Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Norka z całego serduszka Cię tulę 💕
Gratuluje udanych wizyt 🍀💕🍀
Dreamer... Ja mam sucha twarz jak nigdy bo zawsze cera mieszana... Pryszcze na brodzie.. Jakaś masakra. Głowa mnie nie boli, gdzie przed ciążą miałam częste migreny zatok. Ból w jednym miejscu, promieniujący na oko. Teraz mam spokój.
Z cukrem tak samo. Teraz mi nie spada, choć jem mniej. Ogólnie czuje sie bardzo dobrze, w porownaniu z początkami....
Nalia strasznie Ci współczuje tych wymiotów i mdłości. Znajoma haftowala. Kilka razy dziennie do połowy ciąży
Nic jej nie pomagało, ale Ty próbuj moze znajdziesz złoty środek 💕🍀💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 19:08
-
Dreamer miałam rezonanse głowy, neurologa, nie ma przyczyny. Moj ojciec tak miał i odkąd zmarł mam i ja. Może to głupie ale tak jest. Czapke noszę od wczesnej jesieni do późnej wiosny, zeby mi łepetyny nie przewiało. Niedawno zaczelam smarowac Amolem i pomagało. Może spróbuj 🍀
-
Hej troszkę was nadgonilam🙈
Norka bardzo mi przykro
Co do bólu głowy to biorę Apap bo mam zatoki
Cycki 🤣🤣cóż ja mam duży biust nosze 100E 🙈🙈🙈znalezienie stanika jest bardzo trudne
Kupuje w Etam.Ale ciążowych nie maja. Gdzie kupujecie wy? Dobre z grubymi ramiączkami?1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
No i ja po wizycie. Maluszek ma 4cm, nie chciał się ruszać, leniuszek. Lekarz mówił, że wszystko ok, serduszko ładnie bije. Mam odstawić luteinę. Dostałam globulki na ból pęcherza. Prenatalne za 2 tygodnie, a wizyta 29.03.
Beza87, Nalia, Kama91, Menina, majóweczka83, nat87, Kania85, Emma_, Magu, Mama Trójki, Marghe, Tusianka, Wombat, opóźniona, Etoilka lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Ja mam ciemny... Szczególnie ten w nocy. A kilka dni temu robilam badanie moczu i był normalny. Może PH sie zmienia czy coś. Nie martw sie na zapas. Jesli nie ma nieprzyjemnego zapachu, plus inne objawy, typu krwiomocz to raczej jest dobrze 💕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 20:54
-
Kolor moczu jest zawsze inny niż w ciągu dnia, bo jest trochę rozwodniony.
Jak coś Cię niepokoi zrób badanie moczu. Ja mając bakterie nie miałam w ogóle objawów. Byłam bardzo zdziwiona, że wyszły.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Kolor moczu jest zawsze inny niż w ciągu dnia, bo jest trochę rozwodniony.
Jak coś Cię niepokoi zrób badanie moczu. Ja mając bakterie nie miałam w ogóle objawów. Byłam bardzo zdziwiona, że wyszły.❤Ada&Pola❤
-
~Gratuluję dziewczyny udanych wizyt
U mnie na dniach masakra, u młodego rozwinęła się infekcja rotawirusem, po prostu pięknie, przed szczepieniem nie było jeszcze żadnych objawów, szczepienie musiało dodatkowo osłabić organizm.Zeszła noc cała z głowy, czuwałam nad nim do rana bo co chwilę pielucha zapełniała się wodnistymi kupami ;-( dziś biedny ani apetytu ani nie chce nic pić.Jestem na telefonie z naszym pediatrą ,zaleciła probiotyki ale młody wyczulony na inny smak nie daje się oszukać.Próbowalam już w soczku, serku danio, z mlekiem modyfikowanym na noc, i wszystko odrzuca ;-( już pomysłów nie mam, a na siłę podawać nie będę przecież....do tego mi już także jeździ po jelitach, ratuje się na razie probiotykiem -
Kania85 wrote:~Gratuluję dziewczyny udanych wizyt
U mnie na dniach masakra, u młodego rozwinęła się infekcja rotawirusem, po prostu pięknie, przed szczepieniem nie było jeszcze żadnych objawów, szczepienie musiało dodatkowo osłabić organizm.Zeszła noc cała z głowy, czuwałam nad nim do rana bo co chwilę pielucha zapełniała się wodnistymi kupami ;-( dziś biedny ani apetytu ani nie chce nic pić.Jestem na telefonie z naszym pediatrą ,zaleciła probiotyki ale młody wyczulony na inny smak nie daje się oszukać.Próbowalam już w soczku, serku danio, z mlekiem modyfikowanym na noc, i wszystko odrzuca ;-( już pomysłów nie mam, a na siłę podawać nie będę przecież....do tego mi już także jeździ po jelitach, ratuje się na razie probiotykiem -
Kania85 wrote:~Gratuluję dziewczyny udanych wizyt
U mnie na dniach masakra, u młodego rozwinęła się infekcja rotawirusem, po prostu pięknie, przed szczepieniem nie było jeszcze żadnych objawów, szczepienie musiało dodatkowo osłabić organizm.Zeszła noc cała z głowy, czuwałam nad nim do rana bo co chwilę pielucha zapełniała się wodnistymi kupami ;-( dziś biedny ani apetytu ani nie chce nic pić.Jestem na telefonie z naszym pediatrą ,zaleciła probiotyki ale młody wyczulony na inny smak nie daje się oszukać.Próbowalam już w soczku, serku danio, z mlekiem modyfikowanym na noc, i wszystko odrzuca ;-( już pomysłów nie mam, a na siłę podawać nie będę przecież....do tego mi już także jeździ po jelitach, ratuje się na razie probiotykiem❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyNorka ściskam wirtualnie!! Bardzo mi przykro.
Kania współczuję. Może faktycznie spróbować z inną formą probiotyki. Ja kupowałam proszku i rozrabiałam w najmniejsze możliwej ilości wody i do buzi.
Ale może z kroplami się Wam uda.
Mętny mocz może też być od wydzieliny z pochwy, która przy okazji spływa. Mi gin zalecił, aby do badania moczu włożyć gazik do pochwy, bo inaczej może zafałszować wynik. W ciąży dużo jest wydzieliny.
Posłuchałam dzisiaj tętna maluszka. Maluszek chyba spał. Myślę, że na razie dam sobie spokój, chyba, ze bardzo się będę martwić. Niby bezpieczne, ale na anglojęzycznych stronach podkreślają, ze powinno sie stosować tylko w medycznie uzasadnionych przypadkach.A Ty Kania często sluchasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 22:12
-
Magu wrote:Probiotyk w kropelkach? Zapytaj w aptece o inną formę. Ja pamiętam, że córka jak była młodsza to kropelek za nic nie chciała i kupowałam wtedy taki w proszku, który można z czymś rozmieszać. Jak jedna forma nie pasuje to może inna jakoś podejdzie.
-
Nalia wrote:A może np taki probiotyk w saszetkach do rozpuszczenia i dac do buzi przez strzykawkę? Może nie wupluje...