X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:30

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ser feta grecki chyba można jeść na spokojnie? Pizzę dziś robimy i uwielbiam do niej 😁

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Dziewczyny, ser feta grecki chyba można jeść na spokojnie? Pizzę dziś robimy i uwielbiam do niej 😁
    Tak, szczególnie, że będzie obróbka cieplną. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiąc o objawach od wczoraj nocy mam ból pępka, jest taki dziwny jakby coś koło pępka od środka mnie uciskalo do góry. Czy ktos z was już to zauważył ?

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 wrote:
    Mam nadzieję, że nam też się uda.. Teraz zawszam w 4 cykle i mam cichą nadzieję, że jak zaczniemy znowu się starać to nie będzie to trwało dużo dłużej..
    A odnośnie odpuszczania- słyszałam o wielu takich przypadkach, że jak kobieta odpuściła to zachodziła, psychika jest ważna.
    Nawet znajomy ksiądz z rodziny opowiadał mam historie o parze, u której stwierdzono niepłodność. Adoptowali dziecko i jakimś cudem ona zaszła w ciążę niedługo po adopcji.
    Polecam historie Derek&Lisa na yt. Mnóstwoat staran, nieudane ivf. W koncu adopcja i niecaly rok potem naturalna ciaza a potem druga

Bebetka93 lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta w zakresie cudu to moja ciaza jest cudem. Pierwsza ciaza z ivf (2 lata staran przed)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Migotka29 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    Mówiąc o objawach od wczoraj nocy mam ból pępka, jest taki dziwny jakby coś koło pępka od środka mnie uciskalo do góry. Czy ktos z was już to zauważył ?

Ból w okolicy pępka może być jednym z objawów, które pojawiają się w trakcie ciąży. Ból ten jest spowodowany rozrastaniem się macicy, która z kolei zaczyna naciskać na jelita oraz pęcherz. Ból w okolicy pępka w czasie ciąży przypomina objawy kolki czy uczucie wbijania szpilki. Tego typu ból często promieniuje na boki... Z internetu

Ale pamiętam jak moja koleżanka była w ciąży tylko już takiej zaawansowanej i bolał ją pępek to dostała opierdziel od lekarza że nie przyjechała od razu... Że to mogło zwiastować to że maluch okręcił się pępowiną

16udskjox3u389a0.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę tak jest z tą psychiką. My 3 lata starań i nic, mnóstwo badań i przyczyny niepłodności brak. Ivf i tylko jedno jajeczko, które okazało się tym złotym. Teraz 5 cykli starań, ja już dostalam leteozol, żeby spróbować zanim zaczniemy kolejną procedurę. I nagle się udało... dalej nie wiem jak i czy to się zakończy sukcesem. Myślę że to taki spokój z tylu głowy, że już mam jedno dziecko i dane mi było zostać mamą a co dalej bedzie to będzie. Jedyne co, to piłam te okropne ziolka, bo chciałam spróbować wszystkiego.

Bebetka93 lubi tę wiadomość

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka29 wrote:
    Ból w okolicy pępka może być jednym z objawów, które pojawiają się w trakcie ciąży. Ból ten jest spowodowany rozrastaniem się macicy, która z kolei zaczyna naciskać na jelita oraz pęcherz. Ból w okolicy pępka w czasie ciąży przypomina objawy kolki czy uczucie wbijania szpilki. Tego typu ból często promieniuje na boki... Z internetu

Ale pamiętam jak moja koleżanka była w ciąży tylko już takiej zaawansowanej i bolał ją pępek to dostała opierdziel od lekarza że nie przyjechała od razu... Że to mogło zwiastować to że maluch okręcił się pępowiną
    No właśnie wszędzie pisze o bardziej zaawansowanej ciąży a nie w 13 tyg. Maluch ma tam przecież dużo miejsca, tak czy siak będę u lekarza 25. Chce się zapytać go ten o usg piersi bo może tez robi lub ewentualnie zleci. Powinno to buc obowiązkowe we ciąży

