoim opisie widzę, że mamy identyczne mutacje MTHFR hetero oraz PAI homo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 17:05
-
Elena26 wrote:Ja też już biorę leki takie jak utrogestan, encorton, euthyrox, acard, clexane.
Po Twoim opisie widzę, że mamy identyczne mutacje MTHFR hetero oraz PAI homo.
Właśnie widzę że ten sam zestaw. Witaj w klubie.
U mnie na razie to jednorazowe krwawienie bo na razie jest spokój. Matko te początki ciąży zawsze takie stresujące. Oby wszystko było dobrze ja nie wiem jak ja wytrzymam do wtorku... -
ami_ami wrote:Ja w 4t7d miałam już widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Teraz mam przyjść w piątek to będzie 6t+1d to dr mówiła, że powinno być już wszystko widoczne. Zobaczymy❤Ada&Pola❤
-
Moni** wrote:Właśnie widzę że ten sam zestaw. Witaj w klubie.
U mnie na razie to jednorazowe krwawienie bo na razie jest spokój. Matko te początki ciąży zawsze takie stresujące. Oby wszystko było dobrze ja nie wiem jak ja wytrzymam do wtorku...❤Ada&Pola❤
-
Niestety taka żywa. Jasnoczerwona. Na razie to było raz ale teraz coś mnie zaczyna brzuch boleć.
-
Kto ma badania w tym tygodniu? Ktory to będzie Wasz tydzień?? Trzymam za nas wszystkie kciuki!!!31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Kto ma badania w tym tygodniu? Ktory to będzie Wasz tydzień?? Trzymam za nas wszystkie kciuki!!!
Nalia lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Zawitałam tu na krótko i już się z Wami żegnam. Mój dziwny przyrost bety nie zwiastował nic dobrego. Dziś straciłam swojego kropka. Cieszę się że w domu, wśród najbliższych a nie w szpitalu. Wam wszystkim życzę nudnych ciąż zakończonych uroczymi, różowymi i zdrowymi bobasami 🙂 Do usłyszenia niebawem na tej stronie ovu, mam nadzieję.
-
natnatss wrote:Zawitałam tu na krótko i już się z Wami żegnam. Mój dziwny przyrost bety nie zwiastował nic dobrego. Dziś straciłam swojego kropka. Cieszę się że w domu, wśród najbliższych a nie w szpitalu. Wam wszystkim życzę nudnych ciąż zakończonych uroczymi, różowymi i zdrowymi bobasami 🙂 Do usłyszenia niebawem na tej stronie ovu, mam nadzieję.
Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Też poroniłam w październiku 😔 Życzę Ci abyś już niedługo znów zawitała na forum z pozytywną wiadomością -
natnatss wrote:Zawitałam tu na krótko i już się z Wami żegnam. Mój dziwny przyrost bety nie zwiastował nic dobrego. Dziś straciłam swojego kropka. Cieszę się że w domu, wśród najbliższych a nie w szpitalu. Wam wszystkim życzę nudnych ciąż zakończonych uroczymi, różowymi i zdrowymi bobasami 🙂 Do usłyszenia niebawem na tej stronie ovu, mam nadzieję.
-
nick nieaktualny
-
Bardzo mi przykro kochana;-( to była dobra decyzja aby zostać w domu, uniknęłaś wiele niepotrzebnego stresu. Kolejna ciąża na pewno się uda i będzie rodzeństwo
-
natnatss wrote:Zawitałam tu na krótko i już się z Wami żegnam. Mój dziwny przyrost bety nie zwiastował nic dobrego. Dziś straciłam swojego kropka. Cieszę się że w domu, wśród najbliższych a nie w szpitalu. Wam wszystkim życzę nudnych ciąż zakończonych uroczymi, różowymi i zdrowymi bobasami 🙂 Do usłyszenia niebawem na tej stronie ovu, mam nadzieję.❤Ada&Pola❤
-
I takich chwil najbardziej się boje.
Przykro mi. Trzymam kciuki i życzę dużo spokoju.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Natnatss, przykro mi. Większość z nas to przeszła. Łącze się w bólu. I ja jestem przykładem ze po tak trudnym przeżyciu można mieć śliczne zdrowe dzieciątko.
U mnie dolegliwości ustąpiły. Na początku były bóle brzucha i pleców takie jakby okresowe. I kłucia w podbrzuszu.
Teraz czasami delikatny ból jak na okres. Ale tylko wieczorami. Nie wiem czy to dobrze czy to zle -
Moni** wrote:Ja pewnie miałam wcześniej owulację bo współżycie mieliśmy 8dc i później dopiero 26go. Lekarz już mi przepisał duphaston, encorton, acard i neaparin. Modlę się żeby dotrwać do wtorku bo dostałam lekkiego krwawienia. ☹️1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Marghe wrote:Przepraszam ze pytam ale czemu lekarz ci przypisał tyle lekarstw odrazu? Pytam bo to moja 1 ciąża i dał mi tylko witaminy i będziemy się widzieć w czwartek na drugiej wizycie. Oczywiście biorę leki na tarczyce ale to od Endokrynologa.
Dziś rano znów zobaczyłam kilka plam bardzo czerwonej krwi. Bólów nie mam żadnych. Bardzo się martwię.