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    No właśnie wszędzie pisze o bardziej zaawansowanej ciąży a nie w 13 tyg. Maluch ma tam przecież dużo miejsca, tak czy siak będę u lekarza 25. Chce się zapytać go ten o usg piersi bo może tez robi lub ewentualnie zleci. Powinno to buc obowiązkowe we ciąży
    Ja usg piersi robiłam w ramach przygotowań do ciąży, jakoś niedługo przed zajściem w ciążę. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Bebetka, rozumiem, że 93 to rocznik. Jesteś jeszcze bardzo młoda kobietą. Zamknij ten rozdział i rusz dalej.

Wydaje mi się, że kobieta która straciła ciążę i nie ma dzieci przeżywa wszystko całkiem inaczej. Bo wiąże się to ciągle z niepewnością czy dzieci będzie posiadać. A ktoś kto ma dzieci, już po prostu je ma.
    Jednak nie ma co porównywać, każda strata jest trudna. Ale lepiej może faktycznie teraz niż za trzy miesiące czy przed porodem/w trakcie.
    Trzymam za Was dziewczyny kciuki, spokój i wiara doprowadzi Was do celu! Pozdrawiam
    Tak, 93 to mój rocznik. Dokładnie.. Niby wiem, że tak się zdarza, ale cały czas jest we mnie obawa, że to nie tylko kwestia losowej wady genetyvznej, tylko głębszy problem.
    Staram się nie nastawiac źle, ale jednak to wszystko jest jeszcze zbyt świeże.

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pech zjeść w tej ciąży coś, co nie powinnam. Zjadłam jak się okazało niedosmażoną polędwicę wołową. :( Przeraża mnie toxo. Bo dotychczas nie przechorowałam.
    I już myślę sprawdzić za 2 tygodnie toxo IgM.

• Kama91 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka obstawiam, że to pewnie wada genetyczna. Skoro zaszłaś to już wiele znaczy. Mi tak samo mowili lekarze. Też poronilam A teraz znowu się udało. Oczywiście boję się cały czas, ale im później tym ten strach jest coraz mniejszy. Najwazniejsze jest teraz przejście żałoby. Polecam posłuchać czasami Agnieszki Grobelnej, która ciekawie mówi m.in o tych tematach.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Ja mam pech zjeść w tej ciąży coś, co nie powinnam. Zjadłam jak się okazało niedosmażoną polędwicę wołową. :( Przeraża mnie toxo. Bo dotychczas nie przechorowałam.
    I już myślę sprawdzić za 2 tygodnie toxo IgM.

To ze była niedosmażone to nie znaczy ze temperatura tam nie dotarła. Może to wystarczyło żeby zabić bakterie gdyby tam oczywiście były. A szansa ze były jest niewielka. Zrób badanie i tak będziesz musiała je zrobić

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 wrote:
    Tak, 93 to mój rocznik. Dokładnie.. Niby wiem, że tak się zdarza, ale cały czas jest we mnie obawa, że to nie tylko kwestia losowej wady genetyvznej, tylko głębszy problem.
    Staram się nie nastawiac źle, ale jednak to wszystko jest jeszcze zbyt świeże.

Jesteś młodziutka. Wszystko przed Tobą. Pomysl co maja kobiety po 40 ? Które pragną być mama a jeszcze maja poczucie uciekającego czasu. Dacie radę. Skoro zaszłaś w ciąże teraz to zajdziesz ponownie. A prawdopodobieństwo ze znowu padnie na Ciebie jest już mniejsze. Swój limit pecha wykorzystałas. Teraz będzie tylko dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:30

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w styczniu skończyłam 31lat

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    A właśnie, ciekawa jestem waszego wieku, jeśli chcecie zdradzić. Ja w październiku skończyłam 38.
    Ja w sierpniu skończę 30. Na razie mam jeszcze 29. 🤣

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33 😉

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W październiku skończyłam 30😊

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